Şimdi Ara

Erdoğan: Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
2
Favori
20.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canermm

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

"Yani yavaştan ülkeye şeriati getirmeye çalışıyorlar. Dertleri çocuk istismarı falan değil, bizi araplaştırmak!"

Zina, 1926'dan fiilen 1999'a resmen 2004'e kadar suçtu. 1926-2004 arası Arap idik de 2004 sonrası mı Türk olduk ? 1926-2004 arasında ülkede şeriat vardı da biz mi bilmiyorduk ?

Bu arada yasadaki zina, reşit olmuş iki kişinin sevişmesi değildi. Karı koca ve evli olup olmama, evli olanın karı veya kocasıyla beraber yaşadığı veya bilinen bir yerde yapılmış iş ile ilgili hükümdü. Zina yasağını falan savunmuyorum da konuşurken kafanızın içindekini kullanarak konuşun.

Zina'nın sadece islama ait olduğunu kim söylemiş ?

Neredeyse tüm dinlerde zina suç sayılır. Yani araplaşmakla yobazlıkla bir alakası yok.
    Ayrıca bizde kaldırılmadan önce suç olması için evli bir insanla evli olmayan başka birinin yaptığı cinsel ilişki zina olarak kabul ediliyor ona göre hukuki işlem yapılıyordu.

Hristiyanlıkta zina

Matta 5:27-29 "'Zina etmeyeceksin' dendiğini duydunuz. 28 Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur. 29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. 30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

Musevilikte zina
    Musevilikte “niuf, zenut” gibi İbrânîce kelimelerle anlatılan zina, suç kapsamında ele alanır. Erken dönemlerde kadın kocanın özel mülkü olduğu görüşünden dolayı zina mülke tecavüz anlamını da taşıyordu. Dinsel bağlamda zina eden kimsenin kirlenmiş olarak kabul edildiği örnekler mevcuttur.[13]. Yaratıcıya karşı işlenen bir suç ve putperestlik olarak da algılanmıştır.[14] Zina On Emir’de yasaklanmıştır. Nişanlı kızla zina durumunda recm uygulanacağı Tevrat’ta belirtilmekte,[15] evli kadınla zina durumunda da öldürüleceği kaydedilmektedir.[16]

Bu arada cocuk istismarı ile tabikide aynı kefeye konması çok yanlış bir ifade.

Aynı şeyi söylüyoruz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Ha öyle mi yeterli yani Müslümanın çoğunlukta olmaları.

Bana anlatın o zaman Müslüman dediğiniz ülkede son 15 yılda çoluk çocuğa tecavüz artışını, kadına şiddet ve tecavüzün artışını da anlatın.

Yolsuzluğun, hırsızlığın artışını, adam kayırmanın artışını da bir anlatın şu MÜSLÜMAN ÜLKEDE nasıl oluyor bunlar?

Yeterli hocam demokrasi demek de zaten cogunlugun istediginin olmasidir.

Yeterlilik kısmından sonrakine de onay veriyorsunuz heralde...

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Demokrasi azınlığın haklarının güvence altına alınmasıdır. Çoğunluğun her istediğinin olması değil. İlkokul terk misiniz?
  • Ne Derseniz Deyin O ŞERİAT Gelecek!
  • fthtsdmr kullanıcısına yanıt
    malafata sayaç takmasınlar hocam
  • Onu, onların silahıyla vururuz biz de. Bi kerecik oldu deriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış bir düzenleme olur, zina yapan yapar, kişinin kendi bileceği iş, Allah'la da kendi arasında, bizi ilgilendirmez.
  • biraz adap gereknbu ülkeye kedi köpek gibi sokakta sevişenler var

• bakir tespit etme konusu ;D
    Ben mesela müslüman değilim ve camiye gitmiyorum. Bu ülke laik. Ben neden islamın şartlarına uymak zorundayım? Neden bana kabul etmediğim düşünce ve kanunlar zorla iteklensinki? Dinde zorlama yoktu hani?

• boş boş işler önce rüşvet konularını bir açıklığa kavuşturalım da sonra sevişme konularına gireriz.

daha rüşvet yiyenlere ceza verilmezken , boş ver insanlar sevişsin , en azından hırsızlık yapıp ülkelerinin geleceğini çalmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 21 Şubat 2018; 15:55:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rosarian

Ben mesela müslüman değilim ve camiye gitmiyorum. Bu ülke laik. Ben neden islamın şartlarına uymak zorundayım? Neden bana kabul etmediğim düşünce ve kanunlar zorla iteklensinki? Dinde zorlama yoktu hani?

