Şimdi Ara

Esmer Ten İçin Kışlık Kalıcı Parfüm Önerisi ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
21.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bana esmer ten için kışlık kalıcı parfümler önerebilir misiniz?

Genelde herkesin olur dediği, tavsiye ettiği kokuları almak istiyorum.

Tavsiye edeceğiniz ürünler birden fazla ise sorun değil onları da alabilirim.

Şunları deneyebilirsin gibisinden bir listeniz ve tavsiyeleriniz varsa alabilirim.

Teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronica -- 17 Kasım 2013; 3:45:08 >

Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz/MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3/GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V/SAMSUNG 128GB 840 PRO SATA 3.0/WD 4TB Red/WD Caviar Green 2TB/Samsung 2TB HD203WI/ CORSAIR 400R 80PLUS 750W/ASUS HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit/ASUS DRW-24B5ST 24X/S-LINK SL-525 5.25"/HP w2207/LOGITECH G105/LOGITECH G500/THERMALTAKE TT eSPORTS PYRRHUS MEDİUM/POWERCOM BNT-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE/LOGITECH Z5500/WD 3,5" 3TB+5TB My Book USB3.0 -/WD 3,5" 2TB Elements USB 2.0/
  • Allah için Rochas benzeri şekerli parfüm kullanmayın artık. Hem toplu taşımadakilere zarar hem de modası geçti artık. 4 sene önce Rochas kullanıyordum DP'den. Dibine kadar kalıcı , kışlıkları çıkarırken hala kokuyordu. Ama geçti artık.
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Allah için Rochas benzeri şekerli parfüm kullanmayın artık. Hem toplu taşımadakilere zarar hem de modası geçti artık. 4 sene önce Rochas kullanıyordum DP'den. Dibine kadar kalıcı , kışlıkları çıkarırken hala kokuyordu. Ama geçti artık.

Kokuda da moda var mıdır?
    Daha önceden kullandığını, memnun olduğunu ama modasının geçtiğini söylüyorsun.
    Beğendiğin bir koku ise neden yıllarca aynı parfümü kullanmayasın?
    Ben şahsen beğendiğim bir koku ise yıllarca kullanabilirim.
    Modasına bakmam. Moda benim kulandığımdır.
    Tavsiyelerin varsa alabilirim. Her türlü fikre, ürüne, tavsiyeye açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronica -- 17 Kasım 2013; 3:46:45 >
    Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz/MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3/GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V/SAMSUNG 128GB 840 PRO SATA 3.0/WD 4TB Red/WD Caviar Green 2TB/Samsung 2TB HD203WI/ CORSAIR 400R 80PLUS 750W/ASUS HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit/ASUS DRW-24B5ST 24X/S-LINK SL-525 5.25"/HP w2207/LOGITECH G105/LOGITECH G500/THERMALTAKE TT eSPORTS PYRRHUS MEDİUM/POWERCOM BNT-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE/LOGITECH Z5500/WD 3,5" 3TB+5TB My Book USB3.0 -/WD 3,5" 2TB Elements USB 2.0/
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Allah için Rochas benzeri şekerli parfüm kullanmayın artık. Hem toplu taşımadakilere zarar hem de modası geçti artık. 4 sene önce Rochas kullanıyordum DP'den. Dibine kadar kalıcı , kışlıkları çıkarırken hala kokuyordu. Ama geçti artık.

Kokuda da moda var mıdır?
    Daha önceden kullandığını, memnun olduğunu ama modasının geçtiğini söylüyorsun.
    Beğendiğin bir koku ise neden yıllarca aynı parfümü kullanmayasın?
    Ben şahsen beğendiğim bir koku ise yıllarca kullanabilirim.
    Modasına bakmam. Moda benim kulandığımdır.
    D&P'den veya başka bir açık parfümcüden kışlık kalıcı parfüm önerilerin varsa alabilirim.

Kokuda moda vardır elbette. Eskilerin o ağır kokularını kim kullanıyor mesela şimdi? Rochas yapısı itibariyle çok şekerli , pamuk şeker gibi kokuyorsunuz. İlk başlarda güzel geliyor durup durup kendinizi kokluyorsunuz , karı kız gelip kokluyor hoşunuza gidiyor ama bir yere kadar. Nasıl çok baklava yediğimizde bayıyorsa çok şekerli koku da bir süre sonra bayıyor. Birde kışlık/yazlık parfüm ayırt etmeyip yaz sıcağında Rochas benzeri parfümler kullanan var ki onların yanlarında sıcakta kendinizi yapış yapış hissediyorsunuz. Yadırgayacak değiliz elbette kimse anasının karnından ne zaman hangi parfüm kullanılır bilecek şekilde çıkmıyor , internetle haşır neşir olmasam , araştırmasam bende yazın Rochas kullanırdım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 14 Kasım 2013; 2:29:44 >
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Hepsiburada sitesinde En çok satan erkek parfümleri bu şekilde sıralanmış.
    Bunlar içerinde esmer ten için kışlık olarak hangilerini tavsiye edersiniz?
    Veya bunlar arasında olmayan başka tavsiyeriniz var ise onlara da bakabilirim ...

