Şimdi Ara

Erdoğan'dan Başbuğ'a tepki: Yazıklar olsun, gereği yapılacak, Başbuğ'dan yanıt geldi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
10.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    Gereği neymiş lan özgür iradesiyle düşüncesini ifade edemeyecek mi kimse??

    vallahi sildim yahu zaman harcadığıma değmez sizin niyet başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 16 Şubat 2018; 4:20:16 >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    He arkadaş benim niyet başka, yazdım sildim diyeceğine hiç meşgul etmesene insanı niye bildirim göndertiyon?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp ortak adayı Başbuğ olacak.. !! Devlet ne kadar da Büyük..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereği yapılıcak derken?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Yani Akp var diye Turkun degil Abd nin yaninda olacaksin.Ahmet i john a tercih edeceksin yani :) iyiymis ya bu kafalar nerede satiliyor ucuz herhalde baya .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafettinn

    ben ona modern diktatör diyorum

    Ben modern diktatör falan demiyorum. Bildiğimiz tanıdığımız çağ dışı diktatörlere bakın. Hitlerin Almanya 'daki yükselişini izledim bir belgeselde. Ne ilginçtir ki, Hitler ilk baş özgürlük ve demokrasi çığlıklarıyla mecliste vekil sayısını arttırıyor. Alman halkına iş gücü, yüksek kazanç ve üretim vaadediyor. Sonra meclis çoğunluğu artınca şakır şakır kanunlar geçirip güçleniyor ve iyice sertleşiyor. Ancak bir yandan alman halkına çiçekler gülücükler ve kahramanlık hikayeleri dağıtmaya devam ediyor. Yandaşlara fabrikalar kurdurup büyük bütçede hesap verilebilirliğinin önünü meclis üstünlüğü ile kesiyor. Öyle bir hal alıyor ki ülkede kimse hitlere ve partisine en ufak bir soru bile soramıyor. Daha sonra toplumsal sorunlar ve yolsuzluklar haksızlıklarla ilgili hükümetin karşısında duran tüm siyasi ve sivil kuruluşları "TERÖRİST" olmakla suçlayıp karşıt kesimi ötekileştiriyor. Halkı basın yayın organlarıyla yıllarca bu grup ve kişilere karşı dolduruşa getiriyor. Alman halkı hitlere iyiden iyiye inanıyor. Aynı Türkiyedeki gibi almanyanın her köşesinde yollarda sokaklarda hitlerin dev posterleri asılıyor. Sürekli milli irade ve demokrasi söylemleriyle dolu bu posterler ülkenin her karışında asılı dururken. Radyo da sabahtan akşama kadar sürekli hitlerin konuşmaları her olayda hitlerin yorumları devam ediyor. Bir süre sonra kendi karşıtı insanları askeriyenin içinden ve çeşitli kuruluşlardan temizlemeye başlıyor. Terörist diye askerleri lekeleyip sahte örgütlerle içeri tıkıyor. Karşıt yayın yapan gazetecileri tek tek terörist diye tutuklatıyor. Sokaklarda emrine amade büyük bir polis ordusu halka varlığını hissettirip bir psikolojik baskı oluştururken, Tüm radyolarda milli irade ve demokrasiden bahseden hitler, tüm sivil toplum kuruluşları gazeteciler karşıt askerleri içeri tıkıyor, ve sürekli yeni cezaevleri inşa ettiriyor. Ülke öyle bir hal alıyor ki ne mecls içinde ne dışında ne radyoda ne sokakta hitlerden başka hiç kimse hiçbir konuda yorum yapamaz hale geliyor. Ülkedeki karşıt görüşlü kim var kim yoksa hepsi uyduruk bir terör örgütüne entegre edilip içeri tıkılıyor. Bu esnada Tüm radyolar aynı ağızdan ileri alman demokrasisini, daha adaletli bir almanyayı ballandıra ballandıra anlatıyor. Alman halkı hitleri basından kahraman ve özgürlük savunucusu ileri görüşlü demokrat bir lider olarak dinlerken, Almanyanın yıkıntıları arasında uyandıkları savaş sonu günlerde, Müttefik güçlerinin organize ettiği esir kampı ziyaretlerinde fırınlarda yakılmış üst üste yığılmış zayıf insan cesetleri arasında tanışıyorlar İleri demokrasi ve milli irade ile.

    Son kısmını Allah göstermesin. Ancak buraya kadar ki kısmıyla Hitler ile Bizim Liderimizi birbirinden ayıran birini çağ dışı diktatör diğerini modern diktatör yapan herhangi bir unsur görebilen var mı?

    Nedir bizimkini modern diktatör yapan fark? Ben son 15 yıla baktığımda yukarıdaki gelişmelerden başka birşey göremiyorum.