Demokrasi bunu gerektirir cunku. Cogunlugun kararlarina saygi gostermek gerek.

• hawkbjk kullanıcısına yanıt
    20 senelik Müslüman bir arkadaşım inanamıyorum dedikten sonra sen deve sidigi içmeye devam et demişti. Dedim gafil sen 20 senelik hayatında deve mi gördün.

Müslüman doğdun 10 yaşına kadar aklın başında değildide sen a kalite mi içiyordun.

Evet bazı fikirlerini günümüze göre çok Keskin bu şeriatçı arkadaşların ama sen öyle diyince aklıma geldi bu :)

Demokrasi çoğunluğun ezmesini değil, herkesin eşit haklar içerisinde barışçıl bir şekilde yaşaması anlamına gelir. Diğer insanların haklarına saygı göstermeyip, belli bir kitleye göre yönetilmesini istiyorsunuz. Siz halkın %50sini çöpe atarak diğer %50sinin fikirlerine göre yönetilmesini savunuyorsunuz. BUNUN NERESİ DEMOKRASİ? Ciddi anlamda ilkokul mezunusunuz sanırım.

• Dikkat dağıtma çabaları. Kendi umurlarında da değil kimin zina yaptığı. Gittide kötüleşen ekonomiyi unutturmak için atmadıkları takla yoktur.

Geçen 15 adet şeker fabrikasından bahsediliyordu forumda bak ne oldu unutuldu gitti.

Trabzondaki arazilerin araplara satılmasıda hakeza.

Uyumaya devam edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Dikkat dağıtma çabaları. Kendi umurlarında da değil kimin zina yaptığı. Gittide kötüleşen ekonomiyi unutturmak için atmadıkları takla yoktur.

Geçen 15 adet şeker fabrikasından bahsediliyordu forumda bak ne oldu unutuldu gitti.

Trabzondaki arazilerin araplara satılmasıda hakeza.

Uyumaya devam edin.

Doğru diyorsun. Toplum mühendisliğini iyi yapıyorlar. Gündem değiştirmek çok kolay, ki bu oyuna kendim de düşüyorum bazen. Hatta bugünkü yorgan fetvası da bunun içindir büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 21 Şubat 2018; 17:1:11 >
  • Dertleri bizi araplaştırmak mı?

Bu ülkelere göre evlilik dışı ilişkinin reddedilme oranı, bizde %97 iken Arap Yarımadası'nda %40-49.

• Taciz tecavuze tamamda zina ile ilgili katı kurallar koyulursa şeriat gelmiş demektir belkide geldide haberimiz yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

quote:

Orijinalden alıntı: tla776

Nedense ama o kanunlarla yonetilmeyen yerler daha huzurlu.

çünkü şuan ki müslümanlar , islamın en büyük düşmanı...

1. Müslümanların arasında birlik yok,

2. Görüş ayrılığı çok

3. Cemaatler birbiriyle rekabet içinde.

4. Müslümanların çoğu bilinçsiz ve cahil (bırakıldı)

5.. 6...7...

uzar gider. Şuan islam ülkelerinde huzur yok diyorsunuz. ya.

Myanmar,

Suriye,

Irak,

Afganistan,

Libya,

Mısır... vs.

Dışardan müdahale edilmeyen, sömürülmeyen yer varmı sizce? Durduk yere mi huzursuz hale geldi...

Katar, Malezya gibi ülkelerde huzursuzluk varmı?

100 müslüman ölse 1 avrupalı veya amerikalı kadar haber konusu olmuyor malesef. Neden?

Çünkü müslüman....

NE zaman tüm müslümanlar sağı solu, şucu buculuğu bırakıp sadece Kuran ve Sünnet'te buluşursa, lider olarak ta peygamberi tanırsa ve gerçek islamı yaşarsa işte o zaman söz sahibi olur ve huzura kavuşur.

Ağzına sağlık hocam

• çocuk istismarı ve evlilik dışı ilişki tamamen farklı şeyler farklı değerlendirilmeli.

çocuk istismarı için konuşmaya bıle gerek yok , en ağız ceza verılmelı.

evlılık dışı ilişkide ise bence zina, evli insanların yapmaması gereken bişey. iki bekar insan beraber olabılır ama evlılık muessesesı farklı. evlı bır ınsan yapıyorsa evet bencede bu suç olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.