Şimdi Ara

esnafın çalıştıracak adam bulamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

doğru konudur

herkes bu ülkede zengin olmus.

ve bu yüzden iş kuramıyorum

https://eksisozluk1923.com/esnafin-calistiracak-eleman-bulamamasi--5863252

kısacası bu benim abartmam diil

• Kendi babam da acımasız bir patrondu 15 mt2 dükkanda dükkanına hiç yatırım yapmadan kırık dökük sandalyede ömrünü çürüttü. Çalıştırdığı elemana da cücük kadar para verip 4-5 sene sömürdü adamı. Herif kendi işine bile yatırım yapmıyordu ulan bir tane konforlu sandalye al bari günde 5-6 saat oturduğun telefon tamir ettiğin yer sonuçta. Haliyle eleman daha iyi iş buldu çıktı gitti. Sonra da dükkanı devretti. Böyle 100 lerce esnaf var insanı 3 kuruşa sömüren patronluk taslayan son söz onun olan. Benim babam bile böyle türkiyede de bu şekilde işliyor esnaflık 3 kuruş para verir patron seni sömürür günde 8 10 saat çalıştırır haftasonu 1 gün zor tatil verir söylene söylene. Bu ülkenin her şeyi kokuşmuş vaziyette devletinden tutun en boktan esnafına kadar bir revize edilmesi gerekiyor. Önüne gelen de esnaf olamamalı. Belli bir mt2 cinsinden yaptığın çalıştığın icraat sektörüne göre de minimum bir yatırım yapman gerek alet edevat neye ihtiyacın varsa belli bir standart olması gerek. Denetim yapılacak esnaflara gerekirse. Dükkanını temizliyor mu işine yatırım yapıyor mu diye.

• Akp nın güzellikleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo ve para ayıklama çabaları... hacı sıkıldıysan beni şikayet et diycem ama eline birşey geçmeyecek...

• Aman diyeyim forumdaşlar hakaret edene tazminat davası açıyor sonra 10-15 bine davayı geri çekiyor dikkatli olun.

https://forum.donanimhaber.com/turbo-nun-tezgahini-acikliyorum-tum-detaylariyla-actigi-1-davadan-daha-beraat-aldim--148213576-4

esnafın çalıştıracak adam bulamaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 11 Aralık 2023; 0:4:41 >

• Eksideki 2018konusu. Ayrıca Akp zorunlu eğitimi 12yil ve kolay üniversite girme getirdi. Vatandaş 20 sene okuyup esnafın çalışanı mı olacak ? Köyde de çalışan yok erkenden emekli olan köylüler Türkmen çalışan getirmis . Bu ülkenin insanı ya emekli olup ek iş arıyor ya da kamuda belediyede iş . Gencler 1-2 üniversite kovalip hayatlarını tüketmekte yurici olmasa da belki yurtdışı olur ümidiyle .Kazanan ise her zaman kasa yani AKP ( teşkilatı) ve reis olmakta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esnaf çalıştıracak değil sömürecek adam arıyor. neyseki mülteciler var sömürün birbirinizi.

• En iyi esnaf 55 saat calistirip aagari veriyor omg Allah kimseyi bunlara düşürmesin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani?!

• Tam da sabah işe gelirken bununla ilgili düşünüyordum. Esnaf çalıştıracak personel değil kölelik yapacak enayi arıyor. Pek çok genç de birileri refah içerisinde yaşasın diye kölelik yapmaktansa evinde oturup baba parasıyla kıt kanaat yaşamayı tercih ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 11 Aralık 2023; 8:59:43 >
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

Bu ne ya esnafın çalıştıracak adam bulamaması 

• gayet normaldir.. ülkede 600 milletvekili + 5.5 milyon memur var .. herkes memurluk hayali salla başı al maaşı hayali kuruyor.. adalet+savunma + temel sağlık + temel eğitim bunlarada en fazla 1.5 milyon civarı personel yeter bunlar dışında devlet herşeyden elini ayağını cekmeli öncelikle diyanet personeli %90 şişmedir ,, üniversiteler tam özelleşmese bile devletin 15-20 özerk üniversitesi olsa yeter herkesin üniv mezunu olmasınıda gerek yok..

