Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.728
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun. Artık 800'lü numaralar ararken kayıt edeceğiz anlaşılan tüm konuşmaları. Ayrıca çoğu banka aradığında arkada backnoise dediğimiz gürültü oluyor, diğer çağrı merkezi çalışanlarını falan duyuyorsunuz ya hani, o işte. Ben ona bile kasıyorum valla artık. Zaten telefonla hiçbir işlem yapmıyorum ama illa yapacaksam da kendim arıyorum. Kendimiz alıyoruz onların alması gereken güvenlik önlemini. O da olabildiğince tabi.
  • Arkadaşlar insanlarla para kaybedip kötü olacağınıza kaybetmeden kötü olun.

Şimdi akıl vermesi kolay, kendini daha akıllı sanmak kolay ama elbet herkesin başına bir dolandırıcılık serüveni geliyor.

Geçen aradılar, bir otel kampanya yapıyormuş da o yüzden benden kişisel bilgiler alıyorlar.

Ben bu şahsa dedim ki benim sizin otelinizle işim olmaz bu tür kişisel bilgileri paylaşmak istemiyorum, tak kapadım.

Bankadan arıyorum deseler bile ben diyorum ki şubeye geliyim çözelim..

Bazı diyalog inceliklerini yaşınız geçtikçe tecrübe ediyorsunuz. En nihayetinde karşı taraf sizi rızanız dışında hiçbir şeye zorlayamayacağını anlamalı öğrenmeli.

Bu forumda bir kişiye güvendim beni ekran kartı ile dolandırdı. Oradan tecrübe ettim artık kimseyle uzaktan alışveriş yapmıyorum. Ederinden çok alta satılan mala atlamıyorum.

Karşımdaki şahıs ederinin altında satıyorsun bir şey mi var dememe rağmen dolandırdı beni.

Dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun, insanlarımızın çoğunun kriz yönetim becerisi yok, hemen telaşa kapılıp yada karşıdakinden çekinip kendi menfaatine ters olacak şeyler yapabiliyorlar.

• Gecmis olsun inşallah paranı geri alabilirsin.
    Arkadaşlar bende enparanin banka kartı var şimdi benim de içime şüphe düşmedi değil benim ne yapmam lazım kapattirmalimiyim ya da başka bankaya mi geçmeliyin yaşım 18 bir heves diye aldım sizce ne yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feiter kullanıcısına yanıt
    Gün içerisinde yoğun iş temposuna dalabiliyoruz insanlık hali. Artık gün içi cevap vermiyorum akşam 18'den sonra arayın diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShaLin S kullanıcısına yanıt
    Ayarlardan İnternet alışverişine kapat /işlem yapacağın zaman Açarsın..
    Para transferleri bölümünden limiti düşür..
    Alışveriş limiti düşür..
    Eğer kartı çok aktif kullanmıyorsan benim gibi Tamamen kapat.. Kes at kartı.. Ben öyle yaptım..
    Bu işin şakası yok.. 18.000₺ gitti.. Genç adam "
    Bir nevi İntihar nedenidir..!!!

Öneri kart dersen de" ben Kuveyt Türk kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lene -- 12 Mayıs 2019; 22:56:52 >
  • truecaller diye bir program var onu kullanıyorum direk blokluyor böle durumlarda
  • geçende beni bir numara aradı, vodafone'dan arıyoruz şu an aylık ne kadar fatura ödüyorsunuz dedi, ben de, sizene ben operatörümden memnunum dedim kapattım. Eğer varsa güzel bir teklifin söyle, ben ne kadar fatura ödüyorum sanane birader, diye kapattıktan sonra içimden söylendim.
    Onlar size muhtaç beyler iyice soruşturmadan bilgi vermeyin.
    Gerekirse "ben internetten bir araştırayım, kampanya hakkında bilgi alayım siz beni şu gün şu saatte tekrar arar mısınız" deyin. Ben bazen öyle yapıyorum, sonra gelip donanımhaber, ekşisözlük, şikayetvar ya da kendi sitelerinden araştırıyorum.
    geçmiş olsun
    Ekleme: Ayrıca son zamanlarda en büyük taraftar anketi, adıyla sesli yanıtla arıyorlar. Galatasaraylıysanız 1, fenerbahçeliyseniz 2 vs vs tuşlayın diyor. Sakın tuşlamayın direk kapatın. Arka planda bir onay için tuşlamış bile olabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conqierors -- 12 Mayıs 2019; 23:6:54 >

