Şimdi Ara

ev sahibimle yaşadığımız problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2019 eylül ayında ben ve iki arkadaşım öğrenci olarak yaşadığımız şehirde bir ev kiraladık, 2020 Mart ayında pandemi ortaya çıkınca da memleketlerimize döndük okullarımızın online eğitim vereceğini öğrenince sözleşmemizin de bittiği tarih olan 2020 Eylül'de evi tahliye etmeye karar verdik, ev sahibine bunu 1 ay önceden haber verdik yani ağustos ortasında. Ev sahibi boya gerektiğini, boya ve işçilik maliyetinin ödemiş olduğumuz güvence bedelini aştığını, bizim üstünü tamamlamız gerektiğini ve sözleşmede yazan bazı şartları (kombinin bakımı, aspiratörün sağlam olduğuna dair belge aboneliklerin borcu olmadığına dair belge) yerine getirmemiz gerektiğini söyledi. biz pandemi başladığında memlekete döndüğümüz için ev baya bir süre boş kaldı, oturduğumuz süre içinde de dikkatli kullanmıştık evi, boyalık bir durum olduğunu düşünmedik. Aboneliklerin borcunu da ödeyip kapattık. Kira sözleşmesi bitmeden bir gün önce evi boşalttık birkaç koltuk kaldı evin içinde onları da zamanımız kalmadığı için orada bıraktık, uçak biletimizin yanmaması için öyle bırakıp döndük güvence bedelinden de vazgeçtik çünkü o sözleşmede yazan şeyleri tek tek uğraşmaya vaktimiz yoktu dönerken içimiz rahattı ancak şimdi ev sahibi diyor ki ben böyle bir tahliyeyi kabul etmiyorum mahkemeye vereceğim sizi adaletin kestiği parmak acımaz vs diyor ne yapmalıyız bizde çok endişelendik şimdi çünkü başta hafife almıştık bu işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20xyos -- 25 Eylül 2020; 20:28:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kontratın süresi dolmadı galiba anladığım kadarıyla.

Doğru mu?

• İçerisinde aksini gösteren bir hüküm bulunmadığı sürece kira sözleşmesi 1 yıllık olarak düzenlenmekte olup bu süreden önce taşınmazın boşaltılması durumunda her iki tarafından sorumlulukları bulunmaktadır. Kiracının kira sözleşmesi dolmadan evi boşaltması durumunda kalan kira bedelini ödeme yükümlülüğü vardır. Ancak kira sözleşmesinin feshi için haklı sebepler bulunursa bu sorumluluk ortadan kalkmaktadır.

Alıntıdır.

• 20xyos 2 kullanıcısına yanıt

Evde 5 ay oturduk demişsin. Kontrat 1 yıllık mı, 6 aylık mı?

hocam kusura bakmayın şimdi fark ettim düzgün anlatamamışım Mart ayında pandemi başladığı için memleketlerimize döndük yani ev boş kaldı. 5 ay kullandık daireyi sadece bu kısa sürede de boyaya bir zarar vermedik bunu söylemeye çalıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20xyos -- 16 Eylül 2020; 14:8:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

1 yılı tamamlamışsanız kontratta yazılı olan hususlarda sıkıntı yoksa bir şey olacağını sanmam.

Kirayı bankaya mı yatırdınız, elden mi verdiniz. Elden verdiyseniz makbuz aldınız mı veya kontrata yazıp alan veren imzaladı mı?

Ortada bi suc unsuru yok sallayin gecin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ev sahibi hesabı ise sıkıntı çıkmaz.

Ben bundan pek bir şey çıkaracağını sanmam.

Siz sorumluluklarınızı yerine getirmişsiniz.

Sadece boya işi için bir şey diyemiyorum. Genelde kiracılar evi ya girerken ya çıkarken boyatır.

Aşağıdaki linki bir okuyun

https://www.emlakgundemi.com.tr/emlak-sozlugu/evin-boya-masrafindan-ev-sahibi-mi-kiraci-mi-sorumlu-h14599.html

• eşyalarınızı alıp çıktıysanız hiçbirsey yapamaz, alçak namussuz herif ögrencileri nasıl daha sömürürüm derdinde, şimdi okullar uzaktan eğitime dönünce evi de boş kalacak ya aklınca birseyler koparacak, insanlar darp ediyor hakaret ediyor mahkemede birsey olmuyor, ararsa ver ağzının payını gitsin.

• Uğraşacağını sanmıyorum dava açsa kimbilir kaç ay kaç yıl sürer

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.