Yorum yok, tarihinde böyle durum yaşadığını sanmıyorum ülkenin. |
Et tüketiminde Afrika ligine düştük

-
-
Elhamdulillah yeşillik iyidir dengeli beslenmek lazım zaten bu noktaya dünya gelecekti Türkiye de öyle çünkü köyden şehirlere göç arttı, bilerek toplumlar yönetildi bazı sektörler küçüldü bazıları büyüdü halk ne yaptıysa kendine yaptı. Mesela haslamacı gece 12 saat çalışacak komi arıyor komiyi de garson veya komi ilan olarak veriyor garson diyor ki çalışma durumuna göre maaş asgari bile vermeyecek yani :) böyle bir düzene ne bekliyorsun. Garson patronunu savunuyor tabi ki kendi iyi bir para alıyor sonra beraber sikmeye komi arıyorlar. Ve burası da full çekiyor ha özellikle turistler filan geliyor 24 saat açık.
Şimdi böyle bir iş yeri batsa ülke ne kaybeder? Küçük bir vergi o da kesiyorsa artık.
Teleferikde bile arapları soyup onlara öncelik tanıyorlar, farklılık tanıyorlar. Şimdi bu teleferik işletmecisi batsa kime zarar?
Toplum kendini yiyor. Tabiki iyi insanlar işletmeciler de fazla onu da geçemeyeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Halbuki gök martı, yer kedi köpek kaynıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 27 Ağustos 2023; 10:31:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatı bir kenara et kalitesi lezzetsiz hal almaya başladı.
-
Böyle bir halka çok bile.
Turistler geliyorsa döviz harciyordur bu işletmeler battığında döviz açığı artar ve TL daha hızlı değer kaybetmeye başlar memur ile emekli için basılıp ödenen tl'lerin karşılığı iyice düşer . Enflasyon %80 olacaksa %150 olabilir mesela dolar/ TL yılsonu 35 olacaksa 50 olabilir. Yüksek Enflasyon sadece TL'nin deger kaybı demek değil karaborsanın da oluşması demektir yani memur ve emeklinin ( veya başka kişi )cebinde parası olsa da ürünü ulaşabilir anlamı çıkmaz araba almak için sıraya geçmesi, başka ürün almak için de rüşvet vermesi gerekebilir enflasyon %100ü geçince polis zabıta asker vergi cezaları ile karaborsanin önüne geçmek %100 mümkün değildir halk perişansa zabıtadan vs korkmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Ağustos 2023; 12:25:0 >
Kişi başı 37.3 kg et tüketimi çok yazılmış gibi geldi bana nerdeyse herkes günde 100 gram et tüketiyor buna göre 2-3 güne 200-300 gram et etmekte . 4 milyon ailesi sosyal yardımlarla yaşayan ülkeyiz Kızılay her hafta bunlara koli koli kavurmami veriyor yani
Alıntı
metni:OECD verilerine göre ise Türkiye, 2022'de dana eti ve kıyma tüketim ortalaması olan 9.9 kilogram ile üye ülkeler arasında 15'inci sıraya yerleşti. Yıllık kişi başı 9.9 kg daha gerçekçi bir rakam.
-
Insanlar sokakta hergun kebap kofte yiyor.Bunlarda bu hesaba dahilmi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Normal değil mi 300 gram kontrafile 150 lira olmuş. Yılın başında 67 liraya alıyordum.
Tabi restoran olarak bakarsan muadiliini bulursun ama teleferik 🚠 bulamazsın Peki bir ihtiyaç mı? İkisine de gitmedim.
Böyle dolandırıcı işletmelerin para vergisi, parası bu millete lazım değil. Sen gittiğin yerde güzel yer içerken işletmenin bu tutumunu, cimriliğini ve açgözlülüğünü görsen tercihini değişmez misin? İşletme o kadar para kazanırken komedi bu :)
Dandik kalite 80-100 gram tavuk döner bile 75tl ile 100tl arasında değişiyor dönercilerde. Kırmızı et te neymiş? 9.9kg bile fazla bu %52 lik kesime. Umarım en yakın vakitte 5kg lere kadar düşer.
-
sokakta bir sürü başıboş it var, onları yersiniz artık.
-
Afrika rakamlarına insan eti dahil mi değil mi?
-
Oyna devam , ne diyordu sinek reis
Ot yiyin Ot
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 27 Ağustos 2023; 22:44:35 > -
ot yiyin ot diyenler, sebze fiyatlarını görmediniz herhalde. 1 kg sebze olmuş 80-100 lira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 27 Ağustos 2023; 22:49:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Böyle bir halka çok bile.
|
Benzer içerikler
- nur tuğba aktay boşandı
- tv8 reklam saatleri
- merkez bankasının dolar satması ne demek
- singapur pasaportu neden güçlü
- cumhurbaşkanı ölürse yerine kim bakar
- reeder samsun
- bitcoin haram mı diyanet
- 5g ihalesi ne zaman
- mobil veri açık ama internete giremiyorum
- efootball türkçe spiker
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X