Şimdi Ara

EP3 Type-R Test Ettim :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
18.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel inceleme olmuş dostum

İnşallah çok daha iyilerine binersin
  • Güzel inceleme olmuş gerçekten. Kendimi kullanıyormuş gibi hissettim.
    Ellerinize sağlık.
  • Kuzenimde ikisinden de vardı.Yenisini hala kullanıyor.

Eskisinin alt devirleri ölüymüş yenisi alt devirlerde daha iyi diyor.
  • teşekkür ederiz
    faydalı bir inceleme
  • Daha Türkiye de piyasaya sürülmeden önce Car dergisindeki yorumu okuduğumda bu alete gönlümü kaptırmıştım üretimden kalktığı zamansa çok üzülmüştüm. Yolda görsem beni hala heyecanlandırır temiz bir "ahh" çekerek izlerim... İncelemenizi paylaştığınız için teşekkür ederim
  • Teşekkürler arkadaşlar.

@UrbanRacer
    Berk,frenler konusunda sınıfındaki rakiplerine göre kötü olabilir ama ben kendi civic'imden alıştığım üzere zayıf frenleme bekliyordum;o anlamda yanılttı beni.O yüzden epey iyi gldi.

@EIRP
    Araç İzmirden alınmaydı;35 plakaydı;cuma günü 07 oldu.

@ATTRACTION
    Serhat abi;araçta sadece cai+son susturucu var ki;en fazla olsun olsun 205-206 hp filandır bence.Dinoya çıkmamış hiç.

@Lexus
    Hocam araç yanılmıyorsam 50 kusur bin km'de.

@Ünal'cım kameralı telefonum bozuldu geçen final zamanı elimden düştü;gitti suyun içine.Aklımdaydı böyle birşey ama olmadı.

@Ducatine
    Hocam ilk kez bu sınıfta bir spor araç sürdüm diyebilirim.Bunun haricinde sürdüğüm en kuvvetli araç(böyle basmaca falan vb. şekilde Tipo 2.0 i.e ve Civic Vti vardı..)Açıkçası kendi kullandığım araçtan yola çıkarak ben zayıf fren bekliyordum ama bu anlamda yanılttı beni.Fakat Berk'in de dediğine göre zayıf kalıyor.Mesela bir Golf Gti karşısında gidişini bilemem ama,frenleme olarak ondan geride kalabilir.Son kasa ise bundan iyidir diye düşünüyorum.

Yakıt konusunda ise haklı olabilirsiniz.Çünkü sonuçta hergün bu arabaya binmiyorum.Sadece bana söylediği bu.Hoş benimki bile 2 gaftadır biniyorum 30dan aşağı yakmıyor km'de..Bunun 40'tan fazla yakması normal dediğinize göre sanırım.

• Güzel inceleme olmuş teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

EP3 Type-R Test Ettim :)

Bu araçın Metalik Grisini çok beğeniyorum. Deyim yerindeyse içim gidiyor. bucaklı ve urbanracer yorumları çok faydası oldu. Hep merak ediyordum. Açıkcası bazı olumsuz yorumlar beni şüpheye düşürmedi değil! Şu yol tutuş ve frenler hakkında olumsuz yorumlar düşündürüyor.

Peki Yeni Type R lerde yorumlar nasıl? Kullanan ve test eden varmı? Gerçi daha önceki yorumlarda ağırlığından dolayı güç kaybı var deniyordu.

EP3 Type-R Test Ettim :)

İkisini de sürme şansım oldu ikisini kıyaslayacak kadar bilmesem de birkaç bilgi vermek isterim.

Yeni kasa çok daha konforlu güvenlik açısından yol tutuşu daha iyi fakat önceki nesile göre 120kg daha ağır.Buna rağmen sadece +1 beygir mevcut.

Şu anda ep3 type-r için her türlü parçayı uygun fiyata bulabiliyor olmanıza rağmen fn2 kasada çok fazla modifiye seçeneği mevcut değil şu an için.Dış parça olarakta ep3ler civic sport ile aynı kasaya sahip olduğu için (kapı çamurluk kaput vs) çıkma olarak bulmak çok kolay.

