Şimdi Ara

Evde Kedi Beslemek Yasaklanmalı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
0
Favori
13.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kusu da darlasan siksan elinde, isiracaktir. Kediyi de. Bunda bir sey yok. Hatta insani da siksan vurmuyor mu? Ee? Sorun cocuklarin kediyi de bir canli, bir aile ferdi gibi gormemesi. Baktin istemiyor zorlamayacaksin. Bu butun canlilar icin boyle. Bizi niye hic isirmiyor? Cunku ben alistirdim hayvani kendime bag kurdum. En fazla yapacagi kotuluk, kucagimdan indirmek isteyince uzgun sekilde miyavlamasi. He ama o anda sevilmek dokunulmak istemeyen kediye dokunmayacaksin hayatta. O da oyle bir hayvan, ne beklersin. Gidin biraz my cat from hell izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 25 Ekim 2019; 19:45:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 aylıkken geldi evime geldiğinde 6 senedir bende su masum hayvani nasıl olurda sevmeyebilir nasil bir psikolojik sorunun var 2 yaşındaki yeğenim sarilip üstüne yatıyor da bir kere tırmaladigini görmedim canini yakmadikca kolay kolay zarar vericek canlilar degiller bunlar düzgün yetiştirin hayvaninizi kimseye zararı olmaz çocuktan farkı yok bunların

Evde Kedi Beslemek Yasaklanmalı Evde Kedi Beslemek Yasaklanmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasomelih -- 25 Ekim 2019; 19:48:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

zaten hayvanların evleri sokaklardır ormanlardır doğadır.onları evlerinden alıp 4 duvar arasına koymanın mantığını anlamadım kafeste hapis hayatı yaşayan kuşlar gibi.kendi cıkarlarınız için hayvanları besliyorsunuz

Bu senin cümlen değil mi? Daha ne yazdığının farkında değilsin. Bak orada kedi yazmıyor, "hayvan" yazıyor. Köpekleri hayvandan saymıyorsan bilemem tabii.

Neyse, 14-16 yaşlarında bir ergen olduğunu anladım. Çoluk çocukla tartışmam. hadi sana iyi akşamlar.
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Bu konuda haklı olabilirsin. Olmayabilirsin de...

Özellikle kediler konusunda. Köpekler konusunda ise haksızsın. Köpekleri kovalasan senden ayrılmaz eğer sahibiysen. Köpekle sahibi arasında özel bir bağ oluşur ve köpek sahibini asla terk etmez, kovalasan da gitmez. Benim 2 köpeğim oldu. Bana olan bağlılıkları göz yaşartıcıydı ve evin içinde değil, bahçede, sokakta yaşıyorlardı ama bizi hiç terk etmediler.

Ama aynı şeyi kediler için söylemek zor. Evde beslenen kedileri sokağa salarsak bazıları geri dönüyor, bazıları dönmüyor. Bir kediyi yavruyken alıp 1-2 yıl sonra evin kapısını açıp gitmesine izin vermen, ona bizimle kalmak isteyip istemediğini sormaktır. Sokağa çıkan hayvan geri dönüyorsa seninle kalmak istiyordur, seninle mutludur. Dönmüyorsa ev hayatını sevmemiştir ya da sokakta başına bir şey gelmiştir.

Unutma, köpekler en az 14000 yıldır, kediler ise en az 9000 yıldır insanlarla birlikte yaşıyor. Yani onlar vahşi değil, evciller ve insanların olduğu yerlerde yaşamaya alışmışlar.

Bizim sitede bir kedi var. Yavruyken parkta bulup site içinde besledik, eve almadık. Şimdi 1 yaşında ama kapımızın eşiğinden ayrılmıyor. İçeri girmeye çalışıyor, almıyoruz ama hala karnını doyuruyoruz. Bir de kısırlaştırdık. Her gün her saat evin bahçesinde...Şimdi bu kedi sence neden bizden ayrılmıyor? Biz onu zorla tutmuyoruz ki!

Asıl kötülük evde beslenen vahşi hayvanlara ve kuşlara yapılıyor. Bir kuşu kafese kapatmak, özgürce uçmasına izin vermemek o hayvana yapılmış bir işkencedir.

Sana ancak bu konuda katılırım. Ayrıca duyar kastığım falan yok. Sadece anlamsız ve temelsiz korelasyonlar kuruyorsun, buna karşı çıkıyorum. Kedilerin evlerde mutsuz olduğunu bilsem sana hak veririm ama bir youtube'a gir, 5-10 kedi videosu izle, hiç de mutsuz olmadıklarını göreceksin.

Ayrıca da iyi bir gözlemci olsan çoğu sokak kedisinin bir restoranı, bir büfeyi, bir kasabı, bir evi mesken tuttuğunu görürsün. O hayvanları kimse o mekanlarda zorla tutmuyor, kendileri oralarda sürekli duruyorlar. Hayvan karnının doyduğu yerde olmak ister. Kedi ise ara sıra özgür takılıp karnı acıkınca geri gelmek ister.

