Şimdi Ara

Bluetooth sürekli bağlantı kesilme durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben samsung n150 netbook(dahili bluetooth var) ve 5320 xm telefeon kullanıyorum,telefonumu netbookda modem olarak tanıtıp bluetooth üzerinden nete bağlanıyorum ama maalesef her 15dk de bir bzaen 5 dk bir kesilmeler oluyor internet gidiyor donuyor ve ancak telefonu kapayıp açıp yeniden bağlanınca yeniden bağlanabiliyorum buda beni deli ediyor
    aklınıza gelecek herşey, denedim ama gene olmadı
    -blue. driverlarını kaldırıp yendien yükleyip yendien bağlandım gene aynı sorun
    -telefona format attım gene aynı sorun
    -aygıtı kaldırıp yeniden tanıttım gene aynı sorun

ne adam gibi net zevkim kaldı ne pc zevki online konuşmlarda,oyunlarda filan çok büyük sorun oluyor
    ne yapmam lazım lütfen yardım

not:telde bir sorun olduğunu zannetmiyorum ,sürüm güncelledim format attım
    edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vix -- 2 Nisan 2011; 17:18:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bluetooth Bağlantısı Kopma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Bluetooth teknolojisi, kablosuz cihazları birbirine bağlamak için son derece kullanışlı olsa da, sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir sorun bağlantı kopmalarıdır. Özellikle Bluetooth kulaklıklar, sürekli bağlantı kesilmesi sorunuyla başınızı ağrıtabilir. İşte Bluetooth bağlantı kopma sorunlarının nedenleri ve çözümleri:

• Bluetooth Sürüm Uyuşmazlığı: Cihazların farklı Bluetooth sürümlerini kullanması, bağlantı sorunlarına yol açabilir. Her iki cihazın da en güncel Bluetooth sürümlerine sahip olduğundan emin olun.

• Aralık ve Engeller: Bluetooth sinyali, fiziksel engellerden etkilenebilir. Cihazlarınızı birbirine olabildiğince yakın tutmaya çalışın ve aralarına engel olacak nesneler koymaktan kaçının.

• Cihaz Ayarları: Bazı cihazların Bluetooth ayarlarında, enerji tasarrufu özellikleri bulunur. Bu özellikler, bağlantıyı zayıflatarak kopmalara neden olabilir. Enerji tasarrufu ayarlarını kapatmayı deneyin.

• Pil Gücü Düşüklüğü: Cihazlarınızın pil gücü düşük olduğunda, Bluetooth bağlantısı kesilebilir. Her iki cihazın da tam olarak şarj edilmiş olduğundan emin olun.

• Tarama Ayarları: Cihazlarınız sürekli olarak diğer Bluetooth cihazlarını tarıyorsa, bu durum bağlantıda kesintilere neden olabilir. Taranma ayarlarını kapatın veya kullanımda olmadığınız zamanlarda cihazlarınızı kapatın.

• Wi-Fi Girişimi: Wi-Fi ve Bluetooth aynı frekans bantlarını kullanır. Wi-Fi ağlarının yoğun olduğu alanlarda, Bluetooth bağlantınız kesilebilir. Wi-Fi bağlantısını kapatarak sorunu çözmeyi deneyin.

• Diğer Kablosuz Cihazlar: Mikrodalgalar, kablosuz telefonlar gibi diğer kablosuz cihazlar da Bluetooth sinyallerine müdahale edebilir. Sorunun kaynağını belirlemek için bu cihazları kapatmayı deneyin.

Bu çözümleri uyguladıktan sonra hala Bluetooth bağlantısı kopma sorunu yaşıyorsanız, cihazlarınızı sıfırlamayı veya üreticiyle iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yokmu yardımcı olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco
    Telefona çağrı veya mesaj geliyorsa, sinyali bozup düşürme ihtimali olabilir.

hayir gelmiyor,hem gelse bile hem konusma yapip hemde neti kullanabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vix

quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco
    Telefona çağrı veya mesaj geliyorsa, sinyali bozup düşürme ihtimali olabilir.

hayir gelmiyor,hem gelse bile hem konusma yapip hemde neti kullanabiliyorum

Alıntıları Göster
    bugün windows 7 nin kendi aracıyla değilde pc suitle bağlanmayı denedim sorun gene aynı

• quote:

bugün windows 7 nin kendi aracıyla değilde pc suitle bağlanmayı denedim sorun gene aynı

Alıntıları Göster
    Sorun sizde değil. Win7 de ciddi Bluetooth sorunları var. Microsofta bile bu konuda mail çektim ne bugfix yolladılar bana nede yayınladılar. Somut bir kaynak elde edersem paylaşırım. Üstünde çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desperadotr -- 3 Nisan 2011; 11:08:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desperadotr

Sorun sizde değil. Win7 de ciddi Bluetooth sorunları var. Microsofta bile bu konuda mail çektim ne bugfix yolladılar bana nede yayınladılar. Somut bir kaynak elde edersem paylaşırım. Üstünde çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    @desperadotr yorum için teşekkürler,sorun bende değilmiş demekki,umarım çözüm bulursun
    servicepack 1 in bir yararı olurmu sizce belki orda düzeltmişlerdir,kullanan arkadaşlar varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vix -- 3 Nisan 2011; 13:09:56 >
  • quote:

@desperadotr yorum için teşekkürler,sorun bende değilmiş demekki,umarım çözüm bulursun
    servicepack 1 in bir yararı olurmu sizce belki orda düzeltmişlerdir,kullanan arkadaşlar varmı

Alıntıları Göster
    UP!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

UP!

