Şimdi Ara

Ev içi ethernet kablosu bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, internete odamdan kablosuz bağlandığımda dowload hızı ciddi derecede düşüyor ve ping artıyor bu yüzden odama cat5 veya Cat6 kablo çekmek istiyorum. Bu arada modem salonda bulunuyor ve odamla arası 15metre falan vardır. Bu bağlantıyı duvar içerisinden nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Tüm odalarda telefon prizide var oradan geçirebilir miyiz ? Telefon prizinin içi de bu şekilde bu ne kablosudur hiçbir fikrim yok.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ev İçi Ethernet Kablosu Bağlantısı: Daha İyi İnternet Deneyimi İçin Kılavuz

Ev içi ethernet kablosu bağlantısı, internet hızınızı ve güvenilirliğinizi önemli ölçüde artırabilen hızlı ve güvenli bir bağlantı yöntemidir. İşte ev içi ethernet kablosu bağlantısı kurmak için adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

• Ethernet kablosu (Cat5e veya üzeri)
    • Ethernet duvar jakı (isteğe bağlı)
    • Kablo sıkma aleti (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Ethernet Kablosunu Seçin: Cat5e veya üzeri bir ethernet kablosu kullanın. Daha yüksek kategoriler daha yüksek hızları destekler.

2. Duvar Jakı Kullanın (İsteğe Bağlı): Ethernet bağlantısını duvarınıza kalıcı olarak takmak istiyorsanız bir ethernet duvar jakı kullanın. Jakı bir elektrikçi tarafından taktırın veya kendiniz takın.

3. Ethernet Kablosunu Bağlayın: Ethernet kablosunun bir ucunu modem veya yönlendiricinizdeki ethernet portuna bağlayın. Diğer ucunu duvar jakına veya doğrudan bilgisayarınızdaki ethernet portuna takın.

4. Kabloları Sıkın (İsteğe Bağlı): Daha güvenli bir bağlantı için kablo sıkma aleti kullanarak kabloları ethernet duvar jakına sıkın.

Faydaları:

• Daha Hızlı İnternet: Ethernet bağlantıları, kablosuz bağlantılardan çok daha hızlıdır ve daha az gecikme yaşar.
    • Daha Güvenilir Bağlantı: Ethernet kabloları, kablosuz sinyallerinden etkilenmez, bu nedenle kesintisiz ve güvenilir bir bağlantı sağlar.
    • Daha Güvenli Ağ: Ethernet bağlantıları, kablosuz ağlardan daha az güvenlik açığına sahiptir, bu nedenle verileriniz daha iyi korunur.

Sonuç:

Ev içi ethernet kablosu bağlantısı, internet deneyiminizi önemli ölçüde geliştirebilir. Bu kılavuzu takip ederek, evinizde güvenli ve verimli bir ethernet bağlantısı kurabilir ve daha hızlı, daha güvenilir ve daha güvenli bir internet bağlantısının keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam tüm odalarda bu kablodan varsa işimiz kolay Cat6 Keystone alıp iki prize de takın
    Bu kablolar bir yerde buluşuyordur orada birbirine bağlayın direkt duvar içinden odanıza kadar gidecektir İnternet
  • Evet diğer odalarda da bu kablolardan var ama salondaki telefon prizinden direkt modeme bir kablo bağlı şu şekilde :

Yani o kablolar direkt Cat5 veya Cat6 mı kablo çekmeme gerek yok mu?

• 2.attığım fotoğrafın yani modemin bağlı olduğu prizin içi de şu şekilde cat3 falan yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraell -- 22 Mart 2021; 16:47:35 >
  • jack cat3 ancak kablo cat5e. arkadasın dediği gibi kabloların toplandıgı yeri bulun. gelen telefon kablosu da oradadir. modemi oraya koyun gitsin.

• Öncelikle zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim bir sorum daha olacak ben bu işlerden pek anlamıyorum kusura bakmayın. Kabloların birleştiği yer ev içerisinde mi olması lazım yoksa binada mı ? Bugün ev içine baktım bir kutu var oradada sadece elektrik kabloları var internete dair birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraell

Öncelikle zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim bir sorum daha olacak ben bu işlerden pek anlamıyorum kusura bakmayın. Kabloların birleştiği yer ev içerisinde mi olması lazım yoksa binada mı ? Bugün ev içine baktım bir kutu var oradada sadece elektrik kabloları var internete dair birşey yok.

