Şimdi Ara

EV KİRALAMAK YERİNE KARAVAN ALIP HER YERİ EV Mİ YAPSAM :D (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
1
Favori
7.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Streamliner. Tamamen aluminyum gövdelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bir dönem her yılın 45 ila 60 gününü 12 metrelik yelkenli bir tekne üzerinde geçirdim. Karavan ile teknenin çok bir farkı yok.

1) Teknede jeneratörsüz yaşam kolay. 140 AH iki adet jel servis aküsü 6 kişiye gayet yetiyor. Aydınlatma, su pompası, buz dolabı sıklıkla çalışan ürünler. Ancak teknenin her gün en az 1 saat motorunun çalıştığını ve bu akülerin her gün şarj olduğunu, şu anda böyle akülerin tanesinin 500-750TL olduğunu atlamamak gerekir.

2) Isınmak için yağlı radyatör lazım. Bunların 12V'u da var. Ancak maliyetler uçuk (akü, tesisat falan da düşünülürse). Dandik bir jeneratör daha ekonomik bir çözüm. Jeneratörün bakımlarını her yıl düzenli yapmazsan o da adamı yarı yolda bırakır.

3) Sıcak su için anında ısıtıcılar var. Su borusunun ucuna takıyorsun. Su akarken ısıtıp veriyor. Çıkışına da duş başlığı bağlıyorsun. Bunların da 12V ve 220V'unu bulabilirsin. Bu tarz ürünlerin 12V'u her zaman daha pahalıdır.

4) Sadece ilana bakmakla olmuyor. Kimyasal tuvalet hiç kullandın mı? Tavsiye etmiyorum. Biz kedi değiliz. Tesisatlı, pis su tanklı tuvalet lazım. Bu da ucuz birşey değil. Teknik bilginiz varsa, tekne tuvaletini kendiniz alıp, pis su tankı niyetine büyük bidon ayarlayıp, tesisatı kendiniz çekebilirsiniz. Ancak çocuk oyuncağı işler değildir. Teknik detayını iyi düşünmeniz gerekir. Buna girişirseniz, tuvalet zemini eğimli ve alçak ucunda gider olacak şekilde fiber kaplanır, tuvaletteki batarya musluğuna uzayan musluk takılır. Duş halledilmiş olur. Ancak bir detay: Küçücük tuvalette duş almak demek tuvalet kağıdını falan ortamdan uzaklaştırman gerek demek. Ek olarak Tuvalet kapısının suya dayanıklı olması lazım. Yoksa tahmin edemeyeceğin kadar hızlı şişer.

5) Jeneratörün varsa, aracın 12V ile çalışan kısmının hem jeneratör, hem araba vasıtasıyla çalışabilmesi lazım. Çünkü jeneratör çalıştırırken açtığın ışığın aküyü yemesi sinir bozucu olur. O yüzden 220-12 güçlü bir akü şarj aleti alıp, bunu da sigortalı bir şekilde aracın aküsüne bağlamak, jeneratör çalışırken akünün şarj olması ve 12V ürünlerin aküden beslenmeye devam etmesi en pratik çözümdür.

6) Gene de 60 amper akü bir halta yaramaz. Su pompası, aydınlatma ekipmanı gibi ürünler hiç olmazsa 24 saat rahatça çalıştırılabilmeli.

7) Teknik bilgiye sahip biri için ısı yalıtımı işi çok zor değil. Ancak paraya bakar. Alacağın karavanın tüm dış duvarlarını soyup içine yalıtım yapman gerekecek.

8) Hatalı kablo seçimi, hatalı sigortalama, dandik ürünle birleştiği zaman yangın kaçınılmazdır. Teknede çok daha fazla elektrikli alet olmakla birlikte, iyi düşünülmüş bir teknede bile 18 senede ufak çaplı iki elektrik yangını yaşadık. Şakaya gelmez. Benzin ve gazın olduğu ortamda hiç şakaya gelmez.

9) Ocak için tüp kullanacaksın. Mobil ortamda tüp kullanmak apayrı bir konu. Tüpün duracağı dolabın iç hacime ulaşım alanı olan nere varsa yalıtılmalı. Gene fiber en pratik yöntemdir. Sadece dolap kapağı kalmalı. Onu da buzdolabı fitili gibi bir fitil kullanarak yalıtmalı. Dolabın dış duvara bakan bir yerine içeri su geçirmeyecek şekilde delik açılmalı. Böylece olası bir sızıntı durumunda gaz doğrudan dışarı çıkmalı, kabin içine girmemeli. Eski teknelerde ısınma ve sıcak su ihtiyaçları da tüp ile karşılanabiliyordu. Hala minik tüp şofbenleri bulunabiliyorsa denenebilir. Ancak mobil ortamda sürekli tüp kullanımı risktir. Piknik tüpü de ısınmak için kullanılırsa çok çabuk biter. Bence maliyetli bir ısınma olur.

