Şimdi Ara

Etiketçilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
19.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda biraz biraz tecrübe kazanmaya baslıyorum amacım arkadas ve cevre edinmek Etiketten kastım tofaş T stop murat 131 yeni kasa şahin doğan magirus gibi minibüslere yapılan orjinal aksesuarlı modifikasyonlar aranızda yapanlar vs varsa yeni basladım daha fikir alış verisi yapalım istiyorum aksesuardan kastım cadillac ford LTD sıralı bayrak antifar helphos projektör hella 181 hella 149 hella 210 gibi hella yardımcı sis farlı hella kafesli korna çat çat korna çan korna gibi korna çeşitleri kullanılan aracı klasikleştirerek yapılan modifikasyonlardan bahsediyorum özellikle eski tip pioneer 6985 - 6975 gibi oval kolonların ts-w301-302 gibi freeair subların ses sisteminde kullanıldığı jant lastik olarak yanaklı yada beyaz yazılı bridgestone SF330 eager yhokama radial 352 gibi lastiklerin cms 40 momo monaco yada sac jant üzerine SS telli mustang jantları gibi jantların kullanıldığı modifiye stili eğer böyle arkadaşlar varsa forumda fikir alış verişi yapmak isterim saygılar...
     Etiketçilik Etiketçilik Etiketçilik Etiketçilik







  • Eğer etiketçilikten kastın bu resimlerdekiler gibi ise yapacağın iş apaçilikten başka birşey değil. Önerim daha sade ve güzel eklentilerle daha güzel iş çıkarman
  • tam kendimi ifade edemedim sanırım etiketçilik denilen olay eskiye dönüş gibi bişi yani olay tamamiyle nostaljiyi olabildiğince yasamak bu resimdekiler biraz daha işin abartı versiyonu ancak zevkli eklentiler bunlar ve inanın arabanın yaylarını kestirip düz bi boru egzos takıp bakın abart demiyorum anırırcasına bağırtanlar kavsakta yan vermeye çalışıp oraya buraya tostlayanlar daha apaçi bu biraz daha nostaljileştirmek gibi bişi bu resimler biraz daha görüşünüzü yumusatır sanırım
     Etiketçilik Etiketçilik




  • Sana katılıyorum bu sefer anladım ne demek istediğini, yine da fazla abartmamak lazım. Lakin güzel bir çalışma için o da olsun buda olsun derken insanların gözüne çok itici gelebiliyor.
  • dediğiniz gibi abartı göze batabiliyor ancak sadelik esas alındığında güzel şeyler çıkıyor ortaya
  • Ne varsa eskilerde var Mavili çok orjin duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamara -- 19 Nisan 2013; 0:38:05 >
  • Şu sarı sis ve sarı far taktıranlar etiketçimi oluyor?
  • Kendimi bildim bileni bu etiket olayının içersindeyim her sene buluşmaya giderim soruların varsa sana yardım edebilirim

     Etiketçilik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Şu sarı sis ve sarı far taktıranlar etiketçimi oluyor?


    +1 Aynen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert CaN...

    Kendimi bildim bileni bu etiket olayının içersindeyim her sene buluşmaya giderim soruların varsa sana yardım edebilirim


    Etiketçilik nedir bi açıklar mısın? Hella sis farı takan etiketçimi oluyor? Birde bu etiketçilerin şekli nedir? Yani amaç ne ? Hella sisleri takınca şekil olduğunu mu sanıyorsunuz?
  • Teşekküler arkadaşlar benden bi kaç kişinin daha forumda olması beni cidden sevindirdi ve müsade ederseniz kendimce arkadası aydınlatmaya calışayım
  • Etiketçilik denilen olay söylediğin gibi hella 181 hella 149 takıp dolaşmak değil etiketçilikteki asıl amaç aracların birebir orjinal yada orjinale en yakın haline dönüştürülüp üzerine klasik amerikan araçlarının orjinal aksesuarlarını uygun görülen yerlerine montalanıp aracı olabildiğince klasikleştirmek olarak başlanan bir akım aslında ancak sonradan hella kornalar olmazsa olmazı haline geldi kornalar güçlü olduğu için bilindik röleler yetmedi anadolun marş otomatiği (taşak) devreye sokulup role görevinde kullanıldı orjinal hella 181 hella 149 -210 gibi sis farları kullanılmaya başlandı bu şekilde etiketçilik hamuru son kıvamına gelmeye başladı. Kısacası aracın orjinalliğine kesinlikle sadık kalınarak yapılan aksesuar ve klasikleştirme adı altındaki modifiye tarzı
  • Önce aracı orjinal haline getirmeye çalışmak demişsiniz sonrada klasik amerikan araçlarının orjinal aksesuarlarını yerleştirmek demişsiniz. Sizcede burada bir çelişki yokmu?

