Şimdi Ara

Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
14.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Receiver modelleri bölümünde yazdığım gibi (tıklayın) birkaç gün önce Dreambox 800 HD aldım ve EMU ile (ilave server üyeliği almadan) ORF1 HD (Avusturya, Almanca) kanalı üzerinden Euro 2008 maçlarını HD olarak izliyorum.

Bu konuyu neden açtım ? Daha çok sohbet amaçlı... Bir yandan da, Lig Tv veya diğer uydulardan Euro 2008'i HD olarak izleyenlerin tecrübelerini paylaşması ile daha çok kişinin HD yayınlardan istifade etmek üzere adım atacağını düşünüyorum.

Özetle ben ne yaptım :
    1) 900 YTL'ye Dreambox HD aldım.
    2) 100 YTL'ye 2 çanağımdan biri olan Hotbird çanağına multifeed (çoklu Lnb aparatı) taktırdım ve Hotbird, Astra, Eutelsat W3 uydularını izliyorum
    Bunlar sonucunda, EMU ile Astra uydusundaki ORF1 HD kanalında Euro 2008 maçlarını HD olarak izliyorum. Yakında diğer uydulardaki HD yayınları da izleyebilmek için üyelik alacağım.

Gelelim HD maç izleme deneyimlerine...
    Anlatacak çok şey yok aslında, özetle "sizi stadyuma götürüyor" diyebilirim. Öncelikle kameralar daha fazla ve farklı açılardan izliyorsunuz maçı.

Özellikle tekrarların hem ağır çekim hem yakın çekim olması, korner ve taç atışlarında futbolcuların yakın çekimleri, maç öncesi soyunma odası çıkışlarının, stada girşilerin gösterilmesi, sanki uzansanız dokunacakmışsınız ve sanki oradaymışsınız hissi uyandırıyor.

Dreambox genelde karışık ve kullanımı zor olarak bilinir. ORF1 HD'yi izlemeye başlamak için biraz yardımla yarım saatte gerekli ayarları yaparsınız. Gerisi için internetteki rehberleri okumak ve uğraşmak gerekiyor.

Diğer konuya koyduğum iki resmi buraya da koyayım. Resimleri sadece detay olarak değerlendirin, çizgiler vs. hiçbiri yok, ayna gibi gözüküyor Tv'de.

Başka kimler Euro 2008'i HD olarak izliyor bakalım :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bende Hdsuisse kanalından izliyorum , görüntü olarak çok iyi bir kanal zaten ancak ses olarak biraz geri kalıyor ,spiker sesi kısık veya hiç gelmiyor bunun için tadı biraz kaçıyor ama görüntü inanılmaz .

@signore ; multifeed aparatı ile aldığınız astra uydusu ve w3 te ne kadar kanal yakalayabiliyorsunuz ,verimi yüksek oluyormu? Birde çanağın çapı nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: duncan21
    Bende Hdsuisse kanalından izliyorum , görüntü olarak çok iyi bir kanal zaten ancak ses olarak biraz geri kalıyor ,spiker sesi kısık veya hiç gelmiyor bunun için tadı biraz kaçıyor ama görüntü inanılmaz .

@signore ; multifeed aparatı ile aldığınız astra uydusu ve w3 te ne kadar kanal yakalayabiliyorsunuz ,verimi yüksek oluyormu? Birde çanağın çapı nedir ?

Bu akşam sanıyorum ben de Hd Suisse kanalından izleyebileceğim. Nasıl ? test server (bu kadar, başka bilgi yok :)

ORF1 HD kanalında bahsettiğiniz ses sorunları olmuyor. Bu arada, söylemeyi unuttum, ses de 5.1 Dolby Digital; tezahüratlar hangi yönden yapılıyorsa, sadece o hoparlörlerden ses geliyor, tribünleri ayırt edebiliyorum.

Multifeed aparatı 3'lü ve plastik olan verimli çalışıyor. Çanağım 90 cm. ve her uydu için tek çanak olsaydı pek farklı olmazdı diyebilirim. Tabi Astra doğal olark 1KR ve 1L kanallarını çekiyor. Diğerleri için (Sky UK) çok daha büyük çanak gerekiyor(muş).
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yayın dt+ın verdiği yayınla aynı kalitede değil mi? Kaç tane yabancı hd kanalı mevcut?
  • quote:

Orjinalden alıntı: margornn
    Yayın dt+ın verdiği yayınla aynı kalitede değil mi? Kaç tane yabancı hd kanalı mevcut?

