Şimdi Ara

Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
0
Favori
19.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Hocam steam bende severim, ama epicin bence hatalı olduğu kısım arayüzünün kötü olması.

    Ancak steam oyuncu dostu olsa bile asla gta 5 gibi bir çok oyunu bedava vermezdi buna eminim.

    Fakat steam yılların programı olduğu için fazla tutulmuş durumda.



    .

    Yılların programı olduğu için tuttuğu gerçeği tabiki var ama Steam hep oyuncu dostu olarak imaj sağladı, dünyanın heryerinde indirimleriyle hatırlanıyor. Ben tabiki bir müşteri olarak rekabet isterim ama bir firmanın güvenimi kazanmış olması da çok garip değil. En basitinden yıllardır kuru ciddi anlamda düşükten alıyor bu sayede çoğu oyun diğer platformlara kıyasla hep daha uyguna geldi. Epic Gta5 verdi ama Steam ile rekabet edebilmek için bu tarz şeyleri yapmak zorundaydı, yoksa avantaj sağlayabileceği başka bir konu yok. Yazdıklarımdan Epic düşmanlığı çıkmasın ben Unreal Engine kullanıyorum ve cidden çok büyük bir avantaj oyun dünyası adına ama bilgisayar ve oyun diyince akla ilk Steam gelir. İnsanların bu konuda aidiyet hissetmesi ve alıştığı ortamı bırakmak istememesi normal geliyor, Epic kendini kanıtlayıp geliştikçe illaki Steam aşıkları da farklı düşünmeye başlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beleş oyunları epicten, paralı oyunları steamdan oynuyorum.
  • adamlar steam level kasmak icin ne paralar dökmüş bakar mı epic e falan
  • Aynen öyle.

    Çoğu kişi alışkın olduğu için epic gamesi sevmiyor. Evett steamın bazı özellikleri epicten iyi ama şu epic gamesin iyiliklerini bi görsünler. Adamlar kupon verdi 80 lira üstü alışverişte 60 lira indiriyor. Daha önce de bu tarz kuponlar vermişti.

    Yılbaşı hediyesi hergün oyun verecek falan.

    Ama sorsak steam oyuncu dostu cep dostu falan deniyor.

  • Öyle olacak gibi görünüyor. Bedava oyun verme kampanyası birşeyler denendiğini gösteriyor. Ben epicten oyun indirmem diyen şahıslar steam seviyorum diyen şahıslar gta 5 zamanında ücretsiz verildiğinde uygulamayı çökertmişti ama sorsak hepsi epic games fanıydı :DD

    Steamciler asla steam dışında oyun almazdı falan hepsi hikaye işler.


    Dediğiniz gibi epic games arayüzü gerçekten kötü, ancak bu konuda da güzel işler yapılırsa steamı geçmese bile büyük bir rakip olacaktır.

  • Bulmaca dediğin kısım arayüzde oyun alma sekmesi falan ise biraz karışık ama abartmaya gerek yok.

    Ve ayrıca steam çalışanı mısın bu kadar savunma yaptığına göre.

  • epicte sosyalleşmek yok. arkadaşlar bile sıkıştırılmış bir yerlerde
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Haklı bir yazı olmuş.

    Epic arayüz değişerek, bir kaç özelliği de ekleyerek steamı geçmse bile kafa tutacak bir şirket haline gelebilir. Şuan lider steam ancak zamanla epic geçebilir gibi düşüncelerim var yanılıyor olabilirim.

    Çoğu kişi zaten steame alıştığı belli oluyor adamlar pazar var o var bu var diyor bu tamamen steame has alışkanlıklar. O yüzden başka oyun şirketi saçma geliyor sanırım.

  • Parça parça her oyun platformunun bölünmesine karşıyım, epici çok sevmem ama karşı değilim. Sepet mevzusu yok. Arkadaş listesi kisitli, profil yok ne kadar oyun oynanmis istatistikler vs. steam yaninda aşırı cılız kaliyor mesela ben verilmiş bir çok hediye oyunu hesaba eklememişimdir. Epic benim için atil durumda ama oradan crew2 gibi bir kaçta oyun almişligim var. 2011 de steam hesabi açmıştım aktif olarakta 9 yildir kullaniyorum şimdi bu aliskanligi bi anda birakasi gelmiyor insanin yoksa epic nefreti gibi bir durum yok. Daha da gelisir ise kendini steam karsisinda hem tasarim hemde kolaylik acisinda kanitlarsa olabilir yoksa beles oyun bir platformda benim ilk tercihim degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana sorsan saçma işler, bende oyuncuyum ancak steam leveli veya profili havalı gibi göstermeye yönelik şeyler yapmadım. Bazıları var sadece hesap millete havalı görünsün diye uğraşıyor. Falan filan steam bildiğin instagram gibi birşey, herkes kendi parasının havasını yapıyor.

