Şimdi Ara

EPS sizi iş görüşmesine davet ediyoruz deyip

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • size bir hikayemi anlatayım..belki siz düşmezsiniz bu sayede..
    iş arama sürecindeyim(yeni mezun makine mühendisiyim-yeni gelin gibi hissettiriyo bu tabir)..telefon çalar.rehberde kayıtlı olmayan bir numara:aha da iş için arıyolar heralde.
    telefon açılır(Hafif fok balığı ayarında bir kadın sesi): ben eps danışmanlık şirketinden arıyorum.biz sabancı holding için ik faaliyetlerini yürütüyoruz.cvnize kariyer sitesi üzerinden ulaştık.size uygun bir iş var.yarın görüşmeye gelmek istermisiniz?
    iç ses: hadi hayırlısı.sabancı dio karı..hangi başvurum acaba
    dış ses: pardon acaba hangi pozisyon için değerlendirmedeyim..
    Telefondaki: bilgi veremiyoruz efendim anlaşma gereği..yarın beklioruz.
    iç ses: vay anasını ..sa ile biten şirket ve ben(yeni mezun mühendisim ya..imkansız gibi bişey..bir de tırt bir üniversite..)
    ertesi gün olur iş görüşmesine gider yeni mezun mühendis.yol yaklaşık 3 saat sürmüştür. üzerine hiç olmamış olan bir takım elbise giymiştir.sıcaktan patlıodur.nerde üniversitedeki o rahat eşofmanlı derse girildiği günler.saçların omuzlara geldiği ve 1 haftalık sakallı günler.neyse.danışmanlık şirketine girer..içerisi takım elbiseli 20 kişi ile doludur.işkillenir yeni mezunumuz.. 20 kişiye aynı saate randevu verilmesinden..sonra hepsini bi odaya doluşturur danışmanlık şirketi. muhtemelen fok balığı abla içeri girer. odada bir projeksiyon açıktır. yeni mezun mühendis iyice tedirgin olur. bu mantıklı bir iş görüşmesi değildir.sinirlenmeye başlar.
    iç ses: ulan var ya..aptalca bişeyse ortalığın ...
    abla girer söze ..kendini tanıtır ..danışmanlık şirketinin reklamını yapar...ve sonra şu iğrenç cümleleri kurar: birazdan bir tanıtım filmi izliceksiniz.burda size iş ile ilgili bilgiler verilecek ..isteyen istediği dakika odadan çıkabilir..ya da sonuna kadar bekleyebilir(makineci içinden şunu demektedir bi yandan:yaw ne çıkarsa çıksın sabredelim belki de bu bir sınavdır..bu şekil ölçüyolardır :D ). oda kalanlarla bir takım konuşmalar yapıcaz ve görüşmemiz bu doğrultuda ilerliyecek ..der ve basa playa..aviva nın reklamları dönmeye başlar..yeni mezun ağlayacak gibi olur..inanmamaktadır şu an yaşadıklarına..3 saat yol gel..sonra 'bizim için satış yap' işi çıkmıştır..üstelik yeni mezun, bir makine mühendisidir..yakınından bile geçmiodur olay..bir de şunu bilmektedir yeni mezun..lise mezunu kuzeni şu an projeksiyonda gösterilen işi yapmaktadır.umutsuzca etrafına bakar diğer gençlerde aynı şeyleri hissediyormu diye..bir kişi ile göz göze gelse..bir emin olsa diğerlerinin de kendisi gibi sazan.avi olduklarının farkına vardıklarını..direk isyan bayrağını çekip firmayı rezil etcek..ama diğerleri tüm dikkatleri ekranda, aviva çalışanlarının çalışmıyormuş da sanki devamlı eğlence yapıyolarmış tarzı açıklamalarında olunca vazgeçer ..bunun üzerine yeni mezun makine mühendisi yutkunur yutkunur yutkunur..çıkmak ister..ama söylicek sözleri vardır..eğer bunları söylemeden giderse kendini üst geçitten aşşağı bırakma ihtimali ortaya çıkacağaına inanır..18 dakikalık avivanın mutlu mu mutlu , durmadan yükselen, mevkilere doyamayan insanların şovlarına katlanan yeni mezun makineci sonunda söz alabilecektir..videoda kısaca şu anlatılıyordur..Sat.sat yaw..sat sat sat..valla sat..neyse fok balıklı ses tonuna sahip abla ışığı açar..NASsI buldunuz der...
    Yeni mezun makineci olaya girer..ne konuştuğunu neye bağardığını neye kızdığını anlamadan bişeyler diyordur..fok balığı abla bunu tartışmaya gerek yok ..bu bizim prensibimiz gibilerinden şeyler söylüyordur..daha fazla ablanın laf kalabalığına ve şirketin kalitesizliğine dayanamayan makineci küfürleri sıralayarak odadan çıkar..
    olan makinecinin 5 saatine olur..ve aradan 27 saat 25 dakika geçmesine rağmen makineci hala küfür ediyor kuruma ve ablaya..

