Şimdi Ara

Eski sandıkları açıyorum. Full arşivleri paylaşalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar ps4 öncesi eski sandıkları açıp biraz nostalji yapmak istedim ve şimdilik çıkarabildiklerimin bir bölümünü fotoğrafladım. Konuya eski arşiv ve hikayelerimizide yazarak devam edebiliriz.

Bir çoğunun kutusu atıldığı için tozlanmaya karşı streçlemiştim

Ps1-ps2-Sega Master System-Sega Mega Drive ve Sega Saturn. Dreamcast ve gamcube ise isteyip bir türlü alamadığım konsollardı. Playstation hariç diğer konsollar ülkemizde rağbet görmediler oyun kültürüde o dönem baya geriydi. Bu cihazlarda öyle her yerde satılmıyordu çok nadir yerlerde satılan cihazlar oldukları ve pek rağbet görmekdikleri için yayılamadı,bir çok oyun türkiye'ye gelmedi tam tadına varamadık hiç bir zaman. Segalara yaklaşık 20-30 tane oyunum vardı fakat onları bulamadım,oyunları yayla'dan sanırım ufak bir oyun dükkanından alıyorduk yaşlı bir amca satıyordu. Sega'lardan birini tahtakele'den aldım tanıdık bir firmadan Şimdilerde büyük bir distribütör olan ve pek sevilmeyen aral'dan almıştık. O zamanlar sadece ufak bir dükkanları vardı, şimdi ki spotçular gibi düşünün. Onlardan başkada oyun ve konsol satan pek dükkan olmadığı için adamlar işi büyüttü.

İlaveten xbox 360 ve Ps3

Sega Saturn ise bir arap ülkesinden geldi ama hatırlamıyorum amcam getirmişti. İçinden tomb raider demosu çıkmıştı. Amcam oynarken kamerayı aşağı çekip Lara'nın götüne zoom yapıyordu " uff göte bak" diyordu askjfkaf Beynime yer edinmiş hiç unutmuyorum o anı

Ps1'in kapağını açtım içinde bu vardı. En son oynadığım oyun 3 in 1 imiş. 2000-2001 civarı bir tarih olması lazım. Muhtemelen snowboard'u oynamışımdır çok severdim

Bulabildiğim kadarı ile controller'lar. Karışık

Bu kol Sega Saturn için alınmıştı. Cihazın kendisi bile nadir bulunurken tek başına 2.bir uyumlu kol bulmak çok zordu baya aramıştık yan sanayi tabiki. D-pad'i kırık gördüğünüz gibi. O kol ile Sega Worldwide soccer 97 oynuyorduk d-pad deliğine çay kaşığı sokup analog gibi kullanıyorduk hehe

Bu takım elbise kılıfının içindekiler ise tamamen karışık tıka basa dolu cd. Onları boşaltasım gelmedi.

Oyunların bir bölümü. Bir bu kadar daha dolabımda var fakat etraf çok karışacağı için hepsini çıkarmadım

Atari. Biz Atari diyoruz ama famicom ismiyle dünyada bilinen cihaz. "Nes" oyunları oynadık bunda. Kırmızı beyaz olan harbi famicom'da vardı onu fakir bir arkadaşıma hediye etmiştim. Hafızasında 1000 tane oyun vardı sanırım. Favorilerimden bazıları İce Climber-Juju-Advantur island. Adını hatırlamıyorum ama kel koca kafalı bir çocuk her et yiyişimizde güçleniyorduk o oyunu çok severdim hatırlayan var mı ? Clu clu land-Duck Tales-Front Line-Spartan-x (bu oyun süperdi) hatırlayan ?

