Şimdi Ara

Erzurum nasıl bir şehirdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
22.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ankaradan giden biri için erzurumun zorlukları nelerdir sizce yaşanabilir bir şehir mi?

ev kiraları, ulaşım ve insanları nasıldır?

Erzurum: Doğu'nun Parlayan Yıldızı

Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi Erzurum, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir şehirdir. Türkiye'nin en yüksek şehirlerinden biri olan Erzurum, deniz seviyesinden yaklaşık 1.950 metre yükseklikte yer alır.

Kentin tarihi, Urartu Krallığı'na kadar uzanır. Asırlar boyunca Erzurum, İpek Yolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Şehir, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir rol oynamıştır.

Erzurum'un tarihi merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş ve korunmaktadır. Tarihi Ulu Cami, Erzurum Kalesi ve Yakutiye Medresesi şehrin öne çıkan mimari yapılarındandır.

Erzurum, kış sporları meraklılarının da uğrak noktasıdır. Palandöken Dağı, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Dağda 17 kilometrelik pistler ve 8 telesiyej bulunmaktadır.

Şehir aynı zamanda yöresel lezzetleriyle de ünlüdür. Cağ kebabı, testi kebabı ve keşkek Erzurum'un mutlaka denenmesi gereken yemekleri arasındadır.

Erzurum, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Şehrin eşsiz konumu, yüzyıllar boyunca stratejik öneme sahip olmasını sağlamıştır. Erzurum, Doğu Anadolu'nun parlayan yıldızı olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Erzurum nasıl bir şehir sorusunun cevabı soran kişiye göre değişir. Senin günlük hayatındaki alışkanlıkların ve nasıl yaşadığın önemli.

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Erzurum nasıl bir şehir sorusunun cevabı soran kişiye göre değişir. Senin günlük hayatındaki alışkanlıkların ve nasıl yaşadığın önemli.

ankarada ortalama bir yaşam süren biri için

Orijinalden alıntı: TragedyDH

ankaradan giden biri için erzurumun zorlukları nelerdir sizce yaşanabilir bir şehir mi?

ev kiraları, ulaşım ve insanları nasıldır?

Kışları çok soğuk olan biryerdir.
  • öncelikle gezeceğin yerler fazla yok.yani ankaradan buraya gelişinde biraz şaşırabilirsin ancak insanları çok iyidir.yaklaşık 4 ay boyunca kar yağar....yani üni. kazanıp başka şehire gidip şehir görmek için can atıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mersin nasıl bir şehir ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ula zeki istanbul ne ki erzurum yayla yayla

Konum ve imkan olarak doğuda bir numaralı şehirdir. Çoğu devlet kurumunun bölge müdürlüğü, üniversite, bölge eğitim ve araştırma hastanesi, 9. kolordu erzurumdadır. devlet dairelerinin hepsi aynı cadde üzerinde. valilik, belediye, adliye, vs.
    Askeriye şehrin tam ortasındadır. bu yüzden pek güzel durmuyor, görüntü olarak.

üniversite şehir merkezindedir. merkezden yürüme mesafesinde. Kampüsü çok büyüktür.

Şehir içi ulaşım özel halk otobüsleri ile sağlanıyor. Kardelen kart vasıtasıyla ulaşım yapılıyor. ilçeler birbirine uzaktır.

ben ayrılırken, şehirde büyük bir tane redevco avm vardı. onun dışında yerel marketlerinde irili ufaklı avm leri var.

Kira konusunda ortalama 200-700 arası değişir. Kayakyolu kesiminde kiralar yüksektir. öğrenci olarak gidiyorsan yıldızkent tarafı idealdir öğrenciler için.

iklim olarak kışı gerçekden yaşayan bir şehirdir. Ben ilk gittiğim sene(2007) yazın ve sonbaharda yağmur yağmamıştı. Direk kar yağdıydı ilk karı 29 ekimde görmüştüm. Sıcaklık eksili değerlere eylül sonu gibi düşmeye başlar. En sert soğuklar aralık sonu görülür. meşhur -30 lu dereceleri görürsün ozaman.Hiç unutmam sabah 16 aralık 2007 günü sabah 6.30 da okula giderken termometre -32 derece görmüştüm. Kar yağdımı iyi yağar. Zaten karın arkasında gelen ayaz yerdeki karı dondurur. böylece 3-4 ay kar yerde kalır. Ara sokaklara falan girersen 1 karışlık buz tabakası falan görürsün.
    Çatılarda, saçaklarda 2-3 metre boyunda buz sarkıtları göreceksin. Aman dikkat derim. Çok tehlikeliler.
    Yaz mevsimi serindir. maksimum 25-30 dereceye çıkar sıcaklık. nem olmadığından terlemezsin.

Şehrin merkezi sayılan cumhuriyet caddesi vardır. Havuzbaşı ile başlar, çifte minareli medresenin orda biter. üzerinde birçok türden satış yapan mağazalar var.

Palandökene kışın rağbet olur. Şehir merkezine 5 km uzaklıkda kayak merkezi. lüks oteller falan var. günü birlik kayakçılar için kayak federasyonun kampı var.

insaları misafirperver, sıcak kanlı, yardımseverdir. Fakat ramazan ayına biraz sinirli oluyorlar. Ağırlıklı olarak. milliyetçidir. Memur ve öğrenci nüfusuda fazladır.

