Şimdi Ara

Evde Anfi Kullanmak istiyorum güç sorunu ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar biliyorum baya bir konu açılmıştır bu durumla ilgili bende kısaca anlatıyım evde oto ses sistemini kullanmak istiyorum anfi çalıştırmak için bir güçe ihtiyacım var şunu denedim psu ile 2 tane psu bagladım fakat yeterli degil ışık gelip gidiyor tabi farklı şekillerle baglanıpta farklı güç alınabilir mi onu bilemiyorum ben siyah - sarı kablo ve diger psu aynı kablo birleştirdim direk bagladım + - die öyle güç aldım az çok SİSTEMİ YAZIYIM : Jameson usa 505 Anfi - 1200 watlık pıoneer sub - 2 adet 500 watlık hoparlör anfi de 40 amperlik sigorta var anfi bir inceleyin kaç amperlik bir güç tüketir bu buna yeterli güçü nasıl veririz sms adaptörlerden falan yardımlarınızı bekliyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknisye -- 13 Ekim 2011; 9:00:54 >

Skoda Octavia 1,6 Classic ( 2008 ) SİYAH ....
  • Selam. pc powerinin yeşil ucunu siyaha bağladın drek çalıştı. Diğer powerinde yeşil ucunu siyaha bağladın oda çalıştı. 2 smps ninde aktif olduğuna emin ol. sarı siyah uçları diğer smps ile birleştirirsen fanı drek çalışır çünkü. Hurdacılarla aran iyi ise çıkma kaynak trafosu yada güçlü trafoları bobinajcıya götürüp 13v çıkışlı yeniden sardırabilirsin. ups trafosuda olabilir onlar 12 voltu 220 ye çevirir, sende söküp 220voltu prize takarsan 12V alırsın yada 6V upsnin içindeki akü kaç voltsa artık, bunlar diğer çözümler yani. Ama sen çıkma pc poweri buluyorsan 3-4 tane paralelle en ucuz yöntem bu.

Anfin 4 çııkışlı, bass hoparloru 2 kanala köprü bağla. 2 normal hoparloru diğer iki kanala normal bağla. Bass tarafını mesela chanel 1/2 bölümünü low crossover moda al, desibelleri 0 a getir, bass genişliği 50hz - 200hz herne ise 50hz ye ayarla. Normal hoparlor tarafını chanel 3/4 hıgh crossovere ayarla. Yani normal hoparlorlere bass giderse anfin kitlenir aşırı akım çeker, zaten çekeni bass woofer çekiyor. Birde bu şekildedene.

+ elekronikle aran iyi ise her iki smpsnin + ucuna 15A diyot bağla diyotların çıkışı ile anfiye bağla. + her iki smpsnin çıkışına paralel 4700mF 25V kondansatör bağla. Diyot iki smpsnin çıkışlarının çakışmaması ve anfiye bağımsız güç sağlamaları için. Kondansatör ise gerilimi tutmak ve ani akım değişmelerini söndürmek için.. mesela anfin vol 20 de kesiyorsa kondansatör ile vol 22 de keser.

Kolay gelsin..

• akım o zman çok cekiyor olabilir anfinin o ayarlanan bütün ses desibellerini sona dayadım 125 se sonu onda işte :) onları 0 alayım bari ...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.