Şimdi Ara

Eski arabaya sıfır motor koymak yasal mı yapılır mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
10.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • motor koymakla bitmiyor iş, bunun titreşimi, arabanın dengesi, aktarma uyumu var, maliyetli iş açıkçası
  • en beğendiğin arabanın sıfırını ürettir fabrikaya daha az maliyetli olur

aslında benimde bir projem vardı mercedes sl 300 e ön tekerler ve arka tekerler için 2 adet motor taktırmak gibi önlü ve arkalı olarak paralel çalışma sisteminde çalıştıracaktım yani tek gaz ve enjeksiyon sistemi ile ama baktım uçuk bir proje bu gibi çalışma yapan birine dünyada daha rastlamadım sanayide epey ünlü motor ustaları dediler ki bana git ferrari al artan parayla da yakıt alırsın :S
  • hem bu arada öle basit bişey olsa mazda rx 8 e gider bmw 2000-3000 cc motor takarım yanına lpg takarım :D
  • Bir zamanlar MTV de PimpMyRide izlerken hep "keşke bizim ülkede de bu motor,boya değişim işleri ABD deki kadar kolay olsaydı" derdim.

Ancak bizim ülkede arabalara kutsal inek muamelesi yapılması ve yasalarımızın yüzyıllık olması nedeniyle bu işler zor. Hele evrak işi daha karşıktır.

quote:

MOTOR VEYA ŞASE DEĞİŞİMİ
    1. Motor satış senedi, Gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler.
    2. Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı.
    3. Teknik belge-plan proje
    4. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    5. Yeni Tescil ve Trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosu'ndan)
    6. Eski Tescil ve Trafik belgeleri
    7. Karayolları Fenni Muayene İstasyonu'nca tespit yaptırılır.

KAYNAK :http://www.trafik.gov.tr/
    Trafik Tescilİşlemleri / Araç Tescil bölümü

Teknik belge - plan projeyi motoru satın aldığınız yer veremiyorsa, bir makine mühendisine yaptırmanız gerekiyor.

Daha fazlası

http://forum.donanimhaber.com/m_30745451/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 20 Eylül 2015; 5:32:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Ulan forum ne hallere geldi. Arkadaş güzelce sormuş ama cevaplara bakın. Yapmayı düşündüğü işte gayet mantıklı (yada yapmayacağı ama merak ettiği şey)
    Bende konuyu görünce merak edip girdim bakayım oluyormu diye ama yanlışlıkla çocuk parkına gelmişim.

bırakın bu işleri yav...

böyle güzel soru mu olur,adamlar dünyanın masrafını yapıyor o motorları üretmek için...

yüzlerce mühendis çalışıyor,ar-ge çalışmaları yapılıyor...

sen gidip adamlardan motor isteyeceksin...

sanki marketten sana yağı alacak...

ne güzel memleket...

Amma abartmışsın altı üstü hurdaya çıkmış bir arabadan motor alıp takacak ne var bunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fatura ve tse'den tadilat belgesi alınıp normal araç muayenesine girip ruhsata işlenebiliyor. araçların imal, tadil ve montajı hakkındaki yönetmeliğine uygun olarak ücreti mukabili tadilat projesiyle beraber "münferit araç uygunluk belgesi" alınacak. belgenin kapsamı 25 yaşını aşmış klasik araçları da içine alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

en beğendiğin arabanın sıfırını ürettir fabrikaya daha az maliyetli olur

aslında benimde bir projem vardı mercedes sl 300 e ön tekerler ve arka tekerler için 2 adet motor taktırmak gibi önlü ve arkalı olarak paralel çalışma sisteminde çalıştıracaktım yani tek gaz ve enjeksiyon sistemi ile ama baktım uçuk bir proje bu gibi çalışma yapan birine dünyada daha rastlamadım sanayide epey ünlü motor ustaları dediler ki bana git ferrari al artan parayla da yakıt alırsın :S

Nasıl yok hocam,bu kanalda aracın diğer videolari var

• bazılarının kafa cidden çalışmıyor dünyadan da haberleri yok

dünyanın en ücra köşesinde bile yıllardır insanların yaptığı birşey bu, eski araçları geçtim güncel araçlara bile yapılıyor, hatta discovery gibi kanallarda değişik ülkelerde prosedürleri bile anlatılıyor yapılışı gösteriliyor, nedir bu birşey bilmeden bilmişlik taslamak anlaşılır gibi değil, yok adamlar yapıyormuş da yok motor mu veririlermiş de... bir çıkın da dolaşın etrafı, istanbul yığınla sandık motor kaynıyor her çeşidinden, hatta bu ülkeye gelen dizel şahinlerin bile motorları önce dizel başka motorla daha sonra da benzinlileriyle değiştirildi yıllarca

arabasının a sından anlamayan adamlar neden otomobil kısmında takılır anlamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

en beğendiğin arabanın sıfırını ürettir fabrikaya daha az maliyetli olur

Nasıl yok hocam,bu kanalda aracın diğer videolari var

hocam adam bi arabanın içine 2 araba yapmış bu şekilde değil 2 arabayı tek araba yani örnekle v8 motoru ikiye böl birini ön tarafa birini arka tarafa tek beyin gaz enjeksiyon sadece ön ve arka tekerlerde 2 motor olacak geri kalan herşey tek kontrol ünitesi :D inanıyorum ileride her tekerleğe ayrı motor koyacaklar 4*4 yerine 1*1 4 motor 4 tekerlek :D elektrikli de bu mümkünde ben benzinlide istiyorum :D amma çok şey istedim :D

• Sabah sabah güldürdün valla
  • renault espace 4 e
    1,6 dizel bir motor takmak isterdim.
  • Bilgi olsun diye soyluyorum:
    Tosbagaya su sogutmali motor takmak cok zahmetli ve pahali islem.