Bu şekilde özel sektör ve girişimcilik gelişir..

ne kapitalist olduk ne liberal ne sosyalist ne idüğü belirsiz birşeyleriz..

• Esnaf bir zahmet çalıştırcak eleman bulamasın ya.Abi kim gidip dandik bir Dükkanda çalışmak ister? Gençlerin hepsi Avm deki dev mağaza zincirlerinde çalışıyor.Göt kadar dükkana Dükkanın içi dökülüyor eleman bulamıyorum die ağlıyorlar.Küçük ensaf pişmanlıktır.Devletin belli bir sermaye bildirimi yapmadan herkesin önüne gelene dükkan açmasını engellemeli.Herşey kurumsal olmalı.Böyle küçücük dükkanlar kapatılmalıdır bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 11 Aralık 2023; 12:33:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esnafın yanında çalışacağına sanayide çalış meslek öğren. Motosiklet tamircileri doktor gibi itibar görüyor. Kaportacılarla, motor ustaları da aynı şekilde.

Esnafın yanında ne olacan ki? Mesleksiz çırak.

• Kendi babam da acımasız bir patrondu 15 mt2 dükkanda dükkanına hiç yatırım yapmadan kırık dökük sandalyede ömrünü çürüttü. Çalıştırdığı elemana da cücük kadar para verip 4-5 sene sömürdü adamı. Herif kendi işine bile yatırım yapmıyordu ulan bir tane konforlu sandalye al bari günde 5-6 saat oturduğun telefon tamir ettiğin yer sonuçta. Haliyle eleman daha iyi iş buldu çıktı gitti. Sonra da dükkanı devretti. Böyle 100 lerce esnaf var insanı 3 kuruşa sömüren patronluk taslayan son söz onun olan. Benim babam bile böyle türkiyede de bu şekilde işliyor esnaflık 3 kuruş para verir patron seni sömürür günde 8 10 saat çalıştırır haftasonu 1 gün zor tatil verir söylene söylene. Bu ülkenin her şeyi kokuşmuş vaziyette devletinden tutun en boktan esnafına kadar bir revize edilmesi gerekiyor. Önüne gelen de esnaf olamamalı. Belli bir mt2 cinsinden yaptığın çalıştığın icraat sektörüne göre de minimum bir yatırım yapman gerek alet edevat neye ihtiyacın varsa belli bir standart olması gerek. Denetim yapılacak esnaflara gerekirse. Dükkanını temizliyor mu işine yatırım yapıyor mu diye.

• Turbo eczaneye al beni

• Bu konu hangi yönü ile sizi ilgilendiriyor acaba ? Özel değilse öğrenebilir miyiz ?

• Bizim fabrikada 40k maaşla çalışacak işci bulamıyoruz. Çalışan işçiler g20 ve Audi A7 gibi araçlar ile işe geliyor.

• EcZaNeT kullanıcısına yanıt

Hesapsız hesap yapılıyor bu konuda!

1.5 milyon sadece sağlık personeli var ve yeterli bile değil. 1 milyon öğretmen var sadece.

Asker polis adliye derken nereden kısılacak acaba?..

Diğer kurumlardaki memurları saymadık bile daha.

Diyanet yüzde 90 boş gelebilir ama senin işin düşmediği için sana öyle geliyor olabilir mi? Cenazelerinizi kime yıkatıyorsunuz siz ?

Ayrıca üniversite ve mezun sayısını azaltmak resmen cehaleti savunmaktır. Genellikle mühendisler başka mühendise gerek yok der, doktorlar tıp fakülteleri kapansın der, bu tamamen bencillikten kaynaklıdır. Herkes rakibimiz olmasın piyasa yükselsin maaş artsın derdinde.

Çok mantıksız.

• Mülteciler bile ülkedeki çarpık düzenden bıktıkları için ülkeyi terk etmeye başladılar. esnafın çalıştıracak adam bulamaması 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.