Şimdi Ara

ESHOT(İzmir) Vs İETT(İstanbul) Farkı ve Bedava biniş yolları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kesinlikle istanbulda yaşamayan biri olarak gittiğimde (aktarma yapamadan bir yerden bir yerede gidemiyorsun) her seferinde 4 tl bayılmak hiç hoş bir şey değil.
  • İstanbul'dan İzmir'e okumaya geldim . Ulaşım bakımından İzmir İst'u 2 ye katlar , aktarma olayıda çok iyi.
  • Yakında buda zam yaparsa hiç şaşmam..
    Gökçek;
     ESHOT(İzmir) Vs İETT(İstanbul) Farkı ve Bedava biniş yolları

65 yaş üstü, polis, bazı memurlar, belediye çalışanları beleş biniyor kartı okutup okutup geçiyorlar, öğrenciden 1.35 kesilince içim sızlıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 14 Haziran 2014; 2:58:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

1 liraya aliağadan bucaya geliyorum
    hatta abartılıp 1 liraya aliağa-cumaovası yapılıp 90dakika dolmazsa oradan da otobüse binilir

doluyor 90 dk
  • Kadıköydeki karaköy-eminönü iskelesinden girince en ilerde karaköy turnikesi var, en soldaki turnikenin kenarı bir kişinin yan yan çok rahat bi şekilde geçebileceği kadar açıklığa sahip. Sabah saatlerinde güvenlik olmaz genelde çok rahat geçersiniz. Güvenlik varsada fırsat kollayın bakmadığı bi zaman yardırın. Bunun haricinde yarım turnike taktiği vardır kişi akbil bastığında geçerken turnikeyi yarıda tutsun, kenarda gene çok rahat geçebileceğiniz açıklık oluyor arkadan gelen arkadaşınız geçsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.F.O

İstanbul'un Kadir Abisi var(!)

kadir abiniz ikinci 5 yıldada sizi soymaya devam ediyor yine verin tabii yolunacak tüyünüz kalırsa.
  • İzmir in ulaşımı istanbuldan iyi diyenler neyin kafasını yaşıyor.
    İzmir in otobüs filosu: 1484
    İStanbul un ise 5848
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AT YARIĞI -- 14 Haziran 2014; 5:01:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 28GİRESUNLUUU

İzmir in ulaşımı istanbuldan iyi diyenler neyin kafasını yaşıyor.
    İStanbul un ise 5848
    . Benim oturdugum yerden gecen otobüs sayısına bakin. Kalite ortada .

10A ESATPAŞA - ATAŞEHİR - YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
    11T TÜRKİŞ BLOKLARI - ÜSKÜDAR
    133F YEDPA - FINDIKLI MAHALLESİ - MALTEPE - CEVİZLİ
    14CE ÇEKMEKÖY - KADIKÖY
    14KS SULTANBEYLİ - GÖLET - KADIKÖY
    14ÇK Ş.ŞAHİNBEY - KADIKÖY
    19D ÜMRANİYE - BOSTANCI
    19K KAYIŞDAĞI - KADIKÖY
    19S YENİDOĞAN - SARIGAZİ - KADIKÖY
    19V VEYSEL KARANİ - SAMANDIRA - KADIKÖY
    319 KAYIŞDAĞI - KADIKÖY

önemli olan otobüs sayısı değil bkz. gelişmiş şehirlere entegre sistemin çalışması önemli

• quote:

İStanbul un ise 5848

14CE ÇEKMEKÖY - KADIKÖY
    19D ÜMRANİYE - BOSTANCI
    19K KAYIŞDAĞI - KADIKÖY
    319 KAYIŞDAĞI - KADIKÖY

Tam 3.9 katı yani!!!

Peki Nüfus olarak kaç katı?

Tam 3.5 katı.

Filo olarak daha zengin. Ama aldığı para İse

Bir kişi sabahtan akşama kadar İstanbul'u gezse her bilette para kesintisine uğrayacak az yada çok. İzmir'de ise bir kişi en fazla 24 saat içerisinde 16 kere ücretli kart basabiliyor ve bu 16x2 = 32 tl eder. İzmir'de bir kişi günde 100 kerede kart bassa en fazla 32 lira verebilir belediyeye ve 24 saat sürekli gezer. Ancak İstanbul'da Sürekli gezse ve 2 saatte bir bilet bassa. Bunun yarısı metro, yarısı metrobüs olsa. (6x1.95=11.97) + (6x2.95=17.7) = 29.67 eder. İstanbul bu hesaplarla fiyat da uygun çıktı. Ama İstanbul'da 2 saatte bir değil 100 kere bassa 100x1.95= 195 tl eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

quote:

İStanbul un ise 5848

14CE ÇEKMEKÖY - KADIKÖY
    19D ÜMRANİYE - BOSTANCI
    19K KAYIŞDAĞI - KADIKÖY
    319 KAYIŞDAĞI - KADIKÖY

Tam 3.9 katı yani!!!

Peki Nüfus olarak kaç katı?

Tam 3.5 katı.

Filo olarak daha zengin. Ama aldığı para İse

Bir kişi sabahtan akşama kadar İstanbul'u gezse her bilette para kesintisine uğrayacak az yada çok. İzmir'de ise bir kişi en fazla 24 saat içerisinde 16 kere ücretli kart basabiliyor ve bu 16x2 = 32 tl eder. İzmir'de bir kişi günde 100 kerede kart bassa en fazla 32 lira verebilir belediyeye ve 24 saat sürekli gezer. Ancak İstanbul'da Sürekli gezse ve 2 saatte bir bilet bassa. Bunun yarısı metro, yarısı metrobüs olsa. (6x1.95=11.97) + (6x2.95=17.7) = 29.67 eder. İstanbul bu hesaplarla fiyat da uygun çıktı. Ama İstanbul'da 2 saatte bir değil 100 kere bassa 100x1.95= 195 tl eder.

