Şimdi Ara

Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
77
Favori
57.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boor

    Kötü pastırma yoktur, kalın kesilmiş pastırma vardır.





    Afiyet olsun.

    +1907
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evrenye

    İlk Fırsatta Deneyeceğim Çok Heves Ettim Elinize Sağlık

    Teşekkür ederim, takıldığınız noktalarda yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Herşey iyi güzel, anlatım da harika ama bunu yaparken ev çok fena kokmaz mı?

    Çemenlemeden sonra balkon yada yağmur görmeyen bir yere asarsanız koku felan olmaz. Yeterki hava sirkülasyonu olsun. Gidipte oturma odasına asmazsınız heralde

    Yağmur almayan balkon gayet idealdir. Karga felanda kapmaz korkmayın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Herşey iyi güzel, anlatım da harika ama bunu yaparken ev çok fena kokmaz mı?

    Çemenlemeden sonra balkon yada yağmur görmeyen bir yere asarsanız koku felan olmaz. Yeterki hava sirkülasyonu olsun. Gidipte oturma odasına asmazsınız heralde

    Yağmur almayan balkon gayet idealdir. Karga felanda kapmaz korkmayın

    Alıntıları Göster
    Güzel görünüyor. Paylaşım için teşekkürler.
    _____________________________




  • Bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________

  • quote:

    Orijinalden alıntı: C Vitamine

    Bulunsun
    Deneyicem hocam toplam kaç günde hazır olur
    _____________________________
    Kadıköy
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DMUKKS

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    pastırmayı çok severim en yakın zamanda deneyeceğim
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emree27

    pastırmayı çok severim en yakın zamanda deneyeceğim

    Alıntıları Göster
    Aldım favorilere inşallah mundar olmaz et
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DMUKKS

    Aldım favorilere inşallah mundar olmaz et

    Alıntıları Göster
    dışını görünce aklıma o şey gedli
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pollos

    Deneyicem hocam toplam kaç günde hazır olur

    Etin tuz sayesinde suyunu kaybetmesi en fazla 10-15 gün alır (etin büyüklüğüne göre). Çemenleyip kurumaya bırakırsak 2-3 haftada o sürse toplamda 1-1.5 ay gibi bir süre söz konusu. Örneğin ben bu sefer üç parça büyük etten yaptım, birini kısa sürede tükettip diğer iki parça pastırmayıda daha uzun süre kuruttum ve içlerindeki kırmızılık komple kaybolmuş ve daha güzel olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 22 Ocak 2013; 21:40:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DMUKKS

    Aldım favorilere inşallah mundar olmaz et

    Arkadaşım başlangıç için ufak bir et ile deneme yapın. Şimdiden afiyet olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pollos

    Deneyicem hocam toplam kaç günde hazır olur

    Etin tuz sayesinde suyunu kaybetmesi en fazla 10-15 gün alır (etin büyüklüğüne göre). Çemenleyip kurumaya bırakırsak 2-3 haftada o sürse toplamda 1-1.5 ay gibi bir süre söz konusu. Örneğin ben bu sefer üç parça büyük etten yaptım, birini kısa sürede tükettip diğer iki parça pastırmayıda daha uzun süre kuruttum ve içlerindeki kırmızılık komple kaybolmuş ve daha güzel olmuş.



    hocam çemenin kuruması o kadar sürüyor mu bazı sitelerde daha az diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Kadıköy




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    dışını görünce aklıma o şey gedli

    Ney geldi ? Ben gıda boyası kullanadım o yüzden renk değişik gelebilir ama inanın satın alma çemene tat olarak 10 basar. Söylemesi ayıp az önce iki dilim daha kesip mideye indirdim. Nasip olursa bir dahaki sefere rengini kırmıyı yapmak için gıda boyası kullanağım.

    Normalde çemen tozu sarı renktedir. Diğer baharatlarla karışınca bu rengi alır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pollos


    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pollos

    Deneyicem hocam toplam kaç günde hazır olur

    Etin tuz sayesinde suyunu kaybetmesi en fazla 10-15 gün alır (etin büyüklüğüne göre). Çemenleyip kurumaya bırakırsak 2-3 haftada o sürse toplamda 1-1.5 ay gibi bir süre söz konusu. Örneğin ben bu sefer üç parça büyük etten yaptım, birini kısa sürede tükettip diğer iki parça pastırmayıda daha uzun süre kuruttum ve içlerindeki kırmızılık komple kaybolmuş ve daha güzel olmuş.



    hocam çemenin kuruması o kadar sürüyor mu bazı sitelerde daha az diyor

    Hocam çemen havanın durumuna göre 6-7 günde kurur, ama önemli olan çemenin altındaki etinde tam olarak kuruması ve sertleşmesidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    dışını görünce aklıma o şey gedli

    Ney geldi ? Ben gıda boyası kullanadım o yüzden renk değişik gelebilir ama inanın satın alma çemene tat olarak 10 basar. Söylemesi ayıp az önce iki dilim daha kesip mideye indirdim. Nasip olursa bir dahaki sefere rengini kırmıyı yapmak için gıda boyası kullanağım.

