Şimdi Ara

ESHOT(İzmir) Vs İETT(İstanbul) Farkı ve Bedava biniş yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir vatandaş olarak İETT ve ESHOT fiyatlarından oldukça rahatsızım. Sonuç olarak toplu taşıma araçlarından 1 litre benzin parasından fazlasını bir aile neden Belediye ye versin ki? Amaç trafiği rahatlatmak değil midir? Özellikle İstanbul gibi tüm ilçelerin bir birine yakın oluşu Örnek En kuzeydeki Kağıthane'den en aşağıdaki Zeytinburnu'na neden 3 kişi 15 tl versin? Özel arabasıyla gider daha kaarlı çıkar. Peki İETT Fiyatları ne alemde? Metrobüs 2.95 Ne kadar yakında yada uzakta inerseniz inin en fazla 45 krş iade ediyor. Metro desen 1.95 idi en son sanırım. İstanbul'da düz bir hattan doğruca gidemiyoruz malesef büyük ihtimal her gün yolcuların %80 ni aktarma yapıyor ve ilginçtir buna da para ödeniyor!!

4. Leventten Metroya biniyorum 1.95 ödüyorum. Daha sonra Gayrettepe'de yada Mecidiyeköy'de iniyorum Metrobüse 2.95 ödüyorum!!! İadem ise 45 krş. Yok garaja gideceksem yani Merter'e 1.25 krş daha ödüyorum!!!

Anlıyacağınız bu adam sülalesini satın alacak kadar para bassa da aç gözlü belediye kartı belli kullanımdan sonra ücretsiz kullanıma tabi tutmuyor. Ama dünyanın çoğu yerinde belli kullanımdan sonra ücretsizdir.

Hayır fiyatlar hem çok pahalı hemde cezbedici hiç bir yanı yok. Sürekli kazık yiyoruz!!!

Peki Ya İzmir ESHOT ne alemde?

Vapur, Banliyo yada Otobusleri standarttır. 2 tl.

İstanbul'a göre çok uygun demi? 2.95 nerede? 2 tl nerede?

Peki İzmir'de aktarma yapınca ne kadar para alıyor? İzmir'de aktarma parası diye bir şey yoktur. 2 TL Bastığınız zaman 90 dk içerisinde kaç defa basarsanız basın 0 tl ücret kesilmektedir. Yani İzmir'de en uçtan en uca 90 dk içerisinde çok rahat gidersiniz. Yani İzmir'de size 4 lira yeter. Sabah çıkarsınız. Akşam evinize dönersiniz. Artık gideceğiniz yolda 5 tanemi Hat değiştirisiniz yoksa 1 tanemi orası pek problem değil.

Peki neden ESHOT dan şikayetçiyim?

ESHOT 90 DK yı 120 dk ya çıkarmalı ve Fiyatları acilen düzenleyip mesela 2.25 e çıkarıp bunu 4 sene boyunca zamlamama sözü vermeli ve İstanbul halkına da yaptıklarına anlatmalı ki Allah la Kitap la insanları aldatmak bi yere kadar.

Ha İETT nin son zamlarını da okudum bir jeton 4 tl olmuş. Yazıklar olsun. Halkı emip ( anahtar kelimeler, emiş videosu izle ) sonra da marifetmiş gibi Oraya metro götürdük buraya çöp götürdük demek uzmanların işi değildir. Uzman kadro en az harcama ve en az ücretlerle en doğrusunu ve verimlisini yapmaktır. Ama yok bunlar paraları nerelerde hortumluyorlar Allah bilir!!!

BEDAVA BİNİŞ YOLLARI

Tramvay hatlarından yürüyerek durağa geçin korkmayın!!!. Çaktırmadan arkalardan atlayın.

Çok kalabalık Metrobüs geçitlerinden özellikle Gayrettepe'de biri basınca hemen arkasına yapışın ikiniz birden geçin.

Az kalabalık yerlerde de doğru zamanı bekleyin güvenlik arkasına döndüğünde biriyle yada varsa arkadaşınızla geçin.

Metrobus duraklarından az ilerleyin ve Güvenlikçinin zafından yararlanıp boyu 1.50 filan olan o plastik bloklardan atlayın.

Son çareniz ise bir tane Jeton alın ve abi son parama jeton almıştım burdan geçmiyormuş diyin.