Bulabildiğim bir kaç kaset. Bu kasetleri bahçelievlerden alıyordum ama yerini pek hatırlayamıyorum. Kasetler hep farklı fiyatlara satılıyordu alanlar hatırlar. Yüzlerce kez takas yapmışızdır o dönem kaset takası baya yaygındı. Oynauıp bitirip hemen gidip başka oyunla takas ediyorduk. Ben plastiğini söküyordum içinde ki oyunu alıp başka oyun ile değiştiriyordum. Ucuz ve dandik olanıyla gidip o pahalı ama içinde farklı bir oyun olan kaseti vererek ekstra fark vermeden iyi oyunları topluyordum ufak çaplı bir dolandırma

Bir kaç sega oyunu

Çıkardığım oyunların bir bölümünden resimler.

2 favori oyunum. Grim Fandango ve Curse Of Monkey İsland

Bir çok extream sporları oyunum var. Profosyenel olarak paten kaydığım içinde bu oyunların hastasıydım. K2 hareket patenlerimde hala duruyor En çok sevdiğim 3 oyun ise Snow Wave - Tony Hawk ve Dave Mirra bmx idi

• çok güzel bir arşivmiş gerçekten anılarım depreşti hey gidi hey oyunlar nereden nereye geldi world cup 98 oynadığım günleri bilirimde şimdiki grafiklere bakınca atari gibi geliyor.ama herşeye rağmen o zamanlar çok güzeldi
    Hayatın bir oyun...
  • Arşiv güzelmiş hocam. SS'lerdeki oyunların çoğunu oynamış biri olarak SS'leri incelerken eski anılar film şeridi gibi geçti gözümün önünden

Bir NES olsaydı çıkarıp Blues Brothers oynasaydık, bir Sega Mega Drive olsaydı çıkarıp Gunstar Heroes oynasaydık veya bir PlayStation 1 olsaydı da çıkarıp Jackie Chan: Stuntmaster oynasaydık :)

PC'de emulatörle hepsini oynamak mümkün ama aynı tadı vermiyor. Şimdiki kafam olsa eski cihazların hepsini saklardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 12 Kasım 2013; 1:32:34 >
  • O dönem çok daha heycanlı ve keyifliydi çünkü herşey çok yeniydi ilk kez tanışıyorduk bu oyunlar ile konsol ile. Şimdi böyle bir durum yok sadece bilinenin daha iyisi var o nedenle asla eskisi gibi heycan ve şaşkınlık vermeyecek.
    LG OLED55C24LA || PLAYSTATION 5 PRO PSN: BURAK__PS || XBOX SERIES X GAMERTAG: lll K A K A lll
  • 2000'li yılların başında İstanbul Bahçelievler'de oturan var mı ? Eserkent Sitesi civarlarında ? Orada "Boom" diye bir oyun dükkanı vardı pastane yanında. Sahibide Deli Yürek dizisinde oynayan genç bir çocuktu. Sanırım Süper baba'da da vardı o çocuk. Oradan Gran Turismo almıştım hiç unutmuyorum. İlk kez gran turismo'yu oradan aldım yanımda abim vardı dükkandan çıktık cd kutusunu açtım baktım 2 tane cd var abimle aramızda ki diyalog " içinde 2 tane oyun var lan,çaktırma yürü yürü yürü" Daha yeni yeni bir çok şeyle tanıştığımız için tabi oyunun A ve B olarak 2 cd'den meydana geldiğini anlamamız biraz geç olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 12 Kasım 2013; 1:50:11 >
    Daha Fazla Göster
  • Bu nimetleri böyle sandık saklamak yerine duvalarınıza raf yaptırsanız sonra ürünleri alıp raflara dizseydiniz çok güzel olurdu tabi sizin için uygun olup olmadığını bilmeden yazıyorum haliyle , güzel ama şimdiki aklım olsa bende çoluğa çocuğa vermezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-293545EA6 -- 12 Kasım 2013; 1:59:04 >

Orijinalden alıntı: Fatz

Arşiv güzelmiş hocam. SS'lerdeki oyunların çoğunu oynamış biri olarak SS'leri incelerken eski anılar film şeridi gibi geçti gözümün önünden

Bir NES olsaydı çıkarıp Blues Brothers oynasaydık, bir Sega Mega Drive olsaydı çıkarıp Gunstar Heroes oynasaydık veya bir PlayStation 1 olsaydı da çıkarıp Jackie Chan: Stuntmaster oynasaydık :)

