Şimdi Ara

Eski Model Premium Üst Segment Takıntısı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rozetmen

Araç 10 yaş üstü olacağından kaskoyu unutun önce.günümüzde örnek olacak olursa e200 komp.avangarteler hala çok tutuyor.kullanmak nasip olmadı ama oturdum 2 defa içine.gerçekten buram buram kalite kokuyor.tabi kullanan dostum LPG ile kullanıyordu ,o kütledeki araba haliyle fazla yakar.onun dışında pek eski mi bilmem ama e270 cdiler de piyasada epey var,hatta alan satmıyor

benim aracım 16 yaşında ve kaskosu var, gayet de ucuz kaskosu en son 1300 liraya yaptırdım anadolu sigortadan, aracım 2001 model mercedes s600 bu arada. yakıtı şehir içi kullanıyorum ortalama 70 kuruş. yedek parçaları biraz pahalı. mesela 12 silindir 24 adet buji var ve 1000 tl ödedim bujilerin değişimine :) ama kesinlikle değer, tenekelerin 100 bin tl'den satıldığı yerde s serileri gerçekten bedava

• 2000-2003 BMW 3.16i temizi sizce mantiklimi? MANUEL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladyator] -- 27 Ocak 2016; 12:00:42 >

Ben de anlatamıyorum onlara. Özellikle yüksek segment araçlardaki konfor, izolasyon, yüksek malzeme kalitesi çok çok keyifli oluyor.

Belçikada son model golf kiraladım. Araç iyi güzel de araçta seni şımartıcak,kendini iyi hissettiricek bir şey yok. Tamam güzel, teknolojik, az yakıyor, bastın mı iyi gidiyor ama yok abi keyif vermiyor araba.

Alt komşumuz 2006 model Audi A6 Avant satıyordu 4 çekerdi araç. 1.8 Turbo 150 hp. Araç normal donanımda bir arabaydı. Hayatımda kullandığım en iyi premium araç buydu heralde. O 4 lastiğin çekişi, yokuşlarda aracın bas biraz daha bas demesi, iç hacminin genişliği, konforu, izolasyonu son model golfün verdiği keyiften kat kat daha güzeldi.

Spor araba yorucu iş. Keyfine düşkünler hep yüksek segment kullanır.

Ya da ben erken yaşlandım.

• Bence bu tamamen zorundalık.

Adamın elinde belli bi bütçe var. Sıfır alamıyor. Ya güncel sayılabilecek standart bir 2. El alacak, ya da milletin dedesinin bindiği arabayı 'bu benim tutkum' diye alıp haftada bir sanayiye borç ödemeye gidecek. Geçeceksiniz antikacılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

VW CC 1.4 TSI 160 HP DSG / Şeker Beyazı / 17' Phoenix
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

D ve E segmenti yürütmek kolay iş değildir.

E90 320d Golf ile aynı paraya satılıyor ama ikisinin yüretme maliyeti arasında 5 kat fark var.

Yok forumun bilgesi burda yanlışınız var 15-20 kat mınumum fark olur. Bır ınsanın attıgı her mesaj mı fanboyluk,trolluk kokar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gladyator]

Hocam güle güle kullaninin konuyu acmamdaki asil amaç zaten sizin gibi bu makineleri kullananlarin yorum ve gözlemlerini ögrenmek.Size mesela aylik nekadara mal oluyor yurutmesi ve
    sik sik ariza cikariyor mu aryza maliyetleri falan ne kadar?Hazir sizi bulmusken tecrübelerinizi biraz sömürelim

ben bu aracın ikinci sahibiyim, ilk sahibi türkiyenin en zengin 10 iş adamından biri, makam aracı olarak full opsiyon almış. öncelikle bu aracı alırken audi a3 aracımı satarak ve üzerine sadece 10 bin TL ekleyerek aldım. sıfırını rüyamda göremeyeceğim bir aracı neredeyse bedava denilebilecek bir paraya almak gerçekten çok güzel, bunun sebebi vatandaşın bu tarz araçlardan korkup kaçması. S600 alacağına gidip 20 bin lira fazla verip vw golf alıyor insanlar. neyse uzatmadan aracın masraflarına gelirsek MTV'sini yeni ödedim, 6 aylık sadece 880 TL. Benzini şehir içi 16 litre yakıyor yani 70 kuruş, genelde hafta sonları kullandığım için ayda 200-300 lira benzin atıyorum bana yetiyor, tüp taktırmayı aklımın ucundan geçirmedim. geçen sene bakımlarını yaptırdıktan sonra hiçbir masraf çıkarmadı ve tekrar bakım zamanı geldi. yalnız yedek parçaları biraz pahalı mesela ateşleme bobininin değişmesi gerekti ve 4 bin TL tuttu, triger vs ağır bakımı 7 bin TL gibi bir fiyat çıktı. fakat bu orjinal parçalar garantili ve yıllar boyu masrafsız olarak kullanılacağından kendini kesinlikle amorti eder. sonuç olarak aylık geliri 5 bin TL üzerindeki insanlar rahatça bu tarz araçlara binebilir, ama en önemlisi haşatı çıkmamış, iyi bakımlı ve orjinal bir araç bulmak