Alıntıları Göster
    yukarı
  • quote:

yukarı

Alıntıları Göster
    up up
    konuya girenler en zaından bişiler yazsınlar bari konu yukarıda kalsın
  • quote:

up up
    konuya girenler en zaından bişiler yazsınlar bari konu yukarıda kalsın

Alıntıları Göster
    başıma geleni şöyle açıklayayım. Benim win7 SP1 li ve sürekli güncel. Bluetooth çalışıyor aslında. İpod Touch ile BT bağlantısı yapmaya çalıştım. Windows 7 amca bağlanmaya çalışırken ekstra bir şeyler yüklemeye çalıştı ipod ile ilgili ve sprun orda başladı. Birden Bilinmeyen çevre aygıtı gibi bişeyler çıktı sonra Aygıt Yöneticisinde. Ne windows nede başka bir driver güncelleme yönetmi bu bilinmeyen aygıtları yükleyemedi ve BT bağlantım gerçekleşmedi. hala bu bilinmeyen aygıtlar ne olduğunu bilemiyorum. BT yazılımını driver paketini resmi sitesinden bir çok kez kurup kaldırmama rağmen başarılı olmadı. Win7 çevirim içi driver bulma yöntemi veya herhangi bir driver güncelleme programı veya kendi paketi bu sorunu çözemedi nasılsa anlamadım. Uzman arkadaşlar burdan bir şeyler yakalayabilir sanırım. Ama daha öncede bir kaç sitede win7 nin BT ile sıkıntıları olduğunu yerli yabancı sitelerde okudum. Umarım en kısa sürede buna bir çare bulabiliriz. Galiba bağlantı kurmaya çalıştığım ipod touch desteği ile alakalı bir durum olabilir.

• quote:

başıma geleni şöyle açıklayayım. Benim win7 SP1 li ve sürekli güncel. Bluetooth çalışıyor aslında. İpod Touch ile BT bağlantısı yapmaya çalıştım. Windows 7 amca bağlanmaya çalışırken ekstra bir şeyler yüklemeye çalıştı ipod ile ilgili ve sprun orda başladı. Birden Bilinmeyen çevre aygıtı gibi bişeyler çıktı sonra Aygıt Yöneticisinde. Ne windows nede başka bir driver güncelleme yönetmi bu bilinmeyen aygıtları yükleyemedi ve BT bağlantım gerçekleşmedi. hala bu bilinmeyen aygıtlar ne olduğunu bilemiyorum. BT yazılımını driver paketini resmi sitesinden bir çok kez kurup kaldırmama rağmen başarılı olmadı. Win7 çevirim içi driver bulma yöntemi veya herhangi bir driver güncelleme programı veya kendi paketi bu sorunu çözemedi nasılsa anlamadım. Uzman arkadaşlar burdan bir şeyler yakalayabilir sanırım. Ama daha öncede bir kaç sitede win7 nin BT ile sıkıntıları olduğunu yerli yabancı sitelerde okudum. Umarım en kısa sürede buna bir çare bulabiliriz. Galiba bağlantı kurmaya çalıştığım ipod touch desteği ile alakalı bir durum olabilir.

öncelikle cevapın için teşekkür ederim
    söylediklerinin aynısını bendede olmuştu ilk bağlantı kurmaya çalışırken kendi kendine yaklaşık 7 yane driver yükledi ama bunların 2-3 tanesi başarısız oldu,bilmemne çevre aygıtı cinsinden bişiler ve hala öyle duruyor nasıl yükleyebilirim onuda bilmiyorum
    o zaman service packin indirmeye gerek yok sanırım
    acaba yeni bir bluetooth(harici) alsam onda sorun çözülürmü ??
    yada bu yüklenmeyen çevre aygıtı cinsinden driverları nasıl yükleyebilirim????

• ARkadasım cok ugrasma al bı harıcı bluetooth adaptor kafanı dınle ztn cok pahalı da degıl aynı duzenekle bende ınternete grıorm sorunsuz gecelerı bıle nete baglı kalıyorum.
    Benden soylemesı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_f

ARkadasım cok ugrasma al bı harıcı bluetooth adaptor kafanı dınle ztn cok pahalı da degıl aynı duzenekle bende ınternete grıorm sorunsuz gecelerı bıle nete baglı kalıyorum.
    Benden soylemesı

hocam sonuçta o da bluetooth bendekide bluetooth sorunun tam olarak neyden kaynaklamdığını bilmediğim için biraz kararsızım
    amacım sorunu çözmek , hemen yeni bluetooth almak istemiyorum
  • quote:

quote:

ARkadasım cok ugrasma al bı harıcı bluetooth adaptor kafanı dınle ztn cok pahalı da degıl aynı duzenekle bende ınternete grıorm sorunsuz gecelerı bıle nete baglı kalıyorum.
    Benden soylemesı

hocam sonuçta o da bluetooth bendekide bluetooth sorunun tam olarak neyden kaynaklamdığını bilmediğim için biraz kararsızım
    amacım sorunu çözmek , hemen yeni bluetooth almak istemiyorum

Alıntıları Göster
    Tamam benimde anlattıgım o .Bende aynı sekılde sorun yasıyordum en ufagından telefondan msn kullanırken bıle sureklı kesılıyor durumunuz guncellenemıyor dıyordu aldım bı adaptor sorunsuz kullanıyorum.Sorun muhtemelen yerleşik ciptendir.Bilinmezkı bu sekıl.Bekli ısıdan dolayı bı hareketlenme oldu chıpte kayma var kesılme yapıyor.Hersey olabılır.Basımıza gelmeyen bı sey degıl

• quote:

Tamam benimde anlattıgım o .Bende aynı sekılde sorun yasıyordum en ufagından telefondan msn kullanırken bıle sureklı kesılıyor durumunuz guncellenemıyor dıyordu aldım bı adaptor sorunsuz kullanıyorum.Sorun muhtemelen yerleşik ciptendir.Bilinmezkı bu sekıl.Bekli ısıdan dolayı bı hareketlenme oldu chıpte kayma var kesılme yapıyor.Hersey olabılır.Basımıza gelmeyen bı sey degıl

Alıntıları Göster
    @mehmet_f teşekkürler yorumun için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vix -- 5 Nisan 2011; 16:38:38 >

• quote:

@mehmet_f teşekkürler yorumun için

Alıntıları Göster
    Windows Çözüm Merkezinin Bana bulduğu çözümsüz çözüm xD !!

Bluetooth hizmet ve Windows arasındaki uyumluluk sorunu
    Bluetooth ile ilişkili bir hizmet aygıtı Windows'un bu sürümüyle uyumlu etkin değil. Bu hizmet, bu aygıt düzgün çalışması için gerekli olmayabilir.

Bluetooth özellikli cihaz düzgün çalışıyorsa, bu hatayı göz ardı edebilirsiniz. Diğer Bluetooth bağlantıları ve cihazları, düzgün çalışmaya devam edecektir.

Cihazınızı veya düzgün çalışmıyorsa bu hizmeti cihazınızın üreticisine başvurun, gerekli gördükleri takdirde.

• quote:

Windows Çözüm Merkezinin Bana bulduğu çözümsüz çözüm xD !!

Bluetooth hizmet ve Windows arasındaki uyumluluk sorunu
    Bluetooth ile ilişkili bir hizmet aygıtı Windows'un bu sürümüyle uyumlu etkin değil. Bu hizmet, bu aygıt düzgün çalışması için gerekli olmayabilir.

Bluetooth özellikli cihaz düzgün çalışıyorsa, bu hatayı göz ardı edebilirsiniz. Diğer Bluetooth bağlantıları ve cihazları, düzgün çalışmaya devam edecektir.

Cihazınızı veya düzgün çalışmıyorsa bu hizmeti cihazınızın üreticisine başvurun, gerekli gördükleri takdirde.

Alıntıları Göster
    @desperator sonunda resmen sorun var düzeltin demiş

• quote:

@desperator sonunda resmen sorun var düzeltin demiş

Alıntıları Göster
    Ama hocam şundan eminimki xp de dönüş yapsam katiyen böyle bir şey olmayacak gayet normal çalışacaktır kalıbımı basarım
  • quote:

Ama hocam şundan eminimki xp de dönüş yapsam katiyen böyle bir şey olmayacak gayet normal çalışacaktır kalıbımı basarım

kesinlikle katlıyorum
    aslında xp ye dönmek istiyorum ama sırf bi bluetooth içinde dönmek saçma geliyor biraz
  • quote:

quote:

kesinlikle katlıyorum
    aslında xp ye dönmek istiyorum ama sırf bi bluetooth içinde dönmek saçma geliyor biraz

Kendi kendini analiz edip doğru versiyonu bulup yükleyen Brodcom lisanslı programı ile kurdum. Yani yanlış sürücü paketi ile kurmuş olmama imkan yok. Artık bunun bir windows 7 bug hatası olduğuna hiç şüpe yok. Ayrıca onboard bir aygıt nasıl yerinden oynasın çip kaysın ? böyle bir ihtimal çok zayıf. yazılımlar arasındaki ittifak azaldıkça biz kullanıcılar mağdur olmaya devam edecek. Zaten otomatik kurulan indirlen scanner Tools da bir sürücü yükleyemedi. Onda masaüstünde Bluetooth Problem Report isminde bir kısayol oluşturdu .. Oda bir form açıyor hatayı yazıp şirkete gönderiyorsunuz. yani sıfıra sıfır elde var sıfır. Şirketten fix çıkmasını bekleyebiliriz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.