Şimdi Ara

Eski arabaya sıfır motor koymak yasal mı yapılır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
10.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.aracproje.com.tr/index.php?sayfa=motor-degisikligi-projesi

Sunu bukdum fakat bilgi guncel mi bilmiyorum hicam tuvturk vb. Yerlerden en güncel bilgiye ulasabilirsiniz.Az cok bir fikir edinmenize yarayacaktir burada ki bilgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin aslını tam olarak öğrendim. motoru aldığınız yerden alınan fatura, gümrük belgeleri, ilk faturası, gümrük makbuzu, motoru takan ustanın işçilik faturası, değişiklik projesi (mak müh imzalı).. Sonra vergi dairesine bir vergi yatırılıyor sonrasında tüvtürkte tespit ardından ruhsat çıkartılıyor. Maaliyet 700-900 TL arası değişiyor şu zamanda.

Tech turkeyden alintidir

• Olur neden olmasin. Proseduru tam olarak biomiyorum ama lpg yi ruhsata isletirken yapilan islemler gibi islem yapmak gerekecektir.

• calamityeas kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim hocam çok aşırı uğraştırmıyor sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

Tamamdır teşekkür ederim hocam çok aşırı uğraştırmıyor sanırım

Kafaya kesin koyduysanız swap yapmayı tech turkey forumu sizin aradığınız yer

• INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    Hocam ülke içinden alıyoruz motoru gümrük olayı olmamalı konu benimkinden farklı olabilir

• calamityeas kullanıcısına yanıt
    Valla hocam kesin gibi bişey bunu öğrendiğimde seçecem bir araba ve o yol üzerinden sıfırlayacam Allah kısmet ederse

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

http://www.aracproje.com.tr/index.php?sayfa=motor-degisikligi-projesi

Sunu bukdum fakat bilgi guncel mi bilmiyorum hicam tuvturk vb. Yerlerden en güncel bilgiye ulasabilirsiniz.Az cok bir fikir edinmenize yarayacaktir burada ki bilgiler.

Tüvtürkede gidebilirim ama onlar bu durum üzerinde hakimler mi

• Sıfır tempra motorunu bulabirmiyiz mesela fiat servisinde?

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Bizim torosa ferrari motoru koydurttuk..köyden şehre 9.38 dakikada geliyoruz..zaten bu motoru çevirecek polis arabası yok

Arkadaşın biri de uçak motoru koymuştu boeing 737 motoruyda galiba..çocuk ankara otobanında havalanmıştı 2 ay falan kayboldu..sonra avustralya polisinden haber geldi aborjin kabilesinin eline düşmüş...böyle işlerde dikkatli olalım arkadaşlar

Otomobil genel forumunda senin eline su dökecek baska bir trol yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Ulan forum ne hallere geldi. Arkadaş güzelce sormuş ama cevaplara bakın. Yapmayı düşündüğü işte gayet mantıklı (yada yapmayacağı ama merak ettiği şey)
    Bende konuyu görünce merak edip girdim bakayım oluyormu diye ama yanlışlıkla çocuk parkına gelmişim.

bırakın bu işleri yav...

böyle güzel soru mu olur,adamlar dünyanın masrafını yapıyor o motorları üretmek için...

yüzlerce mühendis çalışıyor,ar-ge çalışmaları yapılıyor...

sen gidip adamlardan motor isteyeceksin...

sanki marketten sana yağı alacak...

ne güzel memleket...
  • İyi bir rektefiyeci motoru toplar ya da kurumsal olarak sandık motor ısmarlayabilir.

Forumun en amaçsız trollü balıklama atlamış konuya, geçmiş olsun.

• berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Adam bmw e30 a rb26dett veya 2jz gibi efsaneleri swaplar arabanın motorla uyumu olmamasına rağmen biz burada tempraya 1.4 77hp fire motor isteriz olmaz ha ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

Adam bmw e30 a rb26dett veya 2jz gibi efsaneleri swaplar arabanın motorla uyumu olmamasına rağmen biz burada tempraya 1.4 77hp fire motor isteriz olmaz ha ?

arkadaşım swaplamak nedir yav...

önce nolduğuna bakın...

sen gayrimenkul bankası mısın neyin swapını yapıyorsun...

adam 65model araca volkswagenden motor takacam diyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9888

quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Biraz masraflı olsada aynı hacimde aynı seride sıfır sandık motor takılabiliyor. farklı hacim veya farklı yakıtlı takılmıyor diye biliyorum yanılıyor olabilirim diğer türlü o motoru veya bu motoru takmak usulsüz oluyor.

Tosbağalara 2.0 TDCI Ford motoru takılıyordu sanki.Bir araştırayım konuyu.
    EK:Bulamayacağım gibi ama hatta kapak yer kalmadığı için kapatılamıyordu.Motorun her yeri kapalı olduğu için yağmurda sorun olmuyordu.Özetle yapılabilir.Masraflı olur ama bence.

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/156305-66-vw-bug-zetec-2-0-swap.html

Zetec benzinli değil mi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

quote:

Biraz masraflı olsada aynı hacimde aynı seride sıfır sandık motor takılabiliyor. farklı hacim veya farklı yakıtlı takılmıyor diye biliyorum yanılıyor olabilirim diğer türlü o motoru veya bu motoru takmak usulsüz oluyor.

EK:Bulamayacağım gibi ama hatta kapak yer kalmadığı için kapatılamıyordu.Motorun her yeri kapalı olduğu için yağmurda sorun olmuyordu.Özetle yapılabilir.Masraflı olur ama bence.

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/156305-66-vw-bug-zetec-2-0-swap.html

Zetec benzinli değil mi ya

Yanlış hatırlamışım hocam.Özetle takılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Ulan forum ne hallere geldi. Arkadaş güzelce sormuş ama cevaplara bakın. Yapmayı düşündüğü işte gayet mantıklı (yada yapmayacağı ama merak ettiği şey)
    Bende konuyu görünce merak edip girdim bakayım oluyormu diye ama yanlışlıkla çocuk parkına gelmişim.

bırakın bu işleri yav...

böyle güzel soru mu olur,adamlar dünyanın masrafını yapıyor o motorları üretmek için...

yüzlerce mühendis çalışıyor,ar-ge çalışmaları yapılıyor...

sen gidip adamlardan motor isteyeceksin...

sanki marketten sana yağı alacak...

ne güzel memleket...

Hocam siz neyden bahsediyorsunuz?

• Yasal işlemler uğraştıracaktır

• Eskiden de olan aynı motoru koyarsanız olmaz, hacmi değiştirmezseniz kolay kolay bir şey olacağını sanmıyorum.

• quote:

quote:

Tdci degil hocam Zetec motor takiliyo 2.0 benzin techturkeyde gormuştum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.