Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

ilk işiniz;

http://www.delonghi.com/tr-tr/urunler/kahveler/kahve-makneler/kahve-ogutuculeri/kg79-0177111028

şu üründen almak, sonra youtube dan kilidiniz açmayı ögrenecek yapacaksınız.

Kahve öğütücüler; DeLonghi KG79 ile KG49 arasında ne fark var? Evde kullanım için hangisini tercih edersiniz? Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    49 ile 79 arasında çok anlamlı bir fiyat farkı yok. Ama Espresso hazırlamada kullanacaksanız KG79 da tatmin etmeyecektir.
    Daha kalın çekim gerektiren ve süt katkılı kahve hazırlarken kullanımı pratik.
    Her ikisini de halen kullanıyorum. El değirmeni hem daha güzel ve homojen öğütüyor, hem daha ekonomik.
    Çok sayıda kahve tüketilmiyorsa (günde 4-5 ten fazla) el değirmeni ev kullanımı için iyi bir tercih olacaktır. @stanleykubrick

• quote:

Orijinalden alıntı: drant

49 ile 79 arasında çok anlamlı bir fiyat farkı yok. Ama Espresso hazırlamada kullanacaksanız KG79 da tatmin etmeyecektir.
    Her ikisini de halen kullanıyorum. El değirmeni hem daha güzel ve homojen öğütüyor, hem daha ekonomik.
    Çok sayıda kahve tüketilmiyorsa (günde 4-5 ten fazla) el değirmeni ev kullanımı için iyi bir tercih olacaktır. @stanleykubrick

Cevaplar için teşekkürler.

Çelik bıçaklı olanları tercih etmemek gerekiyor sanırım. Doğru mu anladım?

@drant, sen 49 için de olabilir demişsin ama... bilemedim.

Ben evde espressoyo nespresso ile yapıyorum.
    Filtre kahve makinesi içinse 79'un muadili olan bir Krups kullanıyordum. Önceki gün bozuldu.
    Servise götürdüm. Ölmüş bu dediler, yedek parçası da gelmiyor dediler.
    Şimdi yeni bir öğütücü arıyorum. Başka öneriniz olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

Cevaplar için teşekkürler.

Çelik bıçaklı olanları tercih etmemek gerekiyor sanırım. Doğru mu anladım?

@drant, sen 49 için de olabilir demişsin ama... bilemedim.

Ben evde espressoyo nespresso ile yapıyorum.
    Filtre kahve makinesi içinse 79'un muadili olan bir Krups kullanıyordum. Önceki gün bozuldu.
    Servise götürdüm. Ölmüş bu dediler, yedek parçası da gelmiyor dediler.
    Şimdi yeni bir öğütücü arıyorum. Başka öneriniz olur mu?

Yok hocam benim ilk önerim Sözen el değirmeni. Ama illaki elektrikli olsun istenirse 49 yerine 79 almak daha mantıklı. Aradaki fiyat farkı az demek istemiştim. Kg49 99TL, Kg79 119 TL hepsiburada güncel fiyatları. Ayrıca evet 49 çelik bıçakla öğütüyor, daha doğrusu parçalıyor ki kahve öğütmede hiç tercih etmemek gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 8 Ocak 2015; 23:14:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yok hocam benim ilk önerim Sözen el değirmeni. Ama illaki elektrikli olsun istenirse 49 yerine 79 almak daha mantıklı. Aradaki fiyat farkı az demek istemiştim. Kg49 99TL, Kg79 119 TL hepsiburada güncel fiyatları. Ayrıca evet 49 çelik bıçakla öğütüyor, daha doğrusu parçalıyor ki kahve öğütmede hiç tercih etmemek gerek...

Cevap için teşekkürler. KG79 alacağım anlaşılan.
  • Merhaba,

Ev kullanimi icin espresso makinesi almayi dusunuyorum. Enplus'taki 800ESXL kampanyasi cok cazip olsa da amazon'daki yorumlari beni vazgecirdi.

