Şimdi Ara

Eski ve Yeni CRUZE kıyaslaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cruze yeni benzinli motoru ile eski moturu arasında ne gibi farklar var arkadaşlar. Yeni motorun yakıt yönünden daha tasarruflu olduğunu duydum sizce bu ne kadar doğru acaba ?

• Eski motor 113 hp di ve o kasayı kaldiramiyordu bu yüzden de çok yakiyordu.yeni 126 hp lik motor da da pek fazla bi fark yok bence .sonuçta atmosferik bir motor.
  • yani tüple gene 40 krş yakar şehir içi öylemi
  • öncelikle yeni 113 HP lik eski motor ile 124 Beygirlik yeni motor arasınta yakıt tüketimi açısından bariz fark var.

şu an 113 hp otomatik 10 litre yakıt tüketiyosa şehir içinde, 124 hp otomatik 8-9 litre tüketir.

birde bizdeki 113 hp lik motor hantal degil (kimine göre hantal) fakat 124 beygirlik motor cok daha iyi çekiş açısından.
  • Adı 124 beygir.. Gizli beygirler muhabbeti vardı ya bi ara aynı onun gibi.. Araba 105 beygir araba gıbı gidiyor aradaki 20 beygir kayıp

Satmış olduğum 115 bg lik Focus,124 hp lik cruzeden performans olarak çok çok daha iyiydi.

Kıyaslama açısından birbiriyle hemen hemen aynı beygire sahip 2 aracı yazayım ;

Chevrolet Cruze 124 PS 0-100 : 11.8 SN.
    Honda Civic 125 PS 0-100 : 10.2 SN.

Artık düşünün Chevrolet nasıl bir motor,şanzıman sistemi kullanıyorda bukadar fark var diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 18 Aralık 2011; 18:06:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

bu beygir gücüne göre hantalmış gerçekten.

113 lük olan kaçtı acaba?
  • quote:

Adı 124 beygir.. Gizli beygirler muhabbeti vardı ya bi ara aynı onun gibi.. Araba 105 beygir araba gıbı gidiyor aradaki 20 beygir kayıp

Satmış olduğum 115 bg lik Focus,124 hp lik cruzeden performans olarak çok çok daha iyiydi.

Artık düşünün Chevrolet nasıl bir motor,şanzıman sistemi kullanıyorda bukadar fark var diye

Fark Chevrolet'in kullandığı motor ve şanzumandan ziyade aradaki ağırlık farkından kaynaklanıyor.

Chevrolet Cruze boş ağırlık 1285 Kg
    Honda Civic boş ağırlık 1193 Kg

İki araçta Sedan. HB'ler arasındaki ağırlık farkına bakmadım. Yine hemen hemen aynıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Tucson mu Yeni a3 mü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu cruze dizel bir gelse dycem de zaten kullanacağı motor ya 1.3 ya da 1.7 bana göre 1.3 performans açısından o kasayı kaldırmaz.diğeri de zaten ülkemiz şartlarına uygun değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chevroletin bu kasaya koyacağı performanslı ve tasarruflu bir benzinli motoru yok mu ? Bu motor yeni 124 beygirlik kmde ne yakıyordur fabrika verilir değilde varsa kullanan süren onlardan öğrenmek isterim
  • 124HP'lik motordan daha ne bekleniyor? O zaman 1.4TSI 122HP Passat ve Jetta'da hantal beğenmeyenler ne kullanıyor merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

chevroletin bu kasaya koyacağı performanslı ve tasarruflu bir benzinli motoru yok mu ? Bu motor yeni 124 beygirlik kmde ne yakıyordur fabrika verilir değilde varsa kullanan süren onlardan öğrenmek isterim

General Motors'un elinde motor çok ama satış stratejisi nedeniyle motor koymuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

chevroletin bu kasaya koyacağı performanslı ve tasarruflu bir benzinli motoru yok mu ? Bu motor yeni 124 beygirlik kmde ne yakıyordur fabrika verilir değilde varsa kullanan süren onlardan öğrenmek isterim

General Motors'un elinde motor çok ama satış stratejisi nedeniyle motor koymuyor..