Kısacası erzurum doğunun en güzel şehridir.

Yazarken özledim oraları, imkanım olsada bir defa daha gitsem.

aklına takılan olursa, pm atabilirsin.

Dji Mavic Air 2

• eywallah Byfe Aklımdaki sorunların çoğunun yanıtını vermişsin teşekkürler

Orijinalden alıntı: emre_demir1

öncelikle gezeceğin yerler fazla yok.yani ankaradan buraya gelişinde biraz şaşırabilirsin ancak insanları çok iyidir.yaklaşık 4 ay boyunca kar yağar....yani üni. kazanıp başka şehire gidip şehir görmek için can atıyorum...

Abim üniversiteyi Erzurum'da okuyor ve apaçisi ülkücüsü falan filan çok diyor yani hayatta geleceğin son yer Erzurum olsun diyor.Kışın çok soğukmuş.Hatta bi keresinde yolda gelirken elini burnuna sürmüş yurda gelmiş sümüğü donmuş yani kıtır kıtır.

Özet:Gidilmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Erzurum nasıl bir şehir sorusunun cevabı soran kişiye göre değişir. Senin günlük hayatındaki alışkanlıkların ve nasıl yaşadığın önemli.

Büyük şehirlerden gelenleri pek mutlu edebilecek bir şehir değil Erzurum. Ankara'nın ortalama bir hayatı nasıl oluyor bilmiyorum, Ankara'ya gitmişliğim vardır. Şehir saat 3'te bile canlıydı, vakit geçirilecek kaliteli mekanlar çoktu. Erzurum saat 11 gibi uyuyan bir şehir, 11'den sonra açık alanda vakit geçirecek bir yer bulman zor. Epeyce kafe var genel olarak nezih ortamlardır, yani Ankara'yı pek aratmazlar. Kaliteli canlı müzik yapan birkaç yer varmış ben hiç gitmedim.

Hava olarak yazın birkaç hafta bize göre bunaltıcı olur(30-35 derece arası), kışları eskisi kadar soğuk ve çetin değil. İlk baharı, yazın ortası hariç günleri ve son baharı ılıktır( 20-25 derece arası) yine bizce mükemmeldir. Sıcağı seviyorsan sana göre bir şehir değil yani.

Ev kiraları 500-650 TL arası değişir, öğrenci olduğunuz için yine bu fiyata fakat biraz daha az lüks evler bulabilirsiniz. Eğer iyi yalıtılmış kombili bir eve geçerseniz kışın aylık 250-350 TL arası bi doğalgaz gideriniz olur.

Üniversite kampüsü her anlamda güzeldir. İçinde her türlü imkan bulunur ve kampüsün şehirden çok farklı bir havası vardır. Kampüs kış çıkınca yemyeşil ve ferahtır. Üniversite binaları eski değildir ve bakımlıdır. Çok fazla öğrenci olduğu için ( ata. unide 65 bin öğrenci bulunmakta), kafa dengi insan bulman hiç zor olmayacaktır.

Bilgileri üniversite okumaya geleceğini düşünerek verdim. Eğer başka bir amaçla geliyorsan elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım.

• quote:

quote:

quote:

Büyük şehirlerden gelenleri pek mutlu edebilecek bir şehir değil Erzurum. Ankara'nın ortalama bir hayatı nasıl oluyor bilmiyorum, Ankara'ya gitmişliğim vardır. Şehir saat 3'te bile canlıydı, vakit geçirilecek kaliteli mekanlar çoktu. Erzurum saat 11 gibi uyuyan bir şehir, 11'den sonra açık alanda vakit geçirecek bir yer bulman zor. Epeyce kafe var genel olarak nezih ortamlardır, yani Ankara'yı pek aratmazlar. Kaliteli canlı müzik yapan birkaç yer varmış ben hiç gitmedim.

Hava olarak yazın birkaç hafta bize göre bunaltıcı olur(30-35 derece arası), kışları eskisi kadar soğuk ve çetin değil. İlk baharı, yazın ortası hariç günleri ve son baharı ılıktır( 20-25 derece arası) yine bizce mükemmeldir. Sıcağı seviyorsan sana göre bir şehir değil yani.

Ev kiraları 500-650 TL arası değişir, öğrenci olduğunuz için yine bu fiyata fakat biraz daha az lüks evler bulabilirsiniz. Eğer iyi yalıtılmış kombili bir eve geçerseniz kışın aylık 250-350 TL arası bi doğalgaz gideriniz olur.

Üniversite kampüsü her anlamda güzeldir. İçinde her türlü imkan bulunur ve kampüsün şehirden çok farklı bir havası vardır. Kampüs kış çıkınca yemyeşil ve ferahtır. Üniversite binaları eski değildir ve bakımlıdır. Çok fazla öğrenci olduğu için ( ata. unide 65 bin öğrenci bulunmakta), kafa dengi insan bulman hiç zor olmayacaktır.

Bilgileri üniversite okumaya geleceğini düşünerek verdim. Eğer başka bir amaçla geliyorsan elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım.

çok saol ben çalışma hayatı açısından sormuştum bakalım hayırlısı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.