Cok da asiriya kacmamak icin Delonghi ECO310 veya BCO420 modeli benim icin uygun gibi duruyor. Multifonksiyonel cihazlar barindirdiklari fonksiyonlarin hicbirini tam yapamadiklari icin ECO310 modeline sicak bakiyorum. Youtube'daki videolari inceledim, bu cihaz cok da iyi espresso kremasi cikarmiyor gibi.

Amazon.co.uk deki yorumlara da baktigimda cok da guzel seyler yazmiyor, ama benim icin en uygun model bu gibi. Ne dersiniz, baslangic olarak ECO310 modelini onerir misiniz?

Tesekkurler
  • Arkadaşlar elimde nespresso kapsül var . Decafinato roma ve decafinato lungo var , ihtiyaç fazlası . Uygun fiyattan vereceğim , pm atmanız yeterli.

• Arkadaşlar bi kahve makinesi düşünüyorum ancak bi türlü bulamadım istediğim gibi bir makine. Kahve hazırlanırken hiçbir şekilde plastiğe temas etmesin istiyorum. Sırf bu yüzden tchibo almadım. Malum kapsülleri plastik..
    Bi de başka bi sorum var.. Acaba şu tchibolardan alıp makineye uygun çelik kapsül bulma şansım olur mu?

• Espresso makineleri için
    www.espressoperfetto.com
    Espresso ve Filtre Kahve İle İlgili Herşey | Espresso Perfetto
    http://www.espressoperfetto.com
    adresine bakabilirsiniz
  • breville makina aldığım için mevcut arçelik 3185 makinam uygun fiyata satılıktır ilgilenen arkadaşlar pm atabilirler

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-kucuk-ev-aletleri-arcelik-k-3185-espresso-195632670/detay/
  • Nakit sorunun yoksa Nespresso dan acayip memnunum damak zevkime gore diger markalardan daha basarili en azindan denemelisin.
  • suleymaneren kullanıcısına yanıt
    hangi modelini aldınız acaba?

umarım bes900 dışındakileri almamışsınızdır keza thermoblock sistemli diğer satılan ürünleri türkiyede. eğer adam gibi bir öğütücü almadan o aleti ikinci ele çıkardıysanız yazık olmuş.

keza portafiltreleri, göbeği, duşu, ve suyu ısıtma sistemleri dahi bu ürüne yaklaşamaz.

bakın arkadaşlar yukarda çok yorumlar var, 300 liralık saçma sapan delogniller almışsınız, 900 e otomatikler almışsınız.

allah aşkına bilmiyorsanız bi düşünün, neden 5 bine de espresso makinesi var 300 e de var diye...

espressonun o kadar ince detayı var ki, siz en önelilerini bile göremeden bu işe giriyorsanız girmeyin. bekonun gaggia modeli dışında aldıklarınızın hepsi thermoblock ısıtmadır, elektrikli şofbenler gibi. ilk giren su 92 derecedir, 20. saniyede kahvenizle temas eden su 80 derecelere düşer. azcık yabancı forumlara bakın bari. boiler sistemli ürün almanız gerekiyor. bu da yurtdışında 600-700 tl ye giden beko modelidir. normalde 300 dolarlık bu ürün ülkeye getirilip satılsa vergiler dahil 1000 liraya satılır.

ama nedense vatandaş 150 ye ikinci elden giden bu ürünü almaz. almayın abi için acı ekşi espressoları (:

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sinbo-scm-2925-scm-2925-espresso-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=52513

Tekrar indirime girmiş.Espresso'ya yeni başlayanlar için önerebilirim.Çok kaliteli değil ama çoğu kahve dükkanından daha güzel tat alıyorum

Link i güncellerseniz sevinirim yada marka modelini söylerseniz.

