Şimdi Ara

Ev kiralarken neye dikkat edelim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki arkadaş üniversite için ev kiralıycaz sakarya da.kiralarken neye dikkat edilir ne yapılır? hiç önceden ev kiralamadık? nası yürür bu işler? bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

• 2 nizinde bir aileye sahip olduğunu düşünerek

ailenizle halletseniz daha güzel olmazmı bu işler cevabını veriyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThaiLuNn..

2 nizinde bir aileye sahip olduğunu düşünerek

ailenizle halletseniz daha güzel olmazmı bu işler cevabını veriyorum

katılmakla birlikte ailem biraz meşgul ve biraz da kendimiz yapmak istiyoruz.elbet söyleyeceğiz de hani olmazsa da ben ne yapacağımı bileyim.güven kazanayım
  • Özellikle herşeyi baştan konuşun.
    Size uygun bir kira ödeme tarihi verin.
    Çok laubali olmayın evi tuttuktan sonra daha sonra sizden başka şeylerde istemeye başlar.(Mesela bizden merdiven otomatigini bile istemişti.)
    Mümkünse eşyalı ev tutmaya çalışın.
    Arada bir ailenizin geleceğinide baştan söyleyin.
    En iyisi aslında aileniz evi tuttuktan sonra gitmesi aile olduğu zaman çok fazla kira isteyemezler.
    Başka sorun varsa yardım ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

Özellikle herşeyi baştan konuşun.
    Çok laubali olmayın evi tuttuktan sonra daha sonra sizden başka şeylerde istemeye başlar.(Mesela bizden merdiven otomatigini bile istemişti.)
    En iyisi aslında aileniz evi tuttuktan sonra gitmesi aile olduğu zaman çok fazla kira isteyemezler.

hımm teşekkür ederim ömer.aslında merak ettiğim bişeyler var: şimdi iki kişi tutacağız illa birimizin üstüne mi olucak ev yoksa oartak %50 pay olarak olabilir mi? bir de su elektrik borcu falan var mı devir işlemleri falan için nası bi prosedür izlenecek?

• quote:

bencede
  • Düzcede yüksekokul okudum.Sınav zamanları eve çıkan arkadaşların yanında kalıyordum.Sakaryada doğalgaz var mı bilmiyorum; veya oturduğunuz yerde.Havalar artık kışı pek yaşamayacak gibi de olsa inan sobalı öğrenci evlerinin geneli soğuk olur.Kendi evin kadar yakacak alamassın Her şey para.Masraf bir türlü bitmez.Arkadaşlar yurtta kalırken ay sonu cebimizde para kalırdı derlerdi evde ise para hiç yetmezdi.Kredi veya burs inşalah çıkar kardeş.Kredi hemen hemen her başvurana çıkıyor.Çok faydası oluyor kredinin.Eve alınacak eşyalar biraz masraf olur bu sebeple öğrenciye kiralanan eşyalı evlerden ve okula yürüme mesafesi olsa daha iyi olur aslında.Ev bakarken öğrencilere pek ev vermezler ve genel bir kanı vardır;öğrencileri kimse sevmez.Bu çok doğru aslında.Ailenle birlikte ev bakarsen daha çok şansın olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

iki arkadaş üniversite için ev kiralıycaz sakarya da.kiralarken neye dikkat edilir ne yapılır? hiç önceden ev kiralamadık? nası yürür bu işler? bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Öncelikle büyük ihtimal emlakçıdan kiralayacaksınızdır herhalde. Emlakçı ise Başak Emlak denen yere asla gitmeyin. Sakarya'da emlakçılar birbirleriyle bağlantılıdırlar. Diğerleri de ona yönlendirebilir. Götürürlerse geri dönün. Çünkü şerefsizin tekidir o... Kontrat yaptığınızda bir örneğini de siz alın. Mümkünse ev sahibiniz Adapazarı'nda olsun. Şehir dışında yaşayan birisi olmasın ev sahibiniz.

