Şimdi Ara

Evde reçel yapıp satmak yasak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Annem çok güzel reçeller yapıyor. Oğlum bunlardan yapsam satsak olur mu dedi. Ben de biraz araştırdım fakat çok fazla bilgi kirliliği var internette. Yasak diyen var, kazanç belli bir tutarın altındaysa yapılabilir diyen var. Ev hanımları destekleniyor diyen var vs vs. Daha önce bu tarz birşey yapan var mı? Mesela Instagram'da bir sayfa açsak orada paylaşsak, bir de shopier diye bir site buldum oradan satış yapılabiliyormuş sanırım kargo indirimi falanda oluyormuş. Oradanda satsak. Tarım bakanlığına soracağım fakat aklıma gelmişken forumada bir sorayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yasak değil satabilirsiniz

• Dam üstünde reçel bu günlerde geçer.

• Gelir vergisinden kimler muaftır listesinde şöyle bir madde var

Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Belediyeniz ile görüşüp semt pazarında tezgah kiralamak en akıllıcası olur.

Diğer türlü mutlak risk vardır diye düşünüyorum.

• Yasak değil gibi görünüyor fakat net birşeyde yazmamışlar.

• Pazarda tezgah kiralamanız daha uygun olur internetten reçel alımı tutmayabilir 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde şarap yapmak ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pazarda tezgah kiralamak iyi fikir. Ama dikkat edin iyi hesaplayın zarar etmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örgü ve boncuk ile yapılan ürünler ve takı dikiş nakış el emeği satılırmı forumda eşim yapıyorda

• cgultekin51 kullanıcısına yanıt

Instada sayfa açıp satmayı denediniz mi hocam?

• Gıda ürününde bir izin gerekir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.