Şimdi Ara

Evde Gitar Çalmayı Öğrenebilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
23.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulum bu hafta bitiyor. Yaz tatilini evde (Pc'de) geçirmek yerine bir işe yarıyayım diyorum. Arkadaşım var biraz gitar çalmayı biliyor. Başka bir arkadaşım daha var askere gideceği için klasik gitarını öğrenmem için bana verebileceğini söyledi.

Ben elektro çalmak istiyorum, gitar çalmayı bilen arkadaşım klasik ile başla elektroya daha kolay alışırsın dedi..
    Fakat tek sorunum kursta değil, evde sürekli çalışarak öğrenmek istemem.. Hayatımda ilk kez birşey için kursa gittim ve başıma gelmeyen kalmadı. (Kız mevzusu)

Acaba evde arkadaşımla çalışarak öğrenebilir miyim / ne kadar zaman alır / klasik ile başlayıp elektroya geçiş nasıl olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwadorFF -- 31 Mayıs 2010; 9:24:23 >

• elektro çalmak istiyorsan klasikten felan başlama arkadaşım. git iyi kötü bir elektro al öyle başla elinin altında internet var bu mereti kullanarak öğrenebilir kendini geliştirebilirsin tabikide. ayrıca yeri burası değil
  • Evde öğrenebilirsin tabiki internette bulununan gitar çalışmaları var onlara bakıp gayettte güzel gitar çalabilirsin ama bu biraz seni zorlar kursa gitmen daha sağlıklı olabilir ama klasil gitar konusuna gelirsek klasik gitar ve elektro gitar tamamen çok farklıdır ve böyle bir mantık yoktur " Klasik çal sonra elektroya daha rahat alışırsın. " böyle bir şey yok ama ben sana öneriyorum klasik gitar çalmayıda öğren bir gün ortam felan olur alırsın gitarı calmaya başlarsın süper bi ortam yaratılır orda... sana kalmış bir şey istersen klasikten başla klasik gitar öğren daha sonra elektro gitara geçebilirsin ama yok ben elektro gitar çalmak istiyorum sadece diyorsan hiç uğraşma klasik gitarla

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Cobain* -- 31 Mayıs 2010; 9:31:09 >

Saolasın Nikolai Mw2 konu için.
    Elektro gitar tavsiyesi acil
    2 ay önce açıldı
    Bu şarkıyı bulabilir misiniz?
    14 yıl önce açıldı
    Hangi Gitarı almalıyım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben sadece kendim ugraşarak hertürlü enstürmanı çalmayı ögrendim başlangıçta zorlanırsın ama 1 enstürman çaldınmı digerlerini çalman kolaylaşır.

burada ud şovum var:D

http://forum.donanimhaber.com/m_39844596/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39845252
  • Arkadaşım Youtube'a girip Selim Işık diye arat.Adam sıfırdan penanın nasıl tutulacağından başlamış yaklaşık 100 bölümde a dan z ye anlatmış.Kesinlikle oradan öğrenebilirsin biraz azimli olman lazım.

Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim.

Beauty is no more it's all gone
    And utopia will not come
    Trust i can not feel, only pain
    And my burning mind has gone insane

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikolai Mw2

Azim sorun değil, bir işe başlayınca kesinlikle bitirmeden - uzmanlaşmadan bırakmam..

Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim.

Bitmez ve kimse tam anlamıyla uzman olamıyor Hızlı çalmak falan değil uzmanlaşmak malesef
  • Elin yatkınsa evde de öğrenirsin tabi ama kursa gidip öğreneceğin hızla kıyaslanmaz bile, bence bul birini öğretsin sana işin temelini, sonra kendini evde geliştirmeye çalışırsın zaten. Bir de elektro öğrenmek istiyorsan klasikle vakit kaybetmemeni öneririm, ikisi farklı şeyler.
  • klasikle falan uğraşma al bir elektro diyeceğim ama ne yazıkki elektroyla iş bitmiyor bunun amfisi pedalıda var.Çünkü pedalsız bir elektrodan emin ol zevk almazsın. maddi durumun müsaitse roland cube serisi pedallı amfiler ile ve ucuz bir elektro ile başlayabilirsin. ben kendim evde öğrendim. çoğu soloyu atabilirim ama yinede joe satriani soloları yürek istiyor.

guitar pro programınıda yükler internetten sevdiğin şarkıların tablarını indirir bu işi becerirsin.
    sana tavsiyem evde öğreneceksen Bora Uslusoy'un Solo Gitar Metodu adlı kitabı var. 20lira falan al onu sana gitar çalmayı öğretecek çoğu hocadan çok daha faydalı olur.
    parmak egzersizlerinden sakın sıkılma ve yarıda bırakma
  • Guitar Pro 5 diye bir program var onu şarkı paketiyle beraber yükle. Bilgisayardan exercise diye arat. Classic guitar exercixe Hard rock exercise.......... gitarada A'dan Z'ye bütün egzersiz çeşitleri çıkar. Hatta çoğu gitar çalanlanların bilmediği teknikler bile var. Palm muting, sweep picking , tapping , legato gibi tekniklerde var eğer istekli çalışırsan malmsteenin bile parçalarını çalabilirsin.

Biraz para denkleştireyim, malum okul da bitti :/

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.