Şimdi Ara

Göz çizdirmek için illa 18 yaşinda olmak mi gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün böyle bir konu açmamin sebebi uzagi goremiyorum ve bu yuzden gözlukluyum goz numaram oyle 2 3 numara degil.5 numara hatta şu siralar yine yukseldi gibi of bu çilem illa 18 yaşindami bitecek? Yaşim 16. Geçen sene bi ara bi kizla tanistim sosyal medyadan, ayni ildeydik kiz beni çagirdi bi avmye sirf gözlukluyum diye gidemedim inanin bana gözluklu cok kotu oluyorum gözum bildiginiz kuculuyor.Çocuk gibi oluyorum ama gözluksuz iyiyim yani fena degil.Kiza sosyal medyadan hep gozluksuz fotolarimi atmiştim haliyle begenmisti cagirdi birsey uydurdum gidemedim 1 ay gecti baktim kiz başkasiyla cikiyor

Herneyse konu bu degildi ama olsun dedim şimdi aranizdan belki niye cizdiriyorsun diye cikanlar olabilir diye yazdim.

Anlayacaginiz ben gözden cok çektim bundan 3-4 ay öncede gözumun retinasi yirtilmisti miyop yuksek diye retina zorlanmis öyle seyler demişti doktor.
    Şimdi 16 imdayim.Agustos 10 da 17 yasima girecem 1 sene daha nasil sabredecem gercekten hayattan cok sıkılmaya ve isyan etmeye başladim şimdi bazilariniz diyecek ergen felan işte oyle degil arkadaşlar beni yerinize koyun öyle düsunun insan bi muddet sonra bu durumdayken hayattan bikiyor.

Neyse her halime şukur yinede..

Birsey diyecekseniz cekinmeyin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göz Çizdirmek İçin İlla 18 Yaşında Olmak Gerekli Midir?

18 Yaşından Küçükler Göz Çizdirebilir mi?

Göz çizdirme ameliyatı, miyopluk, hipermetropluk ve astigmat gibi göz kusurlarını düzeltmek için uygulanan cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyatın yasal yaş sınırlaması ülkelere göre değişebilir.

Türkiye'de Göz Çizdirme Yaş Sınırı

Türkiye'de göz çizdirme ameliyatı için yasal yaş sınırı 18'dir. Bu yaşın altındaki kişilerin göz çizdirmesi yasal değildir. Bu sınır, çocukların ve gençlerin gözlerinin hala gelişmekte olması ve ameliyatın kalıcı sonuçlar doğurabilme riskinin bulunması nedeniyle konulmuştur.

17 Yaşında Göz Çizdirilir mi?

Türkiye'de 17 yaşında göz çizdirmek yasal değildir. Ancak bazı istisnai durumlarda, çocuğun göz sağlığı ciddi şekilde bozulmuşsa ve başka tedavi yöntemleri işe yaramamışsa, doktor onayıyla 18 yaşından önce göz çizdirme yapılabilir.

18 Yaş Altı Göz Çizdirme

18 yaşından küçük kişilerin göz çizdirmesi yasal olmadığı gibi, etik olarak da doğru değildir. Çocukların ve gençlerin gözleri hala gelişmekte olduğundan, ameliyatın uzun vadeli sonuçları tam olarak öngörülemez. Bu nedenle, 18 yaşından önce göz çizdirme önerilmez.

Yaş Sınırının Gerekçeleri

Göz çizdirme ameliyatı için yaş sınırının getirilmesinin birkaç nedeni vardır:

• Gözün Gelişimi: Çocukların ve gençlerin gözleri hala gelişmektedir ve bu nedenle ameliyatın uzun vadeli sonuçları tam olarak öngörülemez.
    • Komplikasyon Riski: Ameliyatın, enfeksiyon, kanama ve görme kaybı gibi komplikasyon riskleri vardır. Bu riskler, gelişme çağındaki çocuklarda daha yüksek olabilir.
    • Etik Hususlar: Göz çizdirme ameliyatı kalıcı bir işlemdir ve bu nedenle çocukların ve gençlerin bu kararı kendi başlarına vermeleri etik değildir.

Sonuç

Göz çizdirme ameliyatı için yasal yaş sınırı, çocukların ve gençlerin göz sağlığını korumak ve ameliyatın potansiyel risklerini azaltmak için getirilmiştir. 18 yaşından küçük kişilerin göz çizdirmesi tavsiye edilmez ve Türkiye'de yasal değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir şey diyeceğim de cekiniyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşından küçüklerde göz gelişimini henüz tamamlamamıştır. Hem gözlük numaralarının değişme ihtimali hem de tedavinin başarısını etkileyebilecek genetik kornea hastalıklarının bu yaşlarda bulgu vermesi nedeniyle 18 yaşından önce lazer göz tedavisi yapılması uygun değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: questioner

Bir şey diyeceğim de cekiniyorum

caaaann abbi neobir sözleri thug life
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crystal Castles.

quote:

Orijinalden alıntı: questioner

Bir şey diyeceğim de cekiniyorum

caaaann abbi neobir sözleri thug life

Ciiiiiin ibi niibir sizliri thig lifi

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    17 yaşından büyüksen doktora görün değilsen takılmana bak
  • quote:

17 yaşından büyüksen doktora görün değilsen takılmana bak

Yarina randevu aldım

sağol tavsiyen için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • questioner Q kullanıcısına yanıt
    ne demek thug life bro cann abiii çiçeklerde bir telaş var
  • 18 yaş denmesinin sebebi 18-27 yaş arasında ortalama 23 yaşta gözün numara ilerlemesi duruyor. Ben 24 yaşımda yaklaşık 2 ay önce oldum. Çok memnunum, hayata gözlüksüz bakmak süper bir duygu. Geçen 3d film izlemeye gittim süperdi, birkaç senedir 3d filme gitmiyordum, önceden gittiğimde de gözlük üstüne gözlük yapmak zorunda kalıyordum. Burnumda gözlüğün izi kalmıyor artık. Gözlüğün ıslanma, buhar yapma, kirlenme dertleri yok artık. Gözlük tipime eksi değer katıyordu, bundan da kurtuldum. Güneş gözlüğü kullanamıyordum, şimdi istediğim zaman keyif için güneş gözlüğü kullanabiliyorum.
  • quote:

ne demek thug life bro cann abiii çiçeklerde bir telaş var

susar mısın ya
  • yaşın 16 olduğu için bu düşünce yapısına çok eleştiride bulunamıyorum.

gözü 27 numara teleskop kullanan arkadaşımın sürekli sevgilisi vardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.