Merhaba arkadaşlar, Biz siyasetçilerin konuşmalarından ve seçim sonuçlarından çıkarımlar yapar , tartışırız. Bunlarda biri ise Erdoğanın 2. turda muhalefeti kazandırmak istemesi. Gelin nedenlerine bakalım. - Öncelikle Erdoğan ilk turda %49,52 almıştı. İstese %0,48'lik bir farkı çok rahat kapatabilirdi. Tüm kurumları ellerinde bulunduruyorlar. Peki Neden Yapmadı : - Bildiğiniz üzere ülke ekonomik iflasın eşiğinde. Bankalar ticari ve konut kredilerini kapatıp , nakit avanslara ise limit getirdi. Vehametin boyutu seçimden sonra ortaya daha çok çıkacağı için Erdoğan bir günah keçisi arayışı içinde. Bu yüzden 2. turu asla kazanmak istemiyor - Bu günah keçisi tabiki muhalefet olacaktır. Erdoğan 2. tura müdahele etmeyerek başa muhalefeti getirecek ve enkazın suçunu muhalefete atarak birkaç ay içerisinde "Bak biz gittik bunlar ülkeyi iflas ettirdi" algısını seçmenlere empoze edecekler. - Peki neden mv çoğunluğunu aldı : Cevap basit erken seçim kararı aldırmak. Erdoğan seçmenlere yeterince bu algıyı oluşturduktan sonra ülkeyi erken seçime götürüp yerini daha da sağlamlaştırma çabası içerisinde olabilir. - Böyle bir durum olursa muhalefetin yapacağı şey liyakatli ve ehil kişileri başa getirip ekonomiyi bir nebze de olsa düzelttirmek. Başarılı olabilirlerse erdoğanın bu oyunu boşa çıkabilir. Bu söylediklerim tabiki varsayımlar arasında. Ama olması yükse bir ihtimal. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 20 Mayıs 2023; 20:2:27 > |
Erdoğanın Başka Bir Amacı Olabilir

-
-
Bu kazanmak istememiş hali mi? Sabah Akşam Muhalefetle uğraşıyor.Bu lafların gazına gelen halkın durumu da ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 21 Mayıs 2023; 9:17:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2. turu kazandırmak bir yana makamı muhalefete 5 dakikalığına bile emanet edeceğini sanmam.
Ekonomi bitik, seçim sonrası çok daha kötü olacak görünüyor ama bence bu da önceden yapılmış planlamanın bir parçası. Plan ne bilmiyorum ama canımız çok ama çok sıkılacakmış gibi hissediyorum.
-
O adam koltuğu boş bırakmamak için 5dklığına tuvalete bile gitmez.
-
Erdoğan kadar dünya hırsı olan "Şeytan" yoktur mecazen söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. ayrı ayrı Recep'in Tayyip'in ve Erdoğan'ın dünya hayatı ve ikbali için yapmayacağı tereddüt edeceği "bu kadar da olmaz" diyeceği hiçbir şey tekrar söylüyorum hiçbir şey yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 21 Mayıs 2023; 2:52:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alakası bile yok.
AKP 2. Turda 55+ planlıyor. 50.1 gibi bir oranla seçilmek elini rahatlatmaz, tartışmalar susmaz ve gelecek için kesin bir muhalif umut demek ki erken seçim şimdiden ufukta gözüktü. Tayyip Erdoğan böyle bir oranla seçilmeyi başarısızlık görür.
2. Turda en az 53+ alıp başkanlığını meşrulaştırıp, muhalefete sağlam bir tokat indirmeyi planlıyor.
Buradan çıkaracağımız sonuç? Oylar RTE'ye mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendine tuzak hazırlıyor bence vatlere bakılınca üç haneli enflasyon hazır
-
adam 2033 e kadar başta kalmanın peşine düşmüş bu hala kazanmak istemiyor diyor
-
Sen bu milleti tanımamışsın.
Erdoğan seçildi ve dünya tarihinin en kötü ekonomik krizi oldu diyelim. Ne diyelim mesela halk ekmek bile bulamıyor diyelim. Bak bu kadar indiriyorum durumu.