Soruların varsa msn adresim profilimde yazıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 16 Ağustos 2007; 22:51:37 >

• quote:

quote:

hımm teşekkür ederim ömer.aslında merak ettiğim bişeyler var: şimdi iki kişi tutacağız illa birimizin üstüne mi olucak ev yoksa oartak %50 pay olarak olabilir mi? bir de su elektrik borcu falan var mı devir işlemleri falan için nası bi prosedür izlenecek?

valla kontrakt ta sanırım birinzin üstüne olur ama bu sorun olmamalı bence eğert birlikte aynı evde yaşıycaksanız bi güven olmalıdır kontratın kimi üstüne olacağı bile sorun ise o kişiyle ayrı eve cıkılmamalı
    ayrıca elektrık devir filan olmaz ev sahibinin üstünedir elktrik ve su siz sadece fatura ödersiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: MuLTeC III

Düzcede yüksekokul okudum.Sınav zamanları eve çıkan arkadaşların yanında kalıyordum.Sakaryada doğalgaz var mı bilmiyorum; veya oturduğunuz yerde.Havalar artık kışı pek yaşamayacak gibi de olsa inan sobalı öğrenci evlerinin geneli soğuk olur.Kendi evin kadar yakacak alamassın Her şey para.Masraf bir türlü bitmez.Arkadaşlar yurtta kalırken ay sonu cebimizde para kalırdı derlerdi evde ise para hiç yetmezdi.Kredi veya burs inşalah çıkar kardeş.Kredi hemen hemen her başvurana çıkıyor.Çok faydası oluyor kredinin.Eve alınacak eşyalar biraz masraf olur bu sebeple öğrenciye kiralanan eşyalı evlerden ve okula yürüme mesafesi olsa daha iyi olur aslında.Ev bakarken öğrencilere pek ev vermezler ve genel bir kanı vardır;öğrencileri kimse sevmez.Bu çok doğru aslında.Ailenle birlikte ev bakarsen daha çok şansın olur.

teşekkürler multecIII ailemle gideceğim o zaman genel tavsiyeler bunun üzerine.kredim var zaten.2.sınıfa geçtim. düşündüğümüz ev okula biraz uzak ama site tarzı düzgün bi yerde.doğalgaz falan kesinlikle istiyoruz zaten.yurt olmuyo ama be.sırf gecenin 3 ünde horultuyla uyanmamak için üstüne 100 milyon fazladan veririm kafayı yer insan zaten uykum hafif deilksiz bi uykuya hasret kaldım orda

• quote:

Orjinalden alıntı: dumanist.gokhan

quote:

quote:

valla kontrakt ta sanırım birinzin üstüne olur ama bu sorun olmamalı bence eğert birlikte aynı evde yaşıycaksanız bi güven olmalıdır kontratın kimi üstüne olacağı bile sorun ise o kişiyle ayrı eve cıkılmamalı
    ayrıca elektrık devir filan olmaz ev sahibinin üstünedir elktrik ve su siz sadece fatura ödersiniz

Hayır öyle değil. Öğrenci milletine güvenmiyorlar. Elektrik,su ve doğalgaz abonelikleri yoktu boş evlerin. Girdikten sonra gider hepsini açtırırsın. Evden çıktığın zamanda kapattırırsın. Devir filan olmuyor...

• Eger emlakçıdan kiralıyorsanız, eve birlikte gittiginizde herşeyi kontrol etmesini söyleyin, kontrol ettigi şeylerin saglamlıgınıda tekrar siz kontrol edin. Çünkü sözleşmeye evi saglam aldık diye şerh düşüyor. EVden çıkarken depozitodan kesilmek zorunda kalabilir.

Çok labuali olmayın ev sahipleri yada emlakçılarla, sagı solu belli olmaz, ögrenci evi diye garsoniyere çevirmeye kalkar.

