Şimdi Ara

enteresan bağlantı sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar interneti alt komşumdan alıyorum kablosuz olarak modem airties rt205 evdeki netbook ve akıllı telefonda bağlanırken sorunum yok ancak tabletim sinyali az yakalıyor diye tplink wa830 re aldım extender repetear modunda kullanıyorum.
    Sorunlar
    1.wa830re netbook açılmadan önce açılırsa sınırlı bağlantı oluyor ve telefon ve netbook nete girmiyor
    2.ancak modemi kapatıp önce netbook a bağlanırsam sorun kalmıyor hem telefon hem netbook internete giriyor
    3..tablet ise hiç girmiyor bağlandı diyor kalıyor ip alamıyor sanırsam tablete elle ip versem dedim
    ip adress
    mask adress
    gateway
    dns server başlıkları var bunları nasıl yaparsam sağlıklı bir bağlantım olur

tp linki aradım ancak telefone çıkmıyor servisleri airties ve netmaster servislerine çok kez ulaştım ancak tplink servisi çok kötü

• ugur1706 U kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz,

Karşılaştığınız bu konu IP çakışması olarak gözükmektedir. TP-LINK TL-WA830 fabrika ayarlarında DHCP sunucusu aktif ise devre dışı bırakmanız gerekmektedir. Aynı ağ içinde birden fazla DHCP sunucusu olduğunda yaşadığınız durum meydana gelir. Modem içerisinde yapmanız gereken herhangi bir ayar yoktur. AirTies RT-205 modeminizin DHCP sunucusu 192.168.2.1 bloğundadır. Bu durumda denemeniz için,

IP Adres : 192.168.2.100 ( ya da 192.168.2.2' den 192.168.2.254' e kadar herhangi bir IP)
    Subnet Mask (Alt ağ maskesi ) : 255.255.255.0
    Default Gateway (Var sayılan ağ geçidi) : 192.168.2.1

Şeklinde değerleri verebilirsiniz. Ancak bu durum kesin çözüm değildir.

Tekrarlayıcı olarak AirTies ürünlerini seçmeniz, uyum ve ayar kolaylığı açısından kolaylık sağlayacaktır.

Saygılarımızla,
    AirTies Teknik Destek Ekibi.

• Teşekkür ederim gerçekten airties teknik servisi çok ilgili buradan da cevap verdiğiniz için teşekkürler ben durumu şöyle çözdüm tplink wa830 re nin ayarlarına girip elle ip verdim şuan düzgün çalışıyor ama eğer önce tplink modem açılıp bağlantı yapıp sonra pc yi açınca bu sefer pc nete bağlanamıyor artık önce pc bağlanıyor ondan sonra tplink i açıyorum sorunu bu şekilde çözdüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc yede ip yi elle vereyim eve gidince bakalım belki o zaman kesin çözüme ulaşırız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.