Şimdi Ara

Ev Yapımı Klima(yaza kesin yapıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az parayla çok işler yapmak bu olsa gerek,
  • Adamı bol bol terletir başka işe yaramaz.Arabistanda olsa olur.Kuru sıcak bölgelerde,bizde zaten nem bol miktarda.!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Adamı bol bol terletir başka işe yaramaz.Arabistanda olsa olur.Kuru sıcak bölgelerde,bizde zaten nem bol miktarda.!!!

ne alaka hocam. niye terletsin... içine buzlu suyu dolduracam borulardan soğuk su geçecek soğuk hava üflicek...
  • havaya pulvarize üflenen su nem demektir.zaten Türkiye nin klima ihtiyacı olan yerlerde nem çok yüksek.Sadece açık havada yakıcı güneşte soğukluk hissi verir bu sistem.Dikkat edin klimalar sogutmada çalışırken dışarıya tahliye edilen su ortamdaki havada bulunan nemdir.Siz bzim iklim şartlarında içeriye dahada nem vermeye kalkarsanız,nemden boğulur nefes alamazsınız.
  • quote:

havaya pulvarize üflenen su nem demektir.zaten Türkiye nin klima ihtiyacı olan yerlerde nem çok yüksek.Sadece açık havada yakıcı güneşte soğukluk hissi verir bu sistem.Dikkat edin klimalar sogutmada çalışırken dışarıya tahliye edilen su ortamdaki havada bulunan nemdir.Siz bzim iklim şartlarında içeriye dahada nem vermeye kalkarsanız,nemden boğulur nefes alamazsınız.

bu sistem içeriye nem vermiyo zaten
    tek eksiği adam buzlu su koymaktan bahsetmemiş, normal suyla bi işe yaramaz, sürekli buz takviyesi yapmak gerekir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kızım için klima tavsiyesi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

quote:

havaya pulvarize üflenen su nem demektir.zaten Türkiye nin klima ihtiyacı olan yerlerde nem çok yüksek.Sadece açık havada yakıcı güneşte soğukluk hissi verir bu sistem.Dikkat edin klimalar sogutmada çalışırken dışarıya tahliye edilen su ortamdaki havada bulunan nemdir.Siz bzim iklim şartlarında içeriye dahada nem vermeye kalkarsanız,nemden boğulur nefes alamazsınız.

bu sistem içeriye nem vermiyo zaten
    tek eksiği adam buzlu su koymaktan bahsetmemiş, normal suyla bi işe yaramaz, sürekli buz takviyesi yapmak gerekir

evet buzlu su şart... büyük bi kapa koyarsak fena olmaz.. baya gider...

• isterseniz direk buz püskürtün,buz suyun katı halidir yani ortamdaki havaya karışınca yine nem artar yine terlersiniz.Dönüp dolaşıp içeriye nem takviye edersiniz.
  • Çok yaratıcı oldugu kesin.İşe yaramasını beklemek se daha fazla hayal gücü gerektirir gibi.
    Devir daim ettirdiğiniz suyun ısısı ve bakır borunun bunun havaya aktarması birz zor bence.
    Tersi işlem daha kolay olurdu eminim.Yani kaynar suyu fana götürüp ortamı ısıtmak çok daha kolay olurdu.
    Keşke işe yarasa ama dediğim gibi hiç sanmıyorum.
    Belki fanı bir radyatörün arkasına korsanız ve yeterince soguk su ile beslerseniz işe yararmı ???
    Yada su yerine daha kolay buharlaşan bir şeyler ??alkol yada başak ???
    BUnları sadece sistem ve basit akıl yürütme olarak yazıyorum.Hiç bilgim yada tecrübem yok .Yani referans almaya kalkıp denemeye kalkan olmasın lütfen......
  • denemek istiyorum ama bilmiyorum kararsızım... boruları arkaya mı monte etsek daha iyi olur yoksa öne mi?
  • astarı yüzünden pahalı derlerya hani
  • Bence olabilecek bişey ama bakır bordan devir daim edilecek suyun bakır boru üzerinde oluşturacak yoğunluktan dolayı mbirolun dediği gibi ortama fazlaca nem verecektir. Boruların arka ksımda olması daha işlevsel olmasına yardımcı olabilir. En azından bakır boru üzeriden geçen hava fan yoluyla dağılacak ayrıca suyun daha geç soğumasına yardımcı olacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

denemek istiyorum ama bilmiyorum kararsızım... boruları arkaya mı monte etsek daha iyi olur yoksa öne mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Bence olabilecek bişey ama bakır bordan devir daim edilecek suyun bakır boru üzerinde oluşturacak yoğunluktan dolayı mbirolun dediği gibi ortama fazlaca nem verecektir. Boruların arka ksımda olması daha işlevsel olmasına yardımcı olabilir. En azından bakır boru üzeriden geçen hava fan yoluyla dağılacak ayrıca suyun daha geç soğumasına yardımcı olacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

denemek istiyorum ama bilmiyorum kararsızım... boruları arkaya mı monte etsek daha iyi olur yoksa öne mi?