PC'de emulatörle hepsini oynamak mümkün ama aynı tadı vermiyor. Şimdiki kafam olsa eski cihazların hepsini saklardım.

saklamak ayrı bir duygu da boşverin hocam saklamayalım bir fakire verelim ya da satalım ki pahalıyken ulaşamayan öğrenciler, çocuklar ya da durumu olmayanlarda faydalanabilsinler

hocam yetişen yiğen falan varsa sırayla verin görsün oyun dünyasının güzelliklerini
    Türk Birliği&amp;#8217;nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği&amp;#8217;ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. TÜRK&amp;#39;lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

• Sega'yı görünce ortaokulda, okulu kırıp bizimkilerin işe gidiş saatini gizli gizli uzaktan bakarak beklediğimiz günlere döndüm.
    Arşiv tam anlamıyla hakkını veriyor.

ρѕη: αcмzѕlи
  • Bir tarih yatiyor.. cihazlarda hala faal durumda anladigim kadariyla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sağdan en ustekiler ps1 oyunları 60 tane , makinalarında resmını koyarım bı ara

• quote:

Orijinalden alıntı: ozozca

Beni ağlatacaktın yahu :( Neden yaptın bunu bize :( Ellerine sağlık muhteşem zamanların, muhteşem anıları :)

Aynen şu cd dolu çantayı görünce, zamanında maltepe pazarından aldığımız ps1 cd leri canlandı önümde onunla birlikte o anki anılarım.

Orijinalden alıntı: U_şen

quote:

Beni ağlatacaktın yahu :( Neden yaptın bunu bize :( Ellerine sağlık muhteşem zamanların, muhteşem anıları :)

Aynen şu cd dolu çantayı görünce, zamanında maltepe pazarından aldığımız ps1 cd leri canlandı önümde onunla birlikte o anki anılarım.

Bakırköy yer altı çarşısı o tren istasyonu ve tinerciler! :(( Onları bile özledim :)

quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

quote:

Bakırköy yer altı çarşısı o tren istasyonu ve tinerciler! :(( Onları bile özledim :)

Bende hikayemi anlatayım durun birazdan geliyorum

•  Eski sandıkları açıyorum. Full arşivleri paylaşalım.

Benim ilk konsolum yukarda resmini gördüğünüz konsoldur, markası Atari ve 1985 (6 yaşımda) yılında ilk kullandığım konsol ünvanını taşıyor kendisi. :)

Aslında çocukluğum’da kullandığım tüm malzemeler o zamanlar Türkiye’de zor bulunan ve yeni yeni çıkan eşyalardı, bu konuda Dedemlerin Almanya’da olması ve birçok malzemeyi daha Türkiye’de çıkmadan kullanmak benim için herzaman en büyük avantajlar’dan biri olmuştur.

Bu aleti o zaman kullandığımız siyah beyaz ITT shaplorenz marka televizyon’da baya oynadım, bu televizyonda gerçekten ayar yapmak çok zordu, atari’yi bağladıktan sonra kanal ayar kısmından dakikalarca görüntüyü arardım,

o görüntünün ekrana gelmesi ve joystikleri elimize aldığımız mutluluğu hiç unutamam.

O zamanlar Annemlerin söylediği bir söz vardır hala aklımda, “çok oynamayın televizyon bozulur” , eski oyuncular bilirler önceden kullandığımız sega veya başka bir konsolu tv ye bağlayıp oyun oynama başladığımız’da yetişkinlerin söylediği ilk söz “çok oynamayın televizyon bozulur” sözüdür. :)

Heralde çok oynayıp gözleri bozmamız’dan korktukları için böyle bir şeyi söylediklerini düşünüyorum.Bu atarilerin çoğalmasından sonra Türkiye’de bu çeşitlilik giderek artarak piyasada gerçekten şu an marka olmuş daha sonradan kapanan ve şu an dünya çapın’da firmalar büyüyerek konsol

dünyasındaki yerlerini aldılar.Bunlar’dan biride marka olarak unutulmayan aşağıda resim’de gördüğünüz Commodore firmasının Amiga 500 isimli konsolu’dur.