Sokağa çık röportaj yap ya da seçim yap ya da referandum ülkenin en az yüzde 40ı bunun nedeni kilicdaroglu ve CHP zihniyetidir dış güçtür demezse gel beni sk
Rte ilk turda bukadar oy alacağını bile bilmiyordu ona süpriz oldu
KK geldiği gün ülkede olumlu bir hava oluşur
sadece savurganlığı kestiği an ekonomide düzelme başlar
millet refaha kavuşdukça meclis de normale döner
Fatih erbakanın dediği gibi bu ülkenin eğitimini tarımını yabancıların elinden kurtarmamız gerek
bu işin içinde başka bi şey var ama.. 0,5 puanla kazanamamayı kabul edecek birisi mi? istanbul seçimini tekrar ettirenler mi?
-
erbakanın kendine hayrı yok dediği laflar dünya düzdür diyenlere hitap ediyor.
22 senedir eğitim kimin elinde nasıl yabancıların elinde oluyor.
yabancıların elinde olan 3 5 kolej var zaten onlarda bırak türk liselerini türk üniversitelerinin çoğunu geride bırakır.
artık bırakın masalları hikayeleri.
tarım yabancıların elinde ha öyle mi kim yabancı doğu, güneydoğu yüzde 80 90 kürt. çükurova yerli arap türk ege marmara iç anadolu baştan aşağı has türk. sizin beyniniz sulanmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 21 Mayıs 2023; 12:51:16 > -
Bu arada, tek başarısı halkı iyi tanıması olabilir.Ondan önceki yöneticiler muhendis vs. kafasıyla, daha elitist bir yaklaşımla halkı tam çözememişlerdi. Böyle olunca halk da onları o kadar benimseyemedi. Yani ‘Özal giderse gitsin, nasılsa Demirel var’ diye düşündüler
enflasyon ile birlikte, durgunluğu, daha da artmış işsizliği, şimdikinden 2-3 kat daha fazla mülteciyi, ödemeler dengesinin tamamen cortu çekmesini isteyen, rte'ye oy versin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Erbakan akp nin ortağı ve bunlar eleştirdiği şeyler en başta cargill ABD firması ülkemizde şeker pancarı ekimini kısıtlandığını biliyor muydun
hayvancılık bittiğini herkes biliyor nedeninide
eğer dediğiniz gibi olsaydı heryer de fiyatlar bu seviyede olmazdı
Neyse has be has yerli ve milli düşünce tarımı başına geliçince herkes nefes alacak
Eğitim için çocuk filan yok sanırım öğretmenler mufradatı bir kenara bırakmış durumda bir ton yardımcı kitap alıyoruz
Orta okulda başarı durumuna göre öğrencileri sınıflandırıyorlar iyiler A sınıfında D de F deki öğrenciler salla başı al maaşı düşüncesindeki öğretmenlerin elinde geçmiş olsun
Boş beleş açılan üniversiteleri konuşmaya gerek yok
Mevcut hükümet okumuş kendini geliştirmiş insan istemiyor ucuz iş gücü lazım eski çin modeli
-
dostum sen hangi partiyi destekliyorsun ben anlamadım
erbakan cumhurun ortağı senin dediklerin doğru olsa bile -ki yarısı uydurma- vatanı bu şekilde satanlarla erbakan nasıl ortak bir girişim yapıyor.
oradan bile anlarsın erbakan üfürüyor
-
uyansan da iş işten geçti. plan tıkır tıkır işliyor tıkır tıkır.
herkes çok büyük değişimlere hazırlansın çok büyük
-
En Beğenilen Yanıtlar

Bu kazanmak istememiş hali mi? Sabah Akşam Muhalefetle uğraşıyor.Bu lafların gazına gelen halkın durumu da ortada.
|
Sen bu milleti tanımamışsın.
Erdoğan seçildi ve dünya tarihinin en kötü ekonomik krizi oldu diyelim. Ne diyelim mesela halk ekmek bile bulamıyor diyelim. Bak bu kadar indiriyorum durumu. Sokağa çık röportaj yap ya da seçim yap ya da referandum ülkenin en az yüzde 40ı bunun nedeni kilicdaroglu ve CHP zihniyetidir dış güçtür demezse gel beni sk |
Benzer içerikler
- elif can yetim
- emre ayan
- fissler boykot mu
- sezen aksu pkk
- düğün masrafları 2025
- s25 fiyat
- iphone şebeke sorunu
- youtube premium fiyat
- araç muayene
- kaliforniyum nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X