Şimdi Ara

ethernet kablosu ile 2 pc yi bağlayabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 pc ile 1 laptop u usr9105 modem ile birbirine bağlayailirmiyim?
    ethernet kablosunu modemde boş olan porta bağlasam dosya paylaşımı ve multiplayer oyun oynamak gibi şeyleri yapabilirmiyim?

• Evet yapılabilir ev ağı kurcan
    unutmadan oyun için İPx protokollerini yüklemen lzm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puraq

Evet yapılabilir ev ağı kurcan

• evet arkadaşım modemin aynısı bende var ..akşam aynı işlemi sorunsuz gerçekleştirdim..bağlayabilirsin yalnız pc de ki ağı nasıl kurmuşsan laptop ada aynı şekilde kur...

ağ bağlantılarım/ev veya küçük işyeri ağı kur menüsünden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puraq

Evet yapılabilir ev ağı kurcan

o dediğin ıpx protokolleri nedir arkadaşım. ben bu konularda biraz acemiyimde.biraz anlatırsan sevinecem valla.
  • Evet iki bilgisayarı tek bir ethernet kablosu ile bağlaman mümkün.Bunun için kablonun cross bağlantı olması gerekiyo.Herhangi teknik servise gidip durumunu iza edersen istediğin kabloyu sana hazırlarlar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: XaMpS

Evet iki bilgisayarı tek bir ethernet kablosu ile bağlaman mümkün.Bunun için kablonun cross bağlantı olması gerekiyo.Herhangi teknik servise gidip durumunu iza edersen istediğin kabloyu sana hazırlarlar....

hımm demek öyle yapcaz.ama bugun arkadaş kalocudan ethernet kablosu almış 10 metre.ve ucunada jaklarını bağlatmış.ethernet kablosu bildiğimiz ethernet kablosu işte.bu cross bağlantı ne oluyo ki. boşuna mı aldı yani arkadaş kabloyu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır şimdi cross kabloyla direk bağlantı kurabilirsin ama ethernetle de modemi kullanarak bağlayabilirsin iki pcyi yani sende nası olsa 1 den fazla portu olan bi modem var dimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nokya6260

quote:

Orjinalden alıntı: XaMpS

Evet iki bilgisayarı tek bir ethernet kablosu ile bağlaman mümkün.Bunun için kablonun cross bağlantı olması gerekiyo.Herhangi teknik servise gidip durumunu iza edersen istediğin kabloyu sana hazırlarlar....

hımm demek öyle yapcaz.ama bugun arkadaş kalocudan ethernet kablosu almış 10 metre.ve ucunada jaklarını bağlatmış.ethernet kablosu bildiğimiz ethernet kablosu işte.bu cross bağlantı ne oluyo ki. boşuna mı aldı yani arkadaş kabloyu?

Normal kabloda soket uçları her ikisinde de aynı renklerden oluşur Bkz. Resim 2. Cross bağlantıda ise bir uç resim 2 deki gibi diğeri resim 3 deki gibi bağlanmalıdır.

Soketteki renk dizilimi de resimlerdeki gibi olmalı. ( Renk dizilimi önemli farklıysa 100 Mbps Yerine 10 Mbps ile bağlanabilirsiniz);

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrSallaso -- 31 Ocak 2006 20:59:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EteRn@ll

hayır şimdi cross kabloyla direk bağlantı kurabilirsin ama ethernetle de modemi kullanarak bağlayabilirsin iki pcyi yani sende nası olsa 1 den fazla portu olan bi modem var dimi?

evet.

quote:

Orjinalden alıntı: DrSallaso

Normal kabloda soket uçları her ikisinde de aynı renklerden oluşur Bkz. Resim 2. Cross bağlantıda ise bir uç resim 2 deki gibi diğeri resim 3 deki gibi bağlanmalıdır.

Soketteki renk dizilimi de resimlerdeki gibi olmalı. ( Renk dizilimi önemli farklıysa 100 Mbps Yerine 10 Mbps ile bağlanabilirsiniz);

eyvahhh.bizimki bu şekilde almamış.2 ucada baktığımda renk dizilimi aynı.ama düzeltilmesi basittir herhalde. bi ucun jakını çıkarırız.dediğin şekilde bi daha jak taakarız. 10 Mbps ile bağlanmak istemeyiz tabiki.:)

yardımlarınız için teşekkürler.daha başka eksik önemli bişey varsa ekleyin lütfen.acemiyiz bu konularda iş yarım kalıp ortada kalmayalım.

