Şimdi Ara

eski opeller daha mı sağlam?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
23.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler opel hakıında yüzlerce şey duymuşsunuzdur,çoğu kişiyle tartışmışsınızdır corsanın direksiyon kutusu hakkında falan.
    ama benim eskiden beridir bir kulak dolgunluğum vardır,yani opel adını duyunca duraksarım,siz ne derseniz diyin opel marka olarak bana güvence verir.
    acaba opel kaliteyi sonradan mı bozdu?
    eski vectraları hepiniz bilirsiniz,biraz araştırma yaptım,hepsi 170.000-200.000km civarı,aşağısını bulmak çok zor.kalitesiz bir araç bu kadar yol yapabilir mi?(km. sıfırlanmayan eski araba az bunu da düşünün ek olarak)
    acaba opel seviyeyi sonradan mı düşürdü?bizde de 98 astra var,yakıt hariç çok memnunuz,22 yıl öncesine kadar da corsa kullanıyorduk,o da küçük olması dışında kötü yönü olmayan bir araçtı(astradan da ataktı)tek problemi bir keresinde kaltesiz bir yerden yakıt aldığımız için zor çalışması olmuştu,o da birkaç seferden sonra düzeldi.
    ne dersiniz,eski opeller opel imajına yakışıyor diye düşünüyürum,yeniler hakkında okuduklarımdan başka deneyimim olmadığı için detaylı yorum yapamıyorum.
    herkese selamlar







  • Kesinlikle hayır yenileride bana pek güven vermiyor
  • Koldan vitesli OPEL CAPİTAN ile (1962 Model) Tarlaya uçmuştum ve hiçbirşey olmadan çıkmıştık. Vektra ile tarlaya uç bakalım ne olacak.


    merak eden için Opel CAPİTAN

     eski opeller daha mı sağlam?


    Ön kelebek camları ile bile içeriden bir kolu çevirerek açılıyordu.
  • benje eski opeller daha kaliteydi
  • Zaman geçtikçe teknoloji ilerlemekte ve bunundan nasibini fazlasıyla alan otomotiv sektörünü incelediğimizde; artan teknik donanımlar airbag,ABS,Ebd,TC,EDL, Navigasyon, ve bir sürü sayılabilecek teknolojik yenilikten sonra artan maliyet ile birlikte kalite den ya da fiyattan ödün vermesi gereken tüm firmalar ikisindenden bence birer basamak (iyi niyetle) aşagı inmiş olabilirler..
    Yanı sıra,aracın karoser ve şasi saglamlıgından verdikleri ödünü bazı teknolojik önlemlerle ekarte etmişlerdir.
    Tabiki bir aracı üretirken kullanılacagı ülkeye göre (yol ve iklim) koşullarıyla ilgili ek önlemleri alarak üretim yapmalarıda gönlümüzden geçmektedir..
  • bence eski opeller daha da sağlam oluyor .herşeyin eskisi yenisinden daha sağlam olur bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: celaluygur

    Zaman geçtikçe teknoloji ilerlemekte ve bunundan nasibini fazlasıyla alan otomotiv sektörünü incelediğimizde; artan teknik donanımlar airbag,ABS,Ebd,TC,EDL, Navigasyon, ve bir sürü sayılabilecek teknolojik yenilikten sonra artan maliyet ile birlikte kalite den ya da fiyattan ödün vermesi gereken tüm firmalar ikisindenden bence birer basamak (iyi niyetle) aşagı inmiş olabilirler..
    Yanı sıra,aracın karoser ve şasi saglamlıgından verdikleri ödünü bazı teknolojik önlemlerle ekarte etmişlerdir.
    Tabiki bir aracı üretirken kullanılacagı ülkeye göre (yol ve iklim) koşullarıyla ilgili ek önlemleri alarak üretim yapmalarıda gönlümüzden geçmektedir..
    arkadaş kesinlikle haklı... bugün kullanılan bircok aracta kaza oranları düşüyor. eski araclarda ön aksam kalitesi düşük olabilir ama teknolojisi ile sağlamlık katar. bende 98 model vectra(vektra değil) ayda yılda 1 kez kullanıyodum sorun yoktu. fazla kullanmaya başladım hidroliği bozuldu, fren hidroliği bozuldu, marş motoru değişti ve şimdi canavar gibi. gecen gün park halindeyken hundai carpmış 2005 model onun ön aksam yerd ama benim tamponda cizik yoktu. şimdi ki araclara daha fazla maaliyet ve pahalı olmasına karşın şimdi ki modeller kadar iyi olabileceğini düşünüyorum. fakat hareket halindeyken. :D durma mesafeleri kısaldı, 7 adet hava yastığı var, güclendirilmiş tamponlar.....




  • 98 model vectramız vardı. Onunla bi kaza yaptım arabanın kalitesini anladım. Teşekkürler opel.
  • Valla bizde 2000 Astra var sorunsuz...