    Yazıda Almanya yazan yerlere Türkiye yazın, Hitler yazan yere Erdoğan yazın ve yeniden okuyun bakalım son kısıma kadar size hangi ülkeyi anlatıyor olacak!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Guzel aciklamalariniza ilaveten, her zaman secimle geldigini söylemesi, milli irade demesi de benzesiyor. Hitler de secimle gelen biri. Secim varsa demokrasi vardir diyenlerin teorisi de çürümus oluyor aslinda.

    Milli irade ve demokrasi söylemleri tarihte en çok diktatörler tarafından söylenmiştir. Çünki diktatörlere karşı en büyük endişe özgürlük ve haklardır. Seçim adaletidir. Diktatörler en çok bu hususlarda sıkıntılı olduğundan dolayı demokratlardan daha fazla bu vurguyu yapar ve siyasi yaşamları boyunca yada foyaları ortaya çıkana kadar bu maskeyi her mecrada insanların gözünün içine sokarlar.

    Haklardan ve eşitlikten, halkın egemenliğinden en fazla bahseden liderlerin kimler olduğunu incelerseniz diktatörlerin bir ortak noktasını yakalarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet.cskn

    Yani Akp var diye Turkun degil Abd nin yaninda olacaksin.Ahmet i john a tercih edeceksin yani :) iyiymis ya bu kafalar nerede satiliyor ucuz herhalde baya .

    Ahmet hainse?
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Ahmet hainse yolundan al koy ,ahmet hainse senin abd ile savasman gerekir.Abd ye tercih etmem gerekir dersen.Asil hain sen olursun :)

    Edit: vatan haini degilsindir umarim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.cskn -- 16 Şubat 2018; 14:41:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhammet.cskn kullanıcısına yanıt
    ortadoğu zihniyetini düşman olarak görüyorum.bu durum, beni bu zihniyete karşı hain yapabilir ama asla Türkiye'ye karşı hain yapmaz.Kavramları karıştırmayın.Ben Türkiyeden değil akpden bahsediyorum.İlk mesajımda belirttim zaten.Konuyu başka yerlere çekme.Hatta sana şöyle bir örnek vereyim.Referandum zamanı ab'nin akpye uyguladığı sahte yaptırımlara inanmamış ve akpyi desteklememiştim.Nitekim de bugün haklı çıktım.Akpye hiç bir koşulda güvenmem.Akpyi seçeceğime batıyı seçerim.Akp, Türkiye demek değildir.
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Dostum ben konuyu farkli bir yere cekmek istemiyorum beni yanlis anladiniz sanirim.Demek istedigim sey akp vatan hainiyse sizde bu vatana sahip cikmali ve hicbir surette bu vatani temizlemek icin hicbir yabanciyla ittifak olmamalisiniz.Umarim aciklayici olabilmisimdir.Iyi konular :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkede onu diyecek kafada çok insan var da askeri ele geçirmeye çalışan bir iktidardan söz ediyoruz. Giyotin vursun demiyorum elbette. İktidardan indirip sürgüne yollayabilirdi mesela. Veya siyasi yasaklı olabilirdi ne bileyim.

    Böyle uzağa geçip konuşmak kolay askerken icraat göremedik ama kendisinde malesef.
  • Ne yapacaklar yine kumpas kurup , İlker Başbuğ komutanı hapse mi atacaklar.
    İnsan hata yaptık diyebilmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    He arkadaş benim niyet başka, yazdım sildim diyeceğine hiç meşgul etmesene insanı niye bildirim göndertiyon?

    kardeşim bunlar politik dildir. bak yazıyorum sonuna kadar okuyacaksın ama... kaçmak yok.

    tillerson lübnana gitti geçen hafta lübnanda görüşmede lübnan diplomatının masada su varken tillerson masada su yoktu ve sandalyesi daha küçük alçaktı. bu bir politik mesaj mesala. sen aşağılık bir insansın sana bu ülkeden yiyecek ekmek -anlaşma- yok, hatta ekmeği bırak gebersende su bile yok demek bu. ağır bir mesajdı bu.

    putin israile gitti, israil lideri oturarak putini karşıladı ayağım sakat kalkamıyorum diye. buda bir mesaj. aç internetten bak. neticede amuda kalk demiyoruz tekerlekli sandalyede değil herif tek ayağı alçıda koltuk değneği ile yürüyor hiç olmadı kalkar gibi bir hareket yapar insan ama yok diyorki putin sen bizim gözümüzde bir lider değilsin diyor. sen buraya geldin ama senle birlikte olmayız diyor. mesaj açık ve net. ardından rusyaya ekonomik yaptırımlar falan filan...

    tayyip papa ile görüştü, papa patron koltuğunda otururken tayyip karşıdaki misafir koltuğunda oturdu. normalde koltuklar yanyana olur ve aynı koltuk olur. adam, ben senden üstün pozisyondayım diyor yani. ha tayyipte yermi bunu yapıştırmış lafı: sen 1,200 milyar hristiyanların liderisin bende 1,070 milyar islam işbirliği teşkilatının lideriyim demiş. sen koltuğu böyle koymuşun ama pozisyonlarımız eşit demeye getirmiş lafı.

