Şimdi Ara

Eski Türkiye'yi özleyen yok mu ? 2004-2010 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
13
Favori
16.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj










  • Teknoloji geliştikçe mi bozuluyoruz acep. İlkokulda knight oynarken aldığım zevki hiçbir şey vermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk321


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Belki o zamanlar küçük olmamdan kaynaklanıyordur ama ben de şu ana göre daha güzel olduğunu düşünüyorum. Özellikle 2013'ten sonra hayat daha keyifsiz bir hal almaya başladı.

    hocam yaş kaç acaba

    21'e girdim.
  • Birçok arkadaşın yaptığı eklemeleri hatırladıkça gerçekten daha da özlüyorum. Özellikle msn ile eş, dost, akraba ile kamera ile canlı görüşmek çok farklı bir duyguydu, o şarkı gösterme yerini açıp atarlı giderli şarkılar ile millete gösterirdik, hele orada duvara yazdığımız sözler... Başlamayan, platonik ne ilişkiler heba oldu o yıllarda bee. Tasoların, futbolcu kartlarının olduğu, beyblade ve yu gi oh ile muhteşem çizgi filmler izlediğimiz güzel yıllardı. Birkaç aya 20 yaşına gireceğim, bu forumda benden çok daha büyük insanlar vardır elbet ama ben bile bu yaşımda eski günleri gerçekten özlüyorum be gençler. Bilgisayar teknolojisinin tavan yaptığı, efsane multiplayer ve singleplayer oyunların ortaya çıktığı yıllar. Ne suriyelimiz vardı o yıllarda ne de andımız kaldırımıştı okullarda gayette güzel bir şekilde yaşayıp gidiyorduk. Ne kimse ''yeni devletler kuruyordu'' nede Atatürk ve onun mirasına el uzatıyordu. Şahsi fikrim Türk dizilerinin de efsane olduğu yıllardır. Yılan hikayesi, avrupa yakası, ekmek teknesi, asmalı konak, çılgın bediş, sihirli annem, çemberimde gül oya ,Ayrılsak Da Beraberiz, ruhsar gibi daha nicelerinin aralarında bulunduğu mükemmel dizilerimiz vardı. Hattta kurtlar vadisinin bile bozmadığı yıllardı. Eski Türkiyeyi bu genç yaşıma rağmen gerçekten o kadar çok özlüyorum ki bu anlatamam. Bizi bu hala getirenler utansın başka söze gerek yok. 2007 ve 2010 referandumu ile bu ülkenin bitişinin ilk fitili ateşlendi ve bu BOP senaryosu şuanda da ilmik ilmik işlemeye devam ediyor. Maalesef sonumuzun hayıra çıkmasını o kadar isterdim ama artık dönüşü olmayan bir yola girdik. Bu yolun sonu da diğer orta doğu ülkelerine benzer olacak. O kadar çok üzgünüm ki ne desem boş. Eski Türkiye'nin güzel insanları hepinizi seviyorum umarım aydınlık geleceklere tekrar dönebiliriz.




  • Bende özledim o günleri.Ama elden birşey gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar geçerken masumiyetimizi de kopardı, çaldı bizden.
  • Alayını özet yapmışsın. En çok 2011'e dönmek isterdim, tüm bu sebepler ve üniversiteye başladığım yıl. Sırf okul ve öğrenci hayatı özlemi yüzünden yüksek lisansta yaptım ama lisansin tadı olmadı. Elimizde akıllı telefon yoktu ben Samsung j150 diye bir telefon kullanıyorum. O zamanlar başka forumda takılıyorum bilgisayarım çift cekirdek. Hey gidi günler hey

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet cafe'de oyunların dosya konumlarını kopyalayıp az oynamadım bilgisayarım da. çoğuda çalışırdı vice city, fifa08 falan. Hakkını helal et internetci abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Siyasetin dışında konuşacağım. Herkes eskileri özlüyor. Neden diye sorunca siyasi gelişmeler vs. hayatın tadı tuzu yok gibi nedenler ileri sürülüyor. Elbette bazı siyasi gelişmelerin hayatı olumsuz etkilediği aşikar ancak asıl nedeni göremiyoruz. Belki de bu gerçeği duymak zorumuza gidiyordur ama ben bu gerçekle yaşıyorum arkadaşlar, siz de buna alışsanız iyi olur. Eskilerin bize daha güzel gelmesinin sebebi yaşlanıyor olmamız. Sizin güzellemeler yaptığınız 2004-2010 arası yıllarda yaşayan önceki nesiller de bu yıllardan tat alamadığını kendi dönemlerinin daha iyi olduğunu söylüyorlardı. Nesilden nesile aktarılan nerede o eski bayramlar sözü gibi :)