• Arkadaşlar elimde Nespresso U modeli makine var.Alalı 1 sene bile olmadı.Belki 50-60 kapsül birşey içmişimdir.Faturasını atmadım evdedir ama aramam lazım.Media Markt'tan aldım.Cihazı 450 TL aldım.Fiyatı resmi sitesinde 540 TL.Gerçekten çok güzel tadları var.Fakat ben çıtayı dahada yükselttim.Biraz daha profosyonel modellere yöneleceğim.

Fiyat:200 TL.Çok cüzi miktarda pazarlık yapabilirim.İstanbul içi elden teslim edebilirim.Ayrıca elimde birkaç farklı kapsül var.Makina çok temiz.Bence kaçırmayın.Çevremde kullanan biri olsa ona vereceğim ama pek kahve kültürü yok açıkcası

Makina bu,
    www.buynespresso.com
    Coffee Machines, Capsules & Accessories | Nespresso Turkey
    https://www.buynespresso.com/tr_tr/machines/u

• Gerçek kahve keyfi forumuna yazmıştım ama asıl yeri burası diye tekrar yazıyorum. 1000 tl civarı bütçesi olanlar için;

Dün bir enplus magazasindan Breville 800ES die cast espresso makinesi aldim. Normal fiyati 990 tl, breville kampanya ile yaninda 590 tl lik Breville BCG820 grinder veriyor. Espresso makinesinin dahili grinder I olmadigi icin ya sozenle ya da bir elektrikli ogutucuyle kullanmak gerekiyor zaten.

Her iki cihaz da ust duzey, uygun butcesi olan arkadaslara 1600 tl lik bu cihazlari 1000 tl ye alabiliyorken almalari tavsiye olunur
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity7

Gerçek kahve keyfi forumuna yazmıştım ama asıl yeri burası diye tekrar yazıyorum. 1000 tl civarı bütçesi olanlar için;

Dün bir enplus magazasindan Breville 800ES die cast espresso makinesi aldim. Normal fiyati 990 tl, breville kampanya ile yaninda 590 tl lik Breville BCG820 grinder veriyor. Espresso makinesinin dahili grinder I olmadigi icin ya sozenle ya da bir elektrikli ogutucuyle kullanmak gerekiyor zaten.

Her iki cihaz da ust duzey, uygun butcesi olan arkadaslara 1600 tl lik bu cihazlari 1000 tl ye alabiliyorken almalari tavsiye olunur

sadece öğütücüsü fena değil, diğer espresso makinesi kusra bakmayın ama sadece dış görünüşten ibaret.

bekonun gaggia modeli bu üründen belki 4-5 kat daha iyi espresso yapıyor yukarıdaki arkadaşa üzüldüm ben şahsen. kanmayın derim.

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    Bu yorumu yaptiginiza gore hem bekonun gaggia modelini hem de breville in soz konusu modelini kullandiginizi, ikisini ayri ayri tecurbe ettikten sonra arada 4-5 kat fark oldugu sonucuna ulastiginizi anliyorum, ki pek inandirici gelmedi, bence bilip bilmeden yorum yapacaginiza gelin bende bir double espresso shot icin, sonra karar verin

Bu arada ben bekonun ilgili modelini hic denemedigim icin burada atip tutmayacagim

• selamlar herkese.bende sonunda arçelik espresso makinesi alarak aranıza katıldım ancak henüz değirmen edinemedim.uygun fiyatli ve uygun şekilde espresso öğütebilecek değirmen tavsiyeniz nedir acaba.ikinci el değirmenini satmak isteyen arkadaşlardan cevap bekliyorum .
    ayrıca breville BCG820 değirmen hakkında kullanan yada bilgi sahibi olan arkadaşlar yorum yazarlarsa cok sevınırım.
  • quote:

Bu yorumu yaptiginiza gore hem bekonun gaggia modelini hem de breville in soz konusu modelini kullandiginizi, ikisini ayri ayri tecurbe ettikten sonra arada 4-5 kat fark oldugu sonucuna ulastiginizi anliyorum, ki pek inandirici gelmedi, bence bilip bilmeden yorum yapacaginiza gelin bende bir double espresso shot icin, sonra karar verin

Bu arada ben bekonun ilgili modelini hic denemedigim icin burada atip tutmayacagim

canım benim bendeki ekipmanı bilsen...

thermoblock sistemine bir bak? araştır. yaptın mı sanmam.

coffeegeek.com
    CoffeeGeek - Espresso: Espresso Machines, Breville 800es
    http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/339264

şu linki bir oku sonuna kadar hemde. ilk su 90 derece gelirken 15. saniyede 80 derecelere kadar iniyor. gaggianın yani bekonun modelinde bu sistem yok, prof portafiltre var 58 mm ve kullanılan demir bile komple farklı brevilleden.

eğer breville alıyorsanız 920es modelinin altında almamanız lazım ki o da 3 bin lira. onda thermoblock yerine çift pompalı sistem var.

nedir bu sistem? suyu thermoblock gibi ( banyoya takılan elektrikli ısıtıcılar, suyu şoklayarak o an ısıtırlar hemen) dolayısıyla başta sıcak borulara çarpan su ısınır, sonra gelen 15-20 saniyelerde ısı çok düşer. gaggiada bir hazne vardır oraya alınan su 5-6 dakika içinde standart basınca ve sıcaklığa ulaşır. anlatmak istiyorum ama ukala ukala yazacaksınız diye de üşeniyorum.

breville de 3-4 bin liraya da espresso makinesi varken bu şekilde de var? neden diye sorsanız zaten bri açıklaması olması lazım değil mi? işte neden bu. sadece dış görünüş. aynı 300 liralık delogniler gibi prof. olarak asla yüzüne bakılmayacak bir portafiltresi var hafif küçük oyuncak gibi eğer gaggia yı aldıysan eline.

ha öğütücüsüne fena değil diyebilirim, o fiyata güzel. bence en mantıklı seçim breville öğütücü ve beko ile yola devam etmek, breville makineyi de kitleyin birine derim. zaten presurized basket vermişler, çö bile olsa kahven köpüklü çıkarıyor(sahte sabun köpüğü sakın kanmayın) bu tercih edilmez. demem o ki tamamen görünüş bu makine. seçim sizin.

Seattle Coffee Gearyoutube
    What is a Thermoblock?
    https://www.youtube.com/watch?v=379YtdIRpRU
    thermoblock nedir? izle.

neden eleştiriyoruz oku yazıyı;

quote:

. Youre just assuming that a long pipe heated to 92C will give you water at 92C. But it doesnt work like that.

Heat exchangers need to be hotter than 92C so that water, travelling at a given volume and rate, will reach 92C. Thermoblocks (being a type of heat exchanger) have to be hotter in the hope that the water will heat to 92 as the metal cools (i.e. "exchanges" its heat with the water). This is why the boiler in commercial HX machines is always at steaming temperature, while the espresso pipe that runs through that boiler outputs water at 92C. If you cant grasp that, you may as well stop reading now.

Now the perfect thermoblock would be at the right temperature to heat the whole shot to 92C, so that the block and the water would both end up at that exact temperature. But here comes the problem. To do that, the water needs to be sitting still and not moving through (like, for example, in a boiler).

You also assume that a thermoblock will contain just enough water for the coffee shot and no more. Have you wondered how water is pushed through a thermoblock and into your portafilter? Answer: with a pump. What does the pump use for pressuring the coffee shot through? Answer: more water from the tank.

