Şimdi Ara

Ev sahbi söyemedi ama çatıya BAZ İSTASYONU koyduruyor(ŞİKAYETİ NEREYE YAPABİLİRİZ?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
26.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ev sahibi baska kiraci bulur,.

    Baz semsiyesi denen kavram var ve siz semsiyenin icinde, yani en az ZARARSİZ bolgedesiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 yıl önce olsa idi şu anki radyasyon bilinci ve korkusu, ne televizyon ne de radyo olurdu evlerde. :) Ama televizyonlar bizim TV vericilerimiz baz istasyonundan yüz kat daha güçlü sinyal yayıyor daha fazla zara veriyor demiyor hiç. :) İşlerine gelmiyor doğal olarak.
  • Ev sahibi dışında o baz istasyonunu kimse oradan kaldıramaz, belediye de dahil. Yol üzerinde elektrik direği gibi kurulan yığınla baz istasyonu var. Kim izin veriyor onların kurulmasına, belediye değil mi?

    Polis de bir şey yapamaz, anca yol gösterir. Aylık en az 2000 TL kirası var onun. Benim arkadaşa aylık 2500 TL teklif etmişti Turkcell. Arkadaşım kurdurmadı, sırf etrafın tepkisini çekmemek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tikak

    Ev sahibi dışında o baz istasyonunu kimse oradan kaldıramaz, belediye de dahil. Yol üzerinde elektrik direği gibi kurulan yığınla baz istasyonu var. Kim izin veriyor onların kurulmasına, belediye değil mi?

    Polis de bir şey yapamaz, anca yol gösterir. Aylık en az 2000 TL kirası var onun. Benim arkadaşa aylık 2500 TL teklif etmişti Turkcell. Arkadaşım kurdurmadı, sırf etrafın tepkisini çekmemek için.


    belediye nasıl sökemez,isterse sökebilir.

    örnek:yaşadığım yer.

    http://www.gemlik.bel.tr/haberoku.asp?id=467&ara=




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    100 yıl önce olsa idi şu anki radyasyon bilinci ve korkusu, ne televizyon ne de radyo olurdu evlerde. :) Ama televizyonlar bizim TV vericilerimiz baz istasyonundan yüz kat daha güçlü sinyal yayıyor daha fazla zara veriyor demiyor hiç. :) İşlerine gelmiyor doğal olarak.


    Bunu ispatlayabilirmisiniz=? Herkez kulaktan dolma bilgilerle elektronik müh gibi konuşuyor hay maşallah
  • 2011 Haziran ayının başında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) cep telefonlarının kullanımından ötürü oluşan sağlık problemleriyle ilgili detaylı bir raporu paylaştı.

    Bu raporun özeti; günde 30 dakika ortalama konuşan bir insan 10 yılın sonunda gliom* olma riskinin %40 arttığı sonucuna varılmıştır. ( * Tümör - Beyin kanseri)

    Gelelim baz istasyonlarına...
    Komşu apartmanımızın çatısında 10 seneye yakındır (belki daha fazladır) bir baz istasyon bulunmakta.

    3G hizmetiyle beraber baz istasyon üzerinde bir takım yenileme çalışmaları yapıldıktan sonra evimizde bazı bölgelerinde Turkcell olsun Vodafone olsun cep telefonumuz çalışmamaya, konuşurken kesilmeye başladı.

    Ondan daha da kötüsü hassas olan ses sistemlerinde parazitler başladı. Hani şu cep telefonunu hoparlöre yanaştırdığınızda çıkan bir ses vardır, onun çok daha kuvvetsiz olanını ama sürekli olduğunu düşünün.

    Artık baz istasyonda kullanılan sinyal yansıtıcılarının yönünü mü değiştirdiler yoksa gücünü mü arttırdılar bilemiyorum fakat böylesine can sıkıcı bir durum ortaya çıktı.

    Neyse efendim gelelim esas bomba olaya.

    BTK'ya bu konuyla ilgili olarak şikayette bulunmaya kalktık, durumu anlattık, aldığımız cevap;

    "Baz istasyonlarını bizler periyodik olarak denetlemekteyiz, yasal bir sıkıntı olduğunda gerekli çalışmaları yapmaktayız. Yok bunun dışında sizler ölçüm yaptırmak istiyorsanız eğer "Ölçüm yetki belgesi" olan özel kuruluşlardan ücreti karşılığında baz istasyonu için ölçüm yaptırabilirsiniz! "

    Bir de size bu konuda yardımcı olacak özel kuruluşları hakkında gerekli yönlendirmeyi de yapıyorlar filan. Adres telefon...
    Yani tam anlamıyla bir rezillik!

    BTK'ya gel durum böyleyken böyle oldu, denetim yap diyorsun adamların cevabı biz zaten yapıyoruz, sen istiyorsan git parasını ver kendin yaptırt!