Calvin Klein One Edt 200 Ml Erkek Parfümü

Armani Acqua Di Gio Edt 200 Ml Erkek Parfümü

Vakko V De Vakko Edt 150 Ml Erkek Parfümü

Calvin Klein Be Edt 200 Ml Erkek Parfümü

Joop Homme Edt 125 Ml Erkek Parfümü

Bvlgari Man Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Bvlgari Aqva Marine Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Davidoff Cool Water Edt 125 Ml Erkek Parfümü

Burberry Classic Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Armani Code Edt 125 Ml Erkek Parfümü

Bvlgari Aqva Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Azzaro Chrome Legend Edt 125 Ml Erkek Parfümü

Joop Night Flight Edt 125 Ml Erkek Parfümü

Calvin Klein CKIN2U Edt 150 Ml Erkek Parfümü

Rochas Man Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Paco Rabanne Invictus Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Calvin Klein Euphoria Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Brut Classic Madalyonlu Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Benetton Cold Edt 100 Ml Erkek Parfüm

Pino Silvestre Edt 125 Ml Erkek Parfümü

Burberry Weekend Edt 100 Ml Erkek Parfümü

Cerutti 1881 Edt 100 Ml Kadın Parfümü

Versace Blue Jeans Edt 75 Ml Erkek Parfümü

Paco Rabanne 1 Million Edt 100 Ml Erkek Parfümü

• Bu sitede, Koku uzmanı Bihter Hanım, esmer ten erkekler için koku önerisinde bulunmuş.

http://www.uzmantv.com/esmer-tenli-erkeklere-hangi-tur-kokular-yakisir

''30-40 yaş arası erkekler, daha tatlı kakao vanilya gibi şekerli kokular ile baharatlı kokuların karışımını tercih edebilir'' diyor.

Sizler bu tanıma uyan, hangi parfümleri tavsiye edersiniz?

''Daha tatlı, kakao vanilya gibi şekerli kokular ile baharatlı kokuların karışımı'' tanımını hangi parfümler karşılar?

Bilgilendirme ve tavsiyeler için teşekkürler ...

• Hocam verdiğiniz parfümlerin tümü EDT parfüm. Bunlar nasıl kalıcı olsun?

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Hocam verdiğiniz parfümlerin tümü EDT parfüm. Bunlar nasıl kalıcı olsun?

Ama piyasada EDP olarak fazla seçenek yok ki?
    Genelde EDT olarak satılıyor.
    Senin EDP olarak esmer ten için kışlık parfüm önerin varsa alabilirim.
    Şu an mizu'nun sitesine baktığımda;
    Tom Ford Noir EDP
    Tom Ford Black Orchid EDP
    Hermes Terre D'Hermes Pure EDP
    Christian Dior Homme Intense EDP
    Yves Saint Laurent EDP
    gibi seçenekler var. Ancak EDT'ye göre azınlıkta kalıyor.
    Yani beğendiğin bir kokunun EDP'si olmayabilir, veya EDP olanların içinden bir tercih yapmak gerekebilir.
    Her türlü öneriye açığım ...
  • Doğru diyorsunuz. Bu konuda fazla EDP seçeneği yok.

• quote:

Hocam verdiğiniz parfümlerin tümü EDT parfüm. Bunlar nasıl kalıcı olsun?

hocam edp olucak diye illa kalıcı olucak diye bir kaide yok, teorik olarak edp ler daha yoğun olsada bazı edt ler daha kalıcı olabiliyor, örneğin joop homme edt ve inanılmaz kalıcı ve uygun fiyatlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Bu sitede, Koku uzmanı Bihter Hanım, esmer ten erkekler için koku önerisinde bulunmuş.

http://www.uzmantv.com/esmer-tenli-erkeklere-hangi-tur-kokular-yakisir

''30-40 yaş arası erkekler, daha tatlı kakao vanilya gibi şekerli kokular ile baharatlı kokuların karışımını tercih edebilir'' diyor.