Veya güvenlikçiyi ikna edin. Ama kesinlikle işsiz miş gibi yanaşmayın işim var ama paramı alamıyorum diyin ki serseri çalışmıyor asalaklık yapıyor demesinler. Ben neredeyse 4 ayda 20-30 kere bedava geçtim birde para mı verecektim acep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 14 Haziran 2014; 1:51:28 >

• Ogrenci kartim var 1 tl basiyor kafam rahat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş 1.1 liraya Seferihisar'dan Bornova'ya(mesafeyi İzmirliler anlamıştır) dönebiliyorum, gayet memnunum şahsen.
  • Ben hep 40 liralık dolduruyorum

Ne diyelim yani ? Yarın meydanlar da toplu ulaşım zammını protesto eden bir kalabalık olsa şu konuya mesaj yazan kaç kişi o kalabalığın içerisin de olacak ? Bu işler öyle twit atmayla falan olmuyor.Demokrasiyle yürütülen ülkeler de sokağa çıkarsın tepkini belirtirsin yöneticinin yüzü kızarır pardon der geri çeker veya böyle kalacak der açıklamasını ortaya koyar.Türkiye'de ise ileri demokrasi var.Sokağa çıktığın an kafana gaz kapsülü isabet edebilir veya gözüne plastik mermi isabet ederek sakat konumuna düşebilir hatta hayatını karartabilirsin.Sonuç olarak kaçınız meydanlara çıkıyorsunuz ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ve tanrı onu yarattı -- 14 Haziran 2014; 1:53:01 >
  • İstanbul'un Kadir Abisi var(!)

• 1 liraya beylikduzunden kadıköye gidiliyor. oda öğrenciysen tabi. yoksa fena sömürüyorlar
  • izmirin en sevdiğim yönü kenkart ı kullanması ve aktarmalı ulaşımı iyi denecek seviyede geliştirmesi. 90 dk içinde otobüs+metro+izban+vapur kullanabiliyorsnuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'da ulaşım 1.10 tl Ankara'da 1.50 tl olacak biz ne yapalım eylemle falan çözülmez bu iş ayakkabı kutuları neyle dolacak zam yapılmasa ?
  • 155 tl verip aylık kart alıyordum her ay düzenli olarak.

Ama 170 tl ödemem çok fazla.

Şarjlı motor yada Bisiklet alacağım kendime bir tane.

Zaten iş yerim yakın Ben Fatihteyim iş yeri cağaloğlunda.
  • Bir öğrenci olarak İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerini makul buluyorum. Metrobüs'e biniyorum, 1 TL gidiyor ardından bir aktarma yapıyorum 40 kuruş, ardından Marmaray'a geçiyorum bazen 20 kuruş bazen de 35 kuruş alıyor. Aktarma olmadığında ve bir, iki durak mesafe olduğunda fazla gibi gelebilir ancak genele vurulursa bence gayet uygun. En büyük sıkıntı sefer sıklığında, metrobüs ve metrolarda maalesef yoğunluk çok fazla oluyor.
  • elektrik su havagazı otobüs treylebüs can gerisi heyecan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Bir öğrenci olarak İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerini makul buluyorum. Metrobüs'e biniyorum, 1 TL gidiyor ardından bir aktarma yapıyorum 40 kuruş, ardından Marmaray'a geçiyorum bazen 20 kuruş bazen de 35 kuruş alıyor. Aktarma olmadığında ve bir, iki durak mesafe olduğunda fazla gibi gelebilir ancak genele vurulursa bence gayet uygun. En büyük sıkıntı sefer sıklığında, metrobüs ve metrolarda maalesef yoğunluk çok fazla oluyor.

İzmir'de 1.10 veriyorsun sonra hep 0 tl basıyorsun. Yarın o kartın olmadığında 3 tl sonra 2 tl sonra 1 tl basınca görecem ben seni birde akşam dönüşü olacak bu işin. Etti mi sana 10 tl. Asgari üvretli günde kazanıyor 29 tl zaten.

• Söylediklerine katılıyorum ama ne kadar pahalı olursa olsun bir şekilde hile yaparak bedava binmek marifet değil, kul hakkıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Bir öğrenci olarak İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerini makul buluyorum. Metrobüs'e biniyorum, 1 TL gidiyor ardından bir aktarma yapıyorum 40 kuruş, ardından Marmaray'a geçiyorum bazen 20 kuruş bazen de 35 kuruş alıyor. Aktarma olmadığında ve bir, iki durak mesafe olduğunda fazla gibi gelebilir ancak genele vurulursa bence gayet uygun. En büyük sıkıntı sefer sıklığında, metrobüs ve metrolarda maalesef yoğunluk çok fazla oluyor.