    50 sene önce doktorların sigara içmeyi tavsiye etmeleri gibi bir durum yaşanıyor şu anda.
     Ev sahbi söyemedi ama çatıya BAZ İSTASYONU koyduruyor(ŞİKAYETİ NEREYE YAPABİLİRİZ?)




  • @cemsaglam
    TV ve radyo frekansı GSM frekansından daha düşüktür ve dalga boyu daha uzundur. Bu da bir baz istasyonunun bir panelinin çıkışı 20 watt civarı oluyorken, tv radyo kulelerinde kilowattlardan söz edilmesini sağlıyor. Tabi bu direkt daha zararlı demek değildir de, daha az zararlı da değildir. Sonuçta alıcı fonksiyonu olmadığından sinyal çıkışını daha rahat güçlendirip yerleşim alanına daha uzağa dikebilirsin antenlerini. Ama baz istasyonu korkusunu bol izleyicili haber yapmak için kullananlar, bunlardan pek bahsetmiyor. Başka zararı ise yakınlardaki hastane vs. yerlerdeki hassas elektronik aletleri etkileyip ölçme sonuçlarını bozabilmesi. Benzer frekanslarda çalışan aletleri daha güçlü sinyal etkileyebiliyor hani. Türkiye'de de sanırım Samsun'da bir hastane birkaç kilometre mesafedeki TRT vericisinden şikayet ediyordu, ama kaldırtamıyorlardı vericiyi.

    @suavi
    Bahsettiğiniz parazitlenme evinizdeki cep telefonları vs. kapalı iken de oluyor mu? Çekmiyor demişsiniz de kör noktalara rastlayıp cep telefonları sürekli daha yüksek sinyal çıkarmaya uğraştığından böyle bir şey olabilir mi dedim ama, kesintili olurdu bu durumda. Baz istasyonu fazla güçlü sinyal verse ya telefonlar çeker, ya da o istasyon Avea.

    Neyse bunları yazarken cep telefonundan 900MHz GSM + 2400 MHz WiFi sinyali yedim 20cm mesafeden yüzüme. WiFi modem de zaten basucumda, tuborg da çarptı biraz... :) Sonum kötü olacak.




  • Evet yakında kurarsan zararlı olabilir tv vericileri ama hiçbir firma yakına kurmaz onu anlamsız olur. AYrıca TRT aldığı vergilerden dolayı çok sıkı takip eder o tip olayları. Ancak baz istasyonu oyuncak gibi her yere kurulur oldu. Bu baz istasyonlarının yerlerinden herhangi bir denetleyicinin tam haberi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca cep istasyonlarının SAR değeri Tv ye göre düşük olmasına rağmen uzaklık kavramını denkleme soktuğumuzda tehlikeli olmaktadır. Özellikle 3G vericileri dehşet zararlı ben 3G şebekesi üzerinden konuşma yapıp uyuyamadığım akşamı biliorum.

    Telefonumda 3G var ancak 2G de kullanıyorum. 3G daha fazla batarya yiyor, dahada zararlı gençlik bilmiyor face daha hızlı açılsın diye 3G kullanıyorlar hep. Sonumuz hayrola.

    Ayrıca Samsunda yaşıyorum her isteyen herşeyi istediği yerden kaldırabilseydi arkadaş evini taşımazdı sanırım.
  • dağıttığım küçük el ilanları işini yaptı mahalleli bugün sövüp sayıyordu evin önünde!

    Bu baz istasyonunu daha önce sokağın diğer başına kurmak istemişler ama mahalleli imza toplayınca vazgeçmişler onuda öğrenmiş olduk..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 5 Temmuz 2011; 23:22:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ten_don

    dağıttığım küçük el ilanları işini yaptı mahalleli bugün sövüp sayıyordu evin önünde!

    Bu baz istasyonunu daha önce sokağın diğer başına kurmak istemişler ama mahalleli imza toplayınca vazgeçmişler onuda öğrenmiş olduk..

    takdir edilesi bir çalışma tebrikler
  • Arkadaşlar merhaba Operatör firmaları bu konuyu Gizli saklı yürütmekteler,Bazı daire veya bina sahiplerine gelen çılgın teklifler sonucu paranın ki iyi para insanlar binalarına baz istasyonları kurduruyorlar

    5 Seneliliğne 70 000 tL para veriyorlar 5 Sene Sonunda Bina sahibi para istemekte sınırsız. 200-300 bin tl para verilebiliyor.

    Radyasyon olayı ise Çekmeyen telefonlar ve çalışmayan baz istasyonları radyasyon yayarlar.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evimizin hemen karşısında bulunan binanın çatısına cep telefonu baz istasyonu kuruldu. Bu baz istasyonu İlköğretim okuluna 50 metre mesafede bulunuyor.

    Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2000/69 nolu genelge ise aşağıdaki açıklamalar bulunmaktadır.