    3 hafta önce afrin için türkiyeye eski abd generali geldi. bizim askerin kafaya çuval geçiren emekli general. bir kere bu adamı göndermek kafana çuvalı geçiririm harekatı durdur demektir. yani sert bir adam gönderdiler. daha görüşme yapmaya gerek yok mesaj belli. ha geldi gitti. sonra tillerson geldi adam diplomat yani general bizimkileri tehdit etti bizimkiler yemedi baktılar olmuyor bu sefer daha yumuşak birini pazarlık için gönderdiler. ancak bu seferde yahudi birini gönderdiler buda bir mesaj. bu demekki orayla ilgilenen abd değil israil al sana yahudi ile görüşün anlaşabiliyorsanız anlaşın ben karışmıyorum demek bu. yani abd oranın kendisi ile ilgili değil yahudilerle ilgili olduğunu yahudi diplomat göndererek açıkça belirtiyor.

    çiprastan örnek vereyim şu sizin ideal ateist korkusuz devrimci lider örneğiniz. çiprasa almanya 1. teklif gönderiyor borcunu öde işçileri çıkar, asgari ücreti düşür, şuraların vergisini bu kurumların gelirlerini almanyaya bağla gibi çok ağır şartlar sundular, çipras yok dedi, 2.teklifi gönderdi borcunun bir kısmını silelim ancak işçi çıkar asgari ücreti düşür falan dedi almanya, çipras bunada yok dedi, 3. teklifi yaptı almanya sen bize bir şey teklif et dedi, çipras onada yok dedi bu borç sizin yüzünüzden oldu sizin politikanız yunanistanı bu hale soktu dedi hiçbirini ödemem dedi. araya rusya girdi putin gitti yunanistana istersen para veririm dedi. yani ödeme borcunu ab den çık gel yanıma ortodoks kardeşim yunanistan dedi. avrupa + abd yer mi? ardından abd generali gitti, çipras 3teklifede hayır derken en ağır olan 1. teklife imzayı bastı. neden sence? buradan ne politik anlam çıkartılabilir? hadi oku bakim? ne kadar anlıyorsun görelim?

    general dediki ya sen basan imzayı yada biz basacak başka birini buluruz dedi. yani tatlılıkla olmuyorsa kellen gider yerine gelen imzayı basar dedi, siziz halk kahramanınız çipras paşa paşa imzayı bastı. türkiyeyede diplomattan önce afrin harekatını görüşmek için general geldi. artık bunuda sen oku.

    ha başbuğun muhalefet olmasında sıkıntı yok ama bunu tv den beyan edip tvlerde adı görünüyorsa bu fikir olmaktan çıkar bir mesaj olur. aynı abdullah gülün tv lerden mesaj göndermesi gibi. ben sana söyleyim bak abdullah gül chp nin 2019 başkan aday adayı, tayyip corroyu çekince gül çekildi gibi, şimdi başbuğ çıktı aday adayı olarak. ha başbuğ sağ partilerin mhp+akp oyunu çalar mı çalar ama pkk oy vermez, orada sıkıntı var.

    anladın umarım başbuğ neden tvlerde boy gösterdi.




  • Geçen gün radyoda RTE ve binalinin konuşmalarını dinledim.
    RTE:Birkaç şehitimiz var.Önce el fatiha.(Bu sırada salondan bağırmalar,tezahürat geliyor.)Hamdolsun bu eski günler geride kaldı.vs vs.
    Binali:Bize darbe yaptılar.257 şehitimiz , binlerde ağır yaralı,kolu-bacağı kopmuş vatandaşlarımız var.Bunlar bizim silahlarımızla bizi vurdu.Şimdi pkkya aman vermiyoruz.
    Radyoyu kapattım.

    Askeri operasyonların siyasete malzeme olmamasını bende isterim.Bu operasyon ile oy toplayacaklarını herkes biliyor.Olan gariban mehmetçiklerimize oluyor.A haberde hala gönüllü askerlik yapanları çeksin dursun.O gönüllülerden kaçı askere gitmiş ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 18 Şubat 2018; 12:30:38 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.