Şimdi Ara

Staj başvurusunda üsluba dikkat ediyorlarmış baştan söylesenize şunu :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şunu baştan söylesenize bende niye kimse dönmüyor diyorum

Mailin sonuna saygılarımla yazmak gerekiyormuş. Ben samimi mesaj atıyordum. Sonuçta genel müdüre mesaj atmıyoruz insan kaynaklarına mesaj atıyoruz diye düşünüyordum. Benim mantığıma göre CV sini beğendikleri adamı mülakata çağırırlar karakterine orada karar verirler diyordum. Ama adamlar maile bile takıyormuş ve beni görseniz gerçek hayatta saygıdan kırılan biriyim yani beni aşırı saygıdan kabul etmeyebilirlerdi
    https://eksisozluk.com/38-yillik-muhendise-posta-koydugunu-sanan-ergen--5666033?a=popular

Bu konuya girip fotoğraflara bakarsanız anlayacaksınız

Neyse bugünde bir şey öğrenmiş olduk artık staj başvurusu yaparken saygılarımla yazılacak ve resmi bir üslup kullanılacak.

• of staj başvurusu demeyin bana aklıma geçen gün yaptığım fail geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 26 Mayıs 2018; 21:17:38 >
  • kulakları çınlasın bizim okulda okan tekman diye bir hoca var, mat 101-102 derslerini veren, bu tarz mail atanlara cevap verip "bir hocaya nasıl mail atılmalı" adlı bir şey yollayıp, eğer aynısını tekrar edersen 1 harf notu düşüreceğim diyordu.

daha öğrenciye nasıl mail atmasını öğretemeyen üniversiteler var. valla yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brisbane

of staj başvurusu demeyin bana aklıma geçen gün yaptığım fail geliyor
    anlatsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

anlatsana

Alıntıları Göster
    iletişim ile alakalı bir bölümde okuyorum şimdi geçen cv attım şirkete iki gün sonra dönüp beni mülakata çağırdılar saati 11 demişler. ben sabah 10da çıkıp ajansın oraya gittim bir anda aklıma saat 10nun çok erken olduğu geldi ve doğrulamak için ajansı aradım. normalde merhaba ben buyum staj başvurusu için aramıştım saatim 10du değil mi diye soracaktım ama hangi kafayla bilmiyorum ama hemen konuya girip ben saat 10da geldim sanırım fazla erken geldim dedim. kadın bana buna karşılık pardon dedi o an dank etti yaptığım hıyarlık sonra adımı soyadımı söyledim. 11de mülakata gittim ama bence kocaman bir çizgi yedim hala yastayım

• Ben tüm mail üslubunu takınarak mail atıyorum hoca ok no problem ;) yazıp gönderiyor, benim de resmiyet hevesim gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

iletişim ile alakalı bir bölümde okuyorum şimdi geçen cv attım şirkete iki gün sonra dönüp beni mülakata çağırdılar saati 11 demişler. ben sabah 10da çıkıp ajansın oraya gittim bir anda aklıma saat 10nun çok erken olduğu geldi ve doğrulamak için ajansı aradım. normalde merhaba ben buyum staj başvurusu için aramıştım saatim 10du değil mi diye soracaktım ama hangi kafayla bilmiyorum ama hemen konuya girip ben saat 10da geldim sanırım fazla erken geldim dedim. kadın bana buna karşılık pardon dedi o an dank etti yaptığım hıyarlık sonra adımı soyadımı söyledim. 11de mülakata gittim ama bence kocaman bir çizgi yedim hala yastayım

Alıntıları Göster
    Tecrübe olmuş hiç yoktan iyidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Tecrübe olmuş hiç yoktan iyidir

Alıntıları Göster
    geri arayacaklar mı çok merak ediyorum
  • quote:

geri arayacaklar mı çok merak ediyorum

Alıntıları Göster
    hayırlısı olsun
  • Ben de anlatayım. Staj mülakatına girdim. CV götürmemiştim. CV'ni atarsın dediler. Çıktım eve gidiyorum. CV'yi yolladım. 2 tane CV vardı.1 tane CV boştu örnek olarak.

CV'yi gönderdim. Gönderdiğim maile baktım. Boş CV göndermişim. Durumu farkedince tekrar gönderdim CV'yi. Bu sefer de garip isimli olan mail adresinden yollamışım CV'yi.

Yine panik halde, asıl mail adresimden, CV yolladım. Baktım yine boş CV yollamışım. 4.CV'yi doğru göndermiştim. Zaten aramadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Ben tüm mail üslubunu takınarak mail atıyorum hoca ok no problem ;) yazıp gönderiyor, benim de resmiyet hevesim gidiyor
    Seninki yine iyiymiş. Ben hocalara mail atarken aşırı saygılı bir üslupla yazıyordum hocalardan ilgisiz cevap geliyordu ya da gelmiyordu. Sonra arkadaşına yazar gibi yazan öğrencilere cevap attıklarını farkettim bunun altında yatan psikoloji araştırılmalı. Artık enseye tokat takılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Ben de anlatayım. Staj mülakatına girdim. CV götürmemiştim. CV'ni atarsın dediler. Çıktım eve gidiyorum. CV'yi yolladım. 2 tane CV vardı.1 tane CV boştu örnek olarak.

CV'yi gönderdim. Gönderdiğim maile baktım. Boş CV göndermişim. Durumu farkedince tekrar gönderdim CV'yi. Bu sefer de garip isimli olan mail adresinden yollamışım CV'yi.

Yine panik halde, asıl mail adresimden, CV yolladım. Baktım yine boş CV yollamışım. 4.CV'yi doğru göndermiştim. Zaten aramadılar.
    anam benden daha beterleri varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Ben de anlatayım. Staj mülakatına girdim. CV götürmemiştim. CV'ni atarsın dediler. Çıktım eve gidiyorum. CV'yi yolladım. 2 tane CV vardı.1 tane CV boştu örnek olarak.

Gerçek mi bu ben çıldırdım okurken

• Kepler Laveran kullanıcısına yanıt
    Valla gerçek. 3 sene önce idi bu söylediklerim.
  • üniversitede staj ve sunumu zorunlu kılan sistemin canı cehenneme. içine kapanık yaşayan adamı 100 kişinin önünde titreyerek sunum yaptırdılar anlayamazsınız
  • Ben önyazıyı yazıp gönderdim önyazıda yazıyordu CV dosya ekinde diye ama bir baktım eklememişim CV yi. Sonra tekrar cv yide gönderdim ama keşke bir özür mesajı yazsaydım. Geri dönüş yapmadılar sanırım sırf bu yüzden.
  • okudum tam aksine, cevap yazan sonuna kadar haklı

adam daha mail nasıl atılır, nasıl başlanır, nasıl biter, bunu bilmiyor. konuşma havasında yazmış. normalde kimse ses etmez ama adamı çıldırtmış sonuna kadar haklı cevap atmakta, sen üni 3. öğrencisisin lise talebesi değilsin. yapıştırmış resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 26 Mayıs 2018; 22:7:16 >
  • kabul edilmişim
  • quote:

kabul edilmişim
    Hayırlı olsun dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

üniversitede staj ve sunumu zorunlu kılan sistemin canı cehenneme. içine kapanık yaşayan adamı 100 kişinin önünde titreyerek sunum yaptırdılar anlayamazsınız
    Ben öğrenci değilim.Bu zorunlu sunum ne oluyor biraz anlatır mısınız?Ne içeriyor neyin sunumu?Bu sunumu bütün üniversite öğrencileri yapmak zorunda mı yoksa belli bölümleri okuyan mı yapıyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.