Şimdi Ara

Evde şarap yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum içki fiyatları aldı gidiyor. Bende bu işi evde yapmaya merak saldım araştırmalarım da bayağı sonum var fakat ev ve ev halkı için müsait değil . Meyve suyundan şarap yapma olayını gördüm bayağı masrafsız kolay gibi duruyor . Ekşi sözlük te biri anlatmış bayağı kolay geldi yani yapıp odanın köşesine koyulabilir :

Alın taze sıkılmış meyve suyunu marketten..litresinde 250 gram şeker olacak şekilde toz şeker ilave edin ve iyice karıştırıp şekeri içinde eritin..ardından 1 litreye 2 çay kaşığı hamur-ekmek mayası katın..dr.oetker, pakmaya vb gibi..1 hafta bekleyin ve sonunda aktarma yapın dibini almayacak şekilde..

10 gün sonra şarabınız hazır..soğutarak afiyetle için..

Demiş bu bu kadar kolay mı şimdi ? Eğer bu işlemler yeterliyse yarından itibaren başlamayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle kolay bir iş değil biz yapıyoruz taze üzümden , yazın 200kilo alıp, sadece bekleme suresı 5 6 ay .

• O iş o kadar kolay olsaydı şarap fiyatları 8 lira ile 20 bin lira arasında değişmezdi.Yaparsın belki bir şekilde ama içimi güzel olmadıktan sonra ne işe yarar.Onun yerine gider 5 liraya kaçak boğma rakı alıp içerim.Yüzde 70 alkol.Tek negatif özelliği,güvenmediğin bir yerden alırsan içinde metil alkol de çıkarsa ölme tehlikesi.Onun dışında şarağla uğraştığına değmez.
    Şarap üretim teknikleri diye önlisans bölümü var.Yani şarap yapımı filan çok detaylı işler.Basit yolla yapılanlar ancak sirke olur.
  • Bende merak ettim biri aydınlatsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: scylla_

Öyle kolay bir iş değil biz yapıyoruz taze üzümden , yazın 200kilo alıp, sadece bekleme suresı 5 6 ay .

Hocam profesyonel bir şey aramıyorum . Hafif andırsa yeter .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İçmek ve sarhoş olmak istiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.