Şimdi Ara

Ev internetinizi hızlandırabileceğiniz ücretsiz, basit ve etkili yöntemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
12
Favori
4.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bu yazımızda kendinizin masrafsız bir şekilde internetinizi daha verimli bir şekilde kullanmanızı sağlayabilecek basit fakat etkili yöntemleri derledik. Evden çalışanlar ve öğrencilerin faydalanabileceği adımların bazıları sorunların önüne geçme imkanı sunarken bazıları ise sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlama potansiyeli taşıyor. En baştan uyaralım, uygulayacağınız adımlar sonucunda karşılaşabileceğiniz sorunlardan Donanım haber ve yazar sorumlu değildir.

Modem ya da router’ınızın yazılımını güncelleyebilirsiniz

Ağ piyasasının büyük oyuncularının imzasını taşıyan bir aygıt kullanıyorsanız çoğunlukla üreticiler cihazınız için belli bir süre boyunca yazılım güncelleştirmeleri sağlar. Bu yamalar ek özellikler getirebileceği gibi stabilite sorunlarını da çözebiliyor. Yazılım güncelliği sık sık duyduğumuz güvenlik açıklarına karşı da önlem alma adına önem taşır.

Yukarıdaki linklerde sık kullanılan cihazların sayfalarını bulabilirsiniz. Güncelleştirme işlemi genelde modemin web arayüzünden gerçekleştirilen basit bir işlemdir. Gerekli adımları destek sayfalarından bulabilirsiniz. Teknoloji dünyasının güzel atasözlerinden ‘’çalışıyorsa elleme’’ yi aklımızdan çıkarmamakta da fayda var.

5 GHz’den faydalanın

Çoğu güncel akıllı cihazda artık 5 GHz’e geçildi. Modem/Router kanadı ise daha önceden modernize edilmeye başlanmıştı. Eğer hem alıcı hem de verici konumundaki cihazlarınızda 5 GHz ağı mevcutsa bundan faydalanmakta fayda var.

Zira 5 GHz daha yüksek bant genişliği ve düşük gecikme sağlar. Hatırlatalım, 5 GHz frekansı geleneksel 2.4 GHz’e kıyasla daha kısa menzile sahip olduğu gibi engellerden daha fazla etkilenir.

DNS servisinizi değiştirebilirsiniz

DNS sunucuları tarayıcılarımızın gitmek istediği adres basitleştiren internetin önemli bileşenlerinden. Haliyle internet deneyimindeki etkileri de büyük. Çoğu kullanıcı internet sağlayıcısının sunduğu sunucuları kullanır. Buna karşın bu servisler genelde yavaşlığıyla biliniyor.

Daha hızlı bir alan adı sistemine geçmek internette gezinirken sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayacağı gibi düşük gecikmesiyle de ağın tepkiselliğine katkı sağlayacaktır.

Bunun için genelde en iyi sonucu alacağınız adresler belli olsa da içinde bulunduğunuz ağ koşullarına göre en iyi servisi GRC DNS benchmark yazılımıyla tespit edebilirsiniz. Tabi uğraşmak istemeyenler için Cloudflare ve Google Public DNS çoğunlukla performans artışı sağlayacaktır.

Google Public DNS

Primary: 8.8.8.8

Secondary: 8.8.4.4

Cloudflare DNS

Primary: 1.1.1.1

Secondary: 1.0.0.1

Kablosuz ağ bandınızı kontrol edin

Kablosuz ağ yayan cihazların artmasıyla otomatik olarak kullanılan kanallar yoğunlaştı. bu Cihazların birbirlerinin sinyalini engellemesine neden olarak kullanıcıları üzebiliyor. Bunun için çevrenizdeki kablosuz ağ bantlarını taramakta fayda var.

Yukarıdaki araçlarla etrafınızdaki bantların yoğunluğunu gözlemleyerek modem/router’ınızda en az kullanılan banda geçiş yapmanız eğer kablosuz bağlantıda yavaşlık ya da kopma gibi şikayetleriniz varsa çözümünüz olabilir.

Wi-Fi alıcınızın sürücüsünü kontrol edin

Aynı modem gibi Wi-Fi alıcısı olarak kullandığınız USB veya PCIe Wi-Fi adaptörlerinin de yazılımının güncelliği önem taşıyor. Windows 10 kullanıcıları bu konuda şanslı, macOS tarafında da Apple’ın katı kontrol politikası sayesinde güncel kalmak için ekstra bir çaba sarfetmek gerekmiyor.

Modeminizi doğru konumlandırın

Kullandığınız modemin evin içindeki konumu da önem taşıyor. İnterneti sıklıkla kullandığınız odaya yakın konumlandırma daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca modemin açık bir alanda bulunması ve yakınlarda büyük metal objelerin bulunmaması da sinyal kalitesi konusunda önemli unsurlar. Son olarak mikrodalga fırını gibi radyo frekansı yayan cihazları uzakta tutmakta da fayda var.

