arkadaş mantıklı konuşmuş. aracı 2-3 ay yüksek iken fiyatı elden çıkarır ev için 800 bin var mesela 700 bin tl+100 bin tl kredi çekersiniz. kalan 100 bin tl ile fiziki altın kenarda dursun. 1,2 faiz ile 2bin-2500 lira krediyi kira öder gibi ödersiniz ek: ytd tabi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 4 Haziran 2022; 21:26:11 > |
Ev satıp araba almak ne kadar mantıklı ? (2. sayfa)

-
-
Evin olunca ne oluyor kanka 50 yılda kendini amorti edip sonra yıkım kararı çıkıyor. Türkiye'de hala ev alayım diyen zihniyete acıyorum.25-30 yılda kendini amorti etmeyen ev zarar ettirir net.
-
Kiralar hakkında haberiniz var mı ama köpek kulübeleri 5k dan başlıyor İstanbulda. Saçmasapan ev sahipleri ile uğraşıp her yıl ne kadar zam gelecek diye düşünmüyorsun en azından. Ben evi kâr etmek için değil oturmak için söylüyorum. Hep genç kalmayacaksın. Ya da hep ailen yanında olmayacak. Emekli maaşınla nerede yaşayabilirsin bu ülkede söylesene?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dostum evi satmak diye bir seçenek olamaz. arabanın yattığı yerden masrafı olur. Borçları ödersin bir şekilde. Maaşlı çalışan biriysen maaş artışında nefes alırsın. Birkaç ay dayanmanı öneririm. Satınca yerine koyamazsın, çoluk çocuğuna kalır yapma bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim mantığım şudur;
Eğer borç ödenemiyorsa ve huzurum refahım bu durumdan dolayı oldukça etkileniyorsa acımam satarım. Evet belkide yerine konamıyacak ama borç içinde yüzmenin bi mantığı, espirisi yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen yıl mayısta ben yaptım bunu. Evi sattım (kiradaydı), gittim araç aldım ve paranın tamamını vermedim bir miktar kredi kullandım. Evi 400 bine vermiştim, 330’a araç aldım araç şuanda 850 ev ise 1.200 bandında. Evi bu arada bundan 4 ay önce benden alan 725’e sattı. Ordan artan parayla üzerine ekleyerek en ucuz otomatik aracı aldım 180 bine. Sonra onu 280’e verip üzerine kredi çekerek ev aldım.
Kısa vadede araç daha çok kazandırıyor, ev ise daha yavaş ve stabil bir artış sağlıyor.
Herkes deli misin ev satıp araç alınır mı demişti. Şuanda araç ve yeni aldığım evin fiyatı 2 milyona denk. Eğer hiç bu hareketi yapmasaydım 1.200’dü. Sizde durum daha farklı borç var ve ciddi bir borç. Ödenemiyorsa tabiki satılır ödenir ama evi satmak son çare olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 5 Haziran 2022; 2:6:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum bu hesapta hata var gibi sanki.
1. Sattığın evden alacağın kirayı zarar yazmamışsın.
2. Araç için kullandığın kredi var
3. Aldığın ev için yine kredi çekmişsin
Sonuç: borçlusun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1- Ayda 1700 TL kira alınıyordu.
2. Araç için kullanılan kredi 70 bin
3- ev için kullanılan kredi 310 bin.
hesabı net yapalım o zaman. Şuanda ev ile araba 2 milyon diyelim. Krediler kapatıldığında kalır 1.6 milyon. Diğer ev 1.2 milyon üzerine 1 yıllık kira ekle hadi düz hesap 1.250 diyelim. Yine 300-350 bin civarı kar var. Hiç kıpırdamasaydım 1.250 vardı. Şuanda net 1.600 kalır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bursa'da yaşıyorum evlerin yarısının amorti derecesi söylediğim gibi. Kira 5k ise evin fiyatı maksimum 1.3 milyon olacak ki evi almak birazda olsun mantıklı olsun. 3 - 3.5k lık eve 1.3 milyon veren var burada. Tam anlamıyla angut diyorum ben kendilerine ama istanbul nasıldır bilemem evi alırken 25 yıl kuralını uygulamak gerek nereden alırsanız alın. 25 yıl yanınıza kalır en azından. Şuan bursada 0 daire alacaksanız 1milyondan başlıyor. 1 milyon demek siz kiraya verdiğinizde bu evin en azından 4 bin kira almanız demek. Asgari ücretin 4250 olduğu ortamda bu kirayı veren insan sayısı da sınırlı
-
Benim 1 tane evim var 1 tane yazlık eşimin 1 tane evi var
Şimdi sıkı dur geliyor şahsi aracım fiat fiorino =))))
-
şu anda ev kredilerinde neredeyse yıllık %30 reel negatif bir avantaj var.
ev satılır. borçlar önedir. kalan yarısı bir eve peşinat yapılır, krediye girilir bir ev daha alınır. boylece 10 sene kredi ile araba almışş olursunıuz.
-
Evi satın, borçlarınızı ödeyin...
Kalan parayla da 1+1 veya 2+1 alın... yani borçları ödemeniz için daha eski / daha küçük bir ev ile takaslayabilirsiniz...
Araba her ay fazladan masraf açacak, kullandıkça değerini kaybedecektir...
Daire'nın size fazladan kira gelir olur, değeri de kolay kolay düşmez...
-
Çok mantıklı değil bence, hani çok ciddi bir ihtiyaç yoksa tabi.
-
sorunun sorulması, bunun düşünce olarak akıldan geçmesi dahi mantıksız
-
9 ay geçmiş üstünden. Sonuç ne oldu acaba?
-
son durum ne bilmiyorum ama paradan daha önemli bişey var ortada, o da akıl sağlığı. zaten halihazırda 1 eviniz olduğu için fazla koymaz diye düşünerekten direkt satıp borcunuzu ödeyin derim. kapattığınız zaman öyle bi rahatlayacaksınız ki üstünüzden 50 KG gidecek gibi olacak. ben bile 17.500 TL borcumu daha dün kapattım tüy gibi oldum. 1 milyon TL gibi bi borcu kapatsam heralde uçarım.
kısaca borç çok fazla. ha 50 bin 100 bin olsa tamam yapma deriz ama 1 milyon TL aşırı fazla bi miktar. kaç ay taksit ödüyorsunuz ya da peşin tek bir yere borcunuz mu var bilmiyorum ama taksitli ise aylık ödemesi çok koyar. yani kiraya verseniz o evi, kazık kira fiyatında bile size tek kuruş kalmaz borç ödemekten. en güzeli satıp borctan kurtulmak ve bida kolay kolay borca bulasmamak
bankalar gel yapılandıralım ayağına iyice borca sürükler. puanlarınız düşer, bida bankanın kısmetlerınden faydalanamayabilirsiniz. kredi çekip borç kapanmaz, bu zamana kadar ödediğiniz taksitler çöpe gider. ve aylık ödeme maratonları yeniden başlar. bu sefer onu kapatmak için başka krediye bulaşırsınız.
tamamen tek bir yere peşin bir ödeme ise durmak yok direkt satış zaten.
-
1 ev parası kadar borçlu olmam lazım benimde. Evin borcu yeni bitti gittim evden pahalı araba aldım obaaa devam. Borç yiğidin kamçısıdır.
Şaka bi yana cidden böyleyim, bir şeylere borçlanmadan sahibi olamıyorum çünkü yiyorum parayı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X