• Yanlış bir davranış yapmışsın. Bir mühendisten bu daha geliştirilebilir deyip müdürleriyle falan görüşmesini bekleyerek okudum ama sonunda daha iş hayatına hazır olmadığın için böyle bir şey yapmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

Yanlış bir davranış yapmışsın. Bir mühendisten bu daha geliştirilebilir deyip müdürleriyle falan görüşmesini bekleyerek okudum ama sonunda daha iş hayatına hazır olmadığın için böyle bir şey yapmışsın

neresinden yanlış davranışda bulunduğum sonucunu çıkardınız anlamadım. biraz da mizahi bir uslüpla aktardığım için böyle bir düşünceye kapılmış olabilirsiniz belki. toplantının sonucunda bu işi nasıl yaparlarsa daha doğru olacağı konusunda bir takım bilgiler verdim. beni mağdur ettiklerini bundan sonra böyle mağduriyetlere sebebiyet vermemeleri için neler yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundum. fakat karşı taraf tekrar tekrar tekbir cümle kurdu. 'firmayla böyle anlaştık. yapıcak bir şey yok. tartışmaya gerek yok diyordu.. yani şunu demek istiyordu bana: fazla konuşma beğenmediysen bas git..ama herkesin tavrı farklı olabilir böyle bir durumda..siz sineye çekip gidebilirsiniz bu da bir tercih..ama ben bu tarz bir zihniyetle tartışırım ve karşı tarafın tavrına göre daha da ileriye giderim.benim iş hayatına hazır olmamamla bir ilgisi yok.bugün iş hayatında çok başarılı herhangi biri de benim kişiliğimdeyse yaptığım şeyi yapardı. burdan iş hayatına hazır olmadığım sonucunu çıkarıyorsanız sanırım sizin zihniyetinizle bir ömür boyu hazır olamıcam. eğer bir yerde yanlış bir şey varsa ben uyarırım(dediğim gibi karşı tarafın tavrına göre daha da ağır davranışlar sergilerim)

• Hepsini okudumda tam anlamadım.Şirket sabancının bi şirketimi yoksa yalan mı söylemişler ? Çok üzüldüm.5 saat vakit önemli değilde ilk önce umutlandırıp sonra saçmalıyorlarya bu işin en kötü yanı.Geçmiş olsun
  • bunlar danışmanlık firması..avivasa ile anlaşmışlar eleman alımlarını bu firma yapcakmış..şirket sabancının şirketi fakat departman olarak pazarlama mezunlarının yapması gereken iş.veya ona yakın bölümlerin. makine mühendisliği ile ilgili hiçbir ilgisi yok ..ben sandım ki sabancının bir fabrikasında mühendis olarak aday oldum. meğersem sigorta bireysel emeklilik satışı yaptırıcak eleman alıyolarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adamszalai -- 28 Mayıs 2013; 14:17:26 >
  • Makine mühendisi adamsın , iş içeriğinin söylenmediği bir yere gitmen yanlış.
    Ben makine müh. Kardeşim başka bir işse beni rahatsız etme bu kadar basit .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Makine mühendisi adamsın , iş içeriğinin söylenmediği bir yere gitmen yanlış.
    Ben makine müh. Kardeşim başka bir işse beni rahatsız etme bu kadar basit .