    Normalde çemen tozu sarı renktedir. Diğer baharatlarla karışınca bu rengi alır.

    Hocam açım valla canım çekti ya
    Bu arada bende kayseriliyim
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    dışını görünce aklıma o şey gedli

    Ney geldi ? Ben gıda boyası kullanadım o yüzden renk değişik gelebilir ama inanın satın alma çemene tat olarak 10 basar. Söylemesi ayıp az önce iki dilim daha kesip mideye indirdim. Nasip olursa bir dahaki sefere rengini kırmıyı yapmak için gıda boyası kullanağım.

    Normalde çemen tozu sarı renktedir. Diğer baharatlarla karışınca bu rengi alır.

    Hocam açım valla canım çekti ya
    Bu arada bende kayseriliyim

    Selamlar hocam Bende Erciyes Üniversitesinden mezunum. Kayseri'yi çok severim. Güzel yıllarım geçti orada. Galiba orda bulaştı bu pastırma işi .

    Gerçi şuanda Kayseri çok değişmiştir. Beğendik mağazasından alış veriş yapar, çarşıya giderken sağ tarafta "Hacı Usta Lokantası" vardı. Tam öğrenci lokantasıydı, indirim yapardı. Sahibi Hacı amca sağsa fırsatım olsa gidip elini öpeceğim. Eğer lokanta hala duruyorsa bol bol selam söylüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    dışını görünce aklıma o şey gedli

    Ney geldi ? Ben gıda boyası kullanadım o yüzden renk değişik gelebilir ama inanın satın alma çemene tat olarak 10 basar. Söylemesi ayıp az önce iki dilim daha kesip mideye indirdim. Nasip olursa bir dahaki sefere rengini kırmıyı yapmak için gıda boyası kullanağım.

    Normalde çemen tozu sarı renktedir. Diğer baharatlarla karışınca bu rengi alır.

    Hocam açım valla canım çekti ya
    Bu arada bende kayseriliyim

    Selamlar hocam Bende Erciyes Üniversitesinden mezunum. Kayseri'yi çok severim. Güzel yıllarım geçti orada. Galiba orda bulaştı bu pastırma işi .

    Gerçi şuanda Kayseri çok değişmiştir. Beğendik mağazasından alış veriş yapar, çarşıya giderken sağ tarafta "Hacı Usta Lokantası" vardı. Tam öğrenci lokantasıydı, indirim yapardı. Sahibi Hacı amca sağsa fırsatım olsa gidip elini öpeceğim. Eğer lokanta hala duruyorsa bol bol selam söylüyorum.

    Alıntıları Göster
    biraz zahmetli bir iş dışarıdan almayı yeğlerim canım çekti ince ince şimdi
    _____________________________
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.




  • @ terbüyesüzcanavar
    çinden sipariş verebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Notebook - Diz üstü
    aramakla bulunmaz ama bulanlar arayanlardır...
    lg E550, lenovo s10-3, 500 gb lg, 2690, crea ms2.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiraiMisa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrNobody

    dışını görünce aklıma o şey gedli

    Ney geldi ? Ben gıda boyası kullanadım o yüzden renk değişik gelebilir ama inanın satın alma çemene tat olarak 10 basar. Söylemesi ayıp az önce iki dilim daha kesip mideye indirdim. Nasip olursa bir dahaki sefere rengini kırmıyı yapmak için gıda boyası kullanağım.

    Normalde çemen tozu sarı renktedir. Diğer baharatlarla karışınca bu rengi alır.

    Hocam açım valla canım çekti ya
    Bu arada bende kayseriliyim

    Alıntıları Göster
    güzele benziyor
    _____________________________

    Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    güzele benziyor

    Alıntıları Göster
    Babamın hastası 2.5 kilo pastırma getirmişti. Biraz abandık sanırım, 4 ayda bitti
    _____________________________
    Burası benim.----------------------------------------------------------------------------------------- Burası da.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.