Çok saçma bir durum eski kasa astra motoru koysa 1.3 eco flex yemin ederim daha çok satar araç bari tüpe tam uyumlu yakıt konusunda cimri yada sizin imzadaki motor olsa Araç ne kadar kaliteli olursa olsun motor olmayınca önemi kalmıyor Albealar linealar nasıl satılıyor 1.3 multijetin etkisi ile ki fiatın 1.4 fire motoruda tüpe gayet uyumlu ve yakıt tasarufu var Chevy türkiyeye uygun motorlarla gelse satışaları 30bini bulur yıllık

• quote:

Orijinalden alıntı: clb12

Şu cruze dizel bir gelse dycem de zaten kullanacağı motor ya 1.3 ya da 1.7 bana göre 1.3 performans açısından o kasayı kaldırmaz.diğeri de zaten ülkemiz şartlarına uygun değil.

cruze dizel zaten geldi ama dediğiniz gibi ülke şartlarına uygun değil "2.0 dizel"
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

quote:

Orijinalden alıntı: clb12

Şu cruze dizel bir gelse dycem de zaten kullanacağı motor ya 1.3 ya da 1.7 bana göre 1.3 performans açısından o kasayı kaldırmaz.diğeri de zaten ülkemiz şartlarına uygun değil.

cruze dizel zaten geldi ama dediğiniz gibi ülke şartlarına uygun değil "2.0 dizel"

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.ancak 1.6 dizel özürlüsü opel yapsaydı böyle bi dizel motor daha fazla satardı.yine de ben bi araştırıyım neyin nesiymiş bu dizel cruze:)
  • quote:

Adı 124 beygir.. Gizli beygirler muhabbeti vardı ya bi ara aynı onun gibi.. Araba 105 beygir araba gıbı gidiyor aradaki 20 beygir kayıp

Chevrolet cruze 124 hp lik versiyonun 0-100 hızlanmasını yanlış biliyorsunuz.

Bu aracın 0-100 hızlanması 10.9 dur. Çoğu rakibinden üstündür eğer burdan yola çıkacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

quote:

Chevrolet cruze 124 hp lik versiyonun 0-100 hızlanmasını yanlış biliyorsunuz.

Bu aracın 0-100 hızlanması 10.9 dur. Çoğu rakibinden üstündür eğer burdan yola çıkacaksınız.

ne arabalar varmış bizim 90 HP lik fare bile 11.5 saniye de çıkıyor 0-100 km hıza milletin 124 115 hp lik arabaları 11 saniyeye yakın..

• quote:

yani tüple gene 40 krş yakar şehir içi öylemi

LPG ile şehiriçi 40 kuruş mu ? Tek kelime ile yuh!!

Emin misiniz bu kadar çok yaktığına ? O zaman benzin ile 80 kuruş yakar.
  • İlk olarak Cruze 124hp için 0-100 değeri 11,8 değil, 113hp'yi test etmedim ancak 124hp'nin performansı gayet yeterli, içinde 4 kişi varken araba gayet iyi yürüyordu.
  • Dün cruze ile test sürüşü yaptım. O kısa sürede ne kadar anlaşılır bilinmez ama imzamda ki 100 bg lik focusla ben bir fark göremedim. Araçla vites değişimlerini 4 bin devir civarı değiştirdim ama her vites değiştirdiğimde araç sanki geriden çekiliyormuş gibi olup sallıyor. Bu baya tuhafıma gitti çünkü imzamdaki focus da hiç böyle birşey hissetmedim, 4-5 bin devirde vites yükseltsem araç daha da öne fırlıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

quote:

yani tüple gene 40 krş yakar şehir içi öylemi

LPG ile şehiriçi 40 kuruş mu ? Tek kelime ile yuh!!

Emin misiniz bu kadar çok yaktığına ? O zaman benzin ile 80 kuruş yakar.

124 hp lik manuel vites cruze lar lpg de şehir içi 24 25 kuruş yakıyor. şehir dışı 20-22 kuruş civarı yakıyor. (18 kuruş yakan da var)

şöyle diyeyim bizim ESKİ MOTOR 113 beygir OTOMATİK cruze şehir içi LPG de 28-30 kuruş yakıyor.

ayrıca 124 hp lik cruze un 0-100 ü 10.9 saniye civarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 18 Aralık 2011; 20:05:17 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.