Aslın’da görünüş olarak her ne kadar bilgisayarı andırsa’da Yarı bilgisayar yarı konsol tabir edeceğimiz yandan disket takılarak oyunları oynatan ve akıllarda yer etmiş nadir firmalardan biridir.

Amiga 500′den Babamın yakın arkadaşlarının bir oğlun’da vardı, ve onlara gitmek için gerçekten can atardım, benim kullandığım Atari marka eski konsola nazaran daha gelişmiş bir yapısı vardı.

ve oyun çeşitliliği gerçekten çok fazlaydı, bazı disketleri zaman zaman okuma problemi çeksede, o zamanlar bizim için teknolojinin en üst düzeyi olduğunu söylemek isterim. :)

Daha sonraları CD‘lerin çıkması ve piyasanın gelişme döneminin ardın’dan , playstation 1 ile tanıştık, aslında ilk tanışmam Hürriyet gazetesin’deki bir haber ile olmuştur, ilk defa playstation haberini Hürriyet gazetesinde okumuştum ,

ondan birkaç sene sonra makinanın çıkması ile beraber bende birtane edindim, edinme olayım biraz zahmetli olmuştur aslında.Ailem aterileri ve bu tür aletlerden pek hoşlanmadıkları için , makinayı alıp rahat rahat ev’de oyun oynamamın zor olduğunu biliyordum, ya başka bir çare bulacaktım yada

onların’da kabullenmesini sağlayacaktım.Onlar kabullendi ama bu kabullenme çok’da kolay olmadı.

O zamanlar işe yeni başlamıştım, yıl 1997 sonu ve ilk ikramiyem ile playstation 1′i aldım, şu an adını hatırlayamadığım Ankara metro altındaki alışveriş merkezlerinden birin’den 65 milyona(eski para ile ) almıştım makinayı (japon oyuncak pazarı değil :) ), makinayı aldıktan sonra bir müddet babam’dan

sakladım , bizim depo olarak kullandığımız küçük ev olarak adlandırdığımız tek odalı evde makinayı birkaç hafta saklamak durumunda kaldım ,

kaldım ama bu hasret fazla uzun sürmedi ve babamın olayı duymasın’dan sonra ( olay diyorum sanki çok büyük bir şey olmuş gibi :) ) makinayı gün yüzüne çıkardım.

playstation 1 önceki kullandığım makinalar’dan çok çok farklıydı, aynı zamanda kendi menüsü, renk derinliği oyun çeşitliliği olması, oyun dünyasında çığır açmıştı.

Ev’de tek bir tv olmasından dolayı makinayı kullanmak için ya gece 23:00 den sonraki zamanı değerlendiriyordum, yada bizimkilerin evde olmadıkları zaman, takıp oynamak durumunda kalıyordum ve bu olay çok zahmetli bir şekilde devam ediyordu.Uzun bir süre böyle devam etti, o sıra oyun

piyasası o kadar kaliteli oyunlar çıkartıyordu ki ,benim bu oynayış zahmetime katlanıp o hıza yetişmem mümkün değildi, acilen yeni bir plan yapıp, yeni bir Tv almam şarttı. :)

Babamı uzun bir süre ikna etmenin ardın’dan ve evde kuman’da kavgası başladıktan sonra artık yeni bir tv almanın şart olduğuna karar verdik (yalan rüzgarın’dan sonraki asır

Babamla beraber Ankara İtfaiye meydanın‘dan 37 inch show marka bir Televizyon aldık, ondan sonra gerçek huzura kavuştum.