0-100 olarak değerlendirecek olursakta iki araçta benzer sürelere sahipler.Bunun nedeni fn2 nin ağır kasaya sahip olmasına rağmen şanzumanının kısa olması.Bu yüzden uzunda ep3 kasa uzun mesafede fn2den biraz daha önde.

Uzun süreli kullanım istiyor iseniz fn2ye yönelmenizi tavsiye ederim çünkü parçalar illaki çıkacaktır ,zamanla da aracınıza eklemeler yapabileceksiniz.Daha yeni ve az kilometreki araç olacak ep3 e göre.Tabi fiyatı da fazla olacak:)

Dipnot:Koyduğunuz gri type-r en beğendiğim type-r larda biridir tertemiz araç.Fiyatı biraz daha uygun olsaydı almayı düşünüyorduk bir arkadaşıma:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 7 Şubat 2010; 19:01:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Dipnot:Koyduğunuz gri type-r en beğendiğim type-r larda biridir tertemiz araç.Fiyatı biraz daha uygun olsaydı almayı düşünüyorduk bir arkadaşıma:)

Hocam bilgiler için tşk ederim. Fn2 kasa için biraz bilgi sahibi olduk ve oluyoruz. Netten TypeR-Cupra-OPC-GTI'ları takip eden biriyim. Hepsi favorilerimde mevcuttur :) Fiyat konusunda haklısın. FN2 kasalar ve Golf GTI nerdeyse 45.000-49.000 ytl indi. Hatta verdiğim linkte 2008 fn2 48.000 ne gidiyor. Yane sırf modifiye yatkın değiller diye bu araçlara yönelmemek mantıklı gelmiyor. Zaten modifiyeyi çok seven biri değilim.

http://www.sahibinden.com/bakimli_boyasiz_type_r-95WQQaXQQ21203682WQQpXQQdisplayitem

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Hocam bilgiler için tşk ederim. Fn2 kasa için biraz bilgi sahibi olduk ve oluyoruz. Netten TypeR-Cupra-OPC-GTI'ları takip eden biriyim. Hepsi favorilerimde mevcuttur :) Fiyat konusunda haklısın. FN2 kasalar ve Golf GTI nerdeyse 45.000-49.000 ytl indi. Hatta verdiğim linkte 2008 fn2 48.000 ne gidiyor. Yane sırf modifiye yatkın değiller diye bu araçlara yönelmemek mantıklı gelmiyor. Zaten modifiyeyi çok seven biri değilim.

http://www.sahibinden.com/bakimli_boyasiz_type_r-95WQQaXQQ21203682WQQpXQQdisplayitem

Rica ederim birazcık yardım edebildiysem ne mutlu

Ben atmosferik sevdiğim için type-r bakıyorum ama cupra larda fena değil Uygun fiyata temiz cupra bulursan onu da tavsiye ederim.OPC ve gti hakkında yorum yapmayayım çok iyi bildiğim araçlar değiller özellikle de Opc yi hiç bilmiyorum Çok işinekarışmak istemem ama type-r dan çok keyif alacağına eminim.Ayrıca şehiriçinde de rahat kullanacaksın ve yakıt durumu olarak ş.içi ve çok basmazsan 11 lt civarı harcarsın type-r da.

Team Honda Turkey Ankara dan burak aracı oldu derseniz linkteki araçta fiyatta biraz daha inecektir.Tertemiz sorunsuz bir araç Yalnız bi tur isterim baştan söyleyeyim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 7 Şubat 2010; 19:42:20 >

• Typer farklı bir dünyadır

EP3 ler safkan spor otomobillerdendir. Konfor aramayın.. Birazcık konfor istiyorsanız FN2 TypeR olmalı tercih.. Ama EP3 mü FN2 mi derseniz, performans anlamında EP3 çok daha iyidir. Performans anlamında ancak dolu bir FN2, EP3 ile aynı seviyeye gelebilir. Defalarca da denenmiştir.

Honda-Türkiye A.Ş. alınan resmi rakamlara göre Türkiye'deki EP3 TypeR satış adetleri şu şekilde;

2001 / 1 adet test aracı geldi
    2002 / 21
    2003 / 34
    2004 / 44
    2005 / 12

Toplam 112 adet
  • EP3 1-2 farklı araçta denemiş test etmiştim o yıllarda honda bünyesine ait bir personel olarak birçok modeli test edebildiğim kadar ettim...

hatta 2005 yılından babamda araç alma arefesinde oğlum be çok genç işi diyerek Toyota corolla T-sporta yönelmişti hala da memnun 100bin km yi devirdi yola devam...