İzmir'de 1.10 veriyorsun sonra hep 0 tl basıyorsun. Yarın o kartın olmadığında 3 tl sonra 2 tl sonra 1 tl basınca görecem ben seni birde akşam dönüşü olacak bu işin. Etti mi sana 10 tl. Asgari üvretli günde kazanıyor 29 tl zaten.

Aktarmanın ücretsiz olması çok daha güzelmiş. Maalesef tek kullanımlık kartlarda o durum var, şuan bulunduğum Aksaray'da da tek kullanımlık kart 2 lira, öğrenci kartında 1 lira ve aktarma da ücretsiz.
    Öğrenciliğimin bitmesi durumunda İstanbul için en iyi seçeneğim herhalde aylık kart olur, tabii her gün kullanacaksam. İş yerine toplu taşıma ile giden birisinin ulaşım masraflarını bence iş yeri karşılamalı, bu konuda bir zorunluluk getirilse aslında çoğu kişi için iş harici kullanımlarda fazlalık olmaz o ücretler.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

Söylediklerine katılıyorum ama ne kadar pahalı olursa olsun bir şekilde hile yaparak bedava binmek marifet değil, kul hakkıdır.

Esas kul hakkı Memur, Polis bedavaya binerken daha az maaşla daha çok ezilenin haklarının göz ardı edilmesi, amacı hizmet olan kurumun işi ticarete dökmesi. Ben bunu söylüyorum açıkca ki insanlarda bunu yapsın. Bunu yapmıyorlarsa eylem yapsınlar kimseyi dinlemeden para vermesinler. Burada fiyatları makul bir seviye de de biz mi aksiyon arıyoruz? Açıkcası İstanbul da para verdiğim zaman vicdanım sızlıyordu. Kendi cebime değil bu belediyenin prim yapmasına. Çünkü ne kadar kullanım o kadar zamdır. Sanmayınki 3 krşun hesabını yapıyorum. Gerçekten İstanbul da su alacak param olmadan yollara çıktım çünkü yoktu!!! yeri geldi cebimizde çokta para oldu ama yeri geldi cami aradım gidip bedavadan su içmek için. Türkiye de gereksiz pahalılaşma son sürat devam ediyor.

• Aktarma olarak izmir iyi.

fakat 2 şehirde'de otobüsler tıklım tıklım gidiyor. Bu kafanın değişmesi lazım.
  • izmir candır
  • Metrobüsten metroya ya da metrodan otobüse vs va binincd az ücret ödersin. Zaten istanbulda hergün toplu taşıma kullananlar,aylık kart alıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Ben hep 40 liralık dolduruyorum

Ne diyelim yani ? Yarın meydanlar da toplu ulaşım zammını protesto eden bir kalabalık olsa şu konuya mesaj yazan kaç kişi o kalabalığın içerisin de olacak ? Bu işler öyle twit atmayla falan olmuyor.Demokrasiyle yürütülen ülkeler de sokağa çıkarsın tepkini belirtirsin yöneticinin yüzü kızarır pardon der geri çeker veya böyle kalacak der açıklamasını ortaya koyar.Türkiye'de ise ileri demokrasi var.Sokağa çıktığın an kafana gaz kapsülü isabet edebilir veya gözüne plastik mermi isabet ederek sakat konumuna düşebilir hatta hayatını karartabilirsin.Sonuç olarak kaçınız meydanlara çıkıyorsunuz ki ?

Meydana cikmayla olcak is degil bu adam yerden kaldirdigi bir copu bile ballandira ballandira anlatiyorsa , buna rakip partilerin ise kendi yaptiklarini anlatmalari gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Metrobüsten metroya ya da metrodan otobüse vs va binincd az ücret ödersin. Zaten istanbulda hergün toplu taşıma kullananlar,aylık kart alıyorlar

Bu ne anlama geliyor biliyor musun? Bizim ulaşım fiyatlarımız kazıktır kullananlara güzel bi geçiriyoruz. Ha sürekli kazık yemek istemiyorsanız aylık kart alırsınız. Aylık 2 paket sigara cebinizde kalır. E be adam tek seferde de 300 seferde de uygun fiyat niye almıyorsun? Tabi geçirebildiğine geçir zihniyeti var bu ülkede. Birde zorunlu sağlık sigortası kapsamında vatandaşı havadan borçlandırdılar alabildiklerinden aldılar alamadıklarına da af geldi marifetmiş gibi bundan da prim yapmaya kalktılar. Jeton 4 tl ama aylık kart daha uygun. Neden böyle? Burada ap açık bir manupülasyon vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 14 Haziran 2014; 2:36:28 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.