Gecekondu’da oturmamız’dan dolayı kışın oyun oynamak gerçekten çok zor oluyordu, soba tek oda’da yandığı için ve diğer odalar açılmadığından dolayı diğer odalar çok soğuk ‘tu,

mecburen montu bereyi takıp o şekilde oyun oynamak için yan odaya geçiyordum, gerçi oyunlara o kadar çok kaptırıyor’dum ki, üşümek kimin aklına gelir’di… :)

Yeni oyunları sürekli Maltepe pazarın’dan takip eder, sık sık oraya uğrar satıcılar’dan gerekli bilgileri alıp yeni çıkacak oyunların ne zaman çıkacaklarını öğrenirdik.O sıralar kopya oyun neredeyse zirve yapıyor’du desem yalan olmaz, çok çok fazla oyun vardı 1.5 milyona tek cd yi alırdık ki, bazı günlerde

3 oyun birden aldığımız olur’du, şu an ki kadar olmasa’da ara sıra Maltepe pazarın’da denetim olduğu zamanlar ,oyunlar bir’den ortadan kaybolurdu. :) maliyeciler sağolsun.

O sıralar en popüler oyunlar’dan resident evil 1, resident evil 2, resident evil 3, silent hill 1-2 , Alone in The Dark serisi, Gran turismo 1-2 ,

parasite eve serisi,Twisted Metal,Carmageddon,Need for speed,Tomb raider serisi, Final Fantasy serisi şu an hatırladığım en popüler ve en çok oynadığım oyunlar arasın’dadır.

Birkaç yıl sonra playstation 1 artık popülerliliğini kaybedip aynı zamanda yeni teknolojilerin gelişmesinden dolayı, playstation 2 haberlerini duymaya başladık, yeni bir heyecan yeni bir heves başlıyordu oyuncular için, uzun bir süre internet ve dergi’lerde ps2 hakkında yazılar okuyup , konsolun

özelliklerini çıkacak oyunlarını ve diğer gelişmeleri takip etmeye başladık.2000 yılının kasım ayın’da playstation 2 ler artık kendini piyasa’da göstermeye başladı, askerlik dönemim yakşamasın’dan dolayı ps2 alma olayını biraz geciktirdim, 1 sene boyunca arkadaşımın playstation 2′si ile idare ettim, daha

sonra Askerlik dönemin’de aldığımız dergiler ile ps2 oyunlarını dışarıdan takip etmeye başladım, Askerden dönüşte arkadaşımın playstation 2 si boşta olduğu için 1.5 sene boyunca el koydum.

Playstation 1 in devam niteliğin’de olan tüm oyunlarını ps2′de oynamışımdır.İstatistik bilgi verecek olursam ps1 dönemimde tam 240 oyun,

ps2 dönemin’de ise 150′den fazla oyun oynadım.Bu sayıları o zamanlar çıkan playstation magazine dergisinin arka sayfaların’da bulunan oyun listelerini işaretleyerek elde ettim.

Arada konu uzun olmasın diye anlatmadığım ama kullandığım konsollar sega mega drive, psp, n-gage(telefon ama oyun alanı genişti) konsollarıda vardır.

2004-2007 Yılları arası nerdeyse konsol ve konsol dünyası ile hiç ilgilenmedim(PC ye geçiş yaptım ), 2006 yılında Nintendo Wii nin haberlerini çeşitli sitelerde okuyordum, ve yavaş yavaş playstation 3 donanım haberleri ve özellikleri açıklanıyordu.

Artık içim’den tekrar özüme dönmenin vakti gelmiştir diyordum.2007 yılının son ayların’da playstation 3 sahibi oldum.Ve halada kullanıyorum.

Nasip olursa ps4 ile yolumuza devam edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U_şen -- 12 Kasım 2013; 10:43:00 >

• U_şen kullanıcısına yanıt
    Usta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gol mü ofsayt

Usta.

Bizmkiside aynı öyle işte; Bizi en çok BEŞİKTAŞ üzsede yine BEŞİKTAŞ diye haykırıyoruz.
    AŞK işte..!!
  • U_şen kullanıcısına yanıt
    Daha yazının tamamını okumadan atlamak istedim çünkü 6 yaşımda benim de ilk konsolum atariydi :)) demek ki 79 luyuz ikimizde ;) Yazıyı okuyacağım ;)
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.