EP3 araç geometriği açısından çok başarılı ve pist için olsun normal yol kullanımı olsun hondanın birikimlerini asfaltta yansıttığı makinalarından bir tanesi...

taki 2007 yazı yeni kasa R gelince sıcağı sıcağına binmiştim hatta candan da yan koltukta oturmuştu bir seferinde ama eski kasadaki rijitliği ve gidişi görememiştim biraz ağırlığın getirdiği hantallığı hissetmiştim candan neder bu duruma ama ben öle hissettim...(o sırada cbf500 ile kalkış yapmış kafa kafaya gidiyoruz derken cbf500ün egzostunu koklamış gibi olduk sanırım anılar depreşti...

sonuç olarak muhteşem EP3ü düşünmeden alabilirsiniz...efsane bir motor ve Honda zaten gerisi teferruat...

• FN2 bana daha yakın duran bir araç. Sağıyla soluyla oynamaya gerek kalmadan gerektiğinde yürüyebilen, gerektiğinde de sakin kullanımda rahatsız etmeyen bir araç sanırım yorumlara bakınca. İkinci el fiyatları da gayet uygun, düşünülebilir aslında:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

FN2 bana daha yakın duran bir araç. Sağıyla soluyla oynamaya gerek kalmadan gerektiğinde yürüyebilen, gerektiğinde de sakin kullanımda rahatsız etmeyen bir araç sanırım yorumlara bakınca. İkinci el fiyatları da gayet uygun, düşünülebilir aslında:)

Bana şu an maddi olarak ta manevi olarak ta uzak FN2'ler..Hem konforluymuş EP3'e göre..Eee;ben de yoldaki ufacık taşı dahi hissetmeyi seviyorum.Yanlız kafama takılan 2-3 senede bu kadar az satılan EP3'lerden ne kadar daha temiz kalacağı..

Sağ salim 1.5 seneyi atlatıp okulu bir bitireym önce de hayırlısıyla..Gerisi Allah kerim.
  • 10 gün önce bir arkadaşım 2004 EP3 ünü sattı.
    full yenilenmiş sıfır motor
    sıfır jantlar sıfır lastikler
    araç full orjinal mugen (mugen ep3 için ne çıkardıysa araç üzerinde mevcut idi. tüm ekipmanlar parça ve aparatlar ebay üzerinden alındı)
    110bin km de
    beyaz
    kazasız olaysız
    25bin e vermiş

çok şaşırdım ve de üzüldüm o paraya gittiğine..
  • Çok deli aletler ama günlük kullanım için deilde zevk için kullanılması gerektiğini düşünenlerdenim bu aletlerin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

25bin e vermiş

çok şaşırdım ve de üzüldüm o paraya gittiğine..

25'mi?
    Sadece üzerindeki parçalar dediğinize göre o paranın yarısına yakın para eder neredeyse..Alan da satan da hayrını görsün..Ama hem beyaz hem de Mugen parçaları olan bir araç için fazlaca ucuz olmuş.
  • aynen 25.. çok üzüldüm. gerçekten çok temiz bir araba idi. haberimiz olsaydı tanıdık birisine giderdi.. alan adam da 4 ayağının üzeirne düşmüş gibi oldu
  • kardeş hiç type-r kullanmadım ama arkadaşımda vti var, o bile gok çılgın bir alet ki type-r ı düşünemiyorum bile..

inşallah alırsın ve kazasız belasız kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

alan adam da 4 ayağının üzeirne düşmüş gibi oldu

Olmaz mı..Keşke duyulsaydı.En azından dediğiniz gibi tanıdık birinin almasına ön ayak olurduk.Neyse hayırlı olsun 2 taraf için de..Ama bugün satan kişi 25'e bir daha EP3 zor bulur(hatta imkansız..).

Ali hocam kesinlikle bir şekilde imkanın olursa en azından sağ koltukta git EP3'le.Çok güzel bir alet.Çok beğendim doğrusu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.