• Şifresiz çekim özelliği sanal kart olduğu için var. Steamde hep öyle. Bir diğeri telefonlarımın hepsi her zaman data hattıma kayıtlıdır. Zaten isteseler de şuan ulaşamazlar o ayrı konu.
  • Geçmiş olsun hocam inşallah geri alabilirsiniz paranızı. Benim limit 1500 tl ben bile banka kendi kendi sabit numarasından aradığı zaman bilgilerimi vermiyorum dikkatli olmak lazım

• Bizim bir arkadaş enpara kullanıyordu. Birgun Twitterda gördüğü enpara reklamına tıklayınca hesabından anında eft gerçekleşti. Hiçbir güvenlik aşaması gecilmeden direkt olarak para başka bir hesaba gönderildi. Neyse ki karşıdaki hesap numarası yanlış yazılmış da para geri döndü.

• kaplan1222 K kullanıcısına yanıt
    Bu imkansız, sadece görselde veya linke tıklamak ile anında eft Havale olamaz.. Muhakkak bir kaç adımda işlem yapmıştır..

• kaplan1222 K kullanıcısına yanıt
    Geçende bi arkadaş enpara dediği için hesabından eft yapıldı demek gibi bişey bu yazdığın,tek tıklamayla imkansız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplan1222

Bizim bir arkadaş enpara kullanıyordu. Birgun Twitterda gördüğü enpara reklamına tıklayınca hesabından anında eft gerçekleşti. Hiçbir güvenlik aşaması gecilmeden direkt olarak para başka bir hesaba gönderildi. Neyse ki karşıdaki hesap numarası yanlış yazılmış da para geri döndü.
    bence arkadaşınız bedava iphone çekilişine katılmak için linke girip banka şifresini tuşladı

• ssmm kullanıcısına yanıt
    O programlarda senin numaranı dünyaya satıyor haberin olsun ve başka biride o tarz program kullanıyorsa sen aradığınızda isim soy ismin karşı tarafta görünüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun. şifreyi hiçbir şekilde paylaşmamak gerek ama enpara maalsef bu konularda çok beceriksiz, içerden bilgileri alıp satan grup var muhtemelen

• b0Ni kullanıcısına yanıt
    Banka güvenliği bazen normal no dan arayabiliyor. Beni teb den 532 li telden arayıp sordular. İşlem sizin mi diye.

• Hocam geçmiş olsun..

Öncelikle bankaya ödeme itiraz dilekçesi yaz ve faxla. müşteri temsilcisi sana yardımcı olmak zorunda, biz bişey yapamayız deme hakkı yok. İlgili departman inceler bu durumu. sonuçta sms şifresini versende harcamayı sen yapmadın. Sonra bu dilekçeyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulun. Emin ol bu olay sadece senin başına gelmemiştir, bunlar organize işler olur öyle 1_2 kişinin yağabileceği olaylar değil.
  • Çok geçmiş olsun genç arkadaşım. Benzeri birgün yoğunken beni aradı Finansbank diye tam sms şifresini verecekken dank etti de vermedim. Hepimizin başına gelebilir insanın basireti bağlanıyor bazen ben de akıllı diye geçinirdim Nijerya ya bir laptop kaptırmıştım. Meblağ büyük ama canını sıkma arkadaşın dediği gibi Chargeback ten mutlaka parayı geri alırsın. Yeter ki peşini bırakma normalde parayı anında kullanamaz ama bankalar hızlı finansman adına bu prosedürü es geçiyorlar. Önce Visaya sonra BDDK ya sonra savcılık ve Cimer e başvuruda bulun. Hatta istiyorsan Ekşisözlükte bir tag açalım daha etkili bir yöntem olabilir dikkat çeker..
  • ssmm kullanıcısına yanıt
    Truecaller play den kaldırıldı. Yüklenmiyor. Bende kullanıyordum. Çok işe yarıyordu.

• Özellikle şu Twitter "da dönen Kampanya hediye sayfalarına kesinlikle tıklamayın.. Hemen Engelleyin..
    Enpara çakmaları çok var..

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.