10) Teoride üniversitede sizin bölüme yakın bir otoparka koyarsınız arabayı. Ancak bir süre sonra güvenlik size bela olur mu bilemem. Çoğu üniversitenin spor tesisi olur. Burada daha medeni bir yıkanma mümkün. O yüzden spor tesisi otoparkına da koymayı düşünebilirsiniz. Medeni tuvalet ve medeni duşa yakın olur.

11) Klostrofobik biri iseniz asla tavsiye etmem. Çok bunalırsınız.

Tüm bunları çözebilirseniz çok çok keyifli iştir. Yaz tatillerinde arkadaşlarınızla on numara tatiller de yaptırır. Ancak gene de tavsiye edemem. Hangi üni belli mi?

hocam burada ihmal ettiğin bir şey var, o da bu çocuk her gün kalkıp okula gidecek ve yılın 250 gününe yakınını burada geçirmeyi planlıyor. Yani kıyafet ne olacak? eşyalarını nereye koyacak, temiz kıyafet ve ütü sıkıntısını bir şekilde halletse bile nerede ders çalışacak? Ayrıca tek başına ufacık karavanda bunalmadan nasıl kalacak? 1-2 hafta tamamda sürekli olmaz.

Seven yapar. Çok zor işler değil. Karavandaki masa aynı zamanda çalışma masası, aynı zamanda ütü masasıdır. Yani neticede teknede de işler farklı değil. Sevince oluyor. Büyük lüks, x olmasa ne yapardım dediğiniz şeyler aslında genelde oldukça gereksiz şeylerdir. Japonya'da ticaret ateşeliği döneminde 90m2 ev kiralayan bir aile dostumuzun evine gelen Japonların gözleri yerinden fırlıyormuş. "Sen ne yaptın! amma büyük ev!" diye. O dönem Toyota genel müdürünün evi 80 metrekare imiş.

Geliri bizden çok çok daha yüksek olan, bizden çok daha iyi hayatlar yaşayan Japonlar kutu gibi evlerde yaşıyorlar. Kısaca yapılabiliyor. Ancak sevmiyorsan, çekilecek dert değil. Bizim teknede jeneratör de yoktu mesela. Ona rağmen 60 gün yaşadım onun içinde. Mutluydum da hani! Sevmesen kafayı yersin ama.

Öğrenci evi niyetine olacak iş gelmedi bana. Zira maliyetler hiç düşük değil. Arkadaşın düşündüğü gibi maliyetlere bitmez bu iş. Ancak hali vakti yerinde, yüksek kira vermeyi göze almış öğrenci işin altından kalkamaz diye birşey yok. Onda da "sevip sevmeyeceğini nereden biliyor? Daha önce karavanda uzun süre yaşamış mı?" Sorunsalı başlıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

hocam burada ihmal ettiğin bir şey var, o da bu çocuk her gün kalkıp okula gidecek ve yılın 250 gününe yakınını burada geçirmeyi planlıyor. Yani kıyafet ne olacak? eşyalarını nereye koyacak, temiz kıyafet ve ütü sıkıntısını bir şekilde halletse bile nerede ders çalışacak? Ayrıca tek başına ufacık karavanda bunalmadan nasıl kalacak? 1-2 hafta tamamda sürekli olmaz.

Seven yapar. Çok zor işler değil. Karavandaki masa aynı zamanda çalışma masası, aynı zamanda ütü masasıdır. Yani neticede teknede de işler farklı değil. Sevince oluyor. Büyük lüks, x olmasa ne yapardım dediğiniz şeyler aslında genelde oldukça gereksiz şeylerdir. Japonya'da ticaret ateşeliği döneminde 90m2 ev kiralayan bir aile dostumuzun evine gelen Japonların gözleri yerinden fırlıyormuş. "Sen ne yaptın! amma büyük ev!" diye. O dönem Toyota genel müdürünün evi 80 metrekare imiş.