Kira artışlarına dikkat edin hersene max olacak artışı sözleşmeye yazın.

Sözleşmeyei iyi okuyun, kafanıza yatmayan bişey varsa üzerini çizersiniz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MuLTeC III

Düzcede yüksekokul okudum.Sınav zamanları eve çıkan arkadaşların yanında kalıyordum.Sakaryada doğalgaz var mı bilmiyorum; veya oturduğunuz yerde.Havalar artık kışı pek yaşamayacak gibi de olsa inan sobalı öğrenci evlerinin geneli soğuk olur.Kendi evin kadar yakacak alamassın Her şey para.Masraf bir türlü bitmez.Arkadaşlar yurtta kalırken ay sonu cebimizde para kalırdı derlerdi evde ise para hiç yetmezdi.Kredi veya burs inşalah çıkar kardeş.Kredi hemen hemen her başvurana çıkıyor.Çok faydası oluyor kredinin.Eve alınacak eşyalar biraz masraf olur bu sebeple öğrenciye kiralanan eşyalı evlerden ve okula yürüme mesafesi olsa daha iyi olur aslında.Ev bakarken öğrencilere pek ev vermezler ve genel bir kanı vardır;öğrencileri kimse sevmez.Bu çok doğru aslında.Ailenle birlikte ev bakarsen daha çok şansın olur.

teşekkürler multecIII ailemle gideceğim o zaman genel tavsiyeler bunun üzerine.kredim var zaten.2.sınıfa geçtim. düşündüğümüz ev okula biraz uzak ama site tarzı düzgün bi yerde.doğalgaz falan kesinlikle istiyoruz zaten.yurt olmuyo ama be.sırf gecenin 3 ünde horultuyla uyanmamak için üstüne 100 milyon fazladan veririm kafayı yer insan zaten uykum hafif deilksiz bi uykuya hasret kaldım orda

Yurtta memleketi başka kişiliği başka çok değişik insanlarla kaldım o konuda haklısın.Yurtta genelde insanların birbirine saygısı çok az.Çoğunun gençliğine veriyorsun. Ev kiralamaya giderken bu işleri bilen bir arkadaşınla ve ailenle gitmen en doğrusu aslında.Daha sonra anlayacaksın ki genelde insanlar öğrenciyi yolma peşinde.Enayi yerine çok koymak isteyenler var işin gerçeği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuLTeC III -- 16 Ağustos 2007; 23:02:26 >

• Hocam muhakkak ama muhakkak ailenle git yoksa ev tutmakta çok zorlanırsınız.Ev araken illa emlakçıdan tutmaya çalışmayın yoksa birde oraya masraf yapmak zorunda kalırsınız.Gezidiğiniz yerlerde esnafa sorun kiralık ev varmıdır diye.Mesela biz bir bakkla sormuştuk adamın kendi evi çıkmıştı Ev sahibinin suyuna gidin.Çok dikkafalı kuralcı adamın evini sakın tutmayın.Ve de mümkünse sakın ha sakın ev sahibin seninle aynı apartmanda olmasın.Birde oturduğunuz eve çok iyi bakmayı unutmayın,kötü öğrencilerden olmayın

elektrik,su olayına gelince şehirden şehire değişir.Mesela aydında bütünöğrencilerin elektrik suyu kendi üzerinedir.Kimin üzerine olduğu çokta fark etmez ama.

Yurt olayını ise hiç düşünmeyin.Ortam fala nbir yere kadar sakın aldırış etmeyin ev ortamı bir başkadır

• herkese teşekkürler aileyle gitme konusunda hemfikiriz o zaman.zaten gitsek hallederiz de aile biraz yurt murt diyor o sorun.iyi oldu bilgiler sağolun.