haklısın da .herşey tecrübe işte. ama telefonda öyle bir konuşuyolar ki direk kandırmaca daha önce tecrübe etmemiş biri için..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kural 1 - asla danışmanlık firmaları aracılığı ile iş arama bu tarz firmalara itibar etme
    kural 2 - sabancı ve buna benzer firmalar insanları üç kuruşa çalıştırır sabancıda çalışmış bir çok kişiden bunları biliyorum başta kardeşimden
    kural 3- isim yapmış büyük firmaların çoğunda kurumsallıktan uzaktır. ( isim yapmış firmalarda satınalma yöneticisi olarak çalıştığımdan biliyorum )
    kural 4- firma ismi vermeyen, işin içeriğini söylemeyen firmalara görüşmeye gitme bu firmalardan da cacık olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 28 Mayıs 2013; 14:38:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatmallaşıncagüzel

quote:

Yanlış bir davranış yapmışsın. Bir mühendisten bu daha geliştirilebilir deyip müdürleriyle falan görüşmesini bekleyerek okudum ama sonunda daha iş hayatına hazır olmadığın için böyle bir şey yapmışsın

neresinden yanlış davranışda bulunduğum sonucunu çıkardınız anlamadım. biraz da mizahi bir uslüpla aktardığım için böyle bir düşünceye kapılmış olabilirsiniz belki. toplantının sonucunda bu işi nasıl yaparlarsa daha doğru olacağı konusunda bir takım bilgiler verdim. beni mağdur ettiklerini bundan sonra böyle mağduriyetlere sebebiyet vermemeleri için neler yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundum. fakat karşı taraf tekrar tekrar tekbir cümle kurdu. 'firmayla böyle anlaştık. yapıcak bir şey yok. tartışmaya gerek yok diyordu.. yani şunu demek istiyordu bana: fazla konuşma beğenmediysen bas git..ama herkesin tavrı farklı olabilir böyle bir durumda..siz sineye çekip gidebilirsiniz bu da bir tercih..ama ben bu tarz bir zihniyetle tartışırım ve karşı tarafın tavrına göre daha da ileriye giderim.benim iş hayatına hazır olmamamla bir ilgisi yok.bugün iş hayatında çok başarılı herhangi biri de benim kişiliğimdeyse yaptığım şeyi yapardı. burdan iş hayatına hazır olmadığım sonucunu çıkarıyorsanız sanırım sizin zihniyetinizle bir ömür boyu hazır olamıcam. eğer bir yerde yanlış bir şey varsa ben uyarırım(dediğim gibi karşı tarafın tavrına göre daha da ağır davranışlar sergilerim)

Benim yaptığım gibi ironi yap bir daha. Aferim çok iyisiniz falan de. Sonra git olmadık bir maaş iste. Sen orada gidip gariban sekretere atarlanmış oluyorsun. Ama oysa gidip benim özelliklerim bu dur deyip örneğin 5 bin dolar maaş istesen onlarla daha güzel dalga geçmiş olursun. Ülkemiz maşallah kendisini süper büyük sanan şirketçiklerle dolu. Sen o an belki kendini rahatlattın ama senin gibi 3-4 kişi çıkıp tamam anacım siz bana bu saçma şeyi yapmak için şu kadar para verin yoksa çalışmıyorum demediğiniz sürece o adamlar o şekilde olmaya devam edecek. Anlatmak istediğim buydu.