Teşekkürler... Malzemeleri alınca öyle deniyim bi...
  • En güzeli sağlam bir oto Radyatörü ile bunu denemek ,(Yani buz-tuzlu su karışımı olan bir fıçıdan çekilecek su, oto radyatöründen dolaşsın, Arkasında da güçlü bir fan [Ya da vantilatör] Radyatöre üflesin)

Hem arada soğuk suyun geçmesine bağlı bir yoğunlaşma meydana gelirken, radyatörde plakalar arasındaki aralık çok dar ve plakalar çok sık olduğundan yoğunlaşma çok fazla olur ve rayatör bol bol terler, nemi yoğunlaştırır. Hatta bu sırada yoğunlaştırdığı nemi de şıp şıp damlatır. (Aynen klimalardaki gibi) Akan suyu, radyatörün altına kova,huni vs. koyarak havaya geri karışmasını önemli ölçüde engellersniz.

Önü-arkası konusunda da klima üreticilerini taklit edebiliriz.

Duver tipi Split klimalarda ise fan, radyatörün önünde kalıyor. Radyatörden hava çekiyor. Damlayan yoğunlaşmış sular sorun teşkil etmez ise fan öne konabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

En güzeli sağlam bir oto Radyatörü ile bunu denemek ,(Yani buz-tuzlu su karışımı olan bir fıçıdan çekilecek su, oto radyatöründen dolaşsın, Arkasında da güçlü bir fan [Ya da vantilatör] Radyatöre üflesin)

Hem arada soğuk suyun geçmesine bağlı bir yoğunlaşma meydana gelirken, radyatörde plakalar arasındaki aralık çok dar ve plakalar çok sık olduğundan yoğunlaşma çok fazla olur ve rayatör bol bol terler, nemi yoğunlaştırır. Hatta bu sırada yoğunlaştırdığı nemi de şıp şıp damlatır. (Aynen klimalardaki gibi) Akan suyu, radyatörün altına kova,huni vs. koyarak havaya geri karışmasını önemli ölçüde engellersniz.

Önü-arkası konusunda da klima üreticilerini taklit edebiliriz.

Duver tipi Split klimalarda ise fan, radyatörün önünde kalıyor. Radyatörden hava çekiyor. Damlayan yoğunlaşmış sular sorun teşkil etmez ise fan öne konabilir.

hurdalığa uğramak lazım bi

iyi fikir

ne kadardır çıkma radyatör?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 17 Nisan 2009; 7:47:17 >

• Durumuna göre değişiyor. Sanayide çıkma renault 9 radyatörlerini çok daha ucuza bulabilirsin.

Ama böyle kelepirler de var :

http://www.sahibinden.com/prelude_radyatoru-02WQQaXQQ10766008WQQpXQQdisplayitem&keyword=çıkma%20radyatör
  • Bu yapılan şey içerinin nem miktarı ile oynamaz. yani duyulur soğutma yaparsınız. özgül nem sabit kalır. Ancak bu adam suyu nerde soğutuyor, o cooler dediği kap içinde ne vardı yazmamış, bi de o suyu soğutmak lazım, ohooo bi sürü para gider:D:D

ben de oto radyatöründen yapmayı düşünmüştüm ama oturup adam gibi hesaplamak lazım, çünkü eski bir oto radyatörünün etkinliğiğ bayağı düşük olur sanırsam, kurtarır mı bilmiyorum, bu sefer de ucuza yapalım derken elektrik parasından batmayalım:D:D
  • Bir kapalı sisteme mesela bakır boruların içine KURUBUZ KOYUNUZ...DIŞARI KAÇAK OLMAYACAK..AGZI ÇOK İYİ İZOLE EDİLECEK...BAKIR BORULARIN İÇİ ÇOK SOGUK GAZ İLE DOLU...Bu soguk bakır boruya havayı bir güçlü vantilatörle vurdurup diger tarafa geçirirsen tamam. daha pratik hali.....Çok küçük bir araba radyatörü...su çıkış boruları cam macunu ile tıkanacak..yada sakız ile..İçine kuru buzu doldurup agzını sıkıca kapatınca . Kurubuz içinde buhar olmadan havaya uçmadan çok soguk duracak...Bu soguk radyatöre bir kenarında vantilatörü dayayınız...İçinden geçen hava soguyacak...işte en basit ev yapımı kılima...1 araba radyatörü, 2 kg kurubuz, bir vantilatör...İşte maliyet.. Saygılarımla...Deneyen sonucunu yazsın.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Nisan 2009; 0:54:25 >

• Buz bitince napıcaz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.