Bu duyar kasma kelimesi de pek moda oldu, uysun uymasın her yerde kullanılıyor. Yazdıklarımda duyar kasmakla ilgili en küçük bir şey yokken bana duyar kasıyorsun demen gülünç. Kedi tüyü ile kist arasındaki ilişkinin doğrusunu gösterdim. Bu mu duyar kasmak? Bütün kedi besleyenler pistir evde yemek yapmazlar (sanki hepsini tanıyormuş gibi) diye salladın. Genelleme yapma dedim. Bu mu duyar kasmak?

Ben apartman dairelerinde özellikle iri köpek beslenmesine, köpeklerin zincirle bahçelere bağlanmasına karşı biriyim. Duyar kasıyor olsam her hayvan sahibine sempati ile yaklaşırım ama alakası yok. Bir insanı sırf hayvan besliyor diye sevmek zorunda değilim.

Yaş kaç bu arada? Yaşı küçük birine benziyorsun.
    2 yıldır kedi besliyorum ailemle birlikte. Bütün aşıları tam kimliğine kadar her şeyi çıkarttık. Ben işten geldiğimde beni karşılıyor, gece ben yatmadan uyumuyor biraz geçikirsem yatağa çıkıp elleri ile yatağa masaj yapıyor hadi uyuyalım artık geç oldu diye. Hasta olduğumda gelip yanıma yatıyor hasta olduğumu anlıyor. Banyo yaptığımda banyo yaptığı anlayıp kapıya tırmalıyor ve sınra ben çıktığımda hayvan duşakabine girip kendini ıslatıyor ve sonra yalanıyor o da duş alıyor. En son bir kaybımız oldu ağladık ve baktığımda o da gözleri yaşarmıştı... Köpel kedi ayrımı yapmıyorum ama şunu iyi biliyorum kedi olsun köpek olsun bizim bir parçamız. Onlarda bizim gibi tek eksiklikleri elleri ayakları bizim gibi değil.

Biz mevcut biyolojik yaratılışımıza göre dünyayı şekillendirdik değiştirdik. Şimdi kendimizi çok güçlü sanıyoruz. Uzayda farklı bir şekilde yaratılmış bir canlının dünyasında kedilerimizden veya köpeklerden bir farkımız kalmaz. Çünkü o dünyadaki her şey oradaki en gelişmiş canlıya göre şekillenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

quote:

zaten hayvanların evleri sokaklardır ormanlardır doğadır.onları evlerinden alıp 4 duvar arasına koymanın mantığını anlamadım kafeste hapis hayatı yaşayan kuşlar gibi.kendi cıkarlarınız için hayvanları besliyorsunuz

Bu senin cümlen değil mi? Daha ne yazdığının farkında değilsin. Bak orada kedi yazmıyor, "hayvan" yazıyor. Köpekleri hayvandan saymıyorsan bilemem tabii.

Neyse, 14-16 yaşlarında bir ergen olduğunu anladım. Çoluk çocukla tartışmam. hadi sana iyi akşamlar.
    işine gelmeyince haksız olunca böyle olur tamam cocuğum çokta fifi

• Kediciler gelmiş bile piyasa karışacak gibi :) Her hayvanın içgüdüleri var sonuçta hepsi az veya çok tehlikeli kediyi kışkırtmazsan birşey yapmaz. Kedi ve köpek çok farklı hayvanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dunya kadar kedi fotosu atabilirim..

Biz de ve cevremde ki herkeste sukur ki sokaktan kurtarilmis kediler var..

Amerikadaki evimizde tam 25!!! Kedi var 😂

Evde Kedi Beslemek Yasaklanmalı

• Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Sizlerin bu mesajı okuyupta paylaşmasını istiyorum. Hepinizin çoluk çocuğu var değil mi? İleride nasıl biri olmasını istiyorsunuz? Başarılı okumuş ahlaklı etrafındakilere ve millete hayırlı olan biri değil mi? Şahsen ben öyle olsun isterim. Bu yüzden sosyal medyaya savaş açıyorum. Eğer sizde çocuğunuz ileride akrabalarına bağıran biri olmasın istiyorsanız, etrafındakilere saygılı olmasını istiyorsanız bana destek olun. Sosyal medyada bazı kanallara savaş açıyorum, bana destek olun. Bu kanallardan bazıları:
    Mesut TV, Enes Batur , Semih Uyulgan gibi daha saymakla bitiremediğimiz bu kanallar evlatlarımızı gün geçtikçe helak ediyorlar. Bu saydığım kanallarda cinsel içerik, hakaret, çocuklarımızın beynini sulandırma ve daha sayamakla bitiremediğimiz bir çok şey mevcut. Böyle kanallarda yaş sınırlaması olmasını istiyorum. Örnek vermek gerekirse Mesut TV diye bir kanalda sürekli cinsel sorular soran bir reporter mevcut ama yinede burda bir yaş kısıtlaması mevcut değil. Çocuk kanallarıda aynı şekilde örneğin Salih Reis'in dünyası kanalı değişik hareketler sergileyen bir kanal. YouTube kapatmasına rağmen yeniden açmışlar bu kanalı ,daha çok çocuklarımızın zekasını etkileyen kanallar bunlar. Tepkisiz kalmamanızı rica ediyorum. Böyle kanallar çocuklarımızın gelişmesine büyük engel oluyor. İstesekte durduramaz hale geldik artık, lütfen destek olun. Şikayet edin. YouTube'a geri bildirim gönderin. Destek olursanız sevinirim....