• quote:

quote:

quote:

Benim yaptığım gibi ironi yap bir daha. Aferim çok iyisiniz falan de. Sonra git olmadık bir maaş iste. Sen orada gidip gariban sekretere atarlanmış oluyorsun. Ama oysa gidip benim özelliklerim bu dur deyip örneğin 5 bin dolar maaş istesen onlarla daha güzel dalga geçmiş olursun. Ülkemiz maşallah kendisini süper büyük sanan şirketçiklerle dolu. Sen o an belki kendini rahatlattın ama senin gibi 3-4 kişi çıkıp tamam anacım siz bana bu saçma şeyi yapmak için şu kadar para verin yoksa çalışmıyorum demediğiniz sürece o adamlar o şekilde olmaya devam edecek. Anlatmak istediğim buydu.

Katılıyorum dostum,düşünce tarzın benim gibi.
    Yeni mezun olduktan sonra yoğun iş arayışına girdiğimde saçma sapan firmalarla görüşmekten gına gelmiştim.En son görüştüğüm firma benden aşağılamak gibi olmasın ama bildiğin amelelik pozisyonuna çağırdı.Ben tabii bundan habersizdim.Bunu öğrendikten sonra başımdan aşağı kaynar sular boşaldı.Resmen dalga geçiyorlardı.Benimle hiç alakası olmayan bir mevki idi bu,zaten geliş amacımın bile dışında idi.Bir süre sonra kafayı topladım ön görüşme bitti.Genel müdür ile görüşmeye çıktım,şöyleyken böyle şurdan mezunum şunu yaparım felan konuştum.En son olarak maaş konusuna girdim,direk olarak 4000 TL maaş + sigorta + AGİ + Yol istedim.
    Sonuç biz sizi ararız Ama arasalardı da hiç fena olmazdı hani,bi şansımızı denedik,o şansda bizde yok zaten

• ben de zaman zaman beğenmediğim firmalarda dediğiniz gibi fiyatı yüksek tutuyorum ama bu olayda anlatmak istediğim eğer böyle bir danışmanlık şirketi ararsa ben gibi diğer arkadaşlar yanlışa düşmesinler. hani bi tabir vardır akıllarınca milleti s....lar ..yeminlen 4 saatlik uykuyla gittim..yıkılan umutlarıma yanayım.uykusuzluğa mı yanayım..olayın benle hiç ilgisi olmamasına mı yanayım
  • Küfür edicek , sinirlenicek bir durum yok aslında.Değişik bir deneyim kazanmış oldun.Evde otursan 5 saat boş boş ne kazandırırdı sana , farklı bir tecrübe olmuş oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Küfür edicek , sinirlenicek bir durum yok aslında.Değişik bir deneyim kazanmış oldun.Evde otursan 5 saat boş boş ne kazandırırdı sana , farklı bir tecrübe olmuş oldu.

emin ol iş bulma süreci kadar sancılı bir dönem yok. belki biliosundur..zaten ailedir arkadaşlarındır durmadan soruyolar ne oldu..nası geçti görüşme filan diye..insan boşuna umutlanınca sinirleniyor..ayrıca bu deneyimi kandırılarak değil isteğimle yaşamak isterdim .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Küfür edicek , sinirlenicek bir durum yok aslında.Değişik bir deneyim kazanmış oldun.Evde otursan 5 saat boş boş ne kazandırırdı sana , farklı bir tecrübe olmuş oldu.

emin ol iş bulma süreci kadar sancılı bir dönem yok. belki biliosundur..zaten ailedir arkadaşlarındır durmadan soruyolar ne oldu..nası geçti görüşme filan diye..insan boşuna umutlanınca sinirleniyor..ayrıca bu deneyimi kandırılarak değil isteğimle yaşamak isterdim .

Dert etme iş mi yok , hele hele makine mühendisine.Tecrüben yok.Deneyim kazandıktan sonra çok iyi yerlere geleceksin.Şu an yaz dönemi işler artar bir yerden başlarsın artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.