• bende de cross olmayan normal ethernet kablosu var ve laptopla pcyi modemle bağlıyorum pc ztn ethernetle bağlı modeme laptopı da ethernetle modeme bağla birbirlerini görüyolar workgrouptan
  • ok teknik destek sizin sayenizde var.şimdi olayı pratiğe dökmak kaldı.saolun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EteRn@ll

bende de cross olmayan normal ethernet kablosu var ve laptopla pcyi modemle bağlıyorum pc ztn ethernetle bağlı modeme laptopı da ethernetle modeme bağla birbirlerini görüyolar workgrouptan

Ok şimdi farkettim ben modem denilince fax modem anlamışım. Adsl modem zaten bi nevi hub switch görevi görüyo ki o zaman zaten kablonun tipi sorun teşkil etmeyecek.Benim anlattığım her iki PC de de ethernet olduğunu farzediyorum ve ADSL modem olmadığını. Yoksa da temini zor değil . Hadi diyelim biri laptop ve ethernet yok. Onun da çözümü var usb-ethernet converter. Yani ufak bi cihaz takıyosun usb yuvasına ethernet kartı görevi görüyo. Hadi usb yuvası da yok diyelim. O zaman PCMCI ethernet kartı (biraz tuzludur yalnız). Çareler tükenmiyo yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrSallaso -- 1 Şubat 2006 23:01:00 >

• yani şimdi benim kabloların renk sırasını değiştirmeme gerek yokmu? 100Mbps olarak çalışırmı?
  • Evet çalışır. ADSL modeminde boş ethernet portu varsa tabii ki.

Ama ağ kurulumu biraz can sıkıcı. Hele ki XP SP2 de. Güvenlik duvarı vs. uğraştırır biraz.

ağ kurulumu için link =http://forum.donanimhaber.com/forumid_79/tt.htm

Not: Peki kabloda her iki uç renkleri aynı da renklerin sırası nasıl. yani 1 den 8 e kadar olan renk dizilimi. Onlar rasgele çakıldıysa yine bağlantı hızını etkileyecektir. Hatta hiç bağlanamayabilirsin de. Her kablonun (rengin) ayrı bi direnç değeri var. Bu da bağlantı hızına etki ediyor.

Aksini iddaa etmeyelim birzamanlar çok başımı ağrıtmıştı. Profesyonel olarak ilgilendiğimden eminim bu konuda. Mesleğim icabı ağ bağlantılarıyla hep haşır neşir olduğumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrSallaso -- 1 Şubat 2006 23:35:13 >

• boş port var.
    sp2 yuklu değil.ama sp1 ve bazı güncelleştirmeler.
    renk dizilimini sormuşsun.adam gözümüzün önünde rastgele bi şekilde yaptı.renk sırasının sözü bile geçmedi.
    kablo şu an bende değil.bende olsaydı renk dizilimini yazardım buraya.
    peki doğru sıaralama için modeme giren kısım ile pc ye giren kısım uçları nasıl olmalı?
    yani senin verdiğin resimlerdeki gibi mi olmalı?
    bide verdiğin linke tıkladım. Network, İnternet ve Güvenlik sayfası geldi.
  • ya arkadaşlar bugun denedik yapamadık:(
    başka bi bilgisayarcıya gittik baktırdık kabloyu.adam dediki kim bağlamışsa bu kablonun uclarını gram anlamıyomuş bu işten dedi.
    neyse anlattık durumumuzu ve doğru şekilde ucları değiştirdi.hatta bi alet var.test aleti.ona taktı 2 ucu ve bağlantı olduğunu test etti.

eve geldik ve laptopu modemin boş portuna bağladık.ilk başta yine görmedi.sonra bendeki usr kurulum cd sini laptopa da kurduk.kendi şifremi kullanıcı adımı kullanarak laptopuda internete bağladık.benim pc de laptop ta int. var artık.

ama şu 2 pc yi birbirine gördüremedik bi turlu.bi ara laptop benim pc yi gördü ama habire izin verilemiyo die laptop da uyarı aldık.

kablo olayını biz hallettik , şu pc ve laptopdaki ayarlar nasıl olmalı ?yani açık açık yazabilirmisiniz nerelere müdahale edeceğimizi?bizim buralarda bize yardım edebilecek kimse yok.tek yardım alabileceğimiz sizlersiniz.yardım lütfen.saygılar.

• Arkadaşlar az kaldı bu işi kıvıracaksınız. Link i tıklayın bi bakem

http://forum.donanimhaber.com/m_5658683/mpage_1/key_//tm.htm#
  • yaw arkadaşlar kusura bakmayın ama biz beceremedik:( cehaletin gözü kör olsun..

şu olayı tam detaylı olarak anlatan resimler le filan açık açık, internette bi site filan varmıdır? dökümanda olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.