O kabloları zamanında bir elektrikçiye çektirmişlerse eğer, o kablolar muhtemelen atlamalı olarak tüm odalardaki prizleri dolaşıyordur. O yüzden bir toplanma bölgesi olmayabilir. İllaki prizlerin birinde fazla kablo yığını vardır veya genelde giriş kapı üstünde buatın içinde toplarlar. Atlamalı olarak götürmesinin sebebi, tek noktan tüm prizlere ayrı ayrı cat 6 veya cat5e çekmemek. Zaten hepsine ayrı ayrı kablo çekmiş olsa bir yerde bu kabloların uçlarını görüyor olman lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese zaman ayırıp yardımcı olduğu için çok teşekkürler. Şimdi yapmam gereken kabloların toplandığı yeri bulmak.
  • Kraell K kullanıcısına yanıt
    Sigorta kutusu ve hemen kapı önündeki buatlara bakın. Muhtemelen oralarda olması lazım.
  • Tüm prizlere ve dediğinz yerlere baktım ama internet kablosuna dair birşey yok. Amacım elektrikçi çağırmadan bu işi yapmaktı ama nasıl bir tesisat yaptılarsa elektrikçi çağırmam gerekecek. Kapının hemen yanında sigorta ve bir kapalı kutu vardı oralarada baktım internet kablosu görünmüyor.

• Eğer kapıdışında merdivenlerin ordada yoksa,aşağıdan direkmi kasaya çektiler acaba .

Kasalara aşağı yönden gelen kablo varmı.

Düzeltme,
    İki kablo yanyana aşağıdan geliyor. Direk gelmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUĞRUL 37 -- 26 Mart 2021; 12:6:58 >
  • aynı sorun bendede var tüm odalarda cat6 jak var duvarda ama ordan internet gelmiyor modemin oldugu salondan duvara ethernet bağlıyorum yinede olmuyor ne yapabilirim

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Esasen bunlar çok kolay işler değil.Biraz bilgi ister.

Bilgi haricinde Ölçü aleti ,jack pensesi ve lan tester lazım.
    Hangi kablonun nereye gittiği bulunur ,o kabloya Cat6 jack veya prizde ise Keystone jack basılır. Hala çalışmıyor ise lan tester ile bakılır.
    Cat6 jack ile Keystone jack renk kodlamalarının bilinmesi gerekiyor.

Sizin kabloların gittiği yerleri ve birleştiği buatı bulmanız gerekiyor ,duruma göre uygunsa buatta ek yapılıp diğer odalara taşınabilir internet hattı.
  • bizim evde girişte duvara gömülü kutu gibi bir şey var içini açtım.uydudan gelen kablo ve internet kablosu vardı.oradan tüm eve dağılıyordu.kabloları hafif çekerek hangi odaya hangi kablonun gittiğini öğrendim.kabloyu sokunca rahatça karşıdan çıktı zaten.

• Bugün ev içerisinde her yere baktım ama internet kablolarının bulunduğu bir yer yok. Yarın bina içerisine ve dışına bakıp ona göre ne yapacağıma bakıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUĞRUL 37

Eğer kapıdışında merdivenlerin ordada yoksa,aşağıdan direkmi kasaya çektiler acaba .

Kasalara aşağı yönden gelen kablo varmı.

Düzeltme,
    İki kablo yanyana aşağıdan geliyor. Direk gelmiş olabilir.

İlk attığım odamdaki prizde aşağıdan geliyor gibi görünüyor kablolar. Ama modemin bağlı olduğu kablo yukardan geliyor sanırım. İlginç bir tesisat yapılmış gibi görünüyor. Kendim biraz uğraşcam olmadı elektrikçi falan çağırcam.

• asertyu kullanıcısına yanıt

Normalde olması gerekende bence öyle ama burda öyle bir kutu yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.