    Sadece aracı orjinal haline getirmek iyidir aslında bende severim. Ama işin içine Amerika cart curt Hella falan girince nefret ediyorum açıkcası.
  • kardeş nokta virgül basmıyo galiba
  • Şu hellalar ne işe yara hala bilmem.

    Işık veriyor desek neresinden veriyor?

    Ayrıca şu fotoğraflarda arka stoplara konan yuvarlak kırmızı ışığı takan tofaşçılara çok ağır küfürler sallıyorum. İnanılmaz derecede göz alıyor ve göz yoruyor.
  • Arka cama jaluzi güneşlikler

    Arka tampona tek stop ya da geri vites için far.

    Önlerde o meşhur kapaklı beyaz sisler.

    Meşhur size bay-bay diyen o sallanan el.

    tampona ya da yan eteklere ince kedi gözü şeritler.

    Ön kaputa kartal kafasına benzeyen metal arma.

    Lastiklere beyaz şerit.

    Parlayan tencere altı gibi ama orjinal jant kapakları.

    ön cama koyu yeşil güneşlik karartması

    belki far çerçevelerine metalik boya ya da nikelaj.

    131 yazılı çamurluk etekleri

    birde arka koltukta meşhur karpuz olurdu altındada genelde koyun postu

    Sanırım bu tarz nostaljik dokunuşlardan bahsediyorsunuz.


     Etiketçilik


     Etiketçilik


     Etiketçilik




  • Etiketçilik olayını bu işi yapanlar nostaljiye düşkün olanlar yapar ve bilir o yüzden konuyu saptırmaya gerek hella takınca etiketçimi olunuyor gibi kelimeler yapmaya gerek yok!
  • arkadaşlar nasıl atmosferik motorlu açık hava filtreli ne bileyim ucu yanık abart egzoslu spor amortisör ile basılıp geniş taban ince yanak büyük inc lastik modifiye ise buda nostaljik sekilli modifiye gözünüze hoş görünmeyebilir ancak bu modifiye diğer spor modifiyelere nazaran daha pahalıdır bir armanın fiyatı 100 ile 250 300 bazen daha fazla bile tutabiliyor zevkler tartışılmaz! Ancak bu sekilde aşşağılayıcı konuşmalar yakışı kalmıyor. Eğer ilgileniyorsanız fikir alışverişi yapmak için bu konuyu açtım ilgilenmiyorsanız bilmediğiniz konularda alaycı bir üslupla olmamak kaydı ile bilgi almaya çalışmak dışında yorum yapmazsanız sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Önce aracı orjinal haline getirmeye çalışmak demişsiniz sonrada klasik amerikan araçlarının orjinal aksesuarlarını yerleştirmek demişsiniz. Sizcede burada bir çelişki yokmu?

    Sadece aracı orjinal haline getirmek iyidir aslında bende severim. Ama işin içine Amerika cart curt Hella falan girince nefret ediyorum açıkcası.

    '' Nefret ediyorum '' sizin düşünceniz ancak inanın bir şahinin yada 131 in yaylarını kesip dikkatinizi çekiyorum spor amortisör bile değil, düz boru egzos ne biliyim 5 kişi tepeleme binilmiş bir şekilde camlarda kalitesizliğini bayrak niyetine sallayan bir cam filmi ? bu şekilde tabir yerindeyse apaçilik yapıp dolaşmaktansa etiketçilik yapıp nostaljiyi en iyi şekilde elimizden geldiğince yaşamaya çalışmayı yeğlerim saygılar..




  • Bu geçmişten beri olan bişeydi zaten yani vardı bende hatırlıyorum 86-90 yıllarından falan.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.