Kaynak:https://hothardware.com/news/wi-fi-network-optimization-guide-covid-19-work-at-home

• Başlık şöyle olmalı: Paranızla rezil olup evde nasıl maymunluk yaparsınız. Haberde geçen yöntemler belki bir miktarişe yarayabilir ama kürekle para alıp damlayla hizmet verildikçe istediğin kadar uğraş. 100 liraya internet kullanıyorum google geç geliyor anlayabliyor musun? Güler misin ağlar mısın, sen daha ne ayarından bahsediyorun.
    Alakası bile yok vdsl getirmek için zaten var olan türk telekom rögar kapaklarını açıp fiber kablo geçiriyorlar eski telefon kutusunu kaldırıp yeni dolap koyuyorlar kazı vs gerekmiyor tamamen altyapıya gram yatırım yapmadıkları için internet hızları rezil durumda bozulan bakır kabloyu bile yenilemeyen bir şirketten bahsediyoruz. Ayrıca kablonet fiber çekmeye başladı gaziosmanpaşa/sultangazi'ye bizim sokağın girişini de kazmışlar 2021'de evlere verme ihtimalleri var türk telekoma geçmiş olsun 1 tane abonesi kalmayacak 1 milyon nüfuslu ilçede kablonet sözünü tutarsa.
    Eğer mümkün ise Zyxel VDSL modem kullanın ve vdsl Türk net 35 mbps vdsl bağlatın (taşıma yapılıyor) adsl den kurtulun. Binada fiber mevcut ise oris Telekom fibere geçiş yapabilirsiniz fiyat performans olarak müthiş. Bende oris Telekom fiber mevcut 100 mbps kullanıyorum ve fiyatı piyasanın yarısı. Davet kodu isteyenlere özelden iletirim 1 ay ücretsiz kullanırsınız...
  • Turkcell önce antensiz alanı dar huawei kötü modemleri bize dayatmayı bıraksın o zaman hız problemi yaşamayız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Superonline'dan yeni modem istiyoruz. Yani herkesi yeni ve daha güncel bir modeme geçirtsin bence. Donanım özellikleri daha iyi bir modem istiyoruz.

• Başlık şöyle olmalı: Paranızla rezil olup evde nasıl maymunluk yaparsınız. Haberde geçen yöntemler belki bir miktarişe yarayabilir ama kürekle para alıp damlayla hizmet verildikçe istediğin kadar uğraş. 100 liraya internet kullanıyorum google geç geliyor anlayabliyor musun? Güler misin ağlar mısın, sen daha ne ayarından bahsediyorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 24 Nisan 2020; 19:15:59 >

• eylül kabus kullanıcısına yanıt
    Adsl de tt den süperonline a geçtim hala ses seda yok kurulum yapmadılar ne modemi ya

• Huawei modemler güncellenmiyor.

• Wifi sürücüsü konusunda Windows 10 tarafında çok şanssızım ne yazık ki. Realtek 8822BE gibi son dönem cihazlarda bu kadar kullanılan bir ürünün Wifi ve Bluetooth unun doğru çalışmıyor olması ve sebebinin de driver olması üzücü

• TurkNeti bırakmak...

• Tazmanya cenevarı kullanıcısına yanıt
    Merhaba hangi dns geçtniz yazarmısınız

• Ben 7 aydır 100 mpbs alıyorum bir sıkıntı yaşadığımda destek ekiplerinin çözmediğini görmedim

• BCRTVKCS kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim sizi. Görevinizi başarı ile tamamladınız. Bu yorumunuz benim sorunumu da çözdü.

• Hizmet sağlayıcılar evimdeki APnin en kötü koşullarda verdiği bant genişliğini hele bir aşsın da o zaman düşünürüz bağlantıyı optimize etmeyi.

• Millenicom sağolsun, internet hızımı kendisi ayarlıyor. Akşam saat sekizden sonra hele ki haftasonu ise 85 olması gereken hızımı, ihtiyacım olmadığını düşünerek 6-7 ye kadar çekiyor. Gece 1 gibide geri eski haline getiriyor. Bunu yapmak için yeni bir modemde aldırdılar hatta.. (Eskisiyle farkını anlamadım ama vardır bir bildikleri). Bazen kendimi tutamayıp müşteri hizmetlerini arıyorum, bir kaç adım sonra "hattınızda bir sorun bulunmamaktadır. Telefonunuzu kapatmayı unutmayın" diyip beni rahatlatıyorlar.. Böyle işte.. O yüzden buradaki abidik gubidik tavsiyelere ihtiyaç duymuyorum çok şükür..

Not: İronidir.. Turknet e geçiş için başvuru yaptım, sonucu bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 24 Nisan 2020; 22:31:33 >

Orijinalden alıntı: polatsuayip

Merhaba hangi dns geçtniz yazarmısınız
    1.1.1.1 ilk dns
    1.0.0.1 2. Dns yaptım ama siz haberdeki benchmark testini indirp kendiniz için en hızlı olanı bakarsanız daha iyi olabilir.Benimkini deneyin bi farketmezse benchmarka bakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tazmanya cenevarı kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkürler

• Çözüm değil kardeşim. Ben yaptım pişman oldum al birini vur ötekine.

• zeki_ce kullanıcısına yanıt
    Neresinden tutsak ... Kader demek istemezdim ama harbi kader

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.