Şimdi Ara

Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
80
Favori
57.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • erhan911 kullanıcısına yanıt
    Hiç denemedim hocam ama çemen tat ve koku veriyor. Eğer çemensiz kuru et yapacaksanız fümeleme veya isleme işlenini araştırın. Balık, et, tavuk, peynir ve çoğu gıdaya çok güzel bir tat veriyor. Ama tabi bunun için fümeleme fırını yapmak lazım.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam elinize sağlık, varsa fotoğraf paylaşırsanız iyi olur. Çemenlemeden önce etlerin iplerini geçirmeyi unutmayın. Kurutma işlemini havadar bir yerde yapmanız daha iyi olacaktır. Ben balkona asmıştım.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Bu gün çemen yapacağım ama hangi tarifi ne kadar uygulamam gerekir bilmiyorum. Tuz işleminden önce etlerim 3.950 gr falandı sizce nasıl bir çemen yapmak lazım aklımda bu tarif var.
    100 gram cemen tozu
    100 gram kirmizi tozbiberi
    3 Yemek kasigi siviyag
    1 yemek kasigi kimyon
    1 yemek kasigi karabiber
    Yarim yemek kasigi pulbiberi
    2 yemek kasigi tuz
    10-15 dis sarimsak
    500 ml su


     Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin)

     Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin)

     Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 23 Ekim 2018; 13:43:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÇEMEN Tarifi :
    ------------------
    1 - 1.5 Kg Et İçin ;

    - 3 Çorba Kaşığı Çemen Otu Tozu (Baharatçılarda bulabilirsiniz),
    - 1 Çorba Kaşığı Kimyon,
    - 6 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızı Toz Biber,
    - 15 Diş Dövülmüş Sarımsak,
    - 1-2 Çay Kaşığı Tuz,
    - 1 Çay Kaşığı Kara Biber,
    - 2 Su Bardağı Su.

    Yukarıdaki oranları etinizin KG' ına göre orantılayın hocam. Birebir olmasına gerek yok, yakın ölçüler olsa yeterli. Yada yukarıdaki oranlarla bir parti çemen yapıp etlerinizi çemenleyin, geri kalan etleri görerek yeniden çemen oranı hakkında fikir edinip yeniden çemen yaparsınız.
  • Rezerved

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.