Geliri bizden çok çok daha yüksek olan, bizden çok daha iyi hayatlar yaşayan Japonlar kutu gibi evlerde yaşıyorlar. Kısaca yapılabiliyor. Ancak sevmiyorsan, çekilecek dert değil. Bizim teknede jeneratör de yoktu mesela. Ona rağmen 60 gün yaşadım onun içinde. Mutluydum da hani! Sevmesen kafayı yersin ama.

Öğrenci evi niyetine olacak iş gelmedi bana. Zira maliyetler hiç düşük değil. Arkadaşın düşündüğü gibi maliyetlere bitmez bu iş. Ancak hali vakti yerinde, yüksek kira vermeyi göze almış öğrenci işin altından kalkamaz diye birşey yok. Onda da "sevip sevmeyeceğini nereden biliyor? Daha önce karavanda uzun süre yaşamış mı?" Sorunsalı başlıyor.

kesinlikle yapılamaz demiyorum ancak şöyle bir durum var; teknede sabah kalkıp diğer medeniyette yaşayan insanların arasına çıkma gibi bir dert yok. Bunda ise öyle bir sıkıntı var. japonların evleri bizimki gibi değil çok ergonomik döşenmiş, gerekli alanlar yaratılmış. Ama kendi şahsım adına 1+1 50 Metrekare vardır evim geçen sene 3 kişi 4+2 triplex villaya çıkma hesabı yapıyorduk. 3. bir kişi bulamadığımız ve evin ısınması sorununu (ısıtma varda yakıtın altından nasıl kalkacaz) ve ulaşım sorununu (ben ve gönüllü diğer arkadaşta araba var ama 3. kişide de olması lazım zira okula ve merkeze 20-30 km vardır tutacağımız yerdeki villa) Aslında çıkmaya çıkardıkta 3. arkadaşı ikna edemedik sonuçta iki arabada yeter ama kendine yediremedi ana babası lojmanda otururken villada oturmayı halbuki gider yönünden 3 kişi olursak hiç bir dezavantajı olmuyordu. (yani okulun yanındaki oturmaya devam ettiğimiz evle aynı gider çıkıyordu tüm masrafları hesaplamıştık. Şimdi ne alaka diyebilirsiniz, bizim Türk milleti geniş alanı ve yayılmayı sever, öyle kutu gibi evlere ortamlara gelemez. Birde bu karavanda uzun süreli ikamet etmek gerçekten sıkıntı eşyalarını ciddi anlamda sığdırabileceğini düşünmüyorum.

• Yorumları genel olarak okudum (tamamını değil).
    Eski bir üniversite öğrencisi olarak kendi halimi düşündüm. Eve yatmadan yatmaya giderdik. Evde tüp biterdi okulun havuzunda duş alırdık vs vs. Karavan işi göçebe hayatıdır ki bunu yaşamış biri olarak çok önemli püf noktalarını verebilirim sana. Hiç de gözde büyütülecek bir şey değil.

Kısaca şu örneği vereyim daha iyi anlarsınız.
    Üniversiteyi Kayseri'de okudum. Bilirsiniz ya da duymuşsunuzdur. Ülkemizin en soğuk illeri sıralamasındadır. Kışın -30 görmüşlüğümüz oldu. İşte böyle bir şehirde tek başına evde yaşayan bir öğrenciydim. Evimde aynen şu şekildeydi. 2+1. Salon boş diğer oda boş. Bir tek kendi odam vardı. Onda da sadece 1 halı 1 yatak. Evde ısınma namına herhangi bir araç tesisat yoktu. Zaten hem okuyup hem çalıştığım için eve 23:00 dan önce gelmezdim. Zaten eve gitmek istemezdim de. Mutfak musluğunun boruları soğuktan donduğu için evi su basmış, yerlere akan su, ben eve gelene kadar donmuş. Koridor ve mutfak zemini buz paten pistine dönmüştü. Yine de girdim odama yattım uyudum. Zaten kalın bir yorgan ve altına ve üstüne battaniye desteğiyle insan bir süre sonra güzel bir uyku çekiyor. Zaten gün boyu okuldasın wc falan sorun değil, işe gidiyorsun yemek falan da oradan. Bir uyumak kalıyor onuda dert etme uykusu olan insan bankta bile uyur (ki çok uyudum)

Havuz falan deyince hocam iyi valla diye düşünmeyin öğrencinin aylık havuz ücreti şuan bile 100 tl civarıdır. Hem sporunu yaparsın hemde güzelce yıkanırsın (havuzun içinde değil tabii ki duşlarında) yani duş konusunu bu kadar büyüten arkadaşlara soruyorum şuan haftada kaç kere yıkanıyorsunuz?