İzmirdede İstanbul daki gibi 5-10dk da bir mi seferler. Metrobüs zaten biri gitmeden biri geli Yor. Pahalı dersin anlarımda izmirle karşılaştırmak komik. Köyle metropol mu karşılaştırılır. Otobüsler zaten 5-10 dk da bi geçtiği halde tıklım tıklım zam niye ?.

• İzmir'imiz candır. 1.10 kuruşa dilediğimce geziyorum

• 10 dakikada bir sefer var İzban diyoruz biz ona ve metrobusun 3 katı büyüklüğünde. Ayrıca bi uçtan Bi uca maksimum 1.30 saatte varabiliyosunuz. Köy kelimesi Giresun için denir İzmir için değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ThEagles

10 dakikada bir sefer var İzban diyoruz biz ona ve metrobusun 3 katı büyüklüğünde. Ayrıca bi uçtan Bi uca maksimum 1.30 saatte varabiliyosunuz. Köy kelimesi Giresun için denir İzmir için değil

İstanbul da yasamiyosan batiyosun. O izban dediğin şeyden İstanbul da da var.

• izmir de ve istanbul da yasiyorum;
    2 gun once arabayla(3 kisi) bostanli-uckuyular feribotuna 5 liraya bindik

ayrica kesinlikle izmirin sistem daha iyi.. tek metroyla izmiri geziyosun
    ha yetmezse aktarma yapip tamamini geziyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

Söylediklerine katılıyorum ama ne kadar pahalı olursa olsun bir şekilde hile yaparak bedava binmek marifet değil, kul hakkıdır.

Esas kul hakkı Memur, Polis bedavaya binerken daha az maaşla daha çok ezilenin haklarının göz ardı edilmesi, amacı hizmet olan kurumun işi ticarete dökmesi. Ben bunu söylüyorum açıkca ki insanlarda bunu yapsın. Bunu yapmıyorlarsa eylem yapsınlar kimseyi dinlemeden para vermesinler. Burada fiyatları makul bir seviye de de biz mi aksiyon arıyoruz? Açıkcası İstanbul da para verdiğim zaman vicdanım sızlıyordu. Kendi cebime değil bu belediyenin prim yapmasına. Çünkü ne kadar kullanım o kadar zamdır. Sanmayınki 3 krşun hesabını yapıyorum. Gerçekten İstanbul da su alacak param olmadan yollara çıktım çünkü yoktu!!! yeri geldi cebimizde çokta para oldu ama yeri geldi cami aradım gidip bedavadan su içmek için. Türkiye de gereksiz pahalılaşma son sürat devam ediyor.

Arkadaş bedava binmenin nesini savunuyorsun yahu, içinde 60 kişi olan bir otobüsü düşünelim bu otobüsün içinde 3 tane polis var ve onlar bedava biniyor e geriye kalan 57 kişinin hakkını ne yapacaksın ? Enayi mi onlar arkadaş ? Sorsak müslümanım dersin burada insanların hakkını yemeyi savunuyorsun.

Polisi her ne kadar sevmesem de günde dünya kadar insanlar uğraşıyorlar bedava binmek onların hakkı aynı şekilde öğretmenlerin de bedava binmeleri gerekir her gün kuduruk ergenlerle uğraşmak kolay iş değil.

Zam geldiğinde yapılacak tek şey vardır o da sokağa dökülüp eylem yapmak, en başından beri sokağa dökülüp eylem yapılsaydı şimdi kimse böyle kafasına göre at koşturamazdı.

• Eshot'un o dediğini yapması saçmalık olur çünkü bildiğim kadarıyla zarar eden bir kurum.Şu anki sistem gayet yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sana öğretilenleri ezberlemeye alışmışsın şahsen evimin önünden geçen otobüs sayısı seninkinin 6 katı filan. 1 dakikada bir filan geçiyor gelenlerde 3'er 2'şer geliyor(Dedebaşı durağı izmirliler bilir). Sayı bakımı nüfüsla orantılıdır fiyatlardan belli neyin ne olduğuda. Ayrıca köy dediğin yerdeki medeniyetin 10da biri yok istanbulda şu an türkiyedeki en nezih yerlenden en kültürlü yerlenden biridir izmir. Belkide ilkidir. Köy dediğin senin giresun oluyor ne araç var ne ulaşım. İstanbulda karını kızını iş çıkışında bir otobüse bindir sağ çıkarmı diye aklın çıkar izmirde iş çıkışında en fazla ayakta bile otobüsüne gçre 20-30 kişi olur büyüklüğe göre. iş çıkışı olmayan saatlerde zaten boş gider çoğu araba ayakta yolcuya gerek kalmaz.
  • 2 liraya metroya biniyorum,aliagaya yakin bir yerde inip 3 tl daha verip yazligima gidiyorum.Izmir ulasimindan acikcasi cok memnunum.Hem fiyat uygun hem de rahat.Tek sıkıntı güne gidip tum gun oturup biz ölü haldeyken yer isteyen teyzeler.

• kardesimin ogrenci kartini kullaniyorum ellime evden eski bi kitap aliyorum ogrenci numarasi yapiyorum qafam rahat

• İzban akar 1.10

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.