  • Hayır Steam çalışanı değilim tabi ki, dün bir tane oyun alacağım diye 15-20dk uğraştım, steamda humblebundleden key alıp aktifleştirmek bile 2dkmı alıyordu, profil sekmesi yok, kütüphaneye basıyorsun oyunlar çıkıyor, ya indirebiliyorsun ya da mağazasına gidiyorsun. Steamde kütüphanede oyunun kendi sayfası olma olayı çok daha pratik.
    Mesela soldaki kütüphane mağaza seçeneklerinin arasına Unreal Engine koymuşlar (Epic kullanıcılarının yüzde kaçı oyun geliştiriyor ki koymuşlar), yanlışlıkla girdim bir saat çıkamadım, diğer sekmelere tıklıyorım tepki vermiyor.

    Kısaca Epic’in Steam seviyesine gelmesi için birkaç fırın ekmek yemesi gerekiyor gibi gözüküyor
  • Bedava oyun vermeselerdi Fortnite oynayanlar dışında hiç kimse yüzüne bakmazdı zaten, onlar da biliyor.
  • Steam zaten iyi bir platform. Ancak epic games gerektiği değeri almıyor bahsettiğim konu sadece bu.

  • Epicte ne atölye var ne yorum ne sosyalleşecek bir alan tek olayı şu haliyle oyun satın almak. Arayüz berbat mağazada olduğunu bile anlayamıyorsun. Tabi daha hala yeni bir platform satılır fakat en azından bir şeyler denemesi lazım yoksa unutulur gider. Verdiği oyunları aldık 1-2 dışında oynamadık zaten.

  • Haklı olduğun konular var ancak bahsettiğim konu epic steamle yarışır veya daha iyi demek değil.

    Bence epic şuan biraz daha iyi yerlerde olabilirdi, özellikle beni şaşırtan olay bir insan epicten aldığı oyunları neden steam platformuna aktarmak ister ? Böyle sorular soran forumda dahil çoğu yerde gördüm. Bu nefret neden acaba?

  • Aynen öyle bende zamanında fortnite dışında epicten oyun almıyordum.

    Birşeyler deniyor epic games bu hareketler ile ama başarılı olamıyorlar görünen o ki.

  • Geliştirilirse güzel yerlere gelebilir.

  • sevilmiyor değil ama steam'den kötü olduğu aşikar. kimse ne steam'in ne epic'in fanı olmaz zaten, saçmalık olurdu bu. en nihayetinde oyun oynatan aracı yazılımlar bunlar. epic'in arayüzü kötü, yavaş, community yok, achievement yok. tam bir ucuz etin yahnisi durumu. bir oyun iki tarafta da aynı paraysa steam'den alırım. epic'i sevmiyor insanlar diyorsun da sevse ne değişecek? ne yapacaklar yani? altı üstü launcher yahu. güzel yerlere gelebilir diyorsunuz, nereye gelecek? ne olmasını bekliyorsunuz ben hiç bir şey anlamadım.

  • Alışkanlıkları bırakmak kolay değil bunun bilimsel olarak değerlendirmesi üniversitelerde yapılıyor. Consumer behavior dediğimiz olay var. Bilimsel bir araştırma konusu zaten bu olay. İnsanların davranışları ve alışkanlıkları öyle pat diye değişmez. Epic zamanla albenisini ve rağbetini arttıracak fakat arayüzün kesinlikle değişmesi lazım.
  • Chandler Bing kullanıcısına yanıt

    Şuan steam neredeyse aynı yere epic games de gelebilir. Onu diyorum.


    Kimse steam ve epic fanı olmaz demişsiniz ama öyle de bir oluyorlar ki anlatamam. Steamde özellikle oynamadığı sevmediği oyunu sırf kütüphanemde görünsün diye alanlar biliyorum, level kasıp güzel görünmesini isteyenler biliyorum falan filan. Çoğu kişi steame kötü desen adam linçliyor sen nası kötü dersin gayet güzel cahil misin falan diyenler var.



    Alıntı

    metni:
    sevilmiyor değil ama steam'den kötü olduğu aşikar.

    Ben zaten steamden kötü olduğunu söylüyorum ve geliştirilmesi gerektiğini söylüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.