Şimdi Ara

Et bu ülkede her zaman pahalıydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kemal Sunal postacı filmini izliyorum mesela. Kıyma göremiyordu oradaki postacı. Demek ki 84 lerde bile et çok pahalıydı. Demek ki bu bayadır gelenek devam ediyor bu devlette.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ete ne oldu süte ne oldu tarım hayvancılık niye bu duruma geldi açarım bir konu

Okullarda ders kitabı diye okursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 15 Kasım 2020; 17:22:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darbe sonrası kırsal şehre gidişattan kaynaklanıyor o sorun ülke liberal serbest ekonomiye geçiriliyordu ve bunun için adımlar atılıyordu.Oradaki mevzu politik Kemal Sunal zaten hep hicivli mesajlar verdi her filminde buda dönemleri anlatıyor.

Eskiden et bu kadar pahalı değildi ve insanlar ne tükettiğini biliyordu şuan et et değil süt süt değil pahalı olmasıda cabası.
  • Eti ve samanı mevsiminde yemek lazım

• Tamam o zaman.. Hep süründük diye sürünmeye daha cok sürünmeye devam edelim ? Ulen ne kafalar var be ! Ayrıca söylediğin gibi değil zaten ya neyse . Anlamazsın..

• hacım 80 lerde bubam her sabah eve biftek bonfile Uykuluk koç yumurtası vs getirir yerdik
    et pahalı olsa mayışı dayanmazdı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski filmlerin hepsinde hükümetler çatır çatır eleştirilirdi, olacak o kadar tüm siyasilerle yerleri süpürürdü kimseye acımazdı. Doğru olan da buydu ki adamlar kendilerine çeki düzen versin. Birilerini sadece överek hiç bir şeyi geliştiremezsiniz. Malum güruh' un hali ortada, halka yukarıdan bakan egolarından geçilmeyen ama tamamen başarısız tipler ortaya çıkar. bkz. batık ekonomi
  • Et postacı filmindeki postaciya pahalı idi. Siz bu ülkede memur maaşlarının her dönem asgarî ücretten bu derece yüksek olduğunu veya bu ülkede asgari ücretin bu kadar yaygın olduğunu mu sanıyorsunuz? Önceden devlet memurluğu kışla dışındaki askerlik gibi bir şeymiş, her kurumun memurlarına tanıdığı haklar, sağladığı imkanlar varmış ve bu sayede memur maaşları düşük tutulurmuş. Günümüzde ise halk bilinçli ve sistemli bir şekilde memura, öğretmene, polise, doktora, askere düşman ediliyor, maaşları asgari ücretin özellikle iki, iki buçuk katı tutuluyor torpillilerle , iş bilmezlerle dolduruyorlar ki millet iyice sinir olsun devlete.

Ayrıca Türkiye'de CHP Aralık 1950'den beri tek başına iktidar olamadı, o günden beri bu ülkenin başına ne geldiyse sağ iktidarlar yüzünden geldi, sadece son 20 yılda değil 70 yıldır hunharca satılıyor devlet yatırımları, 70 senedir yandaşlar zengin ediliyor.

• Suriyelilere harcanan para hayvancılığa harcansaydı şu an belkide her ailenin sofrasında et olabilirdi.

• Kemal Sunal’ın filmlerinden tek farkımız daha teknolojik olmamız başka bir şey göremiyorum ben..

• Et konusunda alımgücünün AKP döneminde yükseldiği doğrudur. Hatta bir konuda bunu arkadaşlarla tartışmıştık.

Fakat; bu noktada şunu söylemek lazım

1 - Yediğin etin kalitesi (gdo lu yemler, hormon iğneleri vs) çok farklı.Eskiden yediğin et besleyicilik anlamda bugünkinden çok daha iyidir
    2 - İTHAL ET olayı var. Yani fiyatları dizginlediler ise ithal et sayesinde oldu. Bu da ne acıdır ki et alım gücümüz yükselmiş olsa bile bu durumun kötü olduğunu anlatıyor.
    Hayvancılık ve tarımda çok büyük reformlar lazım, bu kafayla eski günleri ararız ileriki senelerde
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    iyi diyorsun da her şeyde mi çok büyük reformlar yapacağız sürekli? ben daha farklı düşünüyorum. bence eksik olan şey islam aleminin birliği. bu olmadan hiç bir şey olmayacak. paran da kıymete binmez, kısa ve uzun vadede yapacağın tüm yatırımlar, reformlar da baltalamaya maruz kalacak hep. bunu aşmanın yolu, sana karşı olan cephede yeni bir cephe yaratman. bir elin nesi var iki elin sesi var, yetmez içeride de bunu siyasi görüş farklılığı ve inanç gözetmeksizin artık anlamış olmamız gerektiğidir. zararın tamamı hepimize uğruyor. böyle gittiği sürece kurtuluş yok. düzelecek lakin biz görecek miyiz bilemiyorum.
  • Hadi diyelim et hep pahalı idi bu ülkede örnek verdiğin zaman ile şimdiki alim gücü eşit mı? Onu geçtim ulan bi ülkede 80den beri tarım ve hayvancılık hep kötüye gitmiş demek ki kimsede dememiş yav kardeşim bu ne?

• Youtubeda 1991 liderler açik oturumu videosunu izledim dün biraz. Ecevit,mesut yılmaz,erbakan,perinçek,inönü,demirel toplanmislar hepsi tek tek enflasyonu nasil düşüreceklerini anlatiyorlar,erbakan çaldılar falan diyor dış güçler diyor. Dedim ben 30 sene önceki açik oturumu mu izliyorum yoksa günümüzü mü. 30 sene geçmiş değişen hiçbir şey yok şu ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 10 Mayıs 2020; 14:40:56 >
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Arapların en zengini Kral Selman götünü Amerikanlara satmış bu durumda İslam alemi afedersiniz nah birleşir. Etiyopyayla mı birleşecez

• Bütün İslam ulkelerinde et az yeniyor çünkü hayvanların omru kisa oluyor her sene kesildiği için...

Kurbanı mahalleden kurayla %5-10u kesse et sorunu olmaz hemde yardımlaşma bilinci artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 10 Mayıs 2020; 8:29:28 >
  • Her iki dedem de küçük çaplı çiftçi ve besiciydi. Kışa girerken 1-2 adet koç kesip yemek için et hazırlıyorlarmış. İstanbula gelirken de koç kesip vs getiriyorlarmış. Yani günlük rutindd ihtiyaç gibi görülüp kullanıyormuş. Şimdi sadece lüks oldu. Tavuk etinin ucuzlamasının da bunda payı var. Ayrıca şehirleşmenin artmasının da çok büyük payı var tabi. Üretim azaldı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.