Yemek konusuna gelince her şehrin öğrenci mekanları vardır (okul yemekhanesi haricinde) Zaten kiradan ettiğin kar ile krallar gibi yemekler yersin. Amaç ucuza yemek ise ya bu tarz yerlerde 1 tas çorba 1 ekmek kombinasyonu ya da ekmek arası domates peynir üçlüsü.

İnsan o yaşlarda ne yediğini önemser ne de nerede uyuduğunu. Asıl önemli olan kiminle yediğin içtiğin kiminle uyuduğundur. Öğrencilik güzel zamanlardır. Güzel geçer çabuk geçer. Değerini bilmek güzelce yaşamak gerekir. Amaç kira vermemek ise diğer bir alternatif. 80-90 bin tl lik bir eve gir. Kredisini öde. Okul bitince de sat borcu kapat. Artan da cebine kar kalsın. Mesleğin ne olacak bilmiyorum ama cebine kalan da seni iş bulana kadar idare eder.

Kahretsin yine çok gerçekçi konuştum. Neyse gideyim de biraz vosvos'cuların desegeleriyle ilgili konuda ahkam keseyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Yorumları genel olarak okudum (tamamını değil).
    Eski bir üniversite öğrencisi olarak kendi halimi düşündüm. Eve yatmadan yatmaya giderdik. Evde tüp biterdi okulun havuzunda duş alırdık vs vs. Karavan işi göçebe hayatıdır ki bunu yaşamış biri olarak çok önemli püf noktalarını verebilirim sana. Hiç de gözde büyütülecek bir şey değil.

Kısaca şu örneği vereyim daha iyi anlarsınız.
    Üniversiteyi Kayseri'de okudum. Bilirsiniz ya da duymuşsunuzdur. Ülkemizin en soğuk illeri sıralamasındadır. Kışın -30 görmüşlüğümüz oldu. İşte böyle bir şehirde tek başına evde yaşayan bir öğrenciydim. Evimde aynen şu şekildeydi. 2+1. Salon boş diğer oda boş. Bir tek kendi odam vardı. Onda da sadece 1 halı 1 yatak. Evde ısınma namına herhangi bir araç tesisat yoktu. Zaten hem okuyup hem çalıştığım için eve 23:00 dan önce gelmezdim. Zaten eve gitmek istemezdim de. Mutfak musluğunun boruları soğuktan donduğu için evi su basmış, yerlere akan su, ben eve gelene kadar donmuş. Koridor ve mutfak zemini buz paten pistine dönmüştü. Yine de girdim odama yattım uyudum. Zaten kalın bir yorgan ve altına ve üstüne battaniye desteğiyle insan bir süre sonra güzel bir uyku çekiyor. Zaten gün boyu okuldasın wc falan sorun değil, işe gidiyorsun yemek falan da oradan. Bir uyumak kalıyor onuda dert etme uykusu olan insan bankta bile uyur (ki çok uyudum)

Havuz falan deyince hocam iyi valla diye düşünmeyin öğrencinin aylık havuz ücreti şuan bile 100 tl civarıdır. Hem sporunu yaparsın hemde güzelce yıkanırsın (havuzun içinde değil tabii ki duşlarında) yani duş konusunu bu kadar büyüten arkadaşlara soruyorum şuan haftada kaç kere yıkanıyorsunuz?

Yemek konusuna gelince her şehrin öğrenci mekanları vardır (okul yemekhanesi haricinde) Zaten kiradan ettiğin kar ile krallar gibi yemekler yersin. Amaç ucuza yemek ise ya bu tarz yerlerde 1 tas çorba 1 ekmek kombinasyonu ya da ekmek arası domates peynir üçlüsü.

İnsan o yaşlarda ne yediğini önemser ne de nerede uyuduğunu. Asıl önemli olan kiminle yediğin içtiğin kiminle uyuduğundur. Öğrencilik güzel zamanlardır. Güzel geçer çabuk geçer. Değerini bilmek güzelce yaşamak gerekir. Amaç kira vermemek ise diğer bir alternatif. 80-90 bin tl lik bir eve gir. Kredisini öde. Okul bitince de sat borcu kapat. Artan da cebine kar kalsın. Mesleğin ne olacak bilmiyorum ama cebine kalan da seni iş bulana kadar idare eder.

Kahretsin yine çok gerçekçi konuştum. Neyse gideyim de biraz vosvos'cuların desegeleriyle ilgili konuda ahkam keseyim.

