Şimdi Ara

Ev sahbi söyemedi ama çatıya BAZ İSTASYONU koyduruyor(ŞİKAYETİ NEREYE YAPABİLİRİZ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
26.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Annem sorduğunda havalandırma için geldiler falan diye bir şeyler gevelemiş ev sahibi ama bugün terasa çıkıp baktığımda yaptıkları şeyin havalandırmayla alakası olmadığını gördüm, baca şeklinde uzun iki yapı var ve biri balkonun üstüne diğeri banyonun üstüne denk geliyor, aşağıda verdiğim resimle birebir uyuşuyor yani baz istasyonu olduğuna şüphe yok, gerekirse çatıya çıkar bakarımda yarın tekrar gelecekler!

    SORU:
    Bu işin hukuki prosedürü nedir?
    Üç katlı tek daire üzerine bir bina ve ev sahibi ve iki kiracıyız!
    Bu iş için ev sahiplerine ne kadar para ödeniyor ve bunu tek başına alabiliyor mu, kimseden izin imza alınmadı haber verilmedi!


    Dipnot: resmi bir ara eklerim ama baca şeklinde baz istasyonu yazınca google'da da çıkıyor zaten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 30 Haziran 2011; 21:52:28 >



  • Emsal kararlar var mı olumlu yönde yoksa yeni bir kiralık ev aramaya başlayalım mı?
  • adam kabul ettikten sonra sen kiracı olarak karışamassın
    bir ikincisi milletin elinde 2-3 tane telefon 5-7 tane hat cıkmış baz istasyonu istemiyoruz diyor ! peki neyle iletişim kurcan bazz istasyonları şart olması lazım birşey olmaz cabuk ölmezsiniz merak etme
  • Doktorum sağlık konusunda ukalalık yapmak yerine prosedürü bilen yazsın please(;
  • kaçın ordan bence :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    adam kabul ettikten sonra sen kiracı olarak karışamassın
    bir ikincisi milletin elinde 2-3 tane telefon 5-7 tane hat cıkmış baz istasyonu istemiyoruz diyor ! peki neyle iletişim kurcan bazz istasyonları şart olması lazım birşey olmaz cabuk ölmezsiniz merak etme

    ukalalık yapmaya gerek yok. yardımcı olabilirsen ol. sen iletişim kuracaksın diye, kimse sağlığından olamaz
  • Kaç para için insanların sağlığını hiçe saydı acaba, baz kiralarını bilen var mı?
  • Kiracı olarak belki sağlığım tehklikede desen de sana başka yere taşınabilirsin önerisi gelebilir ama baz station dan rahatsız olabilecek ve orada malı mülkü olanlar şikayetçi olursa sonuç verir.155 i arasan bile sorun çıkarabilirsin.Daha sonra belediyeyi ararsın.mahkeme ye kalsa zaten oradaki diğer binalarda oturanlar karşı çıkarsa zaten mahkeme engel olur baza.Mecburen istasyonu kuranlar rüşvet verecek şikayetçi olanlara.
    Sen bir dene şikayet edeceğim kaldırtacağım diye,sanıyorum sana para teklif ederler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ten_don

    Kaç para için insanların sağlığını hiçe saydı acaba, baz kiralarını bilen var mı?

    bir arkadaşımın fabrikalarının catısında baz istasyonu var vodafone 10 yıllık 50bin tl vermişler fabrika haramiderede
  • Yanlış anlamayın, bunun zararlı olduğu söyleniyor fakat, hakkaten oraya kurma buraya kurma, nereye kurulsa iyi bu baz istasyonları? Bunun insan sağlığını etkilemiyecek şekilde kurulma şekli varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noxco

    Yanlış anlamayın, bunun zararlı olduğu söyleniyor fakat, hakkaten oraya kurma buraya kurma, nereye kurulsa iyi bu baz istasyonları? Bunun insan sağlığını etkilemiyecek şekilde kurulma şekli varmı?

    Avea 5 yıl içerisinde ülkemizde uygulamaya konulacak , şu an Kore de denemesi yapılan bir icat konusunda çalışmalara ortak diye biliyorum bahsettiğin baz sistemi konusunda.Hem telefonlar çekecek hem de wireless kutuya gerek kalmadan internet olacak deniliyor.
  • Zaten insan sağlığını olabildiğince en az etkileyecek şekilde kurulmaya çalışılıyor baz istasyonları. Ama bunun da teknik bir sınırı var, buradan öte istesen de istemesen de bir şey yapamıyorsun, ya sinyali zayıflatacaksın millet cebindeki telefondan kısır olacak, ya da cebindeki telefondan kısır olmayacak, biraz başı ağrıyacak. :)
    Sinyal ile ilgili mesele şu, baz istasyonunun sinyali azalırsa veya uzaklığı artarsa cep telefonunun çıkış sinyali artmak zorunda; bu da cep telefonunun radyasyonundan daha fazla zarar görmek demek. En iyisi sık sık yerleştirilen baz istasyonları, sinyal çıkış gücü düşük hem cep telefonu hem baz istasyonu. Ama operatörler ne sık sık koyacak baz istasyonu ekipmanına para verirler - ki bir baz istasyonu yüz bin liraya kadar çıkıp geçebiliyor ekipman olarak -, ne de baz istasyonu kuracak bina kirası. Böylece baz istasyonu karşısında yaşayanlar baz istasyonundan, uzakta olanlar da cep telefonundan ışın alır dururlar.

