Şimdi Ara

Eski arabaya sıfır motor koymak yasal mı yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
10.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eski arabaya sıfır motpr konur mu ?

Mesela atıyorum aranızdan biri 65 model beetle sever arabanın içini dışını topladı araba sıfır gibi ama motor konusu sıkıntılı adam vw bayisinden parasını verip 1.0 mpi yada 1.2 tsi motor swaplayabilir mi ?

Veya adam tempra sever arabayı topladı ama motorla uğraşmak istemiyor fiattan sıfır 1.4 fire motor alıp uygulayabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim arkadaş Şahine SLX e Mustang motoru koydu çevirmede kaputu açıp bakmadıkları için sıkıntı çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yellow Claw -- 20 Eylül 2015; 0:19:58 >
  • Bizim torosa ferrari motoru koydurttuk..köyden şehre 9.38 dakikada geliyoruz..zaten bu motoru çevirecek polis arabası yok

Arkadaşın biri de uçak motoru koymuştu boeing 737 motoruyda galiba..çocuk ankara otobanında havalanmıştı 2 ay falan kayboldu..sonra avustralya polisinden haber geldi aborjin kabilesinin eline düşmüş...böyle işlerde dikkatli olalım arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pipisipispis -- 20 Eylül 2015; 0:32:16 >
  • Swaplamak ne ola ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Amphioxus IV

Bizim arkadaş Şahine SLX e Mustang motoru koydu çevirmede kaputu açıp bakmadıkları için sıkıntı çıkmıyor

Çok komikmiş ama konuyu kirletme konuyu espirisine açmadım eğer öyle olsaydı

65 beetle a 911 turbo motoru yada tempraya 458 italia motoru konurmu diye açmadık

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Bizim torosa ferrari motoru koydurttuk..köyden şehre 9.38 dakikada geliyoruz..zaten bu motoru çevirecek polis arabası yok

Güzel fikirmiş kardeş bende yarın komşunun Murat 131 e yaptırayım aynısını.Yararlı paylaşım +rep
  • Schnitter kullanıcısına yanıt
    Hocam işte tempra nın motorunu toplamakla uğraşmak yerine 1.4 77 hp fire motor konur mu izin veriliyor mu dedim hepsi bu, diğerleride torosa ferrari motoru koydık diye şaka yapıyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz masraflı olsada aynı hacimde aynı seride sıfır sandık motor takılabiliyor. farklı hacim veya farklı yakıtlı takılmıyor diye biliyorum yanılıyor olabilirim diğer türlü o motoru veya bu motoru takmak usulsüz oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

Hocam işte tempra nın motorunu toplamakla uğraşmak yerine 1.4 77 hp fire motor konur mu izin veriliyor mu dedim hepsi bu, diğerleride torosa ferrari motoru koydık diye şaka yapıyorlar

Yasal bir sıkınti olur mu bilmiyorum ama fiat in vw nin kisiye motor verecegini sanmiyorum.

• Ulan forum ne hallere geldi. Arkadaş güzelce sormuş ama cevaplara bakın. Yapmayı düşündüğü işte gayet mantıklı (yada yapmayacağı ama merak ettiği şey)
    Bende konuyu görünce merak edip girdim bakayım oluyormu diye ama yanlışlıkla çocuk parkına gelmişim.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Biraz masraflı olsada aynı hacimde aynı seride sıfır sandık motor takılabiliyor. farklı hacim veya farklı yakıtlı takılmıyor diye biliyorum yanılıyor olabilirim diğer türlü o motoru veya bu motoru takmak usulsüz oluyor.

Tosbağalara 2.0 TDCI Ford motoru takılıyordu sanki.Bir araştırayım konuyu.
    EK:Bulamayacağım gibi ama hatta kapak yer kalmadığı için kapatılamıyordu.Motorun her yeri kapalı olduğu için yağmurda sorun olmuyordu.Özetle yapılabilir.Masraflı olur ama bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 20 Eylül 2015; 0:32:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Ulan forum ne hallere geldi. Arkadaş güzelce sormuş ama cevaplara bakın. Yapmayı düşündüğü işte gayet mantıklı (yada yapmayacağı ama merak ettiği şey)
    Bende konuyu görünce merak edip girdim bakayım oluyormu diye ama yanlışlıkla çocuk parkına gelmişim.

Yazdıklarıma benden önce yazan arkadaşlar dahil değil. Ben yazarken yazmışlar.