çok iyi yazmıssın abicim aslında dediklerin mantıklı ama o ortamı bilmeden bişeye karar veremiyorum 1+1 eve girmekte aklımda ama arabadan vazgeçmek istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: şansölye

O şehirlelrde kira durum nasıl bilmiyorum ama İstanbul kadar yüksek değildir diye düşünüyorum. En temizi ev + araba. Ankarada lpg de ucuz 10 20 kuruş Mesajları şöyle bi okudum da kız muhabbeti de dönmüş Kızı da alır arabayla gidersin gezmeye koca karavanla nere gidilir şehir içinde

kız olmadan olur mu ya en iyisi öyle yapacağım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

quote:

O şehirlelrde kira durum nasıl bilmiyorum ama İstanbul kadar yüksek değildir diye düşünüyorum. En temizi ev + araba. Ankarada lpg de ucuz 10 20 kuruş Mesajları şöyle bi okudum da kız muhabbeti de dönmüş Kızı da alır arabayla gidersin gezmeye koca karavanla nere gidilir şehir içinde

kız olmadan olur mu ya en iyisi öyle yapacağım

Iyi yaparsin hayirli olsun simdiden. 1+1,1+0 bulunursa uygun fiyata daha da rahat olur kiz olmadan olmaz da bakalim bolumde kiz var mi :) ne bolum dusunuyodun?

sınıf öğretmenliği

• quote:

Orijinalden alıntı: berkke

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-van-minibus-klasik-volkswagen-t2-camper-165975174/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-van-minibus-kisa-bir-sure-icin-bu-fiyata-t-2-karavan-146184695/detay
    bende böyle birşey hayal ediyorum bide bunlarda ucuzundan 1.7 boxer 132 hplik alfa romeo motoru swaplayacaksın o zaman güzelde gider araba

Paran olursa guzel gozukuyor , fakat bunlar baya kucuk uzun gezilerde rahaat olmaz diye tahmin ediyorum

• Son durum nedir aldın mı yoksa eve mi çıktın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kimse birşey diyemez.
    Ama pokunuzu nereye koyacaksınız?

karavancılar nereye koyuyor ?

Karavan parkları o işe yarıyor işte.
    Aynı yatların limanlarda ihtiyaç görmesi gibi.

Karavanin pis deposuna boru baglayip logar kapağini açar salarsin :olmadi denize boşalt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntelligentDesign

Son durum nedir aldın mı yoksa eve mi çıktın

almaktan vazgeçtimde zaten daha tercihler bile belli değil
  • karavan iyi güzelde tek sorun wc

bi delik açıp yola sıçacaksın tek çözüm bu
  • Üniversite öğrencisi için en rahat olanı ev tutmaktır. Ben tek başıma ev tuttum çok rahat ettim, istediğin kişiyi eve getir, istediğin gibi ye iç karışan yok, evi istediğin gibi kullan kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Karavandan vazgeçmen iyi olmuş kimse gelmek istemezdi, kendinde rahat edemezdin çok konforsuz günlük yaşam için ama tatil için eğlenceli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Üniversite öğrencisi için en rahat olanı ev tutmaktır. Ben tek başıma ev tuttum çok rahat ettim, istediğin kişiyi eve getir, istediğin gibi ye iç karışan yok, evi istediğin gibi kullan kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Karavandan vazgeçmen iyi olmuş kimse gelmek istemezdi, kendinde rahat edemezdin çok konforsuz günlük yaşam için ama tatil için eğlenceli olabilir.

bir an heves etmiştim sonra geçti
  • Bi hevesle konuya girdim hayalkırıklığıyla çıkıyorum
  • peki soyle birsey nasil olur 4-5 yil icin

bunlarda yaklasik 30-40bin tl civari ediyor? dusu su tanklari wc'si var buyuk ihtimalle yalitimi iyi ve klimali bu da cok zorlarmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: frood

peki soyle birsey nasil olur 4-5 yil icin

bunlarda yaklasik 30-40bin tl civari ediyor? dusu su tanklari wc'si var buyuk ihtimalle yalitimi iyi ve klimali bu da cok zorlarmi.

keşke sadece zorlasa öldürür

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Kızları da buraya atmayı düşünüyorsan

Universite senin icin zor geçer pardon ellerin icin

Kendi yaptığı karavana kızlar gelir mi bilmem ama bu karavana gelmeyecek kız yoktur

• Aklima otobusle gezerek fuhuş yaptiran bir örgüt vardi o geldi :) kesfedilene kadar ne para vurmuşlardi .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.