• Saçmalık. Düpedüz SAÇMALIK.

Beğenmiyorsan besleme. Her kedi de saldırmaz.
    Haklısın. Köpekler ve kediler insan hayatının ayrılmaz bir parçasıdır ama hayvanlara olan duyarlılığımızı sadece kedi ve köpeklerle sınırlamak iki yüzlülükten başka bir şey değil. Doğadaki tüm canlıların yaşama hakkı kutsaldır.

Bu aralar Doğu Ekspresi ile Kars'a gidip kaz ciğeri yemek pek moda ama bir tencere kaz ciğerli yemek için 20 kazın öldürüldüğü bir dünyada evde kedi besleyip Kars'a gidip kaz ciğeri yemek riyakarlığın daniskasıdır. Kedinin canına ne kadar saygı duyuluyorsa kazın canına da koyunun, dananın canına da o kadar saygı duyulmalıdır. Her öğününde et yiyen insanlar var. Bunun hayatta kalmak için yemekle ilgisi ne? Timsah derisi çanta yapılsın diye timsah çiftlikleri, çinçilla çiftlikleri kuruluyor, tilkiler kürkü için öldürülüyor vs. Ve daha ne iğrençlikler... Bunları öyle kanıksamışız ki normal sanıyoruz.

Yani sadece kedi köpeğe sevgi beslemek bana ikiyüzlülük geliyor ki bu güne kadar 2 köpek 2 kedi besledim, besliyorum ama bir yandan da düşünüyorum. Herkes kedi köpek beslerse bu hayvanları doyurmak için daha çok koyun, daha çok tavuk ve dana öldürülecek. Peki onların hayatı kutsal değil mi? Değilse kim karar veriyor?

Oysa doğanın basit bir kuralı vardır. Apeks yırtıcının sayısı çok azdır. Mesela 100 bin kaplan varsa milyonlarca ceylan vardır. Ama günümüzün apeks yırtıcısı insan 8 milyara gidiyor. Bunun yanına bir de 8 milyar kedi-köpek eklersek olacak kıyımın boyutlarını düşünemiyorum.

Onun için herkesin kedi köpek beslemesine karşıyım. Gerçekten ihtiyacı olanlar beslemeli ve kedi köpek nüfusu kısırlaştırma yoluyla kontrol altında tutulmalı.
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• Kedi kötü bir hayvan olsaydi Peygamber efendimiz beslemezdi.Kedisinin adi müezza bir habeş kedisiydi ve onu çok severdi.Kedisinin kabindan su içerdi çünkü temiz hayvanlardir.Birde bir laf vardir kedi nankördür.Aslinda kedi değil insanlar nankördür.Kedinin kucaginizda uyumasi bile insana bir rahatlik veriyor.Bu arada isteyen olursa bir tanidigim yavru kedi verecek.Ankara ici bakabilecek kisileri ariyoruz.Çok guzel scotish fold ve norvec kirmasi.Sahiplenmek isteyen olursa pm atabilir.Resimlerini yollarim.

lol summoner name : FluxyGG (euwest) FLUXYGG(türkiye)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

İnsanlar beslemek istiyorsa beslesin bu seni neden ilgilendırıyor anlamadım. Ama dediğin gibi kedilerin ne yapacağı belli olmuyor Allah muhafaza göze tırmık atsaydı çocuk gözünü kaybedebilirdi. Allah korumuş.
    Kediler bana her zaman nankör gelmiştir köpekler daha dost canlısı .
    @lawbreaker

İnsanlar beslesin ancak çocuğu olanlar beslerse para cezası verilmeli. Çocuğun yüzünü çizerse kalıcı iz kalabilir. Ya da gözüne gelirse kör kalabilir. Değer mi?
    Chalkdown TVyoutube
    gamer girl gets eye scratched by cat while streaming cod - cat scratches girls eye during stream!
    https://www.youtube.com/watch?v=rZQLiqtblo8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 21:26:3 >

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    İş yerinde birkaç haftalık kedi var parmak uzatıyorsun direkt dişliyor, küçükten büyüğe alayı manyak

• Sen besleme kardeşim senin gibilere burada hayvan sevgisini anlatacak halimiz yok bu saatten sonra. Senin ailen sana bugüne kadar hayvan sevgisi aşılamadıysa hayvanlardan da uzak dur seni gibiler yüzünden zaten yeterince çekiyorlar. Keşke senin gibileri koruma altına alıp sayılarını azaltarak kafeste besleseler.

Kediler hayatımıza girdiği andan beri insanlarla olan ilişkisi ile hemen hemen herkesin hayatında güzel bir anı, güzel bir iz bırakmıştırlar.
    Bazende ufak bir pati izi :) Hak edene tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 25 Ekim 2019; 21:13:5 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.