Arkadaşlar merhaba, 1.1 milyona Ford Focus 1.0 Ecoboost GTDi Active X almayı düşünüyorum. Bu arabayı kullanan bilen eden var mıdır? Bu araç alınır mı? Bilinen kronik bir problemi var mıdır? 2023 model 5 bin KM'de şu an alabiliyorum. Bu aracın otomatiğine çok denk gelmedim. Çoğu satılanlar manual vites. Açıkcası bu benim için bir problem değil, çok dur kalk yapılan bir yerde yaşamıyorum. Bu fiyatlara sorun çıkarmayacak benzinli ve maximum 50 bin km'de olacak araç önerileriniz var ise onlara da açığım. Teşekkürler |
Ford Focus 1.0 Ecoboost GTDi Alınır mı?
-
-
2012 focus 1.0 ecoboost titanium almıştım. Çok ama çok çekmiştim. Satarken beddua almayayım diye deli gibi para harcamış ve öyle satmıştım.
Tasarım hatasından dolayı hararet sorunu (sonra geri cagirmalar oldu bu konu için) çözülemeyen oksijen sensörü hataları, deli gibi zor triger değişimi vs vs
..
Ancak bu ilk jenerasyondu. . Muhtemelen bu sorunlar giderilmiştir ama bende sorunları derin iz bıraktı.
Üstüne üstlük sürüş dinamiği, performansi ve ekonomik kullanacağım dersen ekonomisi çok iyi idi. Çabuk hızlanan virajlarda tabiri caiz ise yılan gibi bir araba idi. -
Ford piyasaya araba yığınca millet değerlenecek diye yatırımlık aldı, şimdi 1 yaşında arabaları aldığı fiyata satmaya çalışıyorlar.
Motor olarak her nesilde sorunları giderildi denilip bir de ödül alıyor. Sanırım bunlarda da var triger kayışının yağ içinde çalışması.
Kasa olarak sedanlarda kesin olarak torsiyon var, HB'lerde Active X donanımda bağımsız var diyen de var torsiyon var diyen de. Benim gördüklerim hep torsiyondu. SW kasa kesinlikle bağımsız süspansiyonlu. SW Active X benim de gönlümden geçmişti. Görünüş olarak V60 Cross Country'ye benziyorlar.
İnsanlardaki otomatik olmazsa ölecek hastalığı yüzünden bu araca çok bahane buluyorlar. Yok efendim manuelmiş, aman efendim Ford ticaride iyiymiş, vay efendim esnaf mısın sw kasayı napacaksın diyenler v.s. Aracın 4 yıl garantisi var. 1 yaşında alınca hala 3 yıl garantisi var, güvenle alınır binilir. Beğenilirse garantiden sonra da binilmeye devam edilir.
-
Bence kimin ne dediğine kulak asmayın, aracı kullanıcak olan sizsiniz, 6 yıldır sw passat manuel kullanıyorum çokta memnunum,
-
Ben Titanium still modelini geçen yıl almıştım 8 ay kullandım geçen ay 975 e sattım . Genel olarak konforlu.sürüşü keyfi güzel ,yakıtı düşük iyi araba .Ben 1.5 golf gelince ona geçerim diye sattım .
-
50.000 km 1.0 Ecoboost kullandım. Motordan yana herhangi bir sorun yaşamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X