@orcunsau: orçun evi camili den düşünüyoruz sakarya için ne dersin?kampüse çok mu uzak kalır?zaten ders zamanından 1, 1 buçuk saat erken kalkıyorum ben. ya serdivan ya camili dedik arkadaşla ama site tarzı bi de sakin olduğu için camili daha ço aklımıza yattı.sence nası?
  • valla topic çok açıklayıcı olmuş bizde 4 arkadaş ev tutmayı düşünüyoduk artk ailemizle halledicez konuyu açan arkadaşa teşekkürler
  • kiraladıktan sonra evin kilidini değiştirmeyi unutmayın.
  • İmkan varsa yurttan uzak durun arkadaşlar.Özel bile olsa sakın ha.Aynı tuvalet,banyo küçük bir oda 3-4 kişi aynı odada.Acayip adamlarla aynı yerde kalma ihtimalinizde var.Belli giriş saatleri var.Hıyar müdürler var.Eşkiyalık yapanlar var
    Ailesiz tutarsanız,yanlız olduğunuzu anlayan emlakçılar size en kötü ve en pahalı evleri kakalamaya çalışacaklardır oyüzden aile olmadan ama ha diyorum
  • quote:

herkese teşekkürler aileyle gitme konusunda hemfikiriz o zaman.zaten gitsek hallederiz de aile biraz yurt murt diyor o sorun.iyi oldu bilgiler sağolun.

@orcunsau: orçun evi camili den düşünüyoruz sakarya için ne dersin?kampüse çok mu uzak kalır?zaten ders zamanından 1, 1 buçuk saat erken kalkıyorum ben. ya serdivan ya camili dedik arkadaşla ama site tarzı bi de sakin olduğu için camili daha ço aklımıza yattı.sence nası?

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım.

Bende sakaryada okuyorum. Biz de ev tutmuştuk. Serdivanda 2 katlı villa tutmuştuk okula biraz uzaktı fakat minübüsle gidip geliyorduk. Ev kontratı bir kişi üzerine yapılıyor. Tutmadan önce borçları falan var mı öğren üstünüze kalmasın sonra. Ayrıca eşyalı tutmanızda büyük yarar var. Sakaryada ev sahipleri öğrencileri kazanç kapısı olarak gördükleri için kiraları çok fazla isteyeceklerdir. Siz tabi konuşun pazarlık yapın mutlaka düşecektir.

Yukarıda bir arkadaş başak emlaktan kiralamayın demişti. Sanırım biz de oraya sormuştuk adamı sevmedim Uğramamanızda yarar var. Camili neresi bilmiyorum ama serdivandan okula ulaşım gayet rahattı Zaten bizim ev de tepedeydi ve sakarya ayaklarımızın altındaydı gece manzarası süperdi

Sonuç olarak sakarya güzel yerdir, büyük bir memleket değil. Güzel bir okul, kampüsün altındaki sapanca gölünün görüntüsü de çok güzel. Yurtta kalmak gibi bir fikriniz var ise "Göksu Öğrenci Yurdu"nu tavsiye ederim. Cemaat yurdu değildir, bu konuda sıkıntı olmaz. Aileyle birlikte ev tutma düşüncesi de gayet yerinde bir karar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 16 Ağustos 2007; 23:29:04 >

• quote:

herkese teşekkürler aileyle gitme konusunda hemfikiriz o zaman.zaten gitsek hallederiz de aile biraz yurt murt diyor o sorun.iyi oldu bilgiler sağolun.

Benim evim de Camilide. Mesafe olarak uzak. Ama sabah 7:00'de ve 7:20'de kampüse doğrudan otobüs var. 1 saatte kampüse gidiyor. Normalde çift vesaitte gitsen 1 saatte gidersin kampüse. Kiralar 350-400 arası değişiyor Camilide bütün evler 2+1. İki kişiye yeter artar zaten... Zaten ulaşım açısından düşündüğünde. Serdivanda otursan kampüse çıkan dolmuşlar paso dolu geçiyor. O yüzden ha dolmuş beklemişsin, ha camiliden gelmişsin. Değişen birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 16 Ağustos 2007; 23:27:58 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.