Sizler bu tanıma uyan, hangi parfümleri tavsiye edersiniz?

''Daha tatlı, kakao vanilya gibi şekerli kokular ile baharatlı kokuların karışımı'' tanımını hangi parfümler karşılar?

Bilgilendirme ve tavsiyeler için teşekkürler ...

bence bihter hanım kendi sevdiğini söylüyor, 30-40 yaş arası biraz daha ağır parfümler gider

bu tanımı black xs lexes karşılayabilir

• arkadaşlar dpden hangi parfümü alabilirim esmer sayılırım bende . kışlık şöyle kalıcı kokulardan bide gençlere hitap etcek bi parfüm
  • Doğrudur. Burberry bana hiç gitmedi mesela. 2 saate ne koku kalıyor ne bir şey. Özel mesajdan soran arkadaşlarda var, "kokusu çabuk gidiyor sahte mi sattılar bana acaba" diye. Benimki abd'den gelme 2 saat gidiyor yani koku.

• quote:

Doğrudur. Burberry bana hiç gitmedi mesela. 2 saate ne koku kalıyor ne bir şey. Özel mesajdan soran arkadaşlarda var, "kokusu çabuk gidiyor sahte mi sattılar bana acaba" diye. Benimki abd'den gelme 2 saat gidiyor yani koku.

Normaldir genelde çok giden bir koku değil zaten, tenede uymadıysa iyice kalmıyor koku
  • Ne tavsiye edersiniz bana?

• quote:

Ne tavsiye edersiniz bana?

ne tür kokulardan hoşlanıyorsunuz tatlı odunsu baharatlı vs.
  • Merhaba,
    Öncelikle kalıcılık kişinin bünyesine,tenine,vücud yağ oranına göre değişir. Buna bir de Sonbahar/Kış ve İlkbahar/Yaz mevsimlerini eklersek, kişi aldığı parfümü doğru seçmeli. Çoğu parfüm kullanıcısı, kör atış yaparak aldığı parfümden 2-3 günlük performans bekliyor. Bence bu yanlış.
    Burada alacağınız öneriler sonrasında herhangi bir kozmetik dükkanından-satıcılardan bağımsız- kendinize doğru olanı koklayarak seçebilirsiniz. Burada kokuların yoğunluğu olacağı için ve el,bilek,kol kısımlarında deneceğinizden parfümler karışacaktır. Size önerim,bu seçimleri günlere ayırmak. Bir de işin değişik kısmı var ki, koku konusunda karışıklık istemiyorsanız, kokladığınız bir parfüm sonrasında diğerine geçerken kahve koklamanın yararlı olabileceğini okumuştum. Araştırırsanız bulabilirsiniz.
    Hoş, kozmetik magazasında yanınızda kahve ile dolaşmak garipsenebilir.
    Şahsım adına önerme yaparsam,

Armeni - Code
    Jean Paul Gaultier- Le Male
    önceliklerim olur.
    Bunun dışında
    Poco Rabanne -1 Million olabilir ki, Rochas gibi çok piyasa bir parfüm olarak nitelendirilir ancak şekerlidir.
    Poco Rabanne- Black XS - resmen çilekli bir parfüm gibi, bana biraz gül de var gibi geldi. L'exces versiyonu da var bildiğim kadarıyla. İkisini de fırsatınız olursa deneyin.
    Blvgari Man- kesinlikle denenmeli.
    Hugo Boss- Bosster , Yıllar önce lise zamanımda kullanmıştım ancak Kış için bence ideal
    Cristion Dior-Fahrenheit (4 farklı çeşidi var, hangisi kışlık hangisi yaza uygun bilmiyorum. Araştırmanız gerekli)

Ayrıca, parfüm üzerine ülkemizde güzel yazılar yazan,bilgilendirme yapan çeşitli blog/forum/siteler mevcut. Yine araştırma yapabilirsiniz.
    Son olarak eklemek isterim ki, elbette herkesin bir bütçesi, alım gücü var. Eğer uygun bütçeye sahipseniz "orjinal" parfüm almanızı tavsiye ederim. Hepimiz hayatımızın bir döneminde kullanmışızdır açık parfüm ancak özellikle cildiniz orta yağı ya da yağlı bir cilt ise açık parfümü sadece kıyafete sıkmak için alın. 5 tane açık parfüm almaktansa, bir tane orjinal parfüm almayı yeğlerim, maddi imkanlarım doğrultusunda..

İyi seçimler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.