Enough said.

ayrıca tabi ki bin lira oldugunu duyunca eşe dosta alırız diye gidip enplusta kontrol ettim, kendim orada ögüttüm, yerleştirdim denedim. presurized basket oldugu için hiç anlamasan bile köpüklü çıkıyor ama tadından gram zevk alamadım. köpük de zaten sabun köpüğü gibiydi kalın krema şeklinde olmaz onlardan. portafiltre ufacıktı, tekli ikili akış gibi secenegin yok standart 2 delikli. ama 920es modelini çok çok begendim. bunun ynaında 1799 a ögütücülü model var o da göz boyama sadece içinde thermoblock sistem kullanmışlar. sadece 900lü modeli alınabilir.

bunu niye diyorum hala piyasada beko modeli var. yurtdışında satış fiyatı 700 lira bu ürünün. burda komedi fiyatlarda tipi falan kötü ama yaptığı iş çoğu makineden iyi (1000 liraya kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 13 Şubat 2015; 20:34:45 >

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgilendirme için eyvallah.

Thermoblock konusunu sizin yazdıklarınıza istinaden biraz araştırdım, sizin verdiğiniz link 2007'de yazılmış bilgiler olduğu için daha güncel tarihli olanlara baktım.
    2014 temmuzunda bu cihaz için termometre ile ölçüm yapan birinin sonuçlarına göre thermoblock heating systemin dezavantajı açıkça görülüyor.

"Performance: let down by the thermoblock. I am of the understanding that the water temperature has to be consistent throughout the brew and so I opened the machine and put a jk thermocouple wire under the cable clamp screw between the two thermo switches and ran the wire out via the water fill door and closed the machine up. I monitored the temperature with a Fluke thermometer. At the start of the brew the temp was ~92C. Once the water got flowing though the temp fell to ~80C before the element cut in and was ~75C by the end of the brew."

Breville'in ancak Dual Boiler teknolojisine sahip makinelerinde sabit ısıda su akışı sağlanabiliyormuş, ki o da BES 920'den itibaren başlıyor, fiyatı da 3000'den yüksek. Sizin bu konuda bilgili olduğunuz anlaşılıyor, bizimkisi daha başlangıç seviyesinde. Bu arada çok mecbur kalmadıkça plastik gövdeli makine almam, daha ciddisini alana kadar bu makineyle devam.

• quote:

Detaylı bilgilendirme için eyvallah.

Thermoblock konusunu sizin yazdıklarınıza istinaden biraz araştırdım, sizin verdiğiniz link 2007'de yazılmış bilgiler olduğu için daha güncel tarihli olanlara baktım.
    2014 temmuzunda bu cihaz için termometre ile ölçüm yapan birinin sonuçlarına göre thermoblock heating systemin dezavantajı açıkça görülüyor.

"Performance: let down by the thermoblock. I am of the understanding that the water temperature has to be consistent throughout the brew and so I opened the machine and put a jk thermocouple wire under the cable clamp screw between the two thermo switches and ran the wire out via the water fill door and closed the machine up. I monitored the temperature with a Fluke thermometer. At the start of the brew the temp was ~92C. Once the water got flowing though the temp fell to ~80C before the element cut in and was ~75C by the end of the brew."

Breville'in ancak Dual Boiler teknolojisine sahip makinelerinde sabit ısıda su akışı sağlanabiliyormuş, ki o da BES 920'den itibaren başlıyor, fiyatı da 3000'den yüksek. Sizin bu konuda bilgili olduğunuz anlaşılıyor, bizimkisi daha başlangıç seviyesinde. Bu arada çok mecbur kalmadıkça plastik gövdeli makine almam, daha ciddisini alana kadar bu makineyle devam.

canım benim heh işte şöyle gel (:

plastikten kastın ne hocam? gaggianın bu ürününün tüm aksanını açtım ben tek plastik nokta su haznesinin kabı, duşundan portafiltresine hepsi en ağır saf metallerdendir. cidden ülkede 1000 den aşağı olmaması gereken bir ürün elde kaldığı için 200 lerden gitti. amazon fiyatı 300 dolar.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.