Edit: bazı arkadaşlar antikacı, her hafta sanayide falan demişler, aracımın son servise girişinin üzerinden 11 ay geçti, 1 kere bile servise gitme durumum olmadı. dacia ile 760'ı kıyaslayan arkadaşın kafası da güzelmiş, sıfır dacia alana yanında hediye ediyolar galiba, hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyrant1907 -- 27 Ocak 2016; 13:52:40 >

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Knk o benim değilki,Bir abim vardı oda bu hesabı kullanıyordu onun var 540i'si benim daciam var
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Napayım kocaman vapur gibi 20 Lt yakan Dedem kadar yaşlı arabayıYesyeni fıstık gibi 5 lt yakan arabaya binmek varkenFazladan 4 kat benzin alarak çöpe atacak param yok

saygı duyarım, herkezin hayattan beklentileri farklı fakat kalkıpta sadece tasarruflu olduğu için tercih ettiğiniz bir aracı, başyapıt gibi bir araçla kıyaslamaya kalkarsanız, ozaman biraz durup düşünmenizi tavsiye ederim... şu V12'nin güzelliğine bak...

Eski Model Premium Üst Segment Takıntısı

• tyrant1907 kullanıcısına yanıt
    V12 Elbet güzel keyiflide,Ona binmek için rahat,ferah bir maddi güç gerek.Şimdi eco kasıyorum ki ileride bende alayım diyeŞimdiden yemeye başlarsak ileride hiç alamazuk

Bi Arda Turan var gururumuz o da Türkiye'de değil. Burda ekseriyetin bindiği arabalar üzerine konuşuyoruz. Kimse daciayla Mercedes modellerini kıyaslamıyor zaten.

• Parası, cesareti olmayan, zevksiz, piyasa kafalılar gelmiş burada eski model premium araçları kötülüyor.

Eski model premium araç alanlar sizin övdüğünüz, tercih ettiğiniz aracın alasını bile alır ama siz gidip eski model de olsa bir premium araç alamazsınız. Buna cesaretiniz yetmez, zevkinize, keyfinize üç kuruş veremezsiniz siz. Siz ekonomi yapınca keyif aldığınızı zannedersiniz sadece.

Bu kafayla devam edin ki güzel araçlar daha uygun olsun, biz hep güzel araçlara binebilelim. Siz gidin dacia alın, linea alın, corolla jetta falan alın. Bunlar gerçekten az yakıyor ve ikinci elleri iyi, tam size göre.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Dacia linea tamamda jetta alsak daha ne?Jetta alsam benden iyisi yok
  • Ilk arabam yani kendime ait diyebilecegim ilk aracım rahmetli babamdan kalan Toros idi. Sonra onu satıp Broadway aldım sanki çağ atlamisim gibi oldum Torostan sonra. Ona da bir iki sene binip satıp 2005 1.5 dCi Clio aldim. Ilk klimali aracım oldu Clio. Broadwaydan sonra bu konfor (o zamanki durumuma binaen) bu rahatlik ve güç mest etmişti beni. Cliodan sonra da 2009 megane 2 extreme benzin&lpg aldım. DCi cliodan sonra lpg li megane performans olarak biraz üzse de direksiyon ve koltuklar yine mest etmişti. Şu an da megane i satmayi beklemeden 2004 s60 2.0t ov 77 bin km de 44k ya aldım. Herhalde bundan sonra mercedes É200 falan alırsam anca kesecek beni. S60 im lpg li ama benzin den hiçbir farkı yok. Hele uzun yolda sabredip de 120 ile gidebilirseniz (denedim) 8lt/100 km lpg tüketimi inanılmaz. En dik rampalarda bile 120 ile çıkıyorken gaza dokununca düz yoldaymissin gibi 140-160 devam etmesi çok güzel. Kısacası bu paraya bu sınıfta bu güçte bir arabaya binmek çok güzel benim için...

• 2011 s40 1.6 dizel nasıl ?

Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.