    Komşuda 2006 Astra Cdti var sorunsuz...


    No problem...


    Opelciler hayatlarından memnun ....


    Ama herkes opel almasın, bırakın onlar sorunlu sansın, o ayrıcalık bizde kalsın
  • eskileri daha kaliteliydi
  • ben de iki tane eski opel vectra a biliyorum

    biri babamın eski işyerindeki gls 2.0 motor ve sürekli kullanılırdı ancak taş gibiydi konforlu sessiz donanımlı falan

    biri de arkadaşta var 95 model 2.0 GT model adam sürekli yardırıyor tabi motorun gücüyle ama o da sağlam o da şimdiki çoğu arabaya taş çıkartır..hızlandıkça artan ses abs el sıkışmasını önleyen camlar yol bilg falan filan..

    yenilerden ise bir tek 2.2 motor olan full+full olana bindim bir kaç kez araba aşmışancak sağlamlık konusunda bişey diyemiycem..
  • Ahhh, ahhh,

    5 kişilik aile, 2 tane çadır, bir sürü kapkacak vs ile bu araba ile Silivri'den başlar Adana'dan çıkardık yazları, en az 2 ay sürer tatil-yolculuk...

    Motoruna GM motoru derdi babam, ısındıkça daha iyi çekermiş...

    O sebeple Opel benim gözümde hep OPEL'dir. Şimdikinden de memnunuz.

    Record dışında Manta, Calibra ve Vectra GT bence çıkardığı efsanelerdi. Bir GT'yi izmir'de 1-2 dakika geç kaldığım için kaçırmıştım, hala grisi aklımdan gitmez... Klasik vectra, astra, corsa veya Tigra gibi konseptlerden aynısını bulmak mümkün değil.

     eski opeller daha mı sağlam?

     eski opeller daha mı sağlam?




  • rekordlar kadettler sağlamdı,dağ bayır giderdi.şimdikiler sorun abidesi.
  • babam 1959 aralığında 1959-60 opel rekord olympia 1500 cc tek kapı o km olarak aldı 1959 dan 1989 a kadar kullandık 850000(sekizyüzellibin km) yaptık sonra sattık 1999 yılında hurdaya çıkarmışlar..biz kullandığımız süre içinde hiç arıza yapmadı..normal periyodik bakımlar dışında..belçika gm yapımı şahane bir arabaydı..
     eski opeller daha mı sağlam?
  • walla 80 model 2300 dizel bir record umuz var. bi tane daha görsem kendime alacağım. babamın gözdesi. bu arada babam aynı anda hem 94 vectra hemde record u kullanırken vectra dan ziyade record dan keyif alırdı. korkmadan biniliyor arabaya. tank gibi maşallah. direksiyonu sanki hidrolik. eskileri çook daha sağlam bence.. çok test edilmişitr. erzurumda çat a ava giderdik, dereye uçurdum, traktörle çıkarıp hiçbişi olmamış gibi bindim. şimdikilere delikanlıysanız binin.
  • bana göre opellerin eskiside sağlam yeniside sağlam... bu akşam şehirlerarası yolda köpeğe çarptım.. önüme aniden fırladı,vurmamak elde değildi.. köpek sizlere ömür. gercekten arabanın içinden vurma sesini duyduğumda ön farlar dahil ön tampon parçalandı zannettim.. sağa çektim ve arabaya baktığımda sadece plakalığın plastiğinin kırıldığını ve plakanın olmadığını gördüm ve gercekten inanamadım.. tamponun altına, sağına soluna baktım hiçbişey yoktu.. daha sonra plakayı yoldan aldım.. köpege çok üzüldüm ama.....

    gercekten BU KAZAYI BAŞKA ARACLA YAPSAYDIM NE OLURDU ACABA??

    beNce bu gece birdaha anladım ki sağlamlıkta YİNE OPEL YİNE OPEL




  • Bi arkadasta 1989 model Kadett var, 5 yildir arabayi ayni affedersiniz essek gibi cok hor kullaniyo,motora bi yag ve su katiyo baska bisii yok. hala acayip gidiyor, 1.3 motor. ama kaporta deseniz arka camurluklar pas icinde (opelin söyle 1995 yilina kadar) hastaligi,ama eski motorlari cok saglamdi.
  • ben eski kasa vectrayla büyük kaza yaptım. Allah razı olsun opelden

    quote:

    Orjinalden alıntı: hasok

    Koldan vitesli OPEL CAPİTAN ile (1962 Model) Tarlaya uçmuştum ve hiçbirşey olmadan çıkmıştık. Vektra ile tarlaya uç bakalım ne olacak.


    merak eden için Opel CAPİTAN

     eski opeller daha mı sağlam?


    Ön kelebek camları ile bile içeriden bir kolu çevirerek açılıyordu.




  • opelin accord record serisinden sonraki araçları çok kötü bence dökülüyor
  • 1995 model vectra'nın sağlamlığı yeni modellerde hissedilmiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.