• bende mustang alıp 1.2 palio motoru taktım şaka makinesi yaptım.

ama kimse şakayı anlamadı.
  • quote:

Ulan forum ne hallere geldi. Arkadaş güzelce sormuş ama cevaplara bakın. Yapmayı düşündüğü işte gayet mantıklı (yada yapmayacağı ama merak ettiği şey)

Hocam teşekkür ederim anladın vw 1303 ler 1.3 motor o yüzden 1.2 tsi düşündüm temprada 1.6 onada uygun olarak 1.4 fire düşündüm arabayı topladığında böyle bir işlem gerçekleştiriliyorsa çok güzel olur

• Hicam bence sıkıntı çıkmaz daha bugün internette gördüm izmirde bir firma Mercedes E coupeye amg motoru yaptirms sisıkıntı olsa girmezlerdi herhalde bu işe.

• Hicam yanlis bilmiyorsam beetle araclara 911 motorlari takilabiliyor sans eseri ornek veripte mi tutturdunuz bilmiyorum.Tasarimcilari ayniydi galiba beetle ve 911in

Gercek soruya gelirsek kanunlarda belli bir hacim yukseltme kurali var atiyorum benzinli bir aracin ccsini %50 arttirabilirsin diye siz 1.0 beetleyi 1.5cc yapabilirsiniz ve ruhsata isletebilirsinjz ama 1.6 olursa olmaz bunun gibisinden belli bur buyutme kurali var onu arastirin.

Guzel bir usta + para olduktan sonra yapilabilecek bir sey usta cok onemli bu noktada.

• yeni yasalara göre sadece kendi motorunun sıfırını yada hurda belgeli yani faturası olanı takabiliyorsun. Başka motor takarsan yasal olarak kullanabilmen için emisyon gürültü vb. Testleri yaptırman gerekiyor onuda şahışlar için çok maliyetli ancak bu işlerle ugraşan yerler var ama hep maliyet

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hicam yanlis bilmiyorsam beetle araclara 911 motorlari takilabiliyor sans eseri ornek veripte mi tutturdunuz bilmiyorum.Tasarimcilari ayniydi galiba beetle ve 911in

Gercek soruya gelirsek kanunlarda belli bir hacim yukseltme kurali var atiyorum benzinli bir aracin ccsini %50 arttirabilirsin diye siz 1.0 beetleyi 1.5cc yapabilirsiniz ve ruhsata isletebilirsinjz ama 1.6 olursa olmaz bunun gibisinden belli bur buyutme kurali var onu arastirin.

Guzel bir usta + para olduktan sonra yapilabilecek bir sey usta cok onemli bu noktada.

Usta bulurum o önemli değil sadece izin veriliyormu diye sordum bununla ilgili resmi bir yazı var mı hocam prosedürleri ile ilgili

• quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

quote:

Hocam teşekkür ederim anladın vw 1303 ler 1.3 motor o yüzden 1.2 tsi düşündüm temprada 1.6 onada uygun olarak 1.4 fire düşündüm arabayı topladığında böyle bir işlem gerçekleştiriliyorsa çok güzel olur

Temprayı bilmem ama 1303 e tsi hem maliyetli olur hemde yürüyen ve aktarma torka dayanmaz. Ucuz yollu 1.0- 1.2 50-60 hplik bir motor bile yeterli olacaktır. Eski motoruna göre çok daha yeterli olur. Yok tsi dersen yürüyen ve aktarmayıda elden geçirmek lazım.

• Forum çöplüğe dönmüş
    Neyse alıntıdır.Anladığım kadarıyla işin fiziki değil resmi kısmını merak ediyorsunuz.

orjinal motorunu hurdaya çıkart
    yeni motoru üzerine koy
    muayaneye git
    ek1 belgeleri vs vs muayeneden gec (motor üzerine konmuştur yazısı için)
    Tse ye git (motor bu kasada kullanılabilinir belgesi için)
    emniyete git bu belge ile emniyet ankaraya yazı yazıcak cc artışı ile alakalı yasal mı degilmi diye onun cevabını bekle gelen cevab OK ise emniyet sana EGM ile başlayan 17 haneli motor numarasını vericek
    gidiceksin sanayiye üzrindeki motor numarası mesela D16A9 altındaki ufak rakamları sildirceksin oraya 17 haneli numarayı çaktırcaksın
    ordan çıkıcaksın emniyete gidiceksin emniyet yazıyı görücek ve o cakılan numaranın altına TC damgasını vurucak sonra seni muayeneye sevkedicek
    muayeneye gidiceksin ordaki memur çakılan numarayı kontrol edicek TC mührünü görücek ve senin muayeni yapacak
    ordan ruhsatlarını muameleciye vericeksin EK1 belgesi ile (bu EK1 en başından beri rdan orya dolancak en son muayenede onun üzrine motor degişikligi yazılcak) ruhsatındaki motor numaran degişicek CC ve beygir degişicek ve yasal olucaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 20 Eylül 2015; 0:56:02 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.