    “Çevre Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı genelgelerinde belirtildiği gibi, elektromanyetik kirliliğe neden olan kaynaklardan biri de cep telefonu baz istasyonlarıdır. İnsan vücudu ve elektromanyetik kirlilik arasında ilişkiler ve etkilenmelerle ilgili son 20 yılda yapılan bilimsel çalışmalar ve araştırmalar sonucunda cep telefonu baz istasyonlarının da yaydığı mikrodalgalar nedeniyle insan sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ortaya çıkmıştır.

    Bu nedenle Valiliklerce;

    1.Cep telefonu baz istasyonlarının öğretim kurumlan binalarının çatısına, bahçesine ve yakın çevresine kurulmasına izin verilmeyecektir.

    2.Daha önce bu yerlere kurulmuş olan cep telefonu baz istasyonu söktürülecektir.

    Ayrıca, elektromanyetik kirlilik konusunda öğretmenler öğrenciler ve veliler bilinçlendirilecek ve çevrenin korunmasının sağlanması yönünde her türlü önlem alınacaktır.”

    Valiliğe bu Genelgeye istinaden şikayet şilekçesi versek sonuç elde edebilir miyiz?

    Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.




  • milletin elinden telefon düşmez ama baz istasyonuna itiraz ederler anlamış değilim bunu gsm şirketlerinin yerinde olsam itiraz edenlerin olduğu yerde sökerim baz istasyonlarını ozamanda telefon çekmiyor diye eylem yaparlar telefonum çeksin ama benim catımda olmasın kafasındayız nasıl bi milletiz anlamş değlim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yns41

    milletin elinden telefon düşmez ama baz istasyonuna itiraz ederler anlamış değilim bunu gsm şirketlerinin yerinde olsam itiraz edenlerin olduğu yerde sökerim baz istasyonlarını ozamanda telefon çekmiyor diye eylem yaparlar telefonum çeksin ama benim catımda olmasın kafasındayız nasıl bi milletiz anlamş değlim

    Keşke yasaklansa cep telefonu kullanmak. Sanki çok önemli bir şeymiş gibi.
  • bi sonuç çıkmazsa ,sende taşınmak istemezsen bari hangi operatörünse onun hattını al ,3g si falan hızlı olur kopmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merterdeki eskiden bizim olan binanın çatı katında var. Turkcell'in. Kirası aylık 1250 TL civarındaydı. Oda kapısında 9-10 mt (gibi bir rakamdı herhalde) uzakta durun yazılı bir kağıt vardı. Bu kağıtta baz istasyon bilgileri yazıyordu.

    Sistem;
    Ufak bir oda(yarım 20'ik konteynır kadar) + yansıtıcı,alıcı anten + binanın 2 ayrı cephesine bakan 2'şer anten.

    Ayda 800 TL'ye yakın elektrik faturası geliyordu turkcell'e.

    (2 sene öncesi bu)
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim arkadaşlar bizim bina yöneticimizde Turkcell'den gelecek parayı duyunca böyle bir şey yaptırmaya kalkışmış binanın en üst katında ev sahibiyim, bunu yaptırmamak için en az kaç kişinin istememesi lazım,bununla ilgili bir kanun varmı ? yöneticiye söyledim istemiyorum diye mahkemeye vermen gerekli gibisinden bir şeyler dedi binadaki çoğu kişi kabul etti dedi, bunun için ne yapmak lazım,neymiş gelen paradan binaya mantolama sistemi yaptıracakmış,bu konu hakkında merak ettiğim neler yapılabilir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imphetus

    Öncelikle herkese iyi günler dilerim arkadaşlar bizim bina yöneticimizde Turkcell'den gelecek parayı duyunca böyle bir şey yaptırmaya kalkışmış binanın en üst katında ev sahibiyim, bunu yaptırmamak için en az kaç kişinin istememesi lazım,bununla ilgili bir kanun varmı ? yöneticiye söyledim istemiyorum diye mahkemeye vermen gerekli gibisinden bir şeyler dedi binadaki çoğu kişi kabul etti dedi, bunun için ne yapmak lazım,neymiş gelen paradan binaya mantolama sistemi yaptıracakmış,bu konu hakkında merak ettiğim neler yapılabilir ?

    Hic birsey yapamaz yaptiramazsiniz bu yasal bir durum cünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell gel bizim eve kur diyecem ama yer uygun değil diyecekler 21 Mbps modemin hakkını versin de radrasyon sorun değil, o kadar sağlıklı yaşamıyoruz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konun yeri burasımıdır bilemiyorum

    binamıza internet vericisi kurmak istiyorlar hızlınet miş otomata baglıcaz elektiriği otomattaki sayacın parasını biz ödüyecegiz demişler

    ayrıca binaya interneti bedava verecegiz demişler başka bişey teklif etmemişler

    sizce ne yapmalıyız en üst katta oturan benim

    bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.