DT+ bilmediğim için ben yorum yapamayacağım.
    HD kanalların listesini şu linkten görebilirsiniz :http://www.flysat.com/hdtv.php
  • signore astrada sky lar icin 150 lik canak yeterli miymiş acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution
    signore astrada sky lar icin 150 lik canak yeterli miymiş acaba?

Bildiğim kadarıyla değil, 2 metre üzerinden bahsediliyor. Siz yine de uydu üzerine yoğunlaşan forumlarda araştırırsanız daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Euro 2008'i HD İzleyenler Kulübü ve Bilgi Paylaşımı

Hdsuisse den Almanya maçı görüntüsü , forum resim sisteminde sorun var sanırım diğer maçta fotoları daha detaylı paylaşabilirim.
  • Ne zaman Türk kanalları HD yayına başlayacak. Bu gidişle aldığımız televizyonları doğru düzgün gerçek kalitesinde kullanamadan çöpe atacağız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_
    Ne zaman Türk kanalları HD yayına başlayacak. Bu gidişle aldığımız televizyonları doğru düzgün gerçek kalitesinde kullanamadan çöpe atacağız.

Bu bir süreç.
    Bugün Digiturk bir yerden başladı ve birkaç tane de olsa HD yayın yapan kanalı var.

Bu söylediklerinizin doğal olarak satın almadan önce dikkate alınması gerekiyor. Yine de HD uyumlu Tv'lerin gerçek görüntü kalitelerinde kullanılabilmeleri için HD filmler, diziler, oyun konsollar gibi kullanım alanları var.

• digiturk plusta mac tek kelime ile mukemmel
  • HD maç izlerken bir süre sonra insan alışıyor , o kadar da abartmamak lazımmış diyor ama atv ya da normal lig tv ye dönüp bakıldığında fikir hemen değişiyor :) İmkanı olanların bu tecrübeyi kesinlikle yaşaması gerekir. Herkese iyi seyirler..
  • pana 42pz85 ten digi+ ile izliyorum. bugune kadar seyrettiğimiz tv yayınları yalanmış, inşallah kısa zamanda diğer kanallarımızda HD yayına geçer.

milli maçta Arda golü atınca az kalsın tv ye sarılıyodum. o derece
  • Arkadaşlar bende Avrupa Futbol Şampiyonasını DT+ ile HD olarak izliyorum. Görüntüler gerçekten mükemmel. Emin olun aşağıda verdiğim örnekler maalesef fotoğraf makinasının yetenekleri ile sınırlı. Bu yayını canlı olarak izlemek ayrı bir keyif...

BÖLÜM I

Türkiye - Portekiz

• Arkadaşlar bende Avrupa Futbol Şampiyonasını DT+ ile HD olarak izliyorum. Görüntüler gerçekten mükemmel. Emin olun aşağıda verdiğim örnekler maalesef fotoğraf makinasının yetenekleri ile sınırlı. Bu yayını canlı olarak izlemek ayrı bir keyif...

BÖLÜM II

Türkiye - İsviçre

• HD yayın için özellikle şu fotoğraftaki ayrıntı ve görüntü kalitesine dikkatinizi çekmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 13 Haziran 2008; 11:49:49 >
  • Vay anasını diyeyim görüntüleri görünce kıskandım
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Vay anasını diyeyim görüntüleri görünce kıskandım

sen bir de KURO'lardaki görüntüyü görsen ne diyeceksin merak ediyorum dostum:))) senin için inşallah bu akşam bir kaç resim atıvereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert2004 -- 13 Haziran 2008; 12:06:57 >
  • valla ne yalan söyleyeyim bende kıskandım açıkçası vede kızgınım
    10-15 günlük bir işyerim var dt+ için başvurdum yaklaşık bir aydır en son kuruluma geldıler kapıdan döndüler
    yeni kutulardan verilecekmiş işyerlerlerine , yetiştiremedik anlayacağınız.. Kısmet değilmiş inşallah yeni sezona yetişir
    bu kutular demekten başka çarem yok.
  • Ben de DT+ ve KURO işbirliği ile seyrediyorum...

HD maçlarda, uzak kamera ile saha çekimlerinde oyuna konsantre olunca
    (başta onda da zorlandık...) adapte oluyorsunuz,
    sonra tribün çekimleri (en sevdiğim) ve yakın plan çekimlerde
    "vay bee HD neymiş yaa" lar başlıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pistole -- 13 Haziran 2008; 12:33:34 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.