    Bu işte baz istasyonu kirası tamamen ev sahibi ile aracı kurum arasındaki anlaşmaya göre yapılır, sizin verdiğiniz kira kadar bir kira verilir herhalde minimum, daha üstüne ne kadar çıktıklarını bilemeyiz. Bulunan bölge ve ihtiyaca göre değişir, başka kuracak yer bulamıyorlarsa ev sahibinin istediğini vermek zorundalar. :) Adam zaten iki kattan para alıyor, çatıdan da gelsin para diye bakıyor. :)
    Baz istasyonu kurma prosedürü bir yıla kadar sürebiliyor, hani uzun bir süreç. Kurulacak bina sahibi ile anlaşılıyor, belediyeden oradan buradan izin alınıyor vs. binadan atması da kolay olmuyor pek. Sinyal ölçümü yaptırın falan diyebiliyorlar, sınırlar içinde ise sorun yok bunda diyebiliyorlar, masraflar sizden vs. bu arada. :)
    Ben de kurduracağım bana kalsa, Turkcell'den sordular zaten ama; evin önünde park var, uygun yer değil yani.




  • Baz istasyonun altında oturmak değil tam karşında durmak etkiler.Yani seni çok etkilemez ama karşı apartmanı hemen karşısaydaysa biraz etkilenir.
  • hepiniz atmışsınız elektronik müh dünya genelinde baz istasyonunu zararlı olduğunu açıkladılar. Ayrıca nüklear tıp uzmanlarına sorsanız gülerler size. KESİNLİKLE ZARARLIDIR. Dava açılmalıdır. Apartmanın 2/3 ü onay vermediği sürece baz istasyonu kurulamaz. Bu karar apartmanın karar defterine 2/3 oranında mal sahibi(kiracı değil) şeklinde olmalıdır. Para mara hikaye para için girmeyin bu işe. Telefonunuz 3G modundayken kulaksızsız uzun süre konuşmayı denerseniz ne dediğimi anlarsınız.

    Kolay gelsin.
  • Apartmanın sahibi ise eğer hakkı vardır yapar. Siz yeni daire bakmaya başlayın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monodoks
    Baz istasyonun altında oturmak değil tam karşında durmak etkiler.Yani seni çok etkilemez ama karşı apartmanı hemen karşısaydaysa biraz etkilenir.

    boyle bi bilgi buldum, nette

    http://www.tuzlasahil.com/teknoloji/baz-istasyonlari-ve-yanlis-bilinenler/


     Ev sahbi söyemedi ama çatıya BAZ İSTASYONU koyduruyor(ŞİKAYETİ NEREYE YAPABİLİRİZ?)


     Ev sahbi söyemedi ama çatıya BAZ İSTASYONU koyduruyor(ŞİKAYETİ NEREYE YAPABİLİRİZ?)


     Ev sahbi söyemedi ama çatıya BAZ İSTASYONU koyduruyor(ŞİKAYETİ NEREYE YAPABİLİRİZ?)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence kanun değişikliği yapılıp mahalle olarak karar verdirilmeli bu baz istasyonu olayına!

    Şimdi burası 3 kata müsadeli bir mahalle ve anteni nereye çevirirsen çevir o sinyaller birilerine girecek kaçarı yok.

    O zaman parayı sen alırken sinyaller niçin karşıdaki binaya kalsın, mahalle ortak olarak bu külfeti yükleniyorsa orada söylenecek söz kalmaz ama ev sahibinin keyfine kalırsa her zaman paraya tamah edecek birileri bulunur!

    El ilanı hazırladım kısa ve öz, direklere yapıştırıp evlerin bahçesine atacağım, bir ay içindede buradan taşınıyoruz nasipse.
  • @ten_don, doğru karar vermişsiniz. Gerçekten de artık bulunduğunuz katta oturulmaz.
  • bağlı bulunduğunuz belediyenin çevre koruma ve kontrol müdürlüğüne ve/veya yapı kontrol müdürlüğüne başvurun.
  • kiracı olarak olması gerekenden çok fazla hak iddia ediyorsunuz bence. adam tapulu malı için bu konuda kiracıya danışmak zorunda diye bir yasa yok ki. mesela dersiniz ki ev sahibine, "onlar ne veriyorsa, o parayı ben vereyim, bu işten vazgeçin" ve kabul ederse olur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.