H

Yüzbaşı
19 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 70 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Satmış olduğum focus 3,5 aracımda kullandığım ekipmanlar satılıktır.

H7 Philips diamond vision beyaz ampül takımı
H1 Narva Beyaz ampül takımı
Bagaj havuzu
Havuzlu kauçuk paspas
Fiyat : 150tl
Doğa gezilerine ve biraz da offroad'a meraklı biriyim fakat bu merakımı gidermeye yeni başlayacağım.
Öncelikle halihazırda kullandığım binek aracım haricinde bağ bahçe işlerinde ve kamp etkinliklerinde kullanmak amacıyla 30bin Tl bütçeli ikinci el offroad yapılı veya offroad'a uygun araçlara baktım. Hatta bir tane offroad yapılı olmayan Jeep Grand C.'yi almak üzereydim. Aracın karteri ve şanzumanı sıkıntılı çıktığından son anda almadım. Genelde 30bin tl değerlerinde baktığım araçların yaşları 10-25 arası. Temizini bulmak çok zor. Bakımlısını bulsan fiyatı piyasasından çok isteniyor. Bir ara Defender bakayım dedim; has arazi aracı ama uzun yol etkinliklerine gitmek için yeterli konforda değil, benim için fazlasıyla salaş.En sonunda bağ bahçede kullanmak için 4x4 pick upların daha kullanışlı olduğuna karar verdim. 30bintl bütçeli pickupların ahı gitmiş vahı kalmış vaziyette olması, 2.araç olarak pick up alma fikrini soğuttu.

Şuan ki duruma gelirsek; binek aracımı satıp 2015/2016 4x4 pick up alıp 7/24 kullanmak daha mantıklı gelmeye başladı. Bunun için yeni modelleri araştırmaya başladım. 5 markanın pick up modelleri radarıma girdi.

* Nissan Navara 2.3 4x4 düz vites
* Vw Amarok 2.0 BTDI 4x4 düz vites
* Mitsubishi L200 Tornado 2.4 4x4 düz vites
* Toyota Hilux Adventure 2.4 4x4 düz vites
* Ford Ranger XLT 2.2 4x4 düz vites

Binek dizel bir araç kullanıyorum ve genelde sakin kullanan biri olarak uzun dönem ortalamam 5 litre. Senede 30-40bin km arası yol yapıyorum. Pick up'a geçmemle yakıt tüketimimin artacağını biliyorum. 5lt'den 10-12lt ortalamaya çıkarak pişman olmaktan korkuyorum. 8-9lt arasını makul görüyorum.(bu bile senede yaklaşık 5bin tl ekstra yakıt bedeli demek) Vergi hususunda ise Amarok harici zorlayacak gibi ama napalım "aslan besleyen yemini düşünmez" misali katlanacağız.
Üst limit 90bin tl olmak şartıyla içlerinden benim için en iyisini almaya niyet ediyorum.

Aylardır ilgili facebook sayfalarında olsun, ilgili forumlarda olsun araçları takip ediyorum. İzlenimlerim: Yapılı bir Amarok çok güçlü ve heybetli duruyor ama ağır şartlarda su koyduğundan bahsediliyor. Yeni hilux'ün içi tam otomobil havasında ve arazi kabiliyeti iyi deniliyor. L200 sağlam ve arazi kabiliyeti en iyisi deniliyor. Makyajsız Ranger sağlam bir araç ama sanki içi daha bir ticari havasında. Yeni navara için süspansiyonları otomobil konforunda deniliyor.

Günlük kullanacağım, ileri düzeyde olmamak kaydıyla offroad ekipmanlarıyla(yükseltme, lastik, vinç..vb) hem görsellik hem de arazide kullanışlılık sağlayacağım, bahçelerde hasat toplatırken kullanacağım, dağ gezmelerine çıkabileceğim, kampçı ve offroadcuların kısa ve uzun süreli yurtiçi ve yurtdışı gezilerine yol şartları ne olursa olsun katılabileceğim, en az 5-6 sene sorunsuz binebileceğim çok yönlü sağlam pick up tavsiyenizi bekliyorum.

