mesela geçen yaz evde tektim börtü böcek oldumu vuruyordum terliği gerisini karıncalar hallediyor zaten max 10 dakka içinde olay yerine gelip enkazı kaldırıyorlar...ayrıca yerlere cips kırıntısı çekirdek kabukları falan dökülürse temizliğede geliyorlar...çok kullanışlılar yani
limon sık çıktıkları yerlere ve yollarına
defne yaprağını dene ona gelmezler bulundukları yerlere koy bı kaçtane...bide mumkunse yerlere kırıntı dökme:D
quote:
Orjinalden alıntı: Blitzkrieger
onlarla yaşamayı öğren bence çok işe yarıyorlar
mesela geçen yaz evde tektim börtü böcek oldumu vuruyordum terliği gerisini karıncalar hallediyor zaten max 10 dakka içinde olay yerine gelip enkazı kaldırıyorlar...ayrıca yerlere cips kırıntısı çekirdek kabukları falan dökülürse temizliğede geliyorlar...çok kullanışlılar yani
Raid in ilaçlarını dene işe yarayabiliyorlar. Bunn dışında siz karınca yuvasını zor blursunuz. olmadık yerlerden çıkıyorlar ruhunuz duymuyor. bu yüzden etkisi geniş alana yayabilecek yem tarzı ürünler kullanın. Raid bu işte baya iyi. tavsiye ederim. Limon falanda hikaye. Bi boka yaramıyor. Sadece o anlık kaçıyor karıncalar. Tek çare profesyonel ilaçlar.
raid felan kulanırsan evinin bereketide uçar gider . bırak kalsın hayvancağızlar sana ne zararı varki . en çalışkan en temiz hayvan karıncadır . raid maid çok günahtır tuzu dene yada defne yaprağını . ama bence elleme çok günah onlara zarar vermek .
Bağcıların neresinde oturuyorsun?
bizim evide hamam böcekleri basmıştı beraberinde karıncalarda dolanıyodu ara sırada serçe güvercin ve karga yavrusu oluyodu.... özellikle hamam bözeklerinden tiksndiğim için zirai ilaç satan yere gittim ve K-OTHRINE SC50 isminde bi ilaç verdi 5-6 tl bu ilacı boş cam cifi kutusuna bir kapak koy kutunun diğer kısmını suyla doldur ve karıştır dedi yuvalarına sık dedi. aynen dediği gibi yaptım ne hamam böceği kaldı nede karınca kuşlar ara ısra çatıdan düşüyolar olsun onların bi zararı yok geri çatıya çıkıp koyyorum...
quote:
Arkadaşa katılıyorum bizim evde de bol miktarda karınca var her bahar ayında çıkmaya başlarlar yaza doğru biraz azalır sonbaharda tamamen yok olurlar.Bencede onlarla yaşamaya alış ben artık takılmıyorum.Hem bildiğim kadarıyla öldürmekte büyük günah.Ben belki yürürken arada birkaç tane eziyorumdur ama takmıyorum o kadar.Temizlik konusuna gelince arkadaşa hak veriyorum.Gerçekten çok işe yarıyorlar.Geçen yaz tatile gittiğim.Geldiğimde PC yi açtım bir baktım klavyeniniçinden karıncalar çıkıyor bilimum kırıntılarla birlikte.
quote:
Orjinalden alıntı: elektronikci_71
bizim evide hamam böcekleri basmıştı beraberinde karıncalarda dolanıyodu ara sırada serçe güvercin ve karga yavrusu oluyodu.... özellikle hamam bözeklerinden tiksndiğim için zirai ilaç satan yere gittim ve K-OTHRINE SC50 isminde bi ilaç verdi 5-6 tl bu ilacı boş cam cifi kutusuna bir kapak koy kutunun diğer kısmını suyla doldur ve karıştır dedi yuvalarına sık dedi. aynen dediği gibi yaptım ne hamam böceği kaldı nede karınca kuşlar ara ısra çatıdan düşüyolar olsun onların bi zararı yok geri çatıya çıkıp koyyorum...
hepsini denemeye ömrüm yetermi acaba
Efsane konulardan birisi aklıma geldi.
quote:
Orjinalden alıntı: Far-Cry
Efsane konulardan birisi aklıma geldi.
çok kolay bir çözümü var...
Gerekli olan malzemeler:
1. 5 Litre benzin 2. 1 adet kibrit
Kullanılışı:
Evin içine her mtkareye yaklaşık yarım çay bardağı kadar benzinimizi döküyorsun. Daha sonra evden dışarıya çıkıp kibritimizin içinden aldığın 1 adet çöpü yaktıktan sonra sönmeyecek bir şekilde eve atıyorsun.
Kesinlikle çözülecektir bütün sorunların...
quote:
Orjinalden alıntı: PiqmecuK
çok kolay bir çözümü var...
Gerekli olan malzemeler:
1. 5 Litre benzin 2. 1 adet kibrit
Kullanılışı:
Evin içine her mtkareye yaklaşık yarım çay bardağı kadar benzinimizi döküyorsun. Daha sonra evden dışarıya çıkıp kibritimizin içinden aldığın 1 adet çöpü yaktıktan sonra sönmeyecek bir şekilde eve atıyorsun.
Kesinlikle çözülecektir bütün sorunların...
kendi evinde denermisin ss de isterik
quote:
+1 milyon kesinlikle katılıyorum onlarla yaşamayı öğren.
quote:
Orjinalden alıntı: kingmidas
quote:
aynen arkadaşa katılıyorum. tek sevmediğim yanları şeker kabına giriyolardı bende ufak bi kapağa su koydum şeker kabınıda bunun içine koydum böylece oraya ulaşamıyolar artık. karıncalar insana ders veriyo bi yerde mesela bi kola içtin bardağı kaldırmadın dimi. bardak karıncalanınca anlıyosun kaldırmadığını bide karıncalar herzaman ilk keşif ekibini gönderirler yani sen ilk gelenlerden kurtulursan zaten gelmezler senin istemediğin yere. diyolarki "bak olum oraya 2 ekip gönderdik dönen yok. o tarafa gitmeyin " şaka değil. ama tek anlam veremediğim yanı monitorde dolaşmaları. aldığımdan beri 1 kere bile dokunmadım monitore şekerli bişeyde sıçratmadım. ama ekranda dolanan ölü pikseller oluyo hep
Geldiklere yerlere Foreik Asit koy hepsi kaçışırlar..