• Cok bilir arkadaslar yazmis yok porsche motoru takilirmi yok tempraya ferrari motor falan diye evet kardesim wv bettle porsche 911 motoruyla uyumludur ancak 1980 oncesi porsche motorlariyla hatta vida yerleri bile tam oturmaktadir bunu basarirsan(resmi durumu) trafikte cok insana şaka yaparsin cok bilir arkadaslarda vay be adam ne yapmis derler

• teknik olarak yapılamsı çok mümkün olmaya bilir
    fakat tempra motoru illa sanayilerde toplanır
    beetle için de yutdışından parça talep edebilirsiniz
  • Merhaba.

Millet makaraya sarmış. Tatilin etkisi işte. Bildiğim kadarını söyleyeyim. Evet. Hatta bahsettğiniz arabaya başka markanın motorunu da koydurabilirsiniz. Fakat bazı zor işlemleri var. Mesela önce proje çiziliyor. Sanayi bakanlığından izin alınıyor. Birtakım bürokratik işlemler söz konusu. Ondan sonra motor arabanıza takılır.

Çok iyi hatırlıyorum. Adamın biri Hyundai hastası idi. Ama motorundan hiç memnun değildi. Çatır çatır kavga etti. Hyundai'nin motorunu söktürüp yerine Ford motorunu koydurmuştu. Yani bunu hatırlıyorum.

İsmini ve çalıştığı belediyenin ismini vermek istemediğim bir tanıdığım belediyede kamyon kullanıyor. Belediye motoru biten kamyonlar için 2. el motor alıyormuş. Üzerindeki numarayı sildirip biten motorun numarası yazılıyormuş. Kaldığı yerden devam.

Neden işi yasal yolları ile yapmıyorsunuz. Bir de belediyesini dedim. Verdiği cevap şu oldu.

Motor değiştirmenin o kadar bürokratik işlemleri var ki. Yasal yollardan gidilse sokaklar çöp dağı olur demişti.

• marka servisinden tamir edilemez raporu alacaksın sonra o motoru hurdaya çıkartıp yeni motor için servisten uygunluk belgesi ile motoru montaj edecek fatura kesecekler ondan sonraki kısım lpg taktırma prosedürü ile aynı.

araba bugün üretilmeyen bir model ise servis uygun gördüğü motoru takar
  • Biraz uğraştırsada yapılmasına izin verilmesi iyi ama bir markaya başka marka motoru zor olmaz mı ?

O halde 15 bin tl ye kadar şasesi sağlam araba bulmam lazım civic düşünüyorum

Peki mesela aldım civic başka yeni bir honda motoruna uyum sağlar mı sizce bide teknik olarak sorayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Forum çöplüğe dönmüş
    Neyse alıntıdır.Anladığım kadarıyla işin fiziki değil resmi kısmını merak ediyorsunuz.

orjinal motorunu hurdaya çıkart
    yeni motoru üzerine koy
    muayaneye git
    ek1 belgeleri vs vs muayeneden gec (motor üzerine konmuştur yazısı için)
    Tse ye git (motor bu kasada kullanılabilinir belgesi için)
    emniyete git bu belge ile emniyet ankaraya yazı yazıcak cc artışı ile alakalı yasal mı degilmi diye onun cevabını bekle gelen cevab OK ise emniyet sana EGM ile başlayan 17 haneli motor numarasını vericek
    gidiceksin sanayiye üzrindeki motor numarası mesela D16A9 altındaki ufak rakamları sildirceksin oraya 17 haneli numarayı çaktırcaksın
    ordan çıkıcaksın emniyete gidiceksin emniyet yazıyı görücek ve o cakılan numaranın altına TC damgasını vurucak sonra seni muayeneye sevkedicek
    muayeneye gidiceksin ordaki memur çakılan numarayı kontrol edicek TC mührünü görücek ve senin muayeni yapacak
    ordan ruhsatlarını muameleciye vericeksin EK1 belgesi ile (bu EK1 en başından beri rdan orya dolancak en son muayenede onun üzrine motor degişikligi yazılcak) ruhsatındaki motor numaran degişicek CC ve beygir degişicek ve yasal olucaksın

Yani eskilerden 3000cc bi araç bulup yeni motor takabiliyoruz
    Çok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

Biraz uğraştırsada yapılmasına izin verilmesi iyi ama bir markaya başka marka motoru zor olmaz mı ?

O halde 15 bin tl ye kadar şasesi sağlam araba bulmam lazım civic düşünüyorum

Peki mesela aldım civic başka yeni bir honda motoruna uyum sağlar mı sizce bide teknik olarak sorayım

Sağlar elbette

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    büyük kamyonlarda diesel motor jeneratördür her tekerde elektrik motoru vardır
    tekeri adam boyunda 200+ton yük taşıyorlar.

swapta yakıt tipi değimez ve cc artışı olmamalı diye bilim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.