Şimdi Ara

Erkek Beyni ve Kadın Beyni Arasındaki Farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazımda sizlere ''Erkek Beyni ve Kadın Beyni'' arasında ki farklardan bahsetmek istiyorum.

Erkekler ve Kadınlar aslında çok farklı olarak beyinlerini kullanıyorlar yani tam olarak aynı yapıda yönetilmiyor. Bildiğiniz üzere beynimiz hem sağ hem de sol yarım küreden oluşur.

Baktığımız zaman her ikisinin de yönetimi farklıdır.

- Kadınlar aşkta daha duygusaldır. Duyguları daha kırılgandır. Erkekler daha olgundur bu konu da sakin kalmayı bilirler.

-Kadınların beynin de serotonin hormonu daha çok bulunur. Arkadaşlar serotonin hormonu mutluluk hormonudur. Erkeklere kıyasla daha fazladır. Erkekler bu konu da daha geride kalır

-Mesela erkekler de testesteron hormonu vardır ve bu hormon ergenlik çağında kızlara oranla daha fazla açığa çıkar dolayısıyla bu konu da erkekler daha asabidir. Kızlar ise o dönem de daha uysaldır.

-Arkadaşlar, bayanlar çok konuşur yani çok konuşması daha küçük yaşlardan belli olur. Erkeklere oranla daha erken konuşmaya başlarlar. Bu konu da yine bayanlar açık ara önde.

-Erkeklerin görsel yeteneği daha fazladır. Hiç dikkat ettiniz mi ? bilmiyorum ama erkekler genel de inşaat mühendisliği, mimarlık gibi bölümlere daha çok yönelir. Bunun sebebi aslında görsellikte daha algıları açıktır. (kızlar bu bölümde bıyıklıdır )

-Arkadaşlar, genel de kadınlar iki beyin küresini kullanabiliyor. Maalesef erkekler de sol küre daha çok kullanılır veyahut sağ beyin küre daha çok kullanılırken her ikisini kullanmak biraz zor kadınların bu konu da yeteneği çok fazla doğuştan yönetebiliyorlar. Bunun sebebini ben kadınların daha duygusal olmasına bağlıyorum. Duygularıyla beynini yönetiyorlar Ya da şöyle diyebilir miyiz ? Kadınlar, Erkeklerin beyninin etini yiyor

-Kadınlar yine erkeklere göre tad konusunda yine farklılık gösterir. Mesela, tatlı ve ekişiyi daha iyi algılayabilirken, erkekler daha çok tuzlu maddeleri daha çok anlayabilir.

- Dikkat ettiniz mi ? bilmiyorum. Ülkemizde özellikle ingilizce öğretmenliği veya almanca öğretmenliğin de kadın sayısı daha fazla. Bunun sebebi kadınların yabancı dilleri algılaması daha iyidir. Daha çabuk öğrenirler. Acaba ezberiniz mi kuvvetli sizin ? tabi o kadar ''dırdır'' ederseniz beyniniz daha iyi algılar

-Erkekler, matematik ve sayısal konular da daha başarılıdır. Özellikle santrançta daha iyidir.

-Bayanlar göz teması kurarken çok daha iyidir. Erkekler bu konuda biraz zayıftır.

-Erkekler, Sol kulaklarını daha iyi kullanır ( bizzat kendimden biliyorum )

-Bayanlar her iki kulağını kullanabilir ( dedikoducu olduklarından olabilir mi acaba ? )

-Kadınların resim algısı daha kuvvetlidir. Yani görsellikte daha iyidir.

-Erkeklerin, kadınlara oranla dikkat süresi daha azdır. Kadınlar yine bu konu da daha başarılı.

-Kadınların sezgisi daha kuvvetlidir. Daha hissiyatlıdır. Erkekler daha zayıf bu konuda.

-Kadınlar beynin sol tarafını kullanırken daha çok mantıksal hareket eder. Erkekler bodoslama şaka tabi ki.

-Erkekler matertalleri daha iyi ele alabilir. Mesela otomobil gibi, bilgisayar gibi verileri daha iyi çözebilirken yine kadınlar bu konu da daha zayıftır.

Teşekkürler,

Emeğe Saygı #Save The Day

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 18 Temmuz 2015; 5:31:26 >

• quote:

-Erkeklerin görsel yeteneği daha fazladır. Hiç dikkat ettiniz mi ? bilmiyorum ama erkekler genel de inşaat mühendisliği, mimarlık gibi bölümlere daha çok yönelir. Bunun sebebi aslında görsellikte daha algıları açıktır. (kızlar bu bölümde bıyıklıdır )

quote:

Kadınların resim algısı daha kuvvetlidir. Yani görsellikte daha iyidir.

Konu kilit üye ban forum silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 18 Temmuz 2015; 8:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okurum

Okudum. Cok fazla genelleme var. Bu kaniya vardim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 18 Temmuz 2015; 5:37:59 >
  • Biri mavi diğeri pembe.

• kadınlar daha zekidir

edit: cekemeyenler eksilemiş bu bile bir kanıttır kadınlar daima daha zekidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehmistan -- 18 Temmuz 2015; 18:23:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

kadınlar daha zekidir

şimdiki kızlardan nefret ediyorum hepsinin derdi para ve lüks. hepsinin canı cehenneme...
  • Emeğe saygı +rep

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kadınlar daha zekidir

Yav he he

• kadinlar daha duygusaldirdan sonrasini okumadim. hepsi kevase

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

quote:

quote:

güldüm sabah sabah :D

• Bu ne ya, bqyanlar dedikoducu bayanlar dirdirci bayanlar pis bayanlar kaka

• quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

quote:

quote:

quote:

Bayılırım gülen insanlara

• Saçma.
  • Apple. Samsung karsilaastirmasi gibi olmus :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

quote:

quote:

quote:

Bayılırım gülen insanlara

ay hoşt ulan fdgsfh

• Özet: Kadınlar çok konuşur.
  • hala böyle saçma sapan karşılaştırmalar ve genellemeler kaldı mı ya ? tamam yazmışsın etmişsinde boş...
  • saçma
  • Kaynak "bize böyle söylendi".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 18 Temmuz 2015; 12:22:52 >
  • quote:

kadınlar daha zekidir

Erkekler hepinizden daha zekidir islam da bunu belirtmiştir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.