Şu bunu döver tarzında değil de benim anlattığım ihtiyaçlara uygun pick up sizce hangsi? neden?
Merhaba arkadaşlar,

2012 haziranında 0km satın almış olduğum astra stil paketli sport dizel ile yaklaşık 70bin km yol yaptım. Geçen 2,5 senede aracım beni hiç üzmedi. Konforundan, güvenliğinden ve şeklinden çok memnun kaldım. İstanbula taşınmamdan dolayı otomatik araç ihtiyacım arttı. Piyasada var olan benim istediğim donanımdaki dizel otomatikler 90-100bin tl civarında. Diğerleri ise tatmin etmiyor. Golf'ün 1.2'i az yakıyor diye duydum Dsg konforuna aracın konforu da eklendi mi çok cezbedici geliyor. Donanımlı 0 km bir golf 1.2dsg 70-75bin tl aralığında. Senede 20bin km yapacağım varsayılırsa, dizel astra satılıp bu benzinli dsgli golf almak mantıklı mı?
Vakitsizlikten kullanamadığım oto yıkama setimi satıyorum. İzmir içi elden teslim edilir. Fiyat : 220tl

Lavor Baınçlı yıkama makinası, Atas köpük yapan aparat ve Atas Dls150 4lt fırçasız deterjan

3 ay önce Astrama özel olarak 250tlye yaptırdığım içi miflonlu brandam pazarlıksız 100tlye satılıktır. İzmir içi elden teslim edilir. (Not: nette satılan 60-70 tllik dandik brandalarla kartıştırmayınız.)
Arkadaşlar,
aşağıdaki ürünler takım halinde makinayla birlikte satılıktır. Hevesim ve zamanım olmadığı için özenerek bir ay önce aldığım makinemı ve bakım ürünlerini satıyorum

Lavor P19 Basınçlı yıkama makinası (eylül başında alındı, 2 kere kullanıldı) (148tl)
Gardena hortum bağlantı aparatı (12tl)
AutoGym SRP 3/4'ü dolu (30tl)
Atas Proteo oto yıkama deterjanı 2lt (25tl)

Hepsi pazarlıksız 150tl'ye satılıktır. Pazarlık için aramayınız. Ürünler izmir elden teslim edilir. İlgilenenler mesaj atabilir.
Daha önce C sınıfı araç seçimi için bir konu açmıştım. Dün bir arkadaşımla sohbete daldık ve 0 km c sınıfı satın alacağıma 2.el az km yapmış d sınıfı full donanımlı bir araç almam konusunda telkinde bulundu. Ve 2 araç arasında yoğunlaştık. Opel insignia ve honda accord. İkisi de tasarım olarak dikkat çekici ve rahat. Opele yağlama sistemli lpg uygulanıyormuş, honda da ise lpg problemi yokmuş Hondanın artısı otomatik vites olması ve full. İnsignianın artısı ise 1.6 vergisi ve daha güçlü olması. İkisinin de piyasası üç aşağı beş yukarı 55bin tl civarı. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
Arkadaşlar,

0 km araç almak istiyorum. Tasarım, marka ve fiyat denkleminde bu iki araç arasında kaldım Astra dizel ve jetta 1.2tsiyı bayilerde test ettim. Hatta astra dizelin sw versiyonunu da test ettim. Bütçe olarak aslında max 50bin tl belirlemiştim ama Astra dizel için bir 5bin lira daha extra zorlayarak çıkabiliyorum.

Jetta da sıra var. İstediğim highline siyah renk bej döşeme+sunrooflu versiyon üretimde dahi görünmüyor. Böyle bir araç üretime girdiğinde bayii haber verecek ve sıraya yazıldıktan sonra belki 2-3-4 ay bekleyeceğim. Fiyat olarak ise şuan için 51bin tl. Test kullanımımdan performans olarak yeterli beğeniyi elde ettim. Arkası(diz mesafesi) ve bagajı oldukça geniş. Bej döşeme ferahlık ve elit görünüm kazandırıyor. Tek sıkıntı yakıt. İlgili forum konusundan öğrendiğim kadarıyla şuan için 6 lt benzin yakıyor.

Astra da renk saplantınız yoksa stil paketli aracı hemen satın alabiliyorsunuz. Tabiki beyaz rengi beklemeniz lazım. Benim gittiğim bayi de o an için 5 tane stil paketli siyah dizel astra vardı. :) Fiyat olarak sonradan navili stil paketli sportu 56bin tlye bırakıyorlar. Test sürüşünde, araç çok konforlu ve farklı geldi bana. Performans 1.2 tsiya göre biraz daha vasat ama benim gibi ekonomi düşünen ve yarış yapmayan biri için yeterli. Koltuğun kavraması, kol dayaması, el.park freni..vb çok hoşuma gitti.Arka diz mesafesi vasat , bagaj hb olmasına göre yeterli büyüklükte. Ortalama 5lt mazot yakıyormuş. Uzun yolda 90 km sabit hızda 4ltye kadar zorlayabilirmişim.

İki araç arasında takıldım kaldım. Senede min. 30bin km yol yapıyorum. Bundan dolayı astra mantıklı geliyor. 1.2 tsida az yakacakmış gbi geliyor fakat hesap edince astra dizel %40 avantajlı. İkisinde de gönlüm var :) Not: sanırım ikisi de siyah olacak
Merhaba arkadaşlar,
En geç yılbaşına kadar babama araba almaya niyetimiz var. Babam 69 yaşında ve daha önce 12 sene opel vectra kullandı. İstediği arabada büyükçe, kullanışlı,rahat ve dizel olsun istiyor. Dablo tarzı ticari dizelleri ve corsa tarzı b sınıfı dizelleri istemiyor. Benzinli alayım lpg takayım olayını da istemiyor. Bütçemiz kısıtlı. Maksimum zorlayarak 45bintl. Aslında 35-38 arası daha uygun olurdu. Ben kendisine 2005-06 volvo s60 almayı düşünüyordum ama 2.el arabaya sıcak bakmıyor. Belki kmsi 5-10binde 1 yaşını geçmeyen araba olabilir. Araç alınacak ve 2.eli düşünülmeyecek çünkü Allah ömür verdiği sürece babam bu araca binmeye devam edecek.

2-3 haftadır araştırıyorum. GAlerilere girip çıkıyorum. Forum sayfalarını okuyorum ama işin içinden çıkamadım bitürlü. Baktığım arabalar Citroen C4 comfort hdi 92hp , Renault Fluence extreme edition dci 85hp, Fiat Linea emotion 1,6 dizel

Fiyat olarak linea dışında diğerleri 45 sınırında, lineayı 38-39 civarına veriyorlar. C4ün bagajı büyük diye listeye girdi. Benim gönlümden fluence geçiyor ama bir galerici arkadaşıma dün araç hakkındaki düşüncelerini sorduğumda alırsan pişman olursun dedi. Alman arabası almamı söylüyor ama paramız yetse bende biliyorum gidicem vw veya opel alıcam ama öyle bir durum söz konusu değil. Tarafsız olarak hangisini önerirsiniz? Hangisi sorunsuzdur? Hangisinin kullanımı daha iyidir?

(bu arada nissan note dizeli test ettim beğenmedim, dahil etmedim seçeneklere)

Şimdiden teşekkürler
İki aracı performans ve tüketim değerleri bazında değerlendirir misiniz? (Sınıf farkını gözardı ediniz.) 2008 golfler 36-42bin tl arası , 2009 insignia 52-60 arası 2.el değerleri var. Performans ve tüketim açısından hangisini alırsınız?
Hakkında
Forum İmzası:
Gönlüm Zengin
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
MacBook
Otomobil
toyota
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Vodafone
Takım
Galatasaray
Fotoğraf Ekipmanları
Canon
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.096
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 64.426 (Bu ay: 520)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 233 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.