    Sizin şu an beğenmediğiniz bu zaman dilimini yaşayan çocuklar, gelecekte tıpkı bizler gibi kendi dönemlerini özleyecekler. Aşağıladığımız youtuberlar efsane olacak belki de. :)

    Peki neden böyle oluyor? Çocukluğumuzu bir düşünün. Muhtemelen, size büyüdüğünüz sokağın neye benzediğini sorsam, birçok detayı kolaylıkla hatırlayabilirsiniz. Evlerin rengini, komşularınızı. Mevsimlerin kokusunu. Nerede oynadığınızı. Nerede yürüdüğünüzü. Nerede yürümekten korktuğunuzu. Bahse girerim saatlerce anlatır durursunuz.

    Çocukken hepimiz fevkalade uyanığızdır. Bilgileri bir daha asla yakınına dahi yaklaşamayacağımız bir hızda alır ve işleriz. Yeni manzaralar, yeni sesler, yeni kokular, yeni insanlar.. Dünyamızı ve bize sunduğu olanakları öğreniriz. Her şey yenidir, her şey heyecan vericidir, her şey merak uyandırır. Ve etrafımızda olup bitenler özü itibariyle yeni olduğu için hepimiz pek güzel tetikteyizdir. Tüm dikkatimiz toplanmıştır; her şeyi fark ederiz. Çünkü aynı anda hem motive hem de kendimizi vermiş durumdayızdır.

    Fakat büyüdükçe, bıkkınlık faktörü katlanarak artar. Oraya da gittim, onu da yaptım.. Daha ne olduğunu bile anlamadan, bütün o doğuştan gelen dikkat, kendini verme ve merakı çıkarıp atıp yerine pasif, dikkatsiz alışkanlıklar edinmişizdir ve şimdi bir şeyle ilgilenmek istediğimizde bile, çocukluğumuzdaki lükse sahip değiliz. Sorumluluklarımız var. Kimimiz evleniyoruz, kimimizin çocuğu oluyor, ağır işlerde çalışıyoruz..

    Ve netice itibariyle eskileri özlüyoruz. Durum esasen bundan ibaret. Hayatınızın, yaşadığınız anın tadını çıkarın, gün gelecek bugünleri de özleyeceğiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hüzünlenerek okudum!

    2010 sonrası benim için de gerçekten arkadaşın yazdığı gibi.

    2007 özellikle... keşke geri gelse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuldan eve gelir kocaman philips monitorlü pc'mi açar medieval oynardım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derdi dünya olana ağır gelir Türkiye'nin değişimi. Bir de küçük yaşlar daha efsane gelir insana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Facebook'ta şu Allah'ını seven 9.999.999 kişi arıyoruz zamanları




    quote:

    Bahçeli'nin puskevet mevzusu




    harbiden he, hahahah.



    Bu arada Metin2'nin en oynanabilir olduğu zamanlardı, ah Metin2 ah, ah o "hava bk 100 m, +6 sersemlikli syk'nın 600m" ettiği günler. "Aga 10k versene, pot alcam" günleri. Hüzünlendik. Eski M2'den eser yok şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim kucuklugum oluyor o zamanlar, ilkokul ortaokul zamani suan keske bu yasimla o donemlerde olsaydim diyorum :/ 98liyim ablam geceleri msnde takilirdi beni almazdi bilgisayar bozulunca format atardik. Off tekrar yasamak istiyorum o donemleri ama bu yasimla. ADSL ilk ciktiginda Turk Telekom tanitiyordu orda bilgisayarlarda bakip vaay demistim. Aile dostumuz telekomcuydu bize de vermislerdi pikatel usb modem sonra ethernetli olandan aldiydik elektrik gidince telefon hatti calistigi icin usb modemi laptopa takarak giriyordum 1-2 saat gidiyordu pili ulan beee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 13:56:12 >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salya sümük ağlama konusuna hoş geldiniz.







  • Siz eski Türkiye yi değil Çocukluğunuzu ozluyorsunuz. Daha yasli birine sorduğunuzda 90lar güzel diyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack-White -- 20 Ağustos 2017; 10:44:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack-White

    Siz eski Türkiye yi değil Çocukluğunuzu ozluyorsunuz. Daha yasli birine sorduğunuzda 90lar güzel diyecektir.

    Yeni neslin sevip özleyebileceği tek şey sadece teknoloji olacaktır ilerde. Aşkın ve sevginin gerçekliğinden şüpheli bir hayat, daha kötü bir dünyayla iyi bir dünya arası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pes 1 